Új hozzászólás Aktív témák
-
hiszteria
csendes tag
Ez már több, mint borzalmas.
Az eddigi 2800-3100 kbit/s-os sebességem már két hete nekem is csak 80-100 kbit/s.
Mi a f***t lehet ilyenkor csinálni? -
HipHop4Ever
csendes tag
válasz
vohanyi #1697 üzenetére
hello vohanyi!
nem veszekedni akarok, de most állítottam be az internet.vodafone.net apn-t, és semmi baja nincs a böngészőnekazóta visszatértem természetesen a standardnet.vodafone.net apn-re. cserébe most megint feltelepítettem a firefox 3-at és standardnet.vodafone.net-es apn-nel igy fennáll a probléma
de amugy teljesen mindegy, ha másnak megoldódott így ez a probléma, vedd úgy hogy egy szót sem szóltam
üdv: HipHop4Ever
-
giorgo91
csendes tag
hello !
azért kérdeztem, mert én figyelmetlen voltam, és benne hagytam véletlenül, ám én sem észleltem azóta semmi gázt, de azért aggódtam.
köszönöm a választ!!! -
vohanyi
senior tag
válasz
HipHop4Ever #1693 üzenetére
Tévedés!Egyértelműen APN beállítás a megoldás! Mozilla 3.01-et használok,és semmi gond!De ha APN-internet.vodafone.net---na akkor van a gond!
-
harne
csendes tag
válasz
HipHop4Ever #1694 üzenetére
Köszi! Kipróbálom, ha géz van úgyis sikítok...
-
HipHop4Ever
csendes tag
harne!
nem tudom hogy ugyanazt a progit rakja-e fel az e870 mint e220 jelenleg, mert ha igen akkor nincsen semmi gond. viszont ha nem akkor előfordulhat software-ütközés. ezt csak akkor tudod kipróbálni ha feltolod az e870-et is. ha megy hiba nélkül akkor mnden rendben lesz, de ha szenved akor nyomsz neki egy uninstallt és csókolom.
üdv: HipHop4Ever! -
HipHop4Ever
csendes tag
válasz
giorgo91 #1692 üzenetére
hello giorgo91
én speciel nem tudom miért, de ki kell venni ha ilyet csinálsz.. igaz egyszer véletzlenül bennefelejtettem és paráztam ezerrel hogy most akkor elba..tam az egészet szarrá ment stb, de hatalmas kő esett le, mikor láttam hogy semmi baja nicnsen se a modemnek se a sim-nek. de azért a biztonság kedvéért vedd ki ha frissited a cuccot. :r
jah és csak így mellékesen megjegyezném, hogy akinek esetleg ilyen problémái lennének hogy pl a ph!-t nem jól tölti be a firefox (ellenben az operával vagy az explorerrel), az nem azért van, mert sokan a gyári dinamukis apn-t használják, hanem egyszerűen a mozilla nem jól formázza meg az oldalt, de csak 3.0 esetén. nekem spec 2-es firefox van fent és megy minden hibátlanul... barátnőm 20/20-as netjénél is teljesen ugyanez volt a baj. a firefox 3.0 és frissítései nem tudja rendesen megformázni az adott oldalakat mint pl iwiw és ph. egyszóval a megoldás: Mozilla Firefox 2.0!
üdv mindenkinek! -
giorgo91
csendes tag
sziasztok tudja vki h mér nem szabad bent lennie a sim kártyának huawei e220 modem firmware frissítésnél???
-
harne
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Jelenleg egy E220-ast használok, de van egy E870, amit szeretnék kipróbálni. A kapcsolódás cFos, forgalom mdma ill NetMeter. Mivel vodás a 870, ha csak simán ráteszem a gépre mit fog nekem telepítgetni, és mivel fog összeakadni? Mit ne tegyek?
Köszi! -
4sal3
aktív tag
köszi srácok
nagyon király most. -
harry
veterán
Nem tudom, hogy mindenhol így van-e (bár biztos nem), de nálunk alapból gyengébb minőségű/felbontású képekkel tölti le az oldalt, és csak ctrl+f5 kombóval, újratöltésnél szedi le az igazi, jó minűségű képeket (bár ehhez is kellett valamit módosítani azt hiszem, ezt nem én csináltam). Ezzel nem is lenne nagy baj, de a prohardver!en a fórumon ez úgy működik, hogy az egész topicot a jobb oldali sávba tömöríti be, középen semmi, mondanom sem kell, ez szinte használhatatlan, és csak frissítés után jelenik meg rendesen a fórum. Egy másik oldalon van egy flash képnézegető galéria, ott minden galériánál így be kellene frissíteni az oldalt ahhoz, hogy menjen. Szóval erre keresnék valami megoldást. Linux alatt használjuk, a vodás connect izé nélkül (az valamiért nem ment), simán a /etc/wvdial.conf-ban lett beállítva, és így üzemel. Másnál van hasonló probléma?
-
4sal3
aktív tag
hali
nem tudom, nektek volt/van-e olyan problémátok, hogy e220 használata esetén hibásan jelenik meg a prohardver és egy ismert közösségi oldal Firefox ill. Ie használata esetén.
Operával és Safarival tökéletesen müködik.
A probléma biztos, hogy a huawei termékével van, mivel amióta beszereztem egy hsdpa-s sonyericssont azóta tökéletesen bejönnek a rókával az oldalak. Sőt ! a képek sem pixelesek és nem kell ctrl+r-et nyomni hogyha jobb minőséget akarsz.Gondoltam megosztom veletek, hátha vki ki tudja majd küszöbölni a problémát
-
Polcrendszer
tag
válasz
HipHop4Ever #1676 üzenetére
hali
az a szitu, hogy én külföldön vettem a modemet és független a kicsikeBármilyen szolgáltató simkártyáját megeszi. Előfizetéses vagyok a pannonnál, havi 2ezret kérne a szemetek, ezért kicsit nevetséges az, hogy a pay&go használat, ha beteszem és úőgy használom, iszonyat drága...Pannonnál is jó, de ha a vodafone sokkal olcsóbb, akkor azt használok, csak veszek bele egy simet.Ez alapján mondjátok lécci a dolgokat.2000ft-nál nem éri meg többet fizetnem havonta ezért a kis mennyiségű adatforgalomért, akkor inkább hotspot.(hogy mikre nem jók ezek a hotel körüli kis padok, csak marha meleg van
-
Balinov
titán
na,miutan egy csontig lefedett,belvaros/kertvaros hataraban levo hazban meg szarabb (-103 /-109) a jelerosseg,elhataroztam, hogy beviszem a Three-hez a csomagot, kenjek a hajukra az usb-s E220-asukat. Megprobalok egyezkedni ,hogy adjanak egy express cardos modellt vagy ha csak picimaci van, akkor egy masik Huawei-s usb-s modellt. 3.6mbites a profilom MDMA szerint,de tegnap keso este is csak egy boduletes 150kbit/56kbit le/feltoltesi sebesseget tudott produkalni.
-
HipHop4Ever
csendes tag
most nem leszek vagy 3 napig, de amint tudok (kb szombat este) feljövök és írok minenkinek akinek esetleg gondja baja lehetne. csak annak tudok segíteni akinek ez a bizonyos e220-as vadállat-total-brutal sebességű modemje van, mert a többit nem ismerem.
üdv mindenkinek: HipHop4Ever! -
HipHop4Ever
csendes tag
válasz
Polcrendszer #1674 üzenetére
Polcredszer!
azt tudom ajánlani, hogy nézd meg az adott szolgáltatódnál, hogy a jelenlegi csomagodban milyen feltételekkel van az internethasználat, mert szolgáltatónként és csomagonként más-és-más. ha gondolod akkor írd le nekem milyen csomagban vagy és melyik szolgáltatónál, és én utánnajárok hogy mi van és hogy mit lehet tenni. az persze előnyös ha jelenleg a képek meg stb. böngészéskor ki vannak kapcsolva mert így is kevesebb lesz az adatforgalmad, mintha minendt betöltene a böngésző az oldalról. nekem vodafone-nál ez az internetes csomag ugy van, hogy korlátlan használat(azaz nincsen adatforgalom) kivéve ha nem minősítenek extrém felhasználónak. ez annyit jelent hogy a netemmel nem tudok dc-zni, torrentezni, limewire... stb, szóval file-cserélő módszerrel nem tudok letölteni. ha mégis ezt tenném, akkor automatikusan áttesznek egy másik tarifacsomagba, ahol 5gb adatforgalomig ingyenes utánna meg azt hiszem 0.6ft/kbyte-os számlázással nyomják hogy mi van.
üdv: HipHop4Ever! -
nuri
aktív tag
válasz
Tborka77 #1672 üzenetére
Nemrég van 272-esem és nincs vele semmi bajom, volt már 10 órás folyamatos kapcsolatom is, laptoppal használom, az energiagazdálkodás is be van kapcsolva.
Viszont irc állandóan megy, lehet ezért nem volt eddig problémám? (hozzátartozik, hogy amikor felraktam a módosított dashboardot és annak a driverét használtam többször eldobta magát a modem, mióta felraktam vmc-t és dialuppal lépek fel semmi probléma) -
Polcrendszer
tag
Emberek! Egy kis segítség kellene! Van egy modemem, amit semmiféle csomaggal nem használok, csak simán beleteszem a simkártyát és megy. Úgy olvastam, hogy ez így mocsok drága(valami 10kb 10forint?)Bedugtam, elolvastam emaíilt, és generált nekem valami 15mega forgalmat.Bazki! Valaki mondja el nekem lécci, melyik csomagra fizessek elő így a balcsin, mire elég az 500megás csomag, pl.akkor, ha letiltom a képek betöltését. Ez asszem 3 rugó, ennél többet nem fogok ezeknek fizetni. soha nem figyeltem az adatforgalmat, amióta az eszemet tudom, mindig korlátlan netem volt(a kis burzsuj mi?
-
HipHop4Ever
csendes tag
válasz
bbgabor2 #1671 üzenetére
bbgabor2!
értem, mondjuk a dns az rossz ötlet volt tőlem mert biztosan nem ugyanazok az ipo-címek kellenek neked mint nekem hiszen én vodafone-os vagyok
szerintem amugy nyugodtam megtarthatod a programodat, nem lesz vele baj.. de a firmware update nem fog neki ártani az biztos. örülök hogy segíthettem, írj nyugodtan ide ha valami baj van, vagy írhatsz privátba is.
üdv: HipHop4Ever -
Tborka77
csendes tag
Sziasztok!
Sokat szívtam a 272-es modemmel(mint olvastam nem én egyedül), hogy időnként, sajna elég sűrűn fogta magát és egyszerűen bontotta a kapcsolatot, valamint olyan volt, mintha újra felismerte volna az usb porton a modemet.
Próbálkoztam egy csomó mindennel és egy elég egyszerű módon sikerült megoldani a problémát! Tipikusan sz@rból várat, de tényleg egyszerű!!A csatlakozás után a lehető legrövidebb időn belül egy parancssort indítunk és egy folyamatos ping-et indítunk, mely a kapcsolat teljes ideje alatt pingel egy akármilyen host-ot. Pl. ping index.hu -t
Mióta ezt a módszert használom, egyszer sem bontotta a kapcsolatot! Próbáljátok ki, nekem ez bejött!
Üdv. Mindenkinek és köszönöm a sok segítséget!
Tibike
-
bbgabor2
csendes tag
válasz
HipHop4Ever #1669 üzenetére
HipHop4Ever!
1000 hála és köszönet! Biztos sok meló volt vele. A progikat töltöm lefele.
Az lenne a kérdésem, hogy ha valami elkefélődik a firmware telepítés közben, akkor van-e lehetőségem visszaállítani az eredeti állapotot. Gondolom, nem számít sokat, hogy Pannonos a modem.
A másik az, hogy muszáj-e a mobile partnert telepíteni? Nem megy majd a modem az eredi Mobile Connect-tel?Ebben egy profil van gyárilag, ebben semmi sem állítható:
Authentication No: *99#
DNS: Dynamic
APN: Static
IP: Dynamic
Authentication Protocol: CHAP
WINS Settings: DynamicEbből nem sokat veszek ki, de majd a tűzfalamból meglesz a DNS (egyszer már letiltottam a Pannont véletlenül, a tűzfal tanuló időszakában...)
Még egyszer köszi, a hétvégén remélem lesz időm megejteni a frissítést.
Üdv: bbgabor -
HipHop4Ever
csendes tag
válasz
bbgabor2 #1667 üzenetére
bbgabor2
hello, innen le tudod tölteni azt a firmware-t ehhez az e220-as modemhez amit én használok, de vigyázz hogy hogyan telepíted fel, mert nem mindegy.
így kellene pontosan:
# A modem firmware frissítése1. Csatlakoztasd az USB modemet egy Windows XP rendszerű számítógéphez.
2. Ha még nem volt telepítve az USB modem korábbi verziójú szoftvere erre a számítógépre, telepítsd fel azt. (ez nem feltétlen szükséges)
3. Zárd be az USB modem szoftver alkalmazását.
4. Indítsd el a 1_E220Update_11.117.09.04.00.exe nevű programot, amit korábban lementettél a gépedre.
5. Megjelenik az alábbi angol nyelvű végfelhasználói megállapodás. Mielőtt továbblépnél, vedd ki a SIM-et a modemből!6. Válaszd ki az „I accept the agreement” opciót és nyomd meg a „Next” gombot.
7. A lenti angol nyelvű figyelmeztető üzeneteknél nyomd meg a „Yes” illetve a „Next” gombokat
8. A szoftverfrissítési folyamat több percig is eltart. Ügyelj rá, hogy ez alatt ne kapcsolódhasson ki a számítógép!
9. A frissítési folyamat végét jelző ablakon nyomd meg az „OK” gombot.
10. Távolítsd el a modemet, majd 30 másodperc elteltével csatlakoztasd ismét az USB portra, a csatlakoztatás előtt a SIM kártyát helyezd vissza a modembe!
11. Ha ez után elindult a modem alkalmazás, lépj ki belőle!nah ha ezek megvannak akkor egy restart a gépnek és menni fog a legújabb firmware-rel a modem.
ezek után fel kell telepítened a mobile partner nevű programot, mert nekem ez jött be a legjobban.. ennek a programnak a telepítési menet ugyanaz mint a firmware-é. [ezt meg innen] tudod letölteni... miután megvan minden akkor ugye létre kell hozni egy új peofilt a programban hogy tudjad használni a programot.... ez olyan mint a need for speed most wantedben, ha nem csinálsz new profile-t akkor nem tudod csinálni a carriert benne
ebben a profilban a stabilabb kapcsolódáshoz én beállítottam tools menü/options/profile managemant helyen az apn-t internet.vodafone.net helyett standardnet.vodafone.net-re. nem tudom neked panonnál milyen van, de érdemes kipróbálni
majd végül a dns címeket is beállítottam magam, ami így néz ki:
primary dns: 80.244.97.30
secondary dns: 80.244.96.1
az usb kábeltől meg nem kell félni, én csak 3m-est vettem, nem is árnyékoltat 4x annyiért, hanem egy mezei usb hosszabító kábelt szereztem be. usb kábelnél 2.0-ás porton szabvány szerint 5m felett lehetnek sebességi gondok. mivel hálózatkiépítésben foglalkozom, ez olyan mint a cat6-os típusú utp kábel. elvileg max 100m lehetne szabvány szerint a hosszúsága toldás vagy bármilyen eszköz (router, switch...stb) között, de húztunk már vagy 130 méteres utp kábelt és semmi probléma nem lépett fel.
egyszóval semmi gond nem lehet egy 3m-es usb kábellel, csak arra kell odafigyelni hogyha ablakban van, akkor ne érje közvetlen napsütés.
nah remélem mindent leírtam világosan, és sikerül végre kicsikarnod a modemből a normális működést.
-
gábbor
tag
Jelentem, hozzám is megérkezett a korlátozás!
50k/s...
-
bbgabor2
csendes tag
válasz
HipHop4Ever #1666 üzenetére
Köszi a választ HipHop4Ever!
Az egészben az bosszant, hogy amikor Egerben vettem a modemet, akkor nem volt még 3G, majd mire megcsinálta a Pannon, akkorra ide költöztem a Nagy Faluba. Nem elég, hogy büdös, zsúfolt ...., még 3G sincs itt a lakótelepen.
A hosszú kábeltől kicsit tartok, erről eleget olvastam ezen a fórumon. De lehet, hogy kipróbálom. Érdekelne a firmware és a dashboard. Mivel nálam az elmúlt 9 évben IT filmszakadás volt, így azt sem tudom, hogy mik ezek. Ciki mi? Na de ez van, a modemet meg rendbe kell hozni. Ha tudnál ajánlani letöltéshez linket, azt megköszönném. Jelenleg semmi ilyen frissítést nem csináltam a modemen.
A másik dolog ami érdekel, hogy mér gondolkozik ez az átkozott modem a PIN beolvasás után, mire feldobja a Pannon hálózati lefedettséget. Ha manuálban csinálom, akkor az összes elérhető hálózat listáját gyorsabban feldobja, mint auto módban és onnan is simán feljelentkezik. Valahogy az egész úgy tűnik mintha 10x annyit küzdene a gép az egész netes dolog indításával és futtatásával, mint ami indokolt lenne. Nincsenek itt olyan erőforrás-igényes folyamatok, hogy ennyit kellene gondolkoznia mindenen. Szerintem elég jó hardware-t tettem a modem alá a netezéshez és ez a tempó nem elfogadható.
Egyébként régebben Operát használtam, majd véletlenül Firefoxra kellett váltanom, és láss csodát, legalább 30%-kal gyorsabb lett a net. Ha valaki elég nagytudású, ezt is elmagyarázhatná nekem.
Köszi előre is: bbgabor
-
HipHop4Ever
csendes tag
válasz
bbgabor2 #1661 üzenetére
bbgabor2
hello, nekem is voltak ilyen problémáim, mondjuk nekem debrecenben és nem pannonnál, hanem a vodánál vettem a modememet kb egy éve. nekem sem volt hajlandó működni, állandóan ledobott a hálózatról. megnéztem a lefedettségi térképet, és gondold el, olyan szörnyű helyen van a kecó itt debrecenben, hogy a kertünk területén nincsen 3g lefedettség, hanem kb 20 méterrel arréb... végül vettem egy 3m-es usb hosszabító kábelt, és a modem kint lóg az ablakban, amióta ez van, nem bontja a kapcsolatot, hibátlanul megy és kb 2mb-es netet tud kiszorítani magából.
nem kerül sokba egy ilyen kábel én 890-ért vettem egy itteni pc boltban. ez csak egy ötlet, ami hátha megoldja a problémádat. én specie a mobile partner dashboard-ot használom, nem a gyári vodás programot ami rajta volt, és a legújabb firmware-t. ha bármi kérdésed van még írj nyugodtan priviben vagy itt.
-
bbgabor2
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném Pannonos E220 sebességnöveléséhez.
Még akkor vettem a modemet a Pannontól, amikor elindították az első értékesítést M.o-on, és már a kezdetektől fogva csak szívtam vele. Anno egy jó régi gépen XP alatt használtam az eredeti kábellel a gépre dugva. Állandóan bontotta a kapcsolatot. Én is rájöttem a lehúzom/rádugom trükkre, de aztán már ez sem segített. Visszavittem a Pannonhoz, ahol a szervíz értékelése szerint minden nagyon fasza. Ekkor bedurrant az agyam és írtam a vevőszolgálatnak, hogy bontom a szerződést, mire ajánlottak egy ingyenes SIM cserét, ami meg is oldotta kb 2 hétre a problémát.
Később rendre kivettem a SIMet és megsimogattam egy kicsit az érintkezőit, amitől pár napig képes volt legalább a mailezéshez életben maradni. Egy hónapja végképp meghalt az egész és vettem egy DELL Inspiron 1525 M-et Vistával (+ SP1).
Nem volt egyszerű a Vistának megmutatni a modemet, főleg a Composit eszközzel szenvedett sokat. Szerencsére a drivereket még XP alatt lehúztam róla és így sikerült beüzemelni a modemet. Azóta olyan stabil, mint az állat!!! SOHA nem bontott még le. Viszont rohadt lassú. Pesten a József A lakótelepen (IX. ker) csak GPRS van, otthon Egerben "2-3 csíkos" stabil 3G. GPRS-en kb 20-25 KB/mp-t tud, otthon meg a 3G-n 125 KB/mp volt a max.
Légyszi segítsetek, hogy hogyan tudnám valahogy gyorsítani az egészet, mert ez így kurva lassú, még ha mindig stabil is. köszi előre is: bbgábor
-
harne
csendes tag
-
nuri
aktív tag
válasz
pmiki75 #1656 üzenetére
Ki kell takarítani drivereket winből, eljárás a következő, modem lehúz, majd:
cmd-ből
set devmgr_ show_nonpresent_devices=1
majd,
devmgmt.msc
ez megnyit egy hardver eszközök ablakot ahol bekapcsolva az elrejtett driverek megjelenítését ki tudod gyomlálni a felesleges dolgokat (nem csatlakoztatott eszközök szürkén fognak megjelenni). -
pmiki75
csendes tag
Vodafone internet gondom lenne.
Huawei 220 modemmel próbáltuk egy laptopon (IBM T23-as, meg több asztali gépen), de sehogy nem ment. Pontosan hogyan kéne ezt beállítani?
Az elején még felismerte modemként az XP, de nem telepítette a VMC lite-ot.
Azt telepítettük kézzel, de nem tudtunk csatlakozni.
Hívogattuk az ügyfélszolgálatot, leszedtük, újraraktuk, állítgattuk, de sehogy nem ment. Uninstalálltunk DameonTools-t, semmi.
Most ott tartunk, hogy ha bedugom az USB-be modemként már fel sem ismeri, csak mint CD meghajtó. Mi a fene baja van?
Hogy lehet ezt életre kelteni?
Nincs ennek egy bibliája? -
zoo8800
veterán
valaki #1646 ?
-
szumo
senior tag
Megkérek mindenkit, hogy most már tényleg térjünk vissza az eredeti témához.
Nem a vodafone-ról szól a topik, nem ilyen céllal indítottam.
Aki a korlátozással akar foglalkozni, az fáradjon át egy másik topikba. -
beers
addikt
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség egy Huawei E220-as függetlenítésében!
Várom a priviket, és előre is köszönöm a segítséget!
-
nuri
aktív tag
1 kérdés: nem adtam meg belépéskor email címet (nem kértek) és nincs vodamail-em, hogy fog értesíteni a voda ha netán extrém használatot okoznék?
-
zoo8800
veterán
Hali mindenkinek
Nekem E220 modemem van, Vodás. Az vele a bajom, hogy kb. 2-3 perc, amíg a gép felismeri, mint meghajtót. Csak ezután lehet kapcsolódni, addig fagy a gép.
Párszáz hsz-el korábban írta vki, hogy a hálókártyát kikapcsolta, azóta megy neki. Nekem nem vált be.Segítsetek!!
Köszi
-
Fiman28
csendes tag
A sebességem most is stabilan 200 kbyte fölött van, lehet, hogy a technikusok oldották mega problémát, vagy a számcsere.
-
Fiman28
csendes tag
Hát reggelre is maradt a stabil 400 körüli sebesség, majd még a napközbeni állapotára leszek kiváncsi, meg arra, hogy meddig fog tartani.
-
Fiman28
csendes tag
A számcsere megtette a hatását, ismét 3 számjegyü sebesség, most éppen 300 kbyte, a számcsere úgy néz ki hatásos volt. Majd kiváncsi vagyok reggel mit mutat a dolog.
-
vohanyi
senior tag
-
Fiman28
csendes tag
válasz
ngohtomi #1638 üzenetére
Hali.
Az új modemet csak úgy tudod megszerezni, ha veszel 27 E-ért vitamaxos csomagban, ráfizetéssel elvileg nem lehet,ezt a vodánál mondták.
Nálam a sebességcsökkenés frontján az a helyzet, hogy kiharcoltam legalább egy ingyenes számcserét, azután, hogy 2xra cseréltem a sim kártyámat. De az eredmény nem győzőtt meg, még mindig 50-60kbyte a letöltési sebességem, bár próbáltam méregetni a sebességem, a speedtest.net-en most egy hét óta 1000 kbit fölé mentem, de a letöltés akkor is csak 5-60 körül megy. -
ngohtomi
csendes tag
Chessmaster:
kérdeztem tőlük levélben h ráfizetéssel lehetséges-e de konkrét választ nem adtak, tipikusan mellébeszéltek
úgyhogy ilyen módon nem.. max eladod, és veszel egy másikat.. én egy e272 modemet szeretnék akár ráfizetéssel
-
vohanyi
senior tag
"Korlátozás hírek" : Mint kiderült hétfőn,amikor felhívott a hálózati mérnök/lásd07.21hsz/
ráírta a panaszlevélre,hogy még 2-3 hét türelem...Mivel 07.09-én kezdődött a "korlátozás"
08.09-ig tart??? Addíg lecsap az illetékes hatóság!!-remélem. ennyi -
Chessmaster
csendes tag
Egy érdekesség: az e220-as modemem maximális feltöltési sebessége ugye 384kb/s. Az mdma többször mutatott 385-386-ot is, ezt azonban betudtam némi pontatlanságnak. Ma azonban felment 401.360kb/s-ra! Ha hardveresen nem képes erre a sebességre, akkor ez biztos, hogy az mdma pontatlansága miatt van?
Sajnos a laptopomon valamiért nem működik sem a Scr Lk, sem a Prt Sc billentyű, így nem tudom megmutatni az mdma képét, mint ahogy tettétek ezt előttem néhányan.Más: van rá lehetőség, hogy a 8-9000 Ft-os különbséget kifizetve jobb modemet kérjek a vodánál, vagy csak a hűségszerződés lejárta után lehetséges ez?
-
Fiman28
csendes tag
Ez hihetetlen. Ismét írt vissza az ügyfélszolgálat. Sablonlevél, minden rendben, megvizsgáltuk a bejelentést, köszönjük, hogy írt. A sebesség még mindig a régi, más sim kártyával viszont megy a 4-500 kbyte.os letöltés. Ma ismét elkirándulok a kaposvári vodához.
-
Slax
senior tag
Vohanyi. Végre volt időm kicsit foglalkozni a modemmel. No, vista 64 hp alatt virtual pc-n futó xpsp2 alatt nem tudtam flesselni a modemet, mondanom sem kell, sima vista64hp alatt sem ment. Ezért fel kellett tolnom egy vinyóra az xp-t. És most lett érdekes. Nem tudtam korábbi firmet visszaflesselni. Sem huawei lapjáról meglévők közül, sem a pannonéról származót. Mindig kifagyott a flesselő progi, az xp újrarakása után is, más gépen is. Egy usbről, két usbről, mindannyiszor gyári kábellel és vadi új kábelekkel sem. De szerencsére a modem működőképes, dchard dashboardja és a voda 7.2-es firmje túlélte az összes kísérletet. Maradt mdma profil alatt a 8192/2048. Egészen ma délelőttig. Ugyanis azóta így néz ki. Kénytelen vagyok igazadat valószínűvé elismerni, mert xp alatt, és más gépen is ilyen maradt a profil. Tehát, valszeg az mdma a profil sebességet a hálózatból olvassa. Bár érdekes HSDPA alatt a 64/64, mert, mint látod, az is van. Meg az is érdekes, hogy az mdma szerint már túl vagyok az 5 gigán, de a pannon szerint még csak 3.4 giga. Bár ez nem zavar.
-
pumi1980
tag
válasz
Fiman28 #1630 üzenetére
A 3. sz mellékletben nem is szerepel az szó hogy HSDPA, csak a GPRS és 3G -re van megadva minimálérték és célérték. A voda pedig nem tekinti ugyanannak a 3G-t és a HSDPA-t, pl.: lefedettségi térképen is 3G/HSDPA-t ír nem csak 3G-t. HSDPA-ra szerintem nincs megadva semmi határérték, tehát azt kell nézni csak amit a reklámban mondanak (3.6M 7.2M).
Valószínűleg azért volt a modem 9-én 3G módban mert abba tényleg nem lehetett belekötni a szerződés szerint.A GVH mellett a Pannon/T-Mobil-nak is küldenék levelet, a konkurencia biztos fel tudná használni, egy kis negatív reklám az oVodának, lehet hogy rosszabbul járnak mint egy sima büntivel.
-
brien
tag
válasz
pumi1980 #1631 üzenetére
Csak kiemelve....
"a leggyorsabb csomagjuk megközelíteni SEM tudta a reklámozott sebességet..."
"...ha egy tájékoztatás kiemel valamely lényeges körülményt, akkor azt pontosan kell tennie, nem elhallgatva a közlés helyes értelmezéséhez feltétlen szükséges tényeket...."
"...a távközlési cég hirdetései alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére..."
"...Súlyosító körülménynek bizonyult, hogy a M...... T........ már több alkalommal megtévesztette a fogyasztókat...."Jééé...mintha a Vodafone-ról írnának, pedig nem is őket büntették
-
pumi1980
tag
van itt pár cikk amit érdemes elolvasni:
-
Fiman28
csendes tag
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Tájékoztatjuk, hogy bejelentését felelős technikus munktársak felé továbbítottuk, akik hálózati problémát nem találtak.
Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Vodafone Magyarország zrt. az Ön által megrendelt szolgáltatást az előfizetői szerződésben, az annak részét képező Általános Szerződési Feltételekben, illetve a 3. sz. mellékletben meghatározott technikai specifikációnak megfelelően biztosítja. Panaszát megvizsgáltuk, azzal kapcsolatosan megállapítottuk, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint nyújtottuk.
A Vodafone Magyarország zrt. a továbbiakban is a szerződésben meghatározottaknak megfelelően biztosítja minden ügyfele számára a szolgáltatását, természetesen a technikai fejlődés további lehetőségeinek folyamatos kihasználásával emelve a szolgáltatás színvonalát.
Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!
Amennyiben további kérdése, vagy kérése lenne, kérjük, hívja 24 órás ügyfélszolgálatunkat a belföldről, hálózaton belül díjmentesen hívható 1270-es telefonszámon! Munkatársaink készséggel segítenek Önnek!
Tisztelettel:
Kéry Viktor
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoportEzt kaptam ma, sebesség a régi, már az op renszert is újra telepítettem. A sebességem 12-50 kbyte között.Azt hiszem kezdek egy kicsit feszült lenni. Írtam én is a fogyasztóvédelemnek.
-
baloghgabor
aktív tag
Üdv ! Adva van egy torony , attól nyugati irányba lakom kb. 1,5 km-re , otthon néha szinte semmi !!! Ha a toronytól keletre megyek kb. 1, 5 km-re a faluba , ott GPRS van , de majdnem már használható is ! Ha Mórahalmot nézem , másik torony UMTS , és néha egészen jó (eddig max 2880 kb/s volt) , de hajnalonta semmi = 0 a letöltés percekig , néha órákig ! Voda erre ajánlott 2000 Ft-os jóváírást! Nna ettől biztosan tudom majd használni !
Ja és 3 hónapja úgy-ahogy de használom, kb. 1 hete kezdett sz@rakodni egészen extrém módon nálam is !!!!
-
szumo
senior tag
válasz
baloghgabor #1627 üzenetére
Szerintem ott torony gondok lesznek, persze ez csak az én szerény véleményem.
Mindenki tudja, hogy manapság a garanciális szerviz lassacskán a garanciális cserére korlátozódik. Ez a nagy vállalatok nagy tételben vásárolt eszközeire is igaz, csak ott kicsit lassabb a folyamat (dinoszaurusz effektus).
Mindenkit csak türelemre tudok inteni, mert akárki akármit is mond, ez csak közép Európa, és csak Magyarország........... -
baloghgabor
aktív tag
Nekem megjött az imént a Voda válasza : Igen érdekes ! Jóváírásként kaphatok 2000 Ft-ot . De attól még változatlanul nem használható !!! Otthon egyáltalán nem , még az udvaron sem (ugye kültéri lefedettségről regélnek) , igaz csak GPRS jelet szedne össze az E220-as , de néha semmit nem sikerül neki! Mórahalmon szerintük is van UMTS , de sokszor szintén csak 0 , majd elindul , és mintha normális volna . 2000-2500 kb/s . Közben mit csinál ??? Biztosan terhelt a hálózat (általában hajnali 5h körül ?) ! Agyrém !
bégé -
Dundy
tag
Köszi Gábor, ma is megmosolyogtattál.
Te úgy látszik nem látod, hogy itt egyre inkább Te vagy a mentál-esetgyanúsnak tartott.
Az, hogy egy alapvetően technikai fórumon beírsz egy olyat, amilyet, az szerinted nem fikázás vagy normális?
Sok boldogságot az életben!
... most akkor térjünk vissza a fórum témájához ..
-
clubfor
csendes tag
válasz
vohanyi #1620 üzenetére
A www.fogyasztovedelem.hu egy alapítvány. Ennek a szervezetnek egyetlen megnyilvánulása sem kötelez egy gazdasági társaságot sem. A Vodafos korlátozása ellen - szerény véleményem szerint - egy fórumon lehet hatásosan fellépni, az pedig a GVH. Ott sem a problémádat oldják meg, hanem - ha a korlátozás ténye bizonyítást nyer - versenyfelügyeleti bírsággal sújtják a céget (mivel korlátlannak reklámozza a szolgáltatását). Az NHH azért nem illetékes, mert a 140 Kbit/s-ot eléred.
-
szumo
senior tag
Mivel én indítottam ezt a topikot, megkérlek rá, hogy vagy értelmes hozzászólásokkal gyarapítsd, vagy ne is írjál ide.
Ha pedig csak azért írogatsz, hogy gyűjtögesd a hozzászólásokat, akkor megkérek egy arra illetékes személyt a jövőben, hogy intézkedjen belátása szerint a hozzászólásaidról a topikban.S mindenki mást is megkérnék, hogy lassacskán térjünk vissza a topik eredeti témájához, magához a modemekhez, és azok szoftvereihez.
-
gábbor
tag
Kedves shtml! Remélem eléted végéig kormátozni fogják az internet elérésed, mert aki csak arra képes, hogy egy fórumon más "helyesírásával foglalkozzon, nos, annak komoly mentális problémája van!
Mellesleg nem fikáztam senkit, de akinek egyértelműen üldözési mániája, és kényszerképzeteti vannak, azzal nem lehet mit csinálni, és nem lehet mit mondani, mert szart sem ér!
-
pumi1980
tag
(lejárt a mod idő)
egy ici-pici változás a sebességben: 2 hét óta most először ment 50 kB/s fölé a sebesség (35 kB és 58 kB között ingadozik, sőt pár másodpercig már 80 kB-al is száguldott, de ezt már nem bírta a hálózat.
-
pumi1980
tag
válasz
vohanyi #1616 üzenetére
Így van, lehet perelni.
"A szerződésben garantált minimum letöltési sebesség amúgy is 1 kb /s, szóval hiába is perelnél. Sorry."
mért nem védekezhet ezzel a voda:
1.azt hiszem most büntettek meg internet szolgáltatókat mert kisebb sávszélességet biztosítottak a reklámban hirdetettnél (senkit sem érdekel a minimális letöltési sebesség)
2.a letöltési sebesség sok mindentől függhet de nem lehet SIM(=felhasználó) függő, mert az állampolgárok hátrányos megkülönböztetése még a vodának is tilos, főleg úgy hogy ez a megkülönböztetés könnyen bizonyítható (nekem a hibabejelentő lapra a vodás üf. srác írta rá, hogy a hiba a felhasználóhoz(=SIM) kötődik, miután az üf. kipróbáltuk)még megvárom mi lesz a válasz a panaszra, aztán megy a levél a fogyasztóvédelemnek...
-
vohanyi
senior tag
Kösz m.kinek
Mindenkit megkérek akit érint a probléma jelezze a Fogyasztóvédelemnek,hogy mihamarabb visszakapjuk! www.fogyasztovedelem.hu levelek@fogyasztovedelem.hu -
Dundy
tag
válasz
vohanyi #1615 üzenetére
Drukkolok, hogy valami eredménye legyen. Nagyon egyértelműen hazugságnak hangzik a Vodafone részéről számomra az, hogy egy ilyen "hibát" - hogy bizonyos SIMek stabilan lassúak - ne tudnának orvosolni, vagy rájönni mi okozza.
Szerintem ez egy arcátlan nagy kamu a Voda részéről.
Szóval én Neked drukkolok, szólj, mire jutottál!
-
brien
tag
válasz
vohanyi #1616 üzenetére
Visszahívtak az ügyfélszolgálattól, a panszlevelemre reagálva!
Közölték, hogy valószínűleg hálózat túlterheltség miatt volt tapasztalható a netlassulásom....blablabla
Arra már nem tudott választ adni, hogy ez a probléma miért nem szűnt meg, ugyanis még mindig lassú a netem...
Szerintem ez így marad.
-
vohanyi
senior tag
Kösz,de én ilyen emberekre,mint 'gábbor',azaz 'Gábor (Budapest)gabbor@freemail.hu'
nem reagálok.Agyilag nem fogják fel,hogy a Vodefone Magyarország ZRT. mit csinál 07.09.-e óta.Egyébként valószínűnek tartom,hogy 08.05-ig fog tartani,sz.tem tesztelik,hogy ilyen "sebességgel"mennyi adatforgalmat generálsz,különbség.sávszélesség terheltséget vizsgálják..stb...
Csakhogy ezt amilyen módszerrel csinálják...BÜNTETÉST ÉRDEMEL!Tartom a kapcsolatot
a Fogyasztóvédelemmel,ill. az NHH.-val
by -
shtml
őstag
válasz
vohanyi #1610 üzenetére
Az általad említett másik fórumban mindenesetre elég érdekes a 343. sz. hozzászólás:
Bemegyek a Vodához. Odaadom a modemem, benne a simkártyámmal. Rádugja a gépre, csatlakozik vele, sebességmérés. 300 kbit/s. Hmm ez érdekes mondja ő. Betesz egy új sim kártyát. Sebességmérés. 2400 kbit/s. Ó, mily érdekes. Felhívja a Vodafone központot, s megkéri őket hogy az új simet írassák a nevemre, megadja az adatokat. Oké, váratják pár percig, majd végeznek, az új sim immáron az enyém.
S lőn, újabb sebességmérés: 300 kbit/s.
Ekkor a Vodafoneos arc rámnéz, s emígyen szól: Ezt senkinek ne mond, s én is tagadni fogom, de így jártál, le vagy korlátozva, túl sokat töltöttél. Bocs, nem tudunk mit tenni. A szerződésben garantált minimum letöltési sebesség amúgy is 1 kb /s, szóval hiába is perelnél. Sorry.
Ezekután megköszöntem hogy végre őszinte volt velem valaki, s elhagytam a boltot.
Tényleg jó lenne tudni, mi az igazság.
-
shtml
őstag
Köszönet a tartalmas hozzászólásodért.
Edit: A kérdéses szót pedig magyarul (is) úgy írják, hogy pszichopata, ch-val. Ha legközelebb olyan embereket fikázol, akik a mások érdekében is tesznek valamit, akkor legalább a helyesírásod legyen kifogástalan - ha már a modorod távolról sem az.
-
pumi1980
tag
örülök, hogy nálad jól működik, de nálam már lassan 2 hete sz@r, és már nem nagyon érdekel hogy ki barmolt el mit és hol. nem is az a legrosszabb hogy nem megy 400kbit/s fólé (nappal 128kbit/s) hanem hogy a voda össze vissza beszél ködösít, rizsál. ha direkt korlátoznak mondják meg azt, ha nem direkt akkor 2 hét alatt nem képesek megoldani egy ilyen hibát egy multicégnél, na ne!
-
vohanyi
senior tag
"Korlátozás hírek" : Fogyasztóvédő Alapítvány <levelek@fogyasztovedelem.hu> válasza :
"Tisztelt Uram,
Levelét köszönettel vettük.A problémával megkerestük a szolgáltatót, válaszukat várjuk.
Az ügy súlya miatt tájékoztattuk a szolgáltató felettes szervét, a Nemzeti Hírközlési Hatóságot is. (Tőlük nem várunk választ, mert egyedi panaszokkal nem foglalkoznak, csak akkor, ha nagy számban érkeznek egyazon problémára.)
Üdvözlettel:
Selmeczi Balázs
elnök
Fogyasztóvédő és -Érdekszövetség Alapítványwww.fogyasztovedelem.hu
Türelem nemsokára helyreáll a 'rend'!
-
Fiman28
csendes tag
-
gábbor
tag
Szerintem nincs semmilyen korlátozás! Én a belvárosban lakom, a 8.kerben és itt jelen pillanatban is 400k-val jön a cucc. Eléggé sokat töltök le, több mint 100G minden hónapban. Párszor volt már nálam, hogy este 6-8 óra felé nagyon belassult, de éjjel újra gyors lett. Elképzelető, hogy valamit ténylegesen elbarmolt valaki, valahol, valamit, de még a voda-sok sem tudják ki, és hol, és mit.
-
Roland76
tag
Nem 22-én, hanem 13-án van hónapzárásom; anno én is arra tippeltem, hogy majd 14-től újra a régi lesz és majd x adatmennyiség után lép életbe a korlát, mint egykor a Chello-nál, de nem így lett. Mindenesetre az elkövetkezendő időszakban meglátjuk mi fog történni. Legyünk optimisták.
-
brien
tag
válasz
Fiman28 #1600 üzenetére
Ezt én már kitöltöttem és visszaküldtem kb. 3 napja, de azóta sincs semmi válasz...
Azt hiszem, most ezt a 2 hónapot még megvárom amíg letelik a szerződésből az 1 évem, utánna fizetek, bontok, és mehetnek a p..csba.
Az MDMA nekem is 8192/2048 profilt mutat, de továbbra sincs változás...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest