Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbubby00
őstag
Első baklövéseim: nagyon alacsony a kocsi, padkara nem erdemes felallni, mert a loklap alja banja :S majd fenybe megnezem h mennyire voltam bena.
Masik: Kezifeket behuztam, probanal nem volt gond, most a jobb hatso beragadt. Azzal mit tudok csinalni??? :SEladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Még kb. két hét és át tudom venni az Civic 1.8 Sport autómat.Amit szeretnék kérdezni hogy a két hátsó oldalablakot fóliáztatnám talán az elsőket is illetve előre érdekelne az ablakokhoz légterelő...ezeket hol tudnám beszerezni BP-n?Van ajánlott szaki akit érdemes felkeresni?206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
bbubby00
őstag
Ma voltunk egy romantikus kiránduláson Winner_hun kolegával Magyaregregyen a Mecsekbe.
És hát mondanom sem kell. Segített a kiválasztásban, amit ezúton köszönök mégegyszer! A leírtaknak megfelelően találtunk egy szép állapotú VTi-t, amit ezen szép (lófaszt...szar esős) napon el is hoztunk.
Íme egy örömökkel teli, de borongós első kép[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
DeathAdder
veterán
válasz Snoop-y #30992 üzenetére
Őszintén fogalmam nincs, nem másztam le az aknába hogy megnézzem, mert egy szófosó ott dolgozó ürgének kellett válaszolgatnom minden kíváncsi kérdésére, mire már emberünk át is nézett az autó alatt mindent és papírra vetett
Szóval minden ötletet szívesen fogadok, a cserés alkatrészek ismertek, ha van valami ami ezek valamelyikéhez szorosan kapcsolódik és ajánlatos még cserélni, akkor cserélem azt is.
Én annyit mondtam neki, hogy MINDEN ami kicsit is bajosnak tűnik írja le, és cserélem őket. -
Snoop-y
veterán
válasz DeathAdder #30991 üzenetére
Trapez kar az 2 vagy harom agu?
Ha a karnak tobb pontjan van szilent en azokat is cserelnem a helyedben ( ha mar egyszer hozzanyulnak )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
DeathAdder
veterán
Tegnap elvittem bevizsgáltatni az autót egy műszaki állomáson, és aki mindezt végezte felírta papírra a már lassan cserére érett alkatrészeket, nevezetesen:
1- JOBB ELSŐ ALSÓ TRAPÉZKAR ELSŐ SZILENTJE
2- HÁTSÓ KERESZTSTABILIZÁTOR BAL FÜGGŐLEGES INGA
3- HÁTSÓ KERESZTSTABILIZÁTOR BELSŐ GUMI SZILENT (és ha jól tudom ebből kettő van mindkét oldalon)Pontosan ezek alapján ajánlatot kértem Hondától, amire a következőt kaptam:
Tehát a fentebb leírt 1.2. és 3. tételt írtam le neki is szóról-szóra, és az alapján kaptam ezt az ajánlatot.
Megmondom őszintén nekem ez kínai, de kicsit szkeptikus vagyok, hogy biztosan minden alkatrész az-e amit leírtam.
Vélemények?
vagy részemről kár ezen idegeskedni? -
demars
addikt
válasz zolynet #30987 üzenetére
Oké... ez világos így már! Vissza ragasztás menni fog? Lehet kapni megfelelő ragasztót, tömítőt?, Sokszor látni h pápárás ak a burák, nekem is volt már... a ragasztás elengedett. Lámpatest csere lett a vége...
Helyzetjelző burát meg már hagytam el...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
-
Snoop-y
veterán
Megrendeltem a projektoros xenon kit-et a gepsarkanyhoz. Holegfuvo beelesitve
Egyelore varom a csomag erkezeset meg a jobb idot hogy kiszedhessem a lampakat aztan irany megporkolni oket kicsit
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
honda23
aktív tag
Köszi mindenkinek, lehetséges, hogy már kezdődő blokkrepedéssel vettem 2 éve, most nyáron lettem rá figyelmes, hogy a féltengelygumim alatta tiszta olaj, a leömlő lemeze és az olajszűrőm is, így evett október óta 3 decit 1000km-en, ezért. Tehát a motor makulátlan. Ezért is akarom megmenteni.
Vtec szelep tömítést vettem és cseréltem még tavasszal, ott már megszűnt a folyás teljesen, már csak az olajgomba miatt volt, illetve a két repedés miatt, ami a tömítőfelülettől indul kifelé.Hegesztés, ha nem kell kivenni, 20e ft max, ha ki kell, már költséges, kb 120-150e ft és mindent le kell engedni. Motor ki be szerelés, víz, légkondi, olajleengedés, féltengely miatt váltóolaj is,ami egy éves...
Mivel alumínium blokk, ezért max 200 fokon hegesztik, így nem kell szétszedni a motort szerencsére.
Ha lenne motor kompletten, akkor papírosan 350-ért kapnék, de az mind több, mint 200-at futott és ki tudja, milyen állapotban van.
Az enyém tudom, hogy jó állapotban van, keveset futott, tehát vagy ragasztás vagy hegesztés.
Igen, lehet ragasztani, loctitenak olyan rugalmas fémragasztói vannak, mintha hegesztettél volna.
Ilyennel csináltam meg tavaly a légkondimat májusban. Azóta is tökéletes.
Kb max 3,5 bár nyomást kell kibírnia a ragasztásnak, vagy hegesztésnek, az sima ügy.
2 hegesztő elutasított, a harmadikkal holnap nézzük meg, lehet, ki sem kell venni a motort, akkor hegesztés helyszínen és új gyári olajgomba(tec vagy denso) és gurulhatok végre. Remélem, ez a verzió lesz.
[ Szerkesztve ]
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
honda23
aktív tag
válasz !Overdose! #30978 üzenetére
Sajnos ezt még mindig találgatjuk, szerintem ráhúztak, mert folyathatott és túlhúzhatták valamikor.
Éveket állt az autó külföldi munka miatt.
Holnap megtudom majd, mi lesz, vállalják vagy sem.nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
honda23
aktív tag
Blokkrepedés, egyszerűen nem hiszem el, most telefonálgatok több napja, mi legyen, szerencsémre csak fél liter olajam folyt el, azonnal észre lett véve, nincs motorhiba.
Holnap egy profi hegesztővel találkozom és megmutatom neki, jelenleg felemelve van a fehérvári honda szervizben.
Történet: olajgombám membránja átszakadt, cserélni akartuk, de mintha nagyon be lett volna húzva, kilazítás után láttuk, baj van, két helyen repedés(azért is folyt a kelleténél jobban), sajnos én hülye nem gyárit raktam bele, az utángyártottnak a kúpos része sokkal kisebb volt, és a menete menetrögzítős, be sem tudtuk tekerni, de nem is erőltettük.
Visszaraktuk a gyárit, majd kicseréljük legközelebb, de a repedéseknél kifossa az olajat azonnal...Most áll a gép két napja...
Remélem, holnap a hegesztő mond rá valami okosat, eddig kettő nem vállalta el...
Hogy a francba tud elrepedni egy k20 blokk...
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
skater86
tag
Sziasztok!
A 6. gen Civic sedan csomagtartó befoglaló mérete érdekelne cm-ben. Esetleg valaki tudna segíteni, hol találnék erről infót? Tudom, hogy nem egy szabályos téglatestről van szó, de hozzávetőleg lent mérve a csomagér hátulja és az ülés között, ezen kívül a két kerékjárat közötti hasznos rész. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
wierra
senior tag
válasz xcbiker #30969 üzenetére
Ha ugyanaz az ember, aki crx-en is felírta a pechet, akkor blokkrepedés...
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
honda23
aktív tag
Na ennyi volt a ctr is... Szerintem a hondázás is...
Még most sem hiszem el...nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
bbubby00
őstag
válasz demars #30965 üzenetére
Ha jól látom, akkor unixnál 6e körül van hólánc szett
-
demars
addikt
válasz bbubby00 #30964 üzenetére
Hát igen... igazából lehet, hogy nem baj ha van egy normális, méretes lánc... meg nem romlik. Csak azért kérdeztem, hátha tudtok még olcsóbbat, de sztem megrendelem.
Más: beleöntöttem a Motul szélvédő mosót... marha jó illata van. Ajándék volt az olaj mellé. 4 liter belement. Sztem jövő hónapban rendelek megint, hátha kapok még...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Hol lehet olcsó hóláncot kapni??? Mifelénk minden drága... unix, bárdi is elég drágán adja!
Ezt néztem ki!
Nem napi használatra kellene, csak egy biztonsági tartalék lenne... meg ugye sógoréknál kötelező!!! Oda néha megyek... télen is!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
xcbiker
addikt
Ma bekerült a P28 ECU
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
bbubby00
őstag
válasz runner 125 #30954 üzenetére
Csak nehogy meglepődj, ha a hangja férfi.
-
runner 125
nagyúr
válasz EQMontoya #30953 üzenetére
Tuti gépész volt a nagyi és nyugdíjkiegészítésként nepperkedik'.
"Új Féktárcsák és betétek, ugyan csak új gyujtó gyertyák, frissen cserélt szintetikus olaj, olaj szűrő és levegő szűrő."
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
xcbiker
addikt
az ilyenekről tudtok valamit?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/323_f/mazda_323_f_1.4_comfort_magyar._gyari_sport-8631696
-
-
LógaGéza
veterán
válasz bbubby00 #30944 üzenetére
Akkor neked elég jó volt, falunkból 4 út vezet kifele, ebből kettőn nem merek 50nél gyorsabban menni, sőt az egyiken múltkor végigmentem, kettes alapjárat...
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
bbubby00
őstag
-
m3tr0
őstag
válasz zolynet #30938 üzenetére
Ezt én is néztem, tekintve,hogy milyen állapotú, szerintem ez 450-ért elég jó áron van.
A piros dekort én is lehúznám róla de amúgy egybe van.Bár ha a Vti-t szeretne,akkor kár lenne megvenni egy 1.5-öt,akkor is a Vti után fog sóvárogni.
A magyaregresi vti-nek a futóművére lennék kíváncsi, a környékbeli utakon a 16"-os kerékkel felkészülnék egy kisebb futóműfelújításra.
Tőlem "csak" 120 km-re van.
De nem mennék el megnézni ezeken a szar utakon, Dombóvár felé is amik vannak... -
zolynet
veterán
válasz bbubby00 #30937 üzenetére
ezt még csak a crx-en hirdették meg, biztos elmennék megnézni: 1.5ils fehér hecsi 450k
carstyling-os képeielsőként a pirosítást eliminálnám, illetve a hátsó lámpákat, ettől eltekintve sztem patent kis szaladgálóst lehetne csinálni belőle, jó alapnak tűnik
#30936 tboy93: az már megtörtént, wierra vette egy accordot, és meg sem kellett hirdetni a zöld vti sedant elvitték , így megy ez a jó autót árulni sem kell
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
nagyúr
válasz bbubby00 #30935 üzenetére
Jo hondat nem olyan konnyu talalni, eleve keves honda van es a nagy reszet mar szetkuldtek Ugy emlekszem Iminel jart jomultkor valaki zold civiccel, nem tuti de ha jol remlik vti volt es a tulaj accordra akart valtani. Ugyhogy nezegesd szorgosan a crx forumot + hahut
-
bbubby00
őstag
Voltam ma pesten egy csomó kereskedésben. Sehol sincs Civic, nem hogy 1,5 vagy 1,6. Eléggé csalódott vagyok, hogy sehol sem volt egy elfekvőben.
Másik. Csonti car-os 1.5-öt megnéztem. Kívülről nem rohad, ajtók szépen csukódnak, belseje aránylag szép, Vezetőülés alsó része kiülve + a kormány is elég fényes, pedál nem gyári rajta, hangszórók kibelezve.
Motor előéletéről nemsokat tudnak, beindult pöccre, viszont a hidegindító kikapcsolása után az alapjárat ingadozott. Klíma ebből is ki volt belezve (nemértem akkor minek írják bele, hogy van). Alaposabb vizsgálatnak ezek fényébe nem merültem. (Amúgyis volt vagy -5fok )
Sajna nem szerettem bele első találkozásra, így tovább kell keresgélnem. A Pécs környéki Vti-t nemsokára felkeresem.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Snoop-y
veterán
válasz zolynet #30924 üzenetére
Korbe van jardazva ( eleg csunyan )
Itt horror aron javitjak a felniket olyan £70-80/db. Akkor arra mar inkabb radobok egy keveset es van egy uj szettem.Vagy masik verzio lehet, hogy ha iden Mo-ra megyunk akkor ott elotte egyeztetni felnijavitoval es megcsinaltatni.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
Nekem a kovetkezoket kell majd a kocsin csinalni:
Lampa csere
Elso fekbetetek
Gumi es felni
SarfogokA legnagyobb ervagas a felni es a gumi tortenete lesz
-
xcbiker
addikt
válasz Snoop-y #30919 üzenetére
Ha hidegben áll a kocsi check engine.
Télen jön elő a hiba. Pár km után leállit, indit... tökéletes.
Imi nézte és belső áramköri hibára hivatkozott.
Illetve tegnap bepróbáltuk a p28-at és arra semmi hibát nem dobott, aztán vissza a régit és hibakód.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
zolynet
veterán
válasz xcbiker #30915 üzenetére
ehhez képest: mennydörgés i love my subie
hasper 55csövezés + középdob 40k-t fizettem, hibátlanSnoop-y: a rozsdamentes más sebből vérzik, arra is mondtak valamit, az sem örök élet ám ... erre az 55-ös csövezésre 5-8évet mondtak, az meg szerintem kiváló
ha jól emlékszem vissza akkor a rozsdamentes a hajlítási pontokon tudja megadni magát, nem vagyok 100%-ig biztos benne[ Szerkesztve ]
-
xcbiker
addikt
válasz Snoop-y #30914 üzenetére
Dinamit, de ugy kb egy cég.
Volt állítva, de nyugodtabb a lelkem is hogy gyári van most alatta.
Napokon belül bekerül a P28 is és tavasszal progi.Ahhoz képest az ágyúdörgés is csendes!
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz xcbiker #30913 üzenetére
Hol csinaltak? Jano?
Ha csinaltatott volt akkor azt lehetett volna allitani hogy mennyire legyen hangos.4gen-hez kepest mennyire volt hangos?
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
-
bbubby00
őstag
válasz Snoop-y #30907 üzenetére
Ma kérek képet embertől minden esetleges hibáról, majd linkelem őket.
Másik, most megyek megnézni egy '98-as 1.5 Civicet. Majd linkelem, hogy mit néztem és hogy szerintem mi még rajta a szar. Hátha van még olyan a fórumban, aki kocsira vadászik, aztán tudja h mire számítson. Na de indulok is, kezdem a kocsinézős napom.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
bbubby00
őstag
válasz zolynet #30904 üzenetére
Figyelj, most nekem ki van számolva tényleg, hogy mennyit akarok rákölteni effektíve. Viszont ha bebasz a gebasz akkor is fogok tudni mit kezdeni. Ennyi pénzt szánok rá, az nem azt jelenti h utolsó fillért is kidobom a gatyámból.
Meg tudnám venni az egymillió felettit is, csak minden másra is költeni kell. Ezért inkább veszek most a lehető legolcsóbban olyat ami motorikusan rendben volt tartva és nem lepusztult, majd szépen rendbehozom ezeket az apró hibákat.
A felnire sincs egetverő szükségem. Inkább legyen alatta kipufogó. Úgyis az a nyári szettje.[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz Winner_hun #30902 üzenetére
egyen 9lityót a kocsi, ilyen olcsó benzin mellett matricával 15k-ból kijön az út, nevetséges ... bár azt is tudom hogy autó vételnél minden ki van fillérre számolva (sajnos)
-
bbubby00
őstag
válasz Winner_hun #30902 üzenetére
Köszi a kiokosítást már fáradt voltam estére.
Úgy jött ki az egész, hogy 1kocsival kell eljutnom odáig (1matrica+200km), utána kettővel haza ( új kocsira matrica és 2x200km). Viszont ha pesten csak lepusztultak vannak, akkor lehet megéri a többletköltség.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
bbubby00
őstag
válasz Winner_hun #30900 üzenetére
Igen. Cirka 200kmer pestről. Holnap kérek képeket a rohadásról meg a blokkról, stb. Ha úgyvan bepattanok a kocsiba és 30ezer a költség(matrica2x,üzemanyag 600km-erre)
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest