- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
Ez relatívabb, mint az idő. Valakinek még a 25000 is sok, pedig ez az összeg kb. úgy jön ki, ha 100 km-es kiszállást és egy elég szerény 5000-es óradíjat veszel alapul. Aztán az se segít az áron, hogy a házimozisokat általában nevetségesen könnyű nagyon durván lehúzni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Nem ismerem a T sorozatukat, de amit igen, az kiváló, ha szerinted nem jó az S/5, akkor írd azt.
A Velodyne olcsó szubládái is erősen felejtősek, Impactért nem adnék 10 forintot sem. Viszont Az Optimum SPL Ultra) és a DD embertelen jók. A JL Audio sem az olcsóbb szériáiról híres, hanem a Fathomokról. A Sunfire kivétel, mert mindegyik sorozatuk kiváló ár/érték arányú, igaz, nincs high end szubládájuk.
Direkt megvásárolhatókkal nem korrekt összehasonlítani az árakat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
"Ha mindenáron el akarod költeni ezt a nem kicsi összeget, egy jobb AVR, végfok, jobb szubládák, jobb hangfalszett mind sokkal de sokkal többet hozna a konyhára."
Őszintén szólva én pontosan az ellenkezőjét láttam: ennyiért nem tudok érdemben feljebb lépni, ahhoz sokkal többet kéne a komponensekre költenem. Ezért merült fel, hogy akkor már kipróbálnám ezeket a kábeleket. De ha leírod, melyik AVR-ekre, szubládákra, vagy hangfalszettekre gondolsz, azt szívesen veszem.
Külön végfokot egy éven belül biztos nem akarok, később talán.
"Első körben körülnéznék az AVX aprón"
Köszönöm, tényleg, de egyáltalán nincs időm és energiám erre, nem is akarok ennyire beleborulni a dolgokba. Én az vagyok, aki körülnéz, dönt (most itt vagyok bizonytalan), vásárol, aztán nem néz vissza.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jól látod, a leírt,és a személyes eszmecserék fényévekre vannak egymástól...
Egyszer szívesen részt vennék egy fórumtalálkozón az itteni tagokkal...
Főleg, hogy lenne pár ember akinek kedveskednék egy kis ajándékkal mert sokat segítettek, de meghálálni még nem tudtam... -
zsoika
addikt
Ez a Dynavoice Challenger Sub 10 EX alsó frekvencia átvitele 40Hz ....nem sok egy kicsit?
Régebben nézegettem Én is ezt a típust de ez az érték elriasztott és végül a mostani KEF Q400b-t vettem.
Nemir Ombe: Kösz Nemir ...meg is válaszoltad ! Azért egy zárt láda nekem még mindig jobban tetszik hangban , de a TAGA pont az ami nem olyan ömlengős basszusreflex.
[ Szerkesztve ]
-
-
-KP-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
-
kelna91
senior tag
Erre gondolsz? Elég komolyan néz ki, el tudom hinni róla, hogy jobban szól, mint a kisebb hangszórós Onkyo. Viszont nem nagyon tudnám úgy elhelyezni azt a két hatalmas frontsugárzót úgy, hogy ne zavarjon. Inkább kisebb szateliteket szeretnék, amiket könnyű falra vagy polcra tenni.
Nem vagyok audiofil, inkább csak egy kicsit jobb hangzást szeretnék, mint amire mostani hétezer Ft-os Logitech PC-s 2.0 szettem tud. Eredetileg csak egy 2.1-es hangprojektort akartam, aztán rájöttem, hogy az még rendes sztereót sem nyújtana nagyobb távolságból, így zenehallgatásra sem lenne elég, és ha már ennyit kiadok, akkor legyen inkább egy 5.1-es rendszerem, amivel a filmnézés egy kicsit nagyobb élmény lenne. De ez is marginális előny számomra, mert amúgy nem sok effektes filmet nézek.
Összefoglalva, a lényeg, hogy ha már hangra költök, akkor szeretnék egy minél sokoldalúbb, minél jobb minőségű rendszert kihozni 250 ezer Ft alatt. Azt már föladtam, hogy egy hangprojektor egyszerűségét keressem, de nem szeretnék sokat bütykölni, sem átrendezni a lakást. Egyébként egy 16 m2-es szobába fog kerülni a rendszer.
-
kelna91
senior tag
Nem világos, hogy nekem szól-e a beszélgetésetek, mert nem lett senki megszólítva, és két ilyen kis hülye kérdezget az olcsó házimozikról, de akkor most mondom, hogy a topik bevezetője alapján tettem fel itt a kérdésemet.
"Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel."Nem gondolom, hogy egy 230 ezer Ft-os szett alsó-középkategóriás lenne, mikor 40-50 ezer Ft-tól lehet kapni házimozit. Világos, hogy az a belépőkategória, de az ötszörös árú már talán nem az.
Egyébként számlára kell a szett, használt nem játszik.
Ha pedig leírnád, hogy mitől olyan minősíthetetlen, olcsó hulladék egy ilyen "konzervdobozszett", az konstruktívabb lenne, mint ez a kvázi "pff mekkora hülye, és még csóró is" hozzáállás.
-
zsoika
addikt
Természetesen minden szavad igaz és Én is amondó vagyok ,de nem vagyunk egyformák. Vannak olyanok akik csak újban gondolkodnak és csak ennyijük van rá....ráadásul hitelre szeretnék, ezért használt nem játszik.
Nincs helyük, vagy nem akarják megtörni a szoba jellegét stb.
Csak annyit szerettem volna közölni ,hogy ne vessük el azonnal a bögreszetteket és próbáljunk a kérdező fejével gondolkodva (nem leoltva), válaszolni amit kérdez. Legfeljebb jobb útra terelni ,de végtére is Ő fogja hallgatni....neki kell hogy megfeleljen.
Jó az igaz, hogy a kérdés sem ide, a haladóba kellett volna feltenni szerintem. Sokszor megkapjuk, hogy agresszívan viselkedünk itt és a belépőben is. Persze csak jót akarunk a delikvensnek, csak Ő/Ők ezt nem tudják és marhára megsértődnek, illetve rossz hírünket keltik. A bögrék, a kommersz gyártók "házimozi" szettjeihez képest sokkal jobbak és árfekvésben hasonlóak.Én is 30eFt /pár vettem a hangfalakat, Sony 1040 70eFt.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
"Volt szerencsém olcsóbb Samsung házimozihoz"
Ahhoz a samuhoz képest ég és föld. Ennyi pénzből komplett 5.1(sőt ATMOS ) újat nehéz jobbat venni.
Ha kicsi a hely és nincs nagy igény, elvárás akkor még jó is lehet...szerintem.
Volt 3 bögreszettem és simán elvoltam vele.
1., Denon 1909+Sony pascal 835ED (használtan 100eFt)
2., Onkyo 515+Hk hkts 16 (használtan 120eFt)
3., Onkyo 535+HK hkts 60 (használtan 200eFt)
Az utóbbi már meglepően jól szólt ....igaz újkori listaáron már 400eFt körüli lett volna.Aztán elmentem ELACielvtárs-hoz hallgatózni és rájöttem hogy igénylem hangban a 80Hz-es vágást, amit ugye ezek a szatelitek nem tudtak prezentálni.
Sajnos a nappalim nem lett nagyobb és a bútorok sem kisebbek, de az asszony 5letét megvalósítva kettévágtam egy bútort és így már lehetőségem nyúlt egy "polc"sugárzós rendszert kiépíteni.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Lelkemből szóltál,éppen írni akartam,hogy lesz egy rev 2gen ES változat belőle.
Mielőtt még jönne a sav zuhany,biztosan jól szól,és a becsületére legyen írva a gyártónak,hogy legalább tett bele merevítést.Érdekes dolog ez,mikor diy-ben tervezünk meg egy dobozt,kerül bele merevítés,még gyári ajánlásra is,akkor a gyár miért felejti ki belőle?
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Olyan, mintha 80Hz-től egy egy 24db/oktáv low pass filter lenne beépítve a mélynyomóba. Amúgy korrektül megépített ládának tűnik a belsejét elnézve.
-
-
törölt tag
Ismerem azt a tesztet, olvastam..
Tanulságos, és ahogy feljebb is írtam, teljes mértékben egyetértek azzal, hogy az érzékszerveink be tudják csapni az embert....
Csak azt mondom, hogy lehetőleg olyan kábelezést válasszunk, ami kategóriájában illik a rendszerhez...
Nyílván a HDMI kábel más terület..A nagyon komoly több százezres kiegészítőkkel/ kábelekkel, pedig szerintem csak nagyon kevés embernek van tapasztalata, mert azok pozitív hatása (amennyiben van) olyan eszközökön mutatkozik meg amiknek a listaára egy vidéki lakás árával vetekszik...
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
-
Nemir Ombe
addikt
Mivel manapság a kinézet ad el egy terméket leginkább (lásd: pl. Klipsch), ezért mindenkinek (többé-kevésbé) be kell állni a sorba .... meg amúgy is a "modern nappaik" többségébe a fekete/fehér mutat a legjobban, akkor minek más szín ....
BBéci:
A center tényleg érdekes lett, kíváncsi leszek rá élőben, hogy milyen, bár ezek ott a gyárban nem olyanok, hogy bármit is elrontsanak....Elvtárs:
Vigyázz mit írsz, mert megint jön a "fradidrukkerek haragja" .....Hmm ....
-
Q
senior tag
Mert próbálom olcsóbban megúszni
(#146505) Tottu
Falba akarod építeni vagy mennyezetbe?(#146506) python1
Tervezni én is tudok, csak még várok a megfelelő alkalomra (lotto5)
De biztosan komoly lesz. Amikor a mozimat tervezgettem, építgettem, mások voltak az igényeim, mások voltak a lehetőségeim. Most már máshogy állnék hozzá. Helyette marad a toldozás-foltozás. Sok sikert hozzá![ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/marantz_mm7055/friss.html
-
BBéci
legenda
Más erősítők is biztosan így viselkednek, de csak a szóban forgó végfokkal próbáltam mindkét állást, a 4 és a 8 ohmot. Nem szoktam állítgatni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Kiegészítem az One Array rendszerrel kapcsolatban leírtakat.
A SAM1HF/SAM2LF egység frekvencia-átvitele 60-40000 Hz! Azért ennyire magas, mert tartalmaz egy "Ultrahigh-Frequency Driver " magassugárzót. [link]
Úgy tűnik, ez engem igazol, igenis kell a 20000 Hz feletti tartomány!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Felsőkategóriában (3/4 utas két méteres állatok) már minden remekül szól. Ott a QSC-ről is hallottam olyat, hogy hibátlan, bár hozzá kell tennem, hogy nem volt szerencsém ilyen QSC-khez, csak JBL-ekhez, de olyan ember mondta, akinek a szakvéleményét nagyon sokra tartom. Itt viszont a legolcsóbb darabokról beszélünk, amikre értelmes tölcsér sem került. Magyarországon én csak ilyenekről tudok, és egytől egyig vállalhatatlanul szólnak (Allee).
A piacvezetőt nehéz meghatározni. Az európai helyzettel elég jól tisztában vagyok, egyértelmű a JBL vezetése, Kelet-EU-ban simán 80%-ra is tehető. A "premium large format" (pl. IMAX, Dolby Cinema, Cinemark XD) más tészta. Itt minden van, aki épp támogatja az ötletet. Az IMAX partnere a JBL, ott van egy pontjuk, de a versenytársaknál olyan márkák kerülnek elő, mint Christie, Stage Accompany, RCF, vagy akár a Klipsch. Nálunk az a piacvezető, aki mellett a CC leteszi a voksát, mert övék a termek 2/3-a. Így projektorban a Barco, holott szánalmas projektorokat gyártanak rosszabbnál rosszabb technológiákkal, de legalább olcsók. Szerencsére az átvett termeik (tehát szinte mind) akár középkategóriás JBL-ekkel szereltek, és az újabb beruházásaik (pl. Aréna) arra engednek következtetni, hogy szakítottak a QSC-vel.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
A CinemaNext árul mindenhol. Róluk azt kell tudni, hogy az összes jó mozit ők építették Európában, 4 magyar srác fejenként az elmúlt 20 év összes Dolby, Barco, és Christie vizsgájával, sokat tanultam tőlük. Szóval ha össze is rakatod velük, garantáltan hibátlanul be lesz állítva.
rootmin: Minden mozis eszköz ezt jelöli be célnak, arra is állítják őket, még sweeppel is, ami a rózsazaj minden hibájától mentes. A különbség Atmos óta annyi, hogy csak a magasakat állítják X-re. Egyszerűen megmaradt, nagyon nehéz lenne kivezetni. Moziban nincs komoly DSP, egyszerűen 31 sávos EQ-t kapnak a teljes csatornák, és egyetlen PF-et az LFE. A CP850 az első, ami tud REW-félre kalibrálást.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Amit idéztél, az nem sztereó zenéről szól, hanem koncertfilmekről. Ráadásul csak a surround hatásról, nem a természetességről, transzparenciáról és egyebekről, amik a sztereó zenehallgatás során értékelendő tulajdonságok.
Tévedés, soha nem sugalltam azt, hogy szakértő vagyok.Sőt, mindig visszautasítottam ezt a titulust. Csupán rengeteg tapasztalatot szereztem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem tettem hozzá, most pótolom: JBL Synthesis One Array rendszerre gondoltam, ami szerintem és töb ismerősöm szerint sztereó zenéhez nem ideális. Sőt, az 1400 Array sem.
A Confidence nem szar, de nem is ajánlják házimozi frontsugárzónak.
Az pedig a magánügyed, hogy mit veszel komolyan és mit nem, tehát engem cseppet sem érdekel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
A felsoroltakból mindet hallottam, a JBL-ek jók, bár a C211 nagyon fura (főleg ha a bütyök miatt fejjel lefelé kerül a helyére), viszont a QSC nem jött be. Azon kívül, hogy a hangminőségük gyatra (Magyarországon a Cinema City használ csak ilyeneket, ez sokat elárul), nem is tartósak, az ilyen termek tulajdonosai rendszeresen panaszkodnak arra, hogy teljes falakat kell cserélni, mert nem viselik el a papírforma szerinti teljesítményt. Beszállítói panasz is van bőven, rendszeresen fele teljesítményen kalibrálják őket, mert ha a specifikációk alapján kicentizik, 3-ból 2 tölcsért kinyír a mérőjel.
(#146265) alphamooncam: Nem rontani kell az értékeken. Az a probléma, hogy az a paraméter nem kezeli a hangmagassággal lineárisan eső hangnyomást, márpedig filmre 2 kHz-től oktávonként 3 dB esés kell. A Klipsch Pro spec sheet-jeiben például le van írva, hogy X-görbére illeszkedve, a mellékelt EQ-val mekkora tartományt fednek le, ott már rendszeres a 20-20000 Hz.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
BBéci
legenda
Nem rosszak, de sztereó zenéhez nem ideálisak, azt pedig minden házimozis szokott hallgatni.
Amikor kezdtek elterjedni a HD formátumok, 40000 hertzes felső határfrekvenciájú hangdobozokat dobtak piacra, azokat ajánlotta és ajánlja ma is mindegyik gyártó.
-
-KP-
addikt
Ja és még annyit tennék hozzá az egészhez, hogy a legnagyobb legrangosabb külföldi mozis/hifis kiállításokon rendszeresen a koaxiális SCS8 surround hangfalat állítják ki a zászlóshajó JBL M2 master mellé ill. a zászlóshajó JBL Synthesis hangfalak mellé.
Ha a JBL-nél úgy gondolják, hogy nem rontja le az összhatást, lehet mégse olyan rosszak ezek a mozis cuccok..
[ Szerkesztve ]
-
BalooTM
tag
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Hátsóhoz nincs még elhúzva a kábel, földön meg nem akarom körbehúzni, mert azt asszony nem viselné szívesen. Majd felújításnál meg lesz csinálva szépen, akkor használjuk majd. Egy alap yamaha szubom van, ekkor a szobát lehet bebrummog az is, még nem hoztam fel a garázsból (2 éve költöztünk
Üdv,
BalooLetiltott telefonszámot nem veszek fel!
-
+1
A cavok nem rosszak belépő szinten, (és amig nincs viszonyítási alap) azokat a jamokat nem hallottam, igy en, anno nagy cavos, sajnos nem tudok viszonyítani, úgy hogy az korrekt viszonyítási alap legyen...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tonyka 2
tag
Ez tökéletesen igaz visszafelé is. A DIY ágat a legjobban az mozgatja, h x összeg töredékéért én jobbat készítek, vagy ugyanolyat. Többségében aztán amilyen olcsó, olyan a hang is. A rózsaszín köd, meg igaz a nagy DIY szakikra is. Mert ha a közelükbe kerülsz tudnak olyan agymosást csinálni, h álmodból is azt mondogatod amit ők mondanak. Szóval ködbe ők is tudnak burkolni, nem csak a hivatalos gyártók.
-
Tamoo
MODERÁTOR
"Szerinted nagy kihívás egy gyári 500-600 ezres doboz szintjét megugrani?"
Az a gyári legyen akkor használtan 250.000Ft, mivel erről volt szó. Annyiból lehet nagy kihívás.
De nem sok tapasztalatom van ilyen téren, úgyhogy a nagy igazságot nem is akarom kikiáltani.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
ha tetszik az ő izlésük, akkor az ő izlésüknek megfelelő dobozt tudsz venni. nekem jobban bejöttek a gyáriak. ez az én véleményem, hagy mondjam el. úgy inditottam, h saját statisztikám.
csodálom, amit tudnak, óriási dolog, h egy ember mit össze tud hozni (hozzátenném, erősítőpanelokat mondjuk MZ csinálja tehát inkább 2 ember), de hangfalépítés 2. fele a próbálgatás, és ott óriási előnye van egy mérnökbandának az 1-2 személyes cégekkel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Nehéz,de annál költségesebb a végeredmény viszont bizonytalan.
De ha minden összejön,gyáriak pirulhatnak többségükben.
alphamooncam: Dedikált moziszobákban alkalmaznak ilyeneket,és én is támogatom az elképzelést.
Mozikban egyébként a három első hangsugárzó vagy fal,teljes mértékben megkapja a teljes tartományt,ott egészen más a basszus menedzsment mint pl otthoni környezetben.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Belátom megint pontatlan voltam. Szal. nem hangszóróból, hanem hangfalból, ami egyébként nem fal, hanem doboz, de mindegy ebből már nem jövök ki sehogy jól...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mettek
addikt
nem a minőségével van a baj hanem a hangerővel talán. Ha annyira teszem a hangerőt hogy a center jól szóljon, akkor egy egy effektnél aránytalanul nagyot szól a komplett rendszer, lebontja a nappalit
de valószínűleg tényleg audissey, akkusztikai kérdés lesz ez. Amúgy az új Marantz 7010 megvétele óta nagyon elégedett vagyok a hangfalakkal.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
python1
veterán
Ez idáig rendben is volna.
De,hogy tesztelitek a centersugárzót a többi dobozhoz képest,pl a frontoknál hallom a kritériumokat,hogy legyen dinamikus,minél élethűbb hangzást adjon kis torzítással,jól hajthatóbb legyen. Itt hagyatkozik a gyártókra sok hobbitársunk,valaki vette a fáradságot,hogy tesztelje mondjuk olyan anyaggal amiben sok a dialógus,vagy összevetette a gyártó többi centerével,hogy fárasztó-e hosszútávon,vagy dinamikátlan-e esetleg ha suttognak a filmben.Mindenhol tolják a hatásvadász effekteket tesztanyagnak.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Természetesen nem a falbontás,de a legtöbb energia a részletes,torzításmentes hanghoz kell,amit bizony a center megkövetel,és az erősítőt dolgoztatja rendesen,hiszen a filmek 80%-ban a center csatorna dolgozik.
Dorian: Lehet,de ezek szerint nálam más a helyzet.Most nem azt akarom forszírozni,hogy aránytalanul oriási méretekkel megáldott center kell,de aránytalanul kis centereket választanak a rendszerhez.
Csabroncka: Részben.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Pl elég sok ilyen rendszerrel találkoztam már,olyanokkal is aminél az erősítő alulméretezett volt.
Meg azért rengeteg példát lehetne itt felsorolni,de a mellékelt ábra mutatja,hogy találkozott it már a felhasználók zöme ezzel a problémával,de pontatlanul,helytelenül a távirányító után kapkodva korrigál.
Ami még talán rosszabb,hogy a center csatornára több hangsúlyt adagolnak az erősítő beállításánál mint amire szükség lenne valójában.
Valami ilyesmit képzelnék el,de közel lesz az én megoldásom is hozzá,természetesen szolidabb formában.[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Igen, de basszus akkor is meglehetne oldani igényesebben is a dolgokat, mint egyszerűen odab****a az adott alkatrészt! Hiszen pont a hifista az aki baromi kényes a cuccaira, ergo nagyon nem retkesen várom vissza a dobozaim belülről, szóljon akármilyen jól is utána!
kissmatyi: nem csak Zoli csinál ilyet, szóval nézz szét kicsit alaposabban is az AVX-en, mert akad olcsóbban és igényesebben is dolgozni akaró szaki!
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Az olcsóbb ár az SB2000-re nem Amazontól van hanem magán személyektől viszont 96% fölötti értékelésekkel. De a német Amazonon a T12 460€ és az már az Amazontól van. Én tavaly év végén rendeltem egy Pana 900-as lejátszót az Amazon.uk-ről de nem volt semmi gond. Sőt még reklamáltam is hogy egy hét alatt hozzá se fogtak a rendelésem feldolgozásához, majd nagy elnézés kérés közepette elengedték a postaköltséget és express juttatták el hozzám.
(#134831) Dorian nem tudom ki panaszkodott a Dynavoice T12 sub alap zajára, de ő arról írt hogy a szoba minden részén hallja. Ez mindenképpen a hangszóróból kell jöjjön, ez nem tápzaj.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
jogos szerintem. de a magyar tipikusan inkább kábelt cserél, mint aktiv elemet, mert
A asszonynak nem tűnik fel
B majd ha lesz pénze jobb aktivra, nem kell kábelt cserélnie
C megmagyarázza magának ,hogy ugyanolyan jó így is.
D nehogymár ne legyen kiszolgálva
E a saját lánc pont az üdítő kivétel, enélkül a kábel nélkül nem szólna olyan jól mint a kábel árából jobbat véve.
F a kábel majd csodát csinálsubkábelnél legalábbis így gondolom. valahogy a digitális kábeleknél volt az a saját tapasztalatom, hogy ott nincs mese, irdatlan nagy erdőbe kerülhet az ember jó kábel nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
őstag
Próbálom a páromat meggyőzni az üvegajtó lecserélésére de egyelőre nem sok sikerrel!
Tudsz feltenni képet róluk? Nagyon érdekelne a dolog! Majd a mérés után kiderül mekkora a gáz (szerintem nem kicsi)! Tapsolok egyet és vagy 2 másodpercig visszhangzik!
Szőnyeg tuti nem lesz több! Van egy 160x230-as vastag szőnyeg.
Bal oldalon egy 180x230-as erkélyajtó és egy 90x120-as ablak előttük egy vékony díszfüggöny és egy vastag sötétítő is van!Pityu: azt gondolom sehogy! Azzal együtt kell élni! Már annak is örülnék ha a többi rendben lenne!
ELACielvtárs: Köszi! A hangján még az előbbiekben említett dolgokkal javítani kell de ez eddig a legjobb! A center természetesen ideiglenesen van a földön! Lesz alá egy 160cm széles 50cm mély 40cm magas "tv állvány"! Most meg a súlya és a mérete miatt nem tudom sehova feltenni! Szerény 29kg nettóban!
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
Hiába vágsz a szubon, a front is megkapja a mély frekvenciákat, nem? A front-on is be kéne állítani a vágási frekit. Ha az erősítőnek van szub kimenete, akkor nyilván kezeli ezt.
Most nincs időm a videóra.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
-
Gabesz26
senior tag
Nem biztos, h túlzás az a 30... Vannak azért neten mérési eredmények, azoknak jobban lehet hinni, mint a gyári adatoknak. A nagyobb Denon, Pioneer, Onkyo, CA stb. vasak egy része még 7 csatorna esetén is 100w/ch felett van, és ugye a régiek is tudják az újabb szériák is tudják, így gyártónként lehet akár 10 típust is felsorolni.
a teljesség igénye nélkül néhány példa: Denon 4308, Onkyo 3010, CA 751
-
BBéci
legenda
Ha lenne annyi időm, felsorolnék legalább harmincat. Például Denon AVR-3808; 4308.
Az erősítők hátlapjára írt teljesítményfelvétel az esetek többségében köszönő viszonyban sincs a valósággal.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Szvsz 18nm-re felesleges nagyobb teljesítményű dobozokat - öt monitort - bevetni. (+ *.1 )
A tápkábelek elvezetése meg nálam nem jelent problémát.Természetesen én is a szimmetrikus kábelezést pártolnám, legutóbbi hsz-om óta képbe került egy Steinberg UR28, amivel ez nem jelent problémát.
A jó hír az, hogy a forgalmazó tájékoztatása szerint működik stand-alone üzemmódban, tehát egyszer beállítom, aztán nincs szükség sztg-re.
Amiről még nincs információm, az pedig a szobakorrekció, de rajta vagyok. Amennyiben van erre lehetőség, vélhetően megtaláltam a számomra idális eszközt.
P.S. Ja, és köszönöm az utolsó hsz-om után érkezett információkat, hasznosak voltak.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
embe
nagyúr
De ezt is írtam:
"Valami pénztárca barát megoldás érdekelne elsősorban, és emiatt valami használt talán"
Tudom, hogy határ a csillagos ég, de sajnos zsebem mélysége gátat szab....
Az ajánlott újak, meg azért jók, mert akkor elkezdem ezeket nézegetni használtban az aprón esetleg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- További aktív témák...