-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
Még gondolkodás alatt. Amennyiben akarok játszani, akk sajnos nem engedhetem el a 12 gigát minimum. Ez nagyon behatárol. Agyf@sz, hogy pl a 3060 Ti 8 gigás vs a simából volt 12 gigás. 3070-nél meg nincs is 12 giga. 40-es szériára hatalmas nagy ugrást nem olvastam, csak az új kódolást meg polírozták a RT-et. Illetve az zsebbenyúlósabb. Szóval szerintem az ár érték bajnok nekem most egyelőre egy 3060 12 gb. Ezzel FHD gaming még kb oks. Használtan 75-85e körül mennek. Van egy Strix 1660 Ti-m, ami kb semmit nem ment, első tulajos vagyok. A minap jegeltek egyet 60e-ért.
-
spiky03
veterán
Jelenleg csak érdeklődöm
Szimpatikus volt, hogy kisebb, mint a t.amp és árban sem vészes, erőben meg kb hasonló. Nah meg főleg, ha csendesebb is
Azért egy olyan XLS, ami elbir két 15" szubot azért szerintem jóval többe van...
Én meg nem szeretnék sokat költeni a cserére, hanem inkább okosan és költséghatékonyan cserélni, ha lehet ilyetDe amúgy elvagyok a t.ampal is, pl tegnap is néztem normál hangerőn végre filmet és élvezhető volt.
@mandju
Igen ott van, de az gyengébb ha jól láttam.... Én meg szubhoz gondoltam.@devil-k
Dehogy szivatomSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
skippper
senior tag
Többek között pont azért gondolkodtam el, mert van opcióm a nappaliba jobban illő készülékházzal megoldani, illetve ha jól tudom a HxR-es modulok ügyesebbek, mint ami a Stagelineban van (olyasmit olvastam, hogy az nCore fejlesztései közül kapott visszafelé is az ucd egy frissítésben). Az is rendszeresen feljön, hogy a modul tervezője explicit kérte, hogy csak csavart kábelezést használjanak a moduljaihoz, míg a Stagelineban ezt figyelmen kívül hagyják - hogy mennyit számít ez (interferencia talán), azt nem tudom.
-
mandju
senior tag
Vagy ott az img stageline sta800d hypex modullal…
Használtan az sem lenne sokkal több…* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Gaming
csendes tag
-
python1
veterán
Nem hát, de sokan még amcsiban is, ezekre röppentek rá először, és bizony itt is komoly fegyvertényt jelentenek. De van fönt a youtubon rengeteg mérés, és tesztelgetés, miről cserélgettek, a mostani fosik pl 100+- os sinaddal rendelkeznek, egy Topping DAC- al, csak nagyon komoly vasak hozzák ezt a minőséget.
Az én kis wondom boardjaim papíron 113 dB - es sinad- ra képesek, mérve 103dB, hozzá próbára beszereztem egy Topping E30ll- es DAC- ot, ami 116dB mérve, itt már semmi zajosodás nincs, ilyen tiszta, torzításmentes hangot ritkán hallani, az OB- akkora basszussal szolnak, hogy nem kell szub hozzájuk, meg ugye eddig a driverekből jött sziszegés, pici zaj, most teljesen zajtalan, egyszerűen tényleg más szint na.
Nem írnám le, ha nem így lenne, ez már tényleg lehet végállomás a hangban, legalábbis nálam biztos.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Ha a hangeszközről hangeszközre másolós módszerre gondolsz, akkor 7.1009 a limit, ez bármelyik PC-n, feltéve, hogy a teljes USB hálózatot 8 csatornás kártyákkal szaturálod. A Cavern össze is lövi neked azt az 1009 subot egy 34 perces mérés után.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
spiky03
veterán
Igen korábban én is.
De megnézem majd másik filmekkel is.
A PCn a hang 100%ra fel húzva, jobban már nem tudom az angol hang pedig elbírta volna még a plusz hangerőt, hogy élvezhető legyen.De igen tapasztaltam olyat is, hogy a magyar hangból sok minden hiányzott, igaz az csak 2.0 volt, az angol 5.1.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
a347
aktív tag
Szerintem nem véletlenül vonhatták össze egy licens alá a single és a multi bass controlt sem. Mivel egyre jobban kezd terjedni a consumer kategóriában is a Dirac, hiába nincs konkurens, attól még rohadt drága. Ilyenkor jelentősen megnőhet az eladások száma a hozzám hasonló userek miatt.
-
BBéci
legenda
Azt, hogy pontosan mekkora különbség van a két végfok felépítésében, alkatrészeiben, azt nem tudom. A jelentős hasonlóság nem kétséges. Viszont a kinézete nem passzol a processzoromhoz, ami bármennyire furcsa, számomra szempont. Valamint 1100 euróért kínálnak MM8077-et, amit nekem ingyen hazahoznának Németorszégból.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az még nem volt nálam, csak a 8077. Viszont hitelesnek tűnő teszt szerint minimális a hangminőségbeli különbség.
[link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Köszönöm szépen az infókat
Akkor jól gondolom, hogy egyikkel sem fognék mellé, ha úgy döntök?Vagy mint korábban lett linkelve egy proci összehasonlító teszt, hogy akár valami olcsóbb AVR-s jó lehet, ha csak procinak használnám?
Jelenleg 60 ezer a különbség van a kettő között
-
Quetz
őstag
Az a baj, hogy nem bírnám ki, hogy ne még két BMS kerüljön be a rendszerbe Ott már nem biztos, hogy olcsóbb, mint a Dirac licensz.
188664VoidXs:
Erről jut eszembe, hogy a Dirac all-pass filtereket használ a crossover környékén, hogy kikerülje a fazis problémákból adódó beszakadásokat. Tudtommal ezt az Audyssey nem tudja, ezért nem is tökéletesek a crossoverjei. Ez is lehet oka a problémáimnak.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
+1
Én is pont ezzel a problémával küzdöttem, és nálam is ez volt a legolcsóbb és egyszerűbb megoldás.
A kanapé mögött 50Hz-től indulnak 120Hz-ig, elől 30Hz-tól 120-ig a hátsókat fordított polaritással kötöttem be, egyből kisímult a beszakadás.Más
Lassan készen lesz a D-osztály végfokom-ok (12csatorna) egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
Turbo73
tag
Ok. A PD F32 kivételével én is mindegyiket láttam. Az Epson LS12000 nem natív 4k, a képe talán kicsit jobb mint egy Epson 9400-asé. A Runco LS5 képe elképesztően éles, de borzalmasan szivárványos, feketéje egyáltalán nincs és bazi hangos.
Én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a 4k felbontás leginkább a nagy képen ütős és nem egy 55"-os tévén.
De azt hiszen ez már nagyon Projektor topic. -
lenox
veterán
Ezért mondom, hogy én ezt az olcsó avr-t processzornak dolgot annyira nem erőltetném
De van meg mas tipus/gyarto is. Amugy en meg pont azt lattam, hogy olcso avr-ek processzorkent jobb sinad-ot produkalnak, mint erositokent, tehat pont azt mondanam, hogy olcso avr belepo rendszerben studio monitorokkal nem rossz processzornak. -
ctrlaltdel13
őstag
A helyiségek atmoszféráját,mennyire lehet kivenni a képletből?
Minden környezet más, mind méretileg,elhelyezkedésileg,gondolok itt a hallgató és a hangforrás távolságra.
Sőt még ide venném,magát a vizuális élményt is.
(Mert ugye nem csukott szemmel mész be sehová,onnantól meg az agyad összerakja a képet.Köszi a részletes írást.
-
Quetz
őstag
Denon 4300 vs Anthem AVM60... Ezt a denont még nem lehet processzorként használni, mert csak két csatornát lehet leválasztani benne. Ezen felül különböző szoba korrekciót hallgattál különböző szobákban, különböző hangfalakkal. Ráadásul tudtad, hogy mi szól ami jelentősen befolyásolja az értékelésed.
Az egyetlen jó megoldás az lenne, ha összeraknánk különböző eszközöket valakinél, így ki tudnánk zárni az akusztikát és a hangfalakat a változók köréből. Én ezért ajánlom mindenkinek ennek a vaktesztnek az elolvasását, mert pont ezt csinálták: Archaea's Auto room EQ/AVR comparison G2G
A következő eszközöket/szobakorrekciót tesztelték vakon:
- AccuEQ (and Atmos) - Onkyo TX-NR636
- ARC - Anthem 510
- Audyssey MultiEQ XT32 - Denon 4520CI
- Dirac - miniDSP nanoAVR DL w/ Dirac functionality
- MCACC - Pioneer Elite SC-67
- Trinnov - Sherwood Newcastle R972
- YPAO - Yamaha CX-A5000 pre/pro
- Control setup/no EQ - Onkyo PR-SC5508Egz kitétel volt, minden eszközt a saját bemérésével kalibráltak és utána nem változtattak rajta. Akkor futottak bele az első meglepetésbe, amikor megmérték a kalibrált frekvencia választ:
A második megleptés pedig a végeredmény, a legkedveltebb processzor a kicsi onkyo AVR volt:
Az ok, ha jól emlékszem a púpozott basszus volt, nem véletlen mondja Toole is, hogy az adja a hanganyag testességét és 30%-ban beleszámít a kialakult véleményünkbe.
-
gabo01
őstag
Egy hasonló véleményt már hallottam a Denon-al kapcsolatban!
Mivel szükségem van az eARC-ra és a Dirac-ra annyi pénzem viszont egyszerre nincs, hogy procit+végfokot vegyek ezért döntöttem a lépcsőzetes fejlesztés mellett.
Ha meg lesz a végfok és összegyűlik annyi pénz akkor ki kellene majd próbálni, hogy mekkora javulást hoz egy AV40/41 vagy egy HTP-1!? -
Khaosz55
addikt
Pontosan jól mondod. PC nem való mindenkinek. 30 éve pc-zek. Persze ez a Dos-ban az autoexec.bat szerkesztése és a kislemezről havonta Win95 install-al kezdődött...
Azóta is szeretem a pc-t de max a MPC+madVR + (ncore) kombót használom csak a mozihoz köszönöm ennyi elég. Külső processzor tökéletesen végzi a dolgát, a tökéletesség kergetését meg már feladtam. Legyen jó nekem aztán ennyi.Múltkor pl 1 évig volt hogy csak kizárólag régi nvidia driverrel tudtam átküldeni a pc-vel procin RGB 4K 24Hz 12bit képet. Új driverrel meg csak 8 bit ment át viszont a külső proci nélkül meg jó volt, tehát valami bug volt.... Mire rájöttem addigra ilyen pez cukor adagolóval toltam magamba a xanaxot...
Szerencsére javították azóta nincs ilyen gond, de már egyre rosszabbul viselem a bugokat... -
I'am Dony
őstag
Azért tartom nagyon igaznak - és nem is az itteni kollégák példája miatt, hanem - mert ebben a hobby körben bárkivel beszélek, mindig feljön, hogy milyen a rendszer és mivel lehetne picit/nagyot fejlődni. Mit cseréljenek, milyen irányba lépjenek. Ez-az mit hozna a konyhára, ér-annyit stb. Szóval igen. Maximalisan egyyetértek devil-k irásával. Ez egy ilyen hobby. Elindul a bogár, változik valami, egy ideig hú de jó, aztán megint bogár... Valóban kevesen vannak szerintem is, akik megelégszenek az elején egy adott szettel hosszabb időre és magamat is beleértem ebbe. A pc-vel szivjon aki akar, aki mazochista és expert a témában. Én nem szopatom vele magam és lebeszélek róla akit csak tudok, ahogy a media playert sem bűvölöm, ha a rajta lévő firmware okés. Ezek miatt nem értek egyet a pc-s kijelentéseddel, hogy kevesebbet szívtál. Mitől kevesebbet? Amióta megvan a lejátszó és feltettem az akkori stabil firmware-t csak kikapcs-bekapcs. Ettől nincs problémamentesebb out of the box. Akik meg fingot reszelnek, bétákat rakosgatnak aztán megszívják, ne csodálkozzanak szerintem. Ugyanez igaz a filléres, full gagyi kínai sz@rokra is, amire mókolnak utána ezt-azt. A videos streaminget nem igazán értem. A TV-n keresztül fut a legtöbb ami -nekem- számít és arra a minőségre bőven elég is a TV - eARCszerintem. Ezért nem áldoznék plusz eszközre, amit frissítgetek, cserélgetek.
-
devil-k
nagyúr
Igazából a HTPC is működik teljes mértékben és nem lesz semmi gubanc, ha
- belső hálózaton van a géped vagy/és nem frissítesz semmilyen drivert, szoftvert
- nem cserélsz megjelenítőt a láncban
- csak használod és kész
- de ha madvr van a képben, akkor 6 havonta muszáj hozzányúlni
Engem inkább az döbbent meg, hogy 2024-ben még mindig nincs egy korrekt, 100%-ig használható, (Bluetooth) fizikai távirányító PC-hez, médialejátszásra.
Streamre (Netflix és társai) kell egy másik céleszköz, nincs mese.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
11 éve ugyanazt a Dune lejátszót használom, bár közben érkezett mellé egy VLS tápegységes, azt is beindítom néha. Idejét sem tudom, mikor kapott új firmware-t, nem foglalkozom vele.
-
attiss66
senior tag
Igen, az érdekes vóna, de errefelé csak én vagyok ilyen hangbolond , és ehhez valakit fel kéne kérni, hogy kösse át, hogy eccer ez, eccer az szóljon. Nem akarok fárasztani senkit a rokonságban ezzel a témával. Pedig úgy lenne a tutti. De amúgy így is hallom, meglepően jobban szól a tuningos.
-
python1
veterán
Nálam zenére is van 1 PC, annál sistergett annál is csak akkoe, ha a Marantz processzoron ment át a jel.
Az első ami lefelezte a zajt a hálózati dugó fordítás, második a végfoknál a föld leválasztása, harmadik a védfok bemenet érzékenység beállítása.
Érdekes PC- hangkártya- végfok kombinációban teljesen ok, most ott tartok, hogy zenére használt PC meg egy CA streamagic usb bemenetére, onnan meg a végfokba, így a Marantz kimarad, viszont a Marantz magában nem sistereg össze a végfokkal. -
Gino20
őstag
Második tulaj vagyok. Német ürgétől vettem, de ugye úgy kell számolni, hogy (vételár + posta) x 1.27 + 4e Ft vámkezelési díj. Ez mondjuk 4000 + 100-150 posta esetén (150-enel számolva) 5270 dollár (~4590 euró). Monolith korábban ebay-on is hirdette. Mikor arra rákattintottam párszor, utána kaptam egy automatikus ajánlatot (gondolom valami algoritmus nézi a megtekintéseket) -5%-ról vagyis 3800 dodoról. Ha ír nekik az ember, akkor gyanítom ezt továbbra is megadják szóval így mondjuk ~5000 dollár.
Aztán ha van jó ismerős mondjuk Németeknél, Osztrákoknál, akkor a 3800 + posta megállhat 4700-ba is a 19%-os áfával, aztán max ~40 euróért tovább jön ide.
Ha szeretnéd kipróbálhatod a HTP-1-et -
Formaster
addikt
Van itthon vagy 4 laptop és egyikkel sem tudtam sztereótól több csatornát kifacsarni belőle HDMI-n. Gondolom a fantasztikus Realtek hangkártya áldása, mindegyikben az van. A céges laptopban Nvidia dedikált VGA van, azzal egyből lehetett akár 7.1-et választani, de azt a gépet nem használtam semmilyen privát célra.
Maradt, hogy vettem egy USB-C hangkártya/dac, tudjatököm mit, de ez is csak SPDIF-en tud és maximum 5.1-et. Bár akkor nem tudom minek van ráírva 7.1
-
őstag
Meg nézem azt a programot. De hidd el ha valaki sokat pakol az én vagyok. Csak a szoba egy részét látod. Minden kivan centizve hogy elférjek. Ha más bútort vennék talál elférne. Na meg ha valami más szett lenne ,amit tudom hogy veszek tudnék gondolkodni a szobán is. Viszont mivel nem kaptam ajánlatot a szoba miatt így nem is tudom mennyi helyre lenne szükségem. De azt a progit megnézem. Köszönöm a válaszod. Ha közel lennél hozzám nagyon szívesen látnálak, megértenéd mire értettem hogy nincs helyem
-
python1
veterán
-
spiky03
veterán
Gondolom azért mert azért hoz egy normális minőséget és nem aranyáron.
De ugye én nem értek hozzá meg én nem vagyok olyan vájt fülű, mint itt páran.
Úgyhogy nekem megfelel. Igaz gondolkodom, hogy lecserélem őket ZA3-ra.Van t.amp E-1200am is az hajtja az Ultit meg a micro martyt. Abban valóban van anyag az tuti. A 3 Fosinak együtt nincs akkora súlya, mint annak egyedül.
Nah meg hangosabb is azoktól a 2 ventivel, ami benne van.
Szép konont nyom az F22vel, amikor az is megy.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
4 TB-on vannak régi filmjeim, sorozataim archiválva, 7 TB-ot osztok, jövő héten veszek 6 TB-ot, azzal megduplázódik a sorozatok helye. Itt a Tulsa King és a Slow Horses, jön a Yellowstone, Lincoln Lawyer, The Diplomat, Special Ops: Lioness és még sok más. Időnként böngészek a filmek között, egy rakatról nem tudom a címe alapján, hogy micsoda. Rákeresek és kedvem támad újra megnézni azokat. Sajnos nincs időm a felére sem. Szuperhősök kizárva, engem büntetni lehet velük.
-
ada19
senior tag
Köszi! A számolásom nem kifejezetten a 1528-ra vonatkozott.
Visszatérve a konkrét számolásodra, ami nem jó. A Crown kalkulátora 1w/1m értéket kér, és oda a 87dB/4 Ohm/2.83V értéket nem írhatod be
Ez világos, pont ezért írtam is hogy 4 Ohmos 87dB / 2.83v / 1m esetén 84-et írok be a Crown kalkulátorba, és úgy 113 W jön ki. Nekem személy szerint, nappalis körülmények között bőven elég a 75+20 is.
Mégsenem
-
ada19
senior tag
Persze, az eredeti állításoddal alapvetően egyetértek, szimplán csak közöltem hogy nem kiugró ez náluk. Én személy szerint bőven elvagyok a 87dB / 2.83v / 1m-vel, halknak egyáltalán nem nevezhető, azt hiszem 73 vagy 75 dB-re van kalibrálva (3 méteres max távolságok, 20 dB headroom stb.
Ha már erről beszélünk, szerintem elég félreérthető (és félreértett) ez a téma.
Hogy is kell pontosan értelmezni a 4 Ohmos érzékenységet, erősítéknél a kimeneti teljesítményt?Tegyük fel a 4 Ohmos 87dB / 2.83v / 1m frontom pl. a Crown Audio Power Amplifier kalkulátorban kiszámolom hogy 75 + 20 dB-hez 3 méterről (84 dB érzékenységgel számolva a 4 Ohm miatt) kijön hogy 113 W erősítő teljesítmény szükséges.
Erősítőnél mit kell pontosan nézni? Pl. IOTAVX AVXP1 adatlapjáról: 150W (8Ω, 2 Channels), 120W (8Ω, 7 Channels), 250W (4Ω, 2 Channels), 170W (4Ω, 7 Channels),
Feltételezve a 7 csatornát, a 8 Ohmos értékkel, vagy a 4 Ohmossal kell kalkulálni? Mert az érzékenységnél már egyszer számításba vettem ezt.
Mégsenem
-
Rp526
aktív tag
+ még azt tenném hozzá, hogy olyan sorozat produkciók vannak az elmúlt 10-20 évben már, amik simán közelítik hang és képminőségben is a filmeket, sokat pedig túl is szárnyalnak. Elmúlt már a Sliders (habár én szerettem ), xéna meg stb időszak. Manapság inkább ritka pl a 15-20 perces epizód és sokkal jellemzőbb a filmszerű 40+, de inkább már az 50+ perces részek.
-
BBéci
legenda
Az egy teljesen más dolog. Úgy kell partnert választani, hogy az érdeklődési kör nagyrészt passzoljon. 33 év alatt én többször sokalltam, csökkentettem a hangerőt, mint feleségem. Megesett, hogy nyáron, a meleg miatt zárt ablakok és teraszajtó mellett a kert legtúlsó végében hallottam Madonna énekét a nappaliból kiáramlani.
-
Formaster
addikt
Fikció egyenlőre, majd csinálok saját képeket is, amin lehet ötletelni.
BBéci: Nyilván, ezért nem is fogok egy bizonyos szintet átlépni sem pénzben, sem energiában. De ettől még el lehet érni egy tisztességes szintet, ami boldoggá tesz.
Most lesz 10 éve, hogy bohóckodom, X évente javítok ezen azon és mindig óriási az élmény utána. Amennyit van időm filmezni, meg amennyit érdemelnek a mai műsorok, nekem ez az élmény ár/érték arányban van. -
ada19
senior tag
Minden Arendal bookshelf ilyen, az 1528 semmiben sem kiugró ilyen tekintetben.
1723 Bookshelf S THX
Sensitivity 84dB / 2.83v / 1mDe 1961 bookshelf is ugyanez volt.
A monitort/állót szerintem többen választják mozira eleve, ott problémásabbnak látom ezt a 1528-nál..
1528 Monitor: 85dB / 2.83v / 1m
1961 Monitor: 87dB / 2.83v / 1m
1723 Monitor S THX: 88.7dB / 2.83v / 1m[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
python1
veterán
+1
Ez igaz sajnos nagyon sok dobozra.
Hangszóró javító mért hangszórókat, hogyan alakulnak az érzékenységek, ahogyan megyünk lefele a frekvenciával, 23Hz- nél a ma kapható legjobb szub hangszóró (48kg), 75dB-es érzékenységgel bírt, most akkor képzelhetjük a többit, ezért fossák el magukat az erősítők.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Helyénvaló a kérdésed, a képen látható elrendezés remek példa arra, hogyan ne. Még a belépő topikban is kiverné a biztosítékot.
Szorosan falhoz és sarokba állított hangdoboznál rosszabbat elképzelni sem tudok, pláne úgy, hogy a szekrény is ad pár pofont a hanghullámoknak. Sajnos a másik helye sem sokkal jobb.
Inkább egy csúcs soundbar-t tennék oda, de valami csillapítás akkor is kellene a padlóra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Majdnem olyan, mintha a drága lineáris hangszóró és szobagörbére kalapált szoba elérné ugyanazt, mintha mikrofon alapján szobagörbére lenne húzva a hallgatói pont, csak utóbbi bármilyen szobában és rendszerrel.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mimic1979
aktív tag
Imádjuk a házunkat. Majdnem teljesen passzív ház, viszont az elrendezése nem a legjobb. Ez maradt nekem. Ha lenne egy pince alatta, már rég össze kalapáltam volna egy mozizos szobált, persze akkor feljebb lépve minőségbe. A minőséget pont ezért korlátozom, mert ez a sarok megöli a minőséget. Feleslegesnek tartom magasabb minőséget felhalhozni ebbe a helyiségbe.
Ezzel kell főznöm... -
a347
aktív tag
Értem az álláspontod. Viszont utánakérdezgettem anno több, a szakmában már évtizedek óta tevékenykedő embert, pl fapacit is. Mindenki azt mondta, hogy valóban az lenne az ideális, ha a hangfalaim is támogatnák a dolgot. DE mindenképpen használjam még így passzív formában is, mert az erősítő oldalán viszont számít a bi amp alkalmazása. Torzítások meg egyebek jöttek fel, de már igazán emlékszem az indokokra.
-
Formaster
addikt
Nem vagyok elektromérnök, de placebó hatás sincs. Sosem hallgattam a másik verziót füllel. Most pedig ez volt az első dolog ami megtetszett a végfokban. Az első jelenetnél olyan volt, mintha eddig csukott ablak mögül hallgattam volna ugyanazt. Olyan részletek törtek fel egyszerre mindenhonnan, amiket eddig nem is tudtam, hogy ott vannak.
Az meg megint más kérdés, hogy ha egy fele akkora sallang mentes végfok nehezebb, mint a minden jóval feldíszített AVR, akkor az egy jóval nagyobb tekercset > teljesítményt feltételez. Nem biztos, hogy ez a teljesítmény minden esetben és rendszeren kell, de én már váltanék vissza (ebben az árkategóriában) AVR-es erősítésre. -
Formaster
addikt
Sajnáltam, mert véges és mérlegeltem. Be lehet állítani, de még akkor is ott a sok gyerekbetegsége, a hdmi baromságokkal kezdve, az alacsony részletességű mély hangokig és tovább. Számomra túlzottan fapados ez így és kíváncsi vagyok a Dirac nyújtotta előnyökre is. És van még egy érdekesség, pl bizonyos bemeneteken, alacsony hangerőn, vagy mikor úgy gondolja, finom pattogások hallatszanak, ami kötve hiszem h jó a hangfalaknak.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Az 1300 a FlexHTx Dirac-al. Az MC1-et sikerült 670-be vennem, így még mindig 2000 alatt lennék. Gondoltam én is a kizárólag Flex-re, de nem tudom, mivel etessem. PC kizárt.
Van olyan androidos box, amit érdemes lenne és nem rondít bele a képbe? Jelenleg TV lejátszó és eARC-al etetem, mert így a kép valószínűleg mindig helyesen van megjelenítve.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
A Flex HT/HTx oldalán feketén fehéren leírják, hogy bitstreamet nem tud dekódolni.
Nyilvan, ezert kerdeztem, hogy a fenti setupban (apple tv vagy shield + tv + Flex HT) a lejatszo megcsinalja-e. Azt ertem, hogy ha megcsinalja, akkor megcsinalja, csak pontosan az a kerdes, hogy igen vagy nem. -
lenox
veterán
Miert mondjatok, hogy nincs ertelme? Azert mert az avr is tudja ugyanazt?
Egy belepo avr melle vagy helyett amugy lenne ertelme, nem? Illetve ha pl. van egy lejatszo (apple tv, shield), bekotve a tv-be, azt earc-on rakotom a flex ht-re, akkor mi csinal a bitstreambol pcm-et? Marmint gondolom csak a lejatszo tudna, de csinalja is? Mert normal setupban gondolom az avr csinalja, de ugya ha nincs, akkor nem csinalja.
-
mimic1979
aktív tag
5.1 Szett Klipsch Reference Theater Pack (bögre szett) - helyett
RP-160M
RP-500M
RP-504C
R-8SW - R-115SW + MiniDSPErősítő : X-1400H - X3800H
Az erősítőhöz megvettem a full Diracot + a Single DLBC-t[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
Persze értem én és igen, jól látszik a CEA-kon, csak akkor is "bosszantó", hogy összehánynak egy 15-ös dobozt ami jóval jobb is lehetne, pár cm-vel nagyobb dobozzal és erősebb motorral és amp-al. Ehelyett van egy 15-ös refi szub mindössze 27 kg tömeggel, ami a megépítettségéről sokat elárul. Nyilván szubot nem kilóra veszünk, de a REL 1510 Predator pl. 45 kg zárt létére, az Arendal 1723 1V pedig 48 kg. És emellé a 15-ös tányérhoz jár egy 400 W amp. Ezt nyilván a hangsugárzó érzékenységével lehet kevésbé bántónak tenni, de akkor is. A másik kettő példájánál maradva 1000 W és 800W. Nekem ez a szub akkor is a gagyi kategória marad. Egy CEA ha lesz, szerintem nem... majd meggyőz az ellenkezőjéről.
Én sem a 15-20 Hz-et hajszolom, ami ezekben a kategóriákban kizárt, de na. -
Vhiktor
veterán
Szerintem rá gondolok én is. Nekem csak jó tapasztalatom van vele.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Quetz
őstag
Van aki dolgozik is
De ezek szólnak a Storm mellett:
- Megveszem, mert megtudom fizetni és nem akarok kompromisszumokat kötni
- Szükségem van 16/24/32 csatornára
- Szükségem van arra flexibilitásra, amit a Storm tud: keresztbe kasul tudom irányitani a hangot, egyes csatornákat szétbonthatok több kimenetre, digitális crossoverként használva a processzort
- Storm kell, mert exkluzív szerződésük van a Diraccal és itt jelennek meg a legújabb fejlesztések, mint pl. az ART
- Van digitális kimenettel ellátott verziója, aktív hangfalak vezérléséhez,
- Annyi csatornát tud kezelni, hogy a házimozin kívül az egész ház multi-room audio vezérlését meg tudja oldani
- Aktívan fejlesztik a szoftvert, használható featurek kerülnek bele folyamatosan. Az utolsó ami megragadta a figyelmemet, a bass shakerek dedikált támogatása volt.
- Szerintem ez már az a szint, ahol a vásárláshoz szakszerű kalibráció is jár, meg remote support
- Moduláris felépítés, ami lehetővé teszi a HW upgrade-t
- A minősége mérhető is, a preout jelszint talán 8-10 voltig megfelelő? Ezzel már a leg finnyásabb erősítőt is maximumra lehet járatniTömören összefoglalva: minőségi szoftver, skálázható megoldás, technikailag is kiváló (mérhető) minőség
Miért nem vennék?
- Van egy kis mozim, limitált büdzsével, ahova elég egy Denon vagy Onkyo AVR is. A Denon után már az Onkyo is kihozta a processzor üzemmódba átkapcsolhato AVR-jét és ez a trend szerintem folytatódni fog, mert nem túl bonyolúlt megvalósítani, viszont jól marketingelhető és tényleg minőség javító hatása van.Ha tehát a nyers hangminőséget nézzük, akkor a stormnak nincs hatalmas előnye. Viszont a hozzáadott tartalmat nézve meg igen, de drágább is annyival. 10x a szorzó a konzumer AVR-ekhez képest.
-
Formaster
addikt
Mindenképp piszkálni akarom Szerintem (és többek vsz. is) ez egy elég jó szériája a Jamo-nak, és az a processzor koránt sem volt sosem egymillió, inkább 999USD, ami kb 900 eurónak felel meg. (jobban szeretem a magyar árakat mellőzni a volatilitások miatt)
Ehhez jön az A7 végfok, szintén ennyiért és ha eredeti árat nézek a Jamo S626-tól, illetve amennyit ráköltenék, akkor pontosan a ökölszabálynál vagyok, hogy a hangsugárzó / komponensek 1:1 arányba kerülnek. (azt meg inkább nem is mondom mennyiért vettem a Jamo szettet és nem is akarok megválni tőle)
-
Quetz
őstag
Persze, nem mérték meg, mert nem volt náluk tesztelésre. A cikk is flaggelve van: "Preview".
Az az Onkyo egyébként jo vasnak tűnik, full BW dirac, belerakták a preamp módot a D+M-től, a Klipsch optimalizálás meg hab a tortán. És mérések alapján ugyanott van mint a Gene Storm Audiója
Meg kellene ismét néznetek Floyd Toole - Sound reproduction – art and science/opinions and facts- videójat. Elég látványos a változás amikor tudják a tesztelők, hogy mit hallanak, meg amikor nem tudják. Az Arcamra ugyanez vonatkozik. Ezért nem ér semmit I'am Dony otthoni tesztelése, mert akármennyire is igyekezett objektív maradni, nem tud. Nem így működik az agyunk.
De amikor lehülyéztek, hogy szerintem a Denon, vagy az Onkyo jobb választás mint egy Storm, akkor rossz oldalról közelítitek meg a kérdést. Soha senki ugyanis nem kérdezte, miért vennék Stormot, vagy Trinnovot....
-
I'am Dony
őstag
Nagyon kiváncsi lennék, milyen végfokot kötöttek utána. Erős a gyanú, hogy a manualt sem olvasták el és így született az eredmény, aztán megy a fikázás, hogy zajos. Ez pusztán hozzá nem értés. Ha valamihez 0.9 V, 31 dB gain végfokot ír elő a gyártó nem kell csodálkozni a sz@r eredményen, ha nem ennek megfelelő párosítással teszik. Na így születnek kb. a vélemények amik egy forintot nem érnek.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ahogy már írtam, egy rakat Arcamot teszteltem (nem csak saját rendszerben), használtam és mindegyiket szvesen megtartottam volna. Kezdve az AVR250-nel, majd 280; 300; 350; 400; 500; 600; 750 és közben valamelyik elő-végfok párosuk, a típusszámok nem jutnak eszembe. Az AVR500-at majdnem megvettem, de szériahiba (túlmelegedés) miatt az összeset visszahívták és visszaküldték Angliába. A 750 eszméletlen jó hangminőségű, ezt a német Video mgazin is megállapította, beleszerettem, ám az 5000 eurós listaár miatt a bekerülési is olyan magas volt, hogy nem az én pénztárcámhoz illett, az is visszakerült a forgalmazóhoz.
Mindegyiknek hatalmas trafó uralta a belsejét, akkora csatornánkénti teljesítményt biztosítva, aminek a töredékét tudtam kihasználni, így eszembe sem jutott, hogy végfokozni kellene. Egy azóta megszűnt cég demószobájában sem végfokozták és egy több tízmilliós, dedikált moziszobát is vidáman behangosított 1-1 Arcam AVR. Mindkettőről vannak fényképeim, bemutató cikkek is születtek róluk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
" A Marantz 8015 talán a Denon 8500 megfelelője lehet?"
Szerintem, szubjektíven a 8015 hangja nem kicsit jobb. Csalódtam abban a Denonban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
AVM 60 + JBL C211 + JBL 8320 volt az első borzalmas élményem az Anthemmel, aztán jött a 90, majd a sajátom (AVP700). Egy bekapcsolás után el is ajándékoztam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic