-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #169102 üzenetére
Én szívesen olvasom az ilyesmiket ha rendesen körbe van írva az élmény és a körülmények, szerintem érdekes és tanulságos is lehet másoknak, ugyanakkor szerintem a sztereo hifi az, ahol az ember berak 2db hangfalat maga elé ugyanoda és max az erősítőt meg a kábeleket cserélgeti hozzá, aztán azt hallja amit a doboz kiad magából, míg a mozi (és ez az a topic) az, ahol nagyon nem mindegy az EQ, mert nem csak két hangszórónak, hanem 6-8-nak kell megfelelően összehangolódnia, lásd feljebb ada19 esetét, aki a meglévő setupjából is képes volt egészen más hangzást kisajtolni más beállításokkal.Ergo itt érthetően kényesebb a "csak hallás alapján" jelentése.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #98221312 #169102 üzenetére
Én a T12-vel 6-7évig éltem együtt, az elsők közt vettem meg és úgy érzem nem tudok róla teljesen korrekt véleményt írni, mert sosem szólt nálam jól.
Kicsit fáj elismerni ezt, de így van. Azt is elismerem, hogy mantráztam én is sokszor a hülyeségeket.
Szubkábel cserebere helyett foglalkozhattam volna hamarabb a méréssel, DSP-vel stb. csak sajnos nem volt itt téma, másfelé meg nem tájékozódtam. AVX-ről meg ne is beszéljünk, akkor ott még a CLARUS volt a nagybetűs mozi.[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz #98221312 #169083 üzenetére
Én sem a zártak ellen vagyok, hiszen nekem is az van. Csupán egyre inkább bebizonyosodik, hogy ahogy írtam is a "tucat zártak" sajnos nagyon kevesek, nagyon gyengék. Szeretnék egy tényleg jó zárt dobozt, de DIY-re nincs időm, 600-800 e pedig nem adok ki érte. A földön járó mércével, ami nálam egy subért kb. max 300-400 számomra sokkal jobbnak tűnnek a reflexek.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Egy jó reflex doboz alapja a megfelelő hangszóró használata a hozzá és az igényeinkhez leginkább passzoló dobozban és hangolással. A legtöbb gyári, otthoni célra árult reflex szub nem alkalmaz megfelelő hangszórót a feladatra, vagy pedig a doboz/hangolás paraméterei nem igazán optimálisak.
Persze azért nyilván vannak kivételek
Egy zárt doboznál sokmindent nem lehet elrontani, sokkal kevésbé feltünő (rossz) egy alacsony csillapítású hangszóró benne mint egy reflex dobozban.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Az a baj, hogy sokan nem tudnak szöveget értelmezni vagy csak nem akarnak, homokba dugják a fejüket. Biztos jobb egy-egy részletet kiragadni és kisarkítani.
Úgy gondolod van itt reflex tábor? Szerintem abszolút nincs, ezt néhányan csak beképzelik.
Egyedül VoidXs aki határozottan a reflex mellett van, de Ő is leírta, hogy LFE szubnak! Zenéhez, crossoverhez nem feltétlenül jó a túl gyorsan elhaló impulzusa.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #168339 üzenetére
Sok valós példát írtál, viszont a házimoziban is ezt tapasztalom: ahogy a megfelelési vágyas tinik veszik hitelre az iPhone-okat, ugyanúgy a jobb helyre is költhető megtakarításukat ölik meg ezek az emberek, és erre megannyi példát láttam. Rögtön az első házimozi, amit egy kábelhívőnél meglátogattam, úgy nézett ki, hogy egy rohadó falusi stílusú házban Budapest szélén, ahol a WC-n nem volt ülőke és az ajtót se lehetett zárni, volt egy kb. 4-5 milliós moziszoba, ami sokkal értékesebb volt a házánál, és akkor ez még olcsó.
Szintén gyakori jelenség még az albérletes mozi, ahol szintén rohad az egész lakás, ajtók beszakadva, függönyök szétvágva, de legalább az AQ Diamond csodásnak vélt hangja árasztja el az egészet, mindenféle mérés nélkül, nyilván egy Genius szettel vetélkedik a cucc, sokszor esélytelenül. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy anno a csóró egyetemista albérletem kétszer akkora volt. Ezek nem olyan emberek, akik megtehetik, hanem olyanok, akik az alapvető életkörülményeket áldozzák fel azért, hogy olyan mozijuk legyen, ami miatt pár magasan hordott orrú fórumtárs meg fogja őket dicsérni. Így már eléggé sznobság.
Akik tényleg megtehetik, hogy az életszínvonal romlása nélkül mozizzanak, azok nem vágnak fel vele, nem akarnak fórumokon megfelelni. A pro mozisok sem, pedig egytől egyig kiváló színvonalú mozikat láttam náluk, szép házakban. Ők is kerülik ezt a fórumot, max néha egy viccesebb megnyilvánulást körberöhögünk a csoportban, amit belinkelnek. Amikor 20-30 milliós kerettel keresnek meg, gyakran soha nem hallok utánuk semmit. Ha meghívnak magukhoz vendégeket, és megkérdezik, hogy mi van ebben a szobában, akkor bemutatják, de egyébként leszarják, mert tényleg tudják élvezni, és csak ez számít nekik. Mindössze egyetlen emberről tudok, aki ilyen rendszer mellett irdatlan tapló módon viselkedett egy fórumon, de legalább volt benne annyi, hogy ne a rendszerét mutogassa, csak a kábeles baromságot tolta túl, ki is utálták.
#168340 devil-k: Igen, megvan az Apple termékeknek a jogos felhasználói köre, ahol a prémium anyagminőség és komponenshasználat, az egyedülállóan jó support, és a megbízhatóság kiérdemli ezt az árat annak ellenére is, hogy szoftveresen indokolatlanul zárt és elmaradt termékek (de amikor volt Jailbreak, ez nem volt igaz). Ettől még létezik a megszállt almafan kategória, akik diákhitelre veszik őket. Sajnos ez a túlnyomó többsége a márka vásárlóinak, és ezt nagyon jól tudják, az animojikkal és egyéb szükségtelen fejlesztésekkel nekik akarnak megfelelni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
devil-k
nagyúr
válasz #98221312 #168339 üzenetére
A sznobság az a dolog, amikor olyan dolgokat vásárolsz magadnak amit se kihasználni nem tudsz, nem akarsz, de csak azért is megveszed, mert "társadalmi elismerést" szeretnék kicsikarni. Mindenki úgy cseszi el a pénzét, ahogy akarja. Ha valaki hisz abban, hogy az 50.000 Ft/méter kábellel sokkal jobb, mint az 5.000 Ft/méter kábel, lelke rajta, jó szórakozást kívánok!
Egyébként az Apple termékek piszok jók, 8 évig hithű androidos voltam, 2019 óta pedig csak Apple termékeket vásárolok (iPhone, Mac mini, apple tv, AirPods pro).
- mozi bolondéria -
-
mpo
veterán
válasz #98221312 #168289 üzenetére
az évek során
sem sikerült eredményt elérni.
1984-ben szigorlatoztam pedagógiából és pszichológiából, sokat felejtettem.
Felnőtt embert nehéz megváltoztatni egy topikban, egyes módok kitiltással járnának.
Ragozhatnám de nem fogom, a bunkó, az bunkó.
Mellékesen digitális analfabéta.Ha érted, akkor már elavult.
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #168286 üzenetére
Ne játsszuk már el, hogy az "aki szerint ez meg az így és úgy van, az hülye" szintű rendszeres megjegyzések célpontjai nem tudják, hogy róluk van szó. Azért használják ezt néhányan, mert ez nyelvtanilag nem személyeskedés, miközben valójában az, csak mögöttes jelentésre már nem vonatkozik a szabályzat. Ugyanígy kerülik ki az újságok is a sértegetéseket, ez egy elég alap újságírói tudás.
A sznob szó jelentése: Úrit játszó; magasabb rangú, színvonalú, előkelőbb, híresebb emberek szokásait majmoló kispolgár, aki azért viselkedik így, mert olyannak akar látszani, mint azok.
Ez tökéletesen leírja azt a viselkedést, amikor valaki pusztán az árat nézi, a rendszerében nem a pontos elemeket és azok képességeit tartja számon, hanem hogy azok mennyit érnek. "A hangszórók ára legyen 5:2 az erősítőhöz képest", "ehhez a géphez kell legalább 3000 ft/m kábel", és hasonló hülyeségek, ezek tökéletesen sznob mentalitásra utalnak, ahol a valóság nem számít, csak a vélt érték. Mert hát az az ember értékesebb, akinek több pénze van, legalábbis ezt hiszik. Az lényegtelen, hogy még egy mekis dolgozónak is sokkal nagyobb hatása van a gazdaságra, mint a legtöbb informatikusnak, miközben az átlagfizetésük 8-szoros, vagy hogy éppen az átlagemberek döntik be a tőzsdét, szóval kapásból azonnal bukott az egész.Ez nem te vagy, te érvekkel szoktál vitázni, amit tisztelek. A megalapozott érvekkel (akár helyes, akár nem) kontrázás errefelé nagyon ritka, ellenben akik csak annyit tudnak hozzátenni a fórumhoz, hogy mire mennyit kell költeni, hogy "én ezt vélem hallani, ezért így van, és pont", vagy hogy az olcsó dolgokat mennyire nem éri meg megvenni, azok nem hiányoznak. Tudok mondani 1000 embert, akik szintén így vannak ezzel.
Köszi, hogy beismerted, hogy explicit rám gondoltál, de akkor meg is cáfolnám: a kérdésekre szoktam válaszolni. Ha az a kérdés, hogy ezt vagy azt hogy lehet AVR-rel megoldani, akkor elmondom és kész, de ha azt kérdezik, hogy hogyan lehet a legjobban megoldani, arra PC a válasz, arra pedig, hogy a legolcsóbban hogy lehet, az a DIY. Mivel ezekben sokkal több tapasztalatom van és jobban is érdekel, ezekre válaszolok szívesen. Ettől még nem írom oda egy AVR-es kérdés után, hogy "de azért vegyél PC-t", ellenben a sznob viselkedés az, hogy "itt a válasz, de amúgy vegyél kábelt, mert ami neked van, az semmit nem ér". Szerintem ebből te is elég sokat láttál, és remélem, nem gondolod, hogy ez helyes viselkedés bárkitől.
#168285 Saughassy: Valós az a 20 Hz, csak helyesen kellene marketingelni. Zenére, alacsony hangerőn tényleg rengeteg pluszt jelent, de valahogy az kimarad mindig a spec sheet-ből, hogy ez kicsit magasab hangerőn már 60 Hz.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #168283 üzenetére
Az kicsit kevesebb, mint amennyit a sznobok űztek el. Nálam a privát megkeresések közelmúltbeli termése:
Ez 173 olyan ember, aki nem mert ideírni a fórumra, mert majdhogynem azt a tahóságot kapják az arcukba, hogy "amíg nincs teljesen ok nélkül méterenként 20k-s kábeled, addig húzz el innen". Ugyanez a helyzet Facebook csoportokban, a napi 4-5 privát megkeresés teljesen normális, mert ott is azoknak van a legnagyobb hangja, akiknek csak a pénzük kell. Évente 1000 olyan emberről beszélünk, aki ebből nem kér. Nincs ennyi ember az országban valóban nagy értékű házimozival, tehát ők a többség, akik nem kérnek abból, hogy az összes ilyen fórum egymás dicsérése, hogy ki veri el hasztalanabb dolgokra a pénzét.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz #98221312 #168281 üzenetére
Ugyanezt én már többször leírtam az évek során,
Nem változott semmi, a bunkóság miatt sokan itt hagyták már a topikot, vissza se járnak (privátban írták).
Jobban járok én is, ha itt hagyom mindkettőt, ha valamire szükségem lesz, megkérdezem privátban olyantól, aki ért is hozzá és nem csak a mellénye nagy.Ha érted, akkor már elavult.
-
aktív tag
válasz #98221312 #167834 üzenetére
nincs mit. Amúgy igen, kb a legrosszabb, eléggé kompromisszumos, de ha sokáig hallgatod, hozzá szokik a füled / agyad. Persze mindig tudni fogod, hogy lehetne jobb... cserebe most nincs étkezősarkunk a nappaliban mert arra a falra ment a rendszer (választhattam, hogy ez vagy az ablak elé telepítés)
#167835 Tamoo persze, természetesen. Mindent kinulláztam, audyssey bemérés - először csak 3, második körben 8 helyen mérve, minidsp alapra állítva.
Csak túrtam sebtiben egy képernyőképet, az új pozícióra még nem mérte rá, hogy mit hozott az eq. Majd holnap. -
aktív tag
válasz #98221312 #167818 üzenetére
Ez a falra tolt kanapé (is) nehéz kérdés. Tegnap átrendeztük az egész nappalit, 90 fokkal elforgattunk mindent, hogy legyen a kanapé mögött bőven hely. Na. A térhangzás sokat javult, viszont a szubot korlátozottan tudom csak így elhelyezni. Ennek meg is van a hátránya, mert az most cserébe fos lett
Így néz ki most:előtte a falhoz tolt kanapén ülve pedig ilyen:
...
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #166747 üzenetére
Én sem mondtam hogy kifejezetten ez miatt volt, csak hogy valamennyire érződött.EQ nélkül húsos testes hang elég orrhangú férfihangokkal, gyári EQ-val meg ugyanez vékonyabban kotyogósan.A REW-es filterexport EQAPO-ba eléggé helyrehozta, 100-300Hz között nálam a kilengések megmaradtak, a MultiEQXT kb semmit sem tett velük, csak halkabbra vette azt a blokkot.Cavern szintén gombnyomásra javított.Persze más elhelyezésben valóban máshogy hallatszott ugyanaz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #166747 üzenetére
Igazából 3 tényezőtől függ:
- dizájn: ha az egyik úton pontosan 2 driver van (ez a centerek többségének mélyközepére igaz), akkor diffrakció lép fel, ami dobozhanggal jár
- EQ: az 500-1000 Hz-es tartományban található a dobozhang, ennek egy egyenes vonalnak kell lennie
- akusztika: mindent (teljes szoba kezelése) vagy semmit, ugyanis a félig jó akusztika a pontszerű hangok ősellensége, beszédnél csak árt, nekem is szoftveresen kellett elrontanom, hogy a beszéd természetesebb legyenW̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
aktív tag
válasz #98221312 #165879 üzenetére
és #165872 BBéci
Tudom, hogy kevés, ezzel tisztában vagyok. Ha lenne még egy ekkora helyiségem, akkor nem is nagyon agyalnék rajta, hogy forgatási. Mint ahogy azt én is megtettem próbaképp, az ajtóval háttal a kanapé -> nézési irány az ablak felé. Csak hát "panel nappali" és bár szerencsére nálunk az FTF közel 90%-os (segített a panelek kárpitozásánál és teljesen rákapott, kérlelve, hogy csináljunk még ) , ez a végleges beforgatás lehet pont a maradék 10%-ba esne. És azt is hozzá kell tenni, hogy 3,44m széles a nappali, egy átlagos és a jelenlegi kanapénk 2,3m széles. Na ez beforgatva a két oldalán nem sok helyet hagy a közlekedésre.
Azért maradnék egy helyes kis zárt méregzsáknál, nagyon vágyik a fülem egy olyanra
-
aktív tag
válasz #98221312 #165866 üzenetére
Köszi a tanácsot. Tudom, kifejezetten rossz, hogy a "falnál ülök". Mivel szeretek barkácsolni, kisérletezgetni és volt mit felhasználni, ezért a kanapé mögé és a mennyezeti első reflexiós pont vonalába kerültek be szélessávú panelek. Eddig tetszik az eredmény, de mindig hajt a vágy..
Jelenlegi helyén a kanapét kb 15 centire el tudom tolni a faltól, de a középre beforgatás sajnos nem játszik. És most a projektor meg motoros vászon, toronyóra lánccal amúgy sem prioritás, maradok az 55" tévénél.erősen agyalok egy DIY subon is, max 12"-es hangszóróval, pl Tamoo kolléga megoldása gyönyörű, gondolom szól is rendesen.
-
sixpak
nagyúr
válasz #98221312 #165331 üzenetére
Teljesen jó ahogy van, szerintem, mondjuk kérdés, hogy hol a hallgatási pont.
Mpo:
emelet-pc-saját videók-Sony Vegas- hdd-alsó szint....
Biztonsági mentésekre (is) használom a külső hdd-ket.
A hálózati megosztás nincs beállítva, nem érem el a PC-t a media player-el, ha erre irányult a kérdésed.Dorian:
nálam kb 280 centire vannak egymástól és 3 méterről bámulom a képet.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
sixpak
nagyúr
válasz #98221312 #165281 üzenetére
Ugyanilyen tv szekrényem van, Jysk-be vettem, de ez egy hulladék.
A felhasznált anyagokkal nem is lenne bajom, de iszonyú instabil/könnyű/nyeklik jobbra-balra/rezonál etc.
Összeraktam, 10 perc múlva téptem le a hátuljáról a farostlemez "merevítőt", mert másodpercekig rezonált, ha valami izmos rész szólt.
Értem, hogy csak 38-40 ezer hungarian fabatka, de ezért a fele is sok lenne.
Az elején a fehér ajtókat bevontam textiltapétával (mostanában kezd leválni ).
Szóval én lecserélem egyszer majd, ha lesz hozzá kedv, miegymás.Szerk. : OFF
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #165281 üzenetére
Jelenleg nálam hasonló a környezet a csupasz falakat nézve, azaz a tv körül és a két frontok mögött, illetve a nálad is látható kanapé mögötti fal teljesen "üres". Nem tervezed akusztikailag kezelni ezt a részt? Jelenleg én nem tudom hogyan és mivel fogjak hozzá, illetve a befektetés előtt szeretnék valami előtte utána hatást elérni.Tegnap a kanapé mögötti részre fellógattam egy összerongyolt pokrócot, de őszintén szólva nem igazán tapasztaltam nagy változást.
-
-KP-
addikt
válasz #98221312 #165274 üzenetére
például falra tehető hangfalat használsz, vagy in wall hangfalat, esetleg thx fallal elől. több mélysugárzó megfelelő használatával az állóhullámok kioltása. ez lehet a floyd toole féle módszer, vagy double bass array. megfelelő ülőpozíció, nem rátolva a falra stb. akusztikai kezelés, mélyhangok rendbe tétele, ütőzengési idő, majd a végén sok sok diffúzor.
nem azt mondtam, hogy olcsó lesz, csak azt, hogy meg lehet csinálni jóra. -
BBéci
legenda
válasz #98221312 #165203 üzenetére
Amikor szubkábelt kell tesztelnem, fel sem merül, hogy 400000 forintosnál olcsóbb mélyládával hozzáfogjak, de ha tutira akarok menni, akkor még drágábbal teszem. Valamint ugyanennyire fontos a hanganyag, a lejátszó és a szubláda számára jelet küldő készülék minősége is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hohocali
aktív tag
válasz #98221312 #165144 üzenetére
Nekem bejött a dyneq, én mindig használtam. Konfigurálni is lehet, 4 beállítás van. Én a -5dB-es eltolást használtam. Ez azt jelenti, hogy -5dB-es hangerőn és felette nem avatkozik be, alatta kezdi el megemelni a mélyeket. Én változó hangerőn mozizok, így nem kellett mindig tekergetni a szubok hangerejét. Én nem tapasztaltam azokat a negatívumokat, amiket írsz. Persze ez rendszer, szub és akusztika függő is.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
TomAce
tag
válasz #98221312 #164928 üzenetére
Haat neztem a topicot nem gyozott meg.
Annyit koltenek ra amennyivel mozi elmenyt kapok es befernek a megadott helyre
Ezert indultam ki a hangfalbol. Hasznalt nem jatszik.
Csak film nezesre hasznalnam, nulla zenehallgatassal!Erositonek Denont neztem ki, csak itt se igazodok ki, hog ymi a kulonbseg koztuk, mert arban eleg nagy a szoras:
AVR-X4500H, AVC-X3700H, AVR-X3600H, mindegyik 9.2-t tud.
Mondjuk az is kerdes, hogy erdemes-e 9.2 vagy eleg a 7.2 hallani-e a kulonbseget.Mennyit szamit a kabelezes? Errol is olyan eltero velemenyek vannak, hogy semmit, meg, hogy mindent de objektiv ertekelest meg nem talaltam
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #164867 üzenetére
Alaphelyzetben az átlagnál alacsonyabb a vérnyomásom, de a közhiedelemmel ellentétben a koffein inkább szívfrekvencia-szaporulatot (köznapi nevén pulzusszám emelkedést) okoz. Ezért hatástalan, amikor vészesen alacsony a vérnyomásom. Azon a pálinka segít.
Ritkán készítek 19,5 grammból, amilyen a képen látható risztrettót, pár éve átálltam a 14 grammosra. Csak viszonyításképpen, a kapszulákban 5-6 gramm szokott lenni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #164856 üzenetére
"felmelegíti a poharat is mielött belefőzi a kávét"
A csésze felmelegítése alaptétel, a nagy, ipari, bolti gépeken pont azért tárolják a tetejükön kialakított részen.
Az eszpresszógépek nem főzik a kávét, hanem nagy (kb. 9-9,5 bar) nyomással átpréselik az őrleményen (pogácsán) a vizet.
Korábban Brita/Laica kancsóval szűrt vízből készítettem az eszpresszót, két éve átálltam Norda forrásvízre, sokkal jobb a végeredmény.
Erős kávé nincs. Fekete Laci az erős.
Itt az ezekkel foglalkozó topik: [link].[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164676 üzenetére
Mindenkit szívesen fogadok :) amúgy idén a nagy pluszt a kanapé adja igazi lukszus elektromosan állítható kB aludni lehet benne és baromi kényelmes, előnye még hogy pár centivel le is süllyed mikor kényelemben helyezem magam
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164673 üzenetére
Gyere hallgasd meg :)
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164661 üzenetére
Picit csalóka a kép amúgy
-
powerup2
addikt
válasz #98221312 #164655 üzenetére
Köszönöm de még alakul majd jön az akusztika kezelés és picit mozisabb lesz a szoba.140cm-re van a faltól a kanapé és nincs probléma
-
Hohocali
aktív tag
válasz #98221312 #164534 üzenetére
Szerintem az Off állásnak kéne visszaadnia a "BD lemezen tárolt dinamikát".
Nem ismerem a rendszeredet, csak okoskodni tudok: nem lehet, hogy full dinamikán a rendszerednek esetleg hiányosságai vannak? Gondolok itt a hangerő csúcsoknál levő torzításokra, szoba akusztikai problémákra, stb. Ezért ha egy picit leveszed ezeket, akkor jobbnak hallod."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
-KP-
addikt
válasz #98221312 #164541 üzenetére
Hát akkor nem tudom miről beszélsz, mert Quetz sem a "vannak használtan nagyon jó ár/érték arányú összekötők!" ellen szokott beszélni. Én legalábbis nem úgy vettem észre. Egyébként pedig szükség van hozzá hasonló racionális gondolkodású személyekre szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Quetz
őstag
válasz #98221312 #164348 üzenetére
Nem tudok olyat mondani, amit jó szívvel tudok ajánlani. A Quetz(tm) verzió pedig még nem jött le a gyártósorról.
Inkább megosztok egy történetet. A hangfalaim 97dB/w/m érzékenységűek. Akkor is sisteregnek picit, amikor csak be van kapcsolva a Denon 4300. Kiválóan alkalmasak tehát arra, hogy megmutassák a rendszer alapzaját.
Egy kedves fórumtárs volt olyan rendes, felpakolta a Hypexes Apollon végfokait, amit mezei Cordial rca-xlr kábelekkel csatlakoztattunk a a Denon pre-out kimeneteire. Én ilyet még nem hallottam, azaz tényleg zéró sistergés, 0 alapzaj jött ki a hangfalakból.
A történet tanulsága számomra, hogy nincs szükség hifi elosztóra, csak jól összerakott elektronikára. Mondanom se kell, azóta hypexes végfokokra gyűjtök -
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #164276 üzenetére
Biztos, de ha Cinema Cityben nézed, akkor a jó hangélményről már le is mondtál, én sajnos kénytelen voltam a Westendbe menni, ahol a limiter notóriusan fog.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #164248 üzenetére
Ugye nem kérdéses, melyik állítás szimpatikusabb az átlagemberek számára?
1. A te 20000 forintos lejátszódnak ugyanolyan jó a kép- és hangminősége, mint az egymilliósoknak.
2. A te lejátszódnak a kép- és hangminősége olyan messze van az egymilliósokétól, mint Makó Jeruzsálemtől.(#164250) Quetz
Amikor filmet nézünk, zenét hallgatunk, azok a tökéletlen érzékszervek juttatják az agyunkba a külvilág információit. Ami tetszik, ami élvezetet okoz, azt szeretjük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #164248 üzenetére
Nem keveritek össze a két dolgot? Nekem úgy tűnik hogy az egyik fél arról beszél hogy különböző forrásról ugyanazt az anyagot juttatja az erősítőig ami értelemszerűen ugyanazt dekódolja és szólaltatja meg, míg a többi esetben a lejátszó dekódol és pcmben küldi a hanganyagot az AVR-nek.Utóbbinál érthető az eltérés logikusan, előbbinél én magam sem értem hogyan lehetséges.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz #98221312 #163921 üzenetére
Még most raktam össze, szinte semmire nincs időm.
Maradjunk annyiba,hogy minden nélkül(pár panel kivételével) is szivesebben hallgatom mint az avr-t.
Teljesen másképp szól.
Tudom nincs fülem hozzá, mert szarabnak kéne hallanom.
Cavern és eq apo-val mozin olyan tér van,amit ritkán hallottam,pedig ez egy szaros nappali.
Van még mit reszelni rajta, de ha össze áll, várlak hallgatózni😉.Hardverek az adatlapomon.
Zenét tidalról filmet kodi-ról intézem.
Régen kínai takec boxok voltak mint dedikált lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz #98221312 #163921 üzenetére
Kell egy másik totyik a PC-s ill DIY megoldások mozira cimszó alatt. Néhányan egyszerűen kifordulnak önmagukból ha meghallják a PC/ DIY -ra rimelő szavakat, tudom nem egyszerű lenyelni ezeket a kifejezéseket, kell hozzá némi
e...tia, más hozzáállás. Kezd valóban homokózóvá válni a totyik.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz #98221312 #163916 üzenetére
Szerintem is nagyon fontos, nem is állította senki az ellenkezőjét.Maga a szó viszont szerintem rém bénán elcsépeltté vált ezeken a fórumokon és rendre valamiféle vita kapcsán jön elő amikor végső mentsvárként bele lehet állni a másikba és döngetni a mellünket illetve méltatni a másikat.Ezt se vedd magadra , nem a kontextusra célzok, csak annak kapcsán került elő a mondandó.Ezt a tapasztalatozást nem igen látni "komolyabb" hozzáértőktől akik itt moziszobákkal rendelkeznek vagy bármilyen téren haladóbb a hozzáértésük, ők nem bizonygatnak meg térítenek, hanem állítanak valamit amit alátámasztanak és nem fáradoznak a másik fél hozzáértésének firtatásával.Persze lehet hogy totál vakon vagyok és ők szimplán csak emberileg másak.
-
Quetz
őstag
válasz #98221312 #163903 üzenetére
Elég annyit mondani, hogy az itthoni dedikált mozi építő cégek referencia szobái "pro audio" hangrendszert használnak. Nyilván nem a legolcsóbb eszközöket, de mégis a lenézett PA alapokon építkeznek. A Falak mögött ipari installációs kábelek futnak... Mégis bármelyikünk eladná az ellenségei veséit, hogy egy ilyen technika szóljon otthon
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #98221312 #163887 üzenetére
A tápkábel és hasonló témák mindenhol flame-et generálnak, nem csak itt.
(#163889) bajnokpityu: Szerinted. Más szerint meg a Denon egy kalap sz@r. (Szerintem meg egyik sem.) Volt már nálam is pár dac, jól hallottam a különbségeket köztük, de egyikre se mondanám hogy katasztrófálisan szar volt. Beleértve a hangkártyát is. Nem mondom, hogy ez a legjobb hang mozira, de nekem a legjobb ár/érték arányú és nálam ez számít, nem az abszolút legjobbat keresem. Te a digitális oldalra átlagtól sokkal érzékenyebb vagy valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #98221312 #163887 üzenetére
igen, ez is megtörtént. és az 1-2 évvel ezelőtti PCs agymenés ismétlődni látszik, ami miatt anno leléptem. mert a saját tapasztalatom az, hogy ha valami katasztrofálisan szarul szól sztereoban, abból nem lehet jó mozit se csinálni. (lsd STX)
és pont nem érdekel, hogy mérve 0.00000% a torzitása, és sokkal rosszabb akár egy denoné a 0.05%al, ha utóbbit sokkal jobb hallgatni. ez meg az én álláspontom.
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #163879 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy kinek van igaza, hanem hogy köztudatban maradjon a téma. Ez viszi előre a fejlődést, és ha például eljut a PC-s OEM-ekhez, hogy sír a nép az Atmos hiánya miatt, akkor lehet, hogy megoldják az olyan hangkártyákat okosan, és azonnal bedöntik vele a procik piacát. Vagy épp sikerül elérni, hogy a házimozis dolgok annyiba kerüljenek, amennyit tényleg érnek. Ezek nem álmodozások, mert értek már el nem kis eredményt hasonlókkal, például amikor egy kicsi, 100k körüli feliratkozós csatorna felhívta a figyelmet, hogy kezdenek elszállni az AMD árai, a beszélgetések elterjedtek más platformokra, ami bedöntötte az árazást úgy 40%-kal. Lehet, hogy egy kis szivárogtatási zsarolás is volt a dologban, de ettől még elvágtak egy csúnyán vevőellenes gyakorlatot.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #98221312 #163859 üzenetére
Utólag egyszerű azt mondom, legalábbis addig a mélységig amíg én mentem. Én is ódzkodtam tőle, eltartott egy darabig amíg rávettem magam hogy hozzáfogjak, mert elsőre ijesztőnek tűnt.
Nekem kb. két hetembe került, de ebben benne van a REW-es kínlódásom meg az amíg nagyjából megtanultam értelmezni a grafikonokat. Erre viszont nincs szüksége annak aki csak egyszerűen használni akarja és a szobaakusztika rész vagy a miértek nem érdeklik.
Dorian még nem mélyedt el benne, de gyakorlatilag ugyanolyan setupot használ mint én, nekem sincs benne semmi egyéb varázslat. Azt beállítani meg nem kerül sok időbe és nem is bonyolult, csak kell pár instrukció.VoidXs-nek is van útmutatója hozzá, de ha más nem majd valamikor írok én is egy kicsit szájbarágósabbat logout-ra. Amolyan step by step. Bár én közel sem vagyok szaktekintély a témában.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #163824 üzenetére
Nem igazán tesztelgettem, csak este ledőltünk és néztünk egy magyar, DD sávos filmet. Legeslegelsősorban a tér pontosabb, ill. "helyiségen kívül is kiterjed". A beszédhang is valóságosabb, meg az egészet lehet hangosabban hallgatni zavaró érzés nélkül. A mélyfrekvenciák még kérdés, mert egyelőre csak annyi,h jóval halkabb. Tudom, hogy volt egy nagyobb 31 Hz-es kiemelésem, gondolom ez csökkent, de a film jellege nem olyan volt, amiben a mélyek különösebb szerephez jutottak, így megítélni ezt még nem tudom.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #163467 üzenetére
Használok. Én közvetlen sztereóra is nagyon csíptem amíg nem dynaudio frontjaim voltak. Persze akadnak még jó hm erősítők, de egy ilyenben az is nagyon jó, hogy a beépített sokcsatornás dac-ja is magas színvonalat képvisel.
(#163472) -KP-
A Yamaha RX-V3800-asom is ősrégi, de az már tud dts-hd-t; viszont számomra semmit sem számít, mivel a beépített dac-ja simán elmarad a denonban lévőtől.
Amúgy a yami és a denon is 140w csatornánként papíron, de az audience 72-eseimmel csak a yami tudott megbírkózni.
Mondjuk mostmár meg van támogatva végfokkal, így ismét a denoné a hm.Csak ilyen ősrégiekre futotta, de nem bánom.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #163467 üzenetére
Volt nálam néhány AVC, az általad említett is, a maguk idejében nem sok konkurensük akadt.
Mégis mitől lenne a mai 6-700000 forintosoknak olyan jó hangjuk? A jelenlegi AVC (aminek nem annyira jó a hangja, mint a korábbiaknak) 1250000 forintos árral nyitott.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
exception
aktív tag
válasz #98221312 #163429 üzenetére
Igenis lehetne befolyásolni a gyártókat, ha a vásárlóközönség nem közömbösséggel és méla elfogadással állna ezekhez a kérdésekhez. Amikor megtapasztalnák, hogy az a sok szar, amit legyártottak, ott áll halmokban a boltok polcain, rájönnének, hogy basszus, elő kell rántani a nyulat a kalapból, mert így tönkre fognak menni. Ehelyett pedig az történik, hogy legyártanak minden hulladékot, az emberek megveszik csupán a név miatt és nem fog változni semmi. A marketingesek legnagyobb fegyvere az emberi közöny, ezt használják itt is.
[ Szerkesztve ]
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Quetz
őstag
válasz #98221312 #163420 üzenetére
Én is azt gondoltam, hogy elég belinkelni a cikket és 1-2 étvágygerjesztő képet berakni, aztán akit érdekel az elolvassa az egészet. De az utána következő megjegyzések ráébresztettek, hogy tévedtem.
A reakciók arra engednek következtetni, hogy felesleges kergetnünk a minőséget, mert úgysem halljuk. A márkába vetett hit elnyomja az alapzajt és a beszakadó frekvenciamenetet. Azt is megkérdőjelezi, hogy minek a kábelezés, ahol még ekkora különbséget sem lehet mérni mint a Marantz esetében.
De ami nekem a legfájóbb pont, hogy a mérnökök tudnának jobbat is csinálni, lásd Denon 3600, mégsem teszik. Miért? Mert megengedhetik maguknak, mert a márka hű emberek minden vackot mosolyogva megvesznek.
Vakarom a fejem, hogy a magukat audiofilnek tartó emberek a legvalósághűbb hangzást kergetik, majd boldogan elvannak egy torzító, a hangzást erősen megváltoztató eszközzel.Vicces, hogy it sokan személyes támadásnak veszik, hogy merek ilyet belinkelni. Pedig csupán az a lényeg, hogy amennyi pénzt kiadunk ilyen eszközökre, jogunk van hozzá, hogy technikailag tökéletes megoldásokat kapjunk. És ha a tesztek hatására az emberek elkezdenék bombázni a cégeket kérdésekkel, hogy is van ez, akkor lenne esély is rá, hogy változtatnak.
-
Quetz
őstag
válasz #98221312 #163330 üzenetére
Tessék, innen tudsz válogatni:
https://www.avsforum.com/forum/155-diy-speakers-subs/
https://www.avforums.com/forums/diy-speaker-subwoofer-building.245/Ezt is érdemes még megnézni, bár ez nem DIY:
https://www.avsforum.com/forum/89-speakers/1387083-list-reference-level-high-sensitivity-spl-speakers.html -
fehér_ember
addikt
válasz #98221312 #163145 üzenetére
"Itt a drága kábelek sokkal jobban csípják egyesek szemét.. pedig az is egy haladó szintű topik témája lehetne!"
Sőt alap hogy nemcsak a kábelek volnának fontosak hanem a minőségi hangsugárzók. De persze ezek is szúrják egyesek szemét és inkább a hangnyomásra meg a mérésekre terelik a fő hangsúlyt.
Attól hogy nekem nem lesz soha ilyen vagy olyan cuccom, attól még totál tisztában vagyok vele hogy minőségi (hifis) komponensekből felépített rendszer a "gondosan" összeválogatott hm rendszerek javát rommá verné hangminőségben. És amúgy a hangminőség ugyanúgy alapja a jó házimozinak is. Persze van akik beérik 2-4 döggel a sarkokban; oszt hadd zúzzon/dübörögjön. Nyílván az is jó tud lenni, azt nem vitatom.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #98221312 #163145 üzenetére
Én nem álltam seggel semmihez, az átlaghoz képest bőven több kábelt kipróbáltam és levontam a saját következtetéseimet, hogy nekem mi mennyit ér meg.
Most meg nem álltam seggel sem a PA végfokhoz sem a hangkártyához és azt hiszem helyén is kezeltem, nem "sztároltam" túl, tudom hogy van feljebb.
Nem tudom milyen mérésekre gondolsz. Az otthoni mérések szerintem baromi hasznosak akusztikai problémák felderítésére, rendszer finomhangolásra. Az viszont pl. hogy egy SINAD értékből megmondjuk, hogy mennyire sz@r vagy jó egy erősítő az nekem is elég véleményes.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic