- Linux haladóknak
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Asustor NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
Ha tényleg a trafótól búg akkor azt gyorsan, csukott szemmel a bal vállad mögött, jobb kézzel hajítsd a hátad mögé a kukába. Valószínű, hogy selejtesen csinálták meg és/vagy menetzárlatos. Én dobtam már vissza 25k HUF árú trafót a készítőjének, mert a névleges terhelés 40%-ánál zúgott (mellesleg a fazon megköszönte).
Üdv: DDL -
DDL
őstag
3 dolog okozhatja (ill. ezek tetszőleges arányú keveréke) a bibit.
1. Szar a trafó és rázza a házat és azon keresztül az elektronikát. Megoldás: kidobni a trafót, vagy gumilappal elszigetelni a háztól. Ha ez a gond akkor a trafó kézzel történő megszorítása hallható
2. Szórt kapacitív csatoláson keresztül megszórja az elektronikát a trafó. Megoldás: kidobni a trafót. Vagy leárnyékolni.
3. Szórt kapacitásokon keresztül földhurkod van. Megoldás elválastás, és/vagy földelés átrendezés. De ha ez a gond akkor a vezetékek mozgatásakor változik a brumm.
BTO
őstag
fogtunk mán oan hibát is cégesen hogy zugott az erölködő a TV AV -ről mint a franc,aztán kiderült az AV kábel földje volt szakadt,ez akko derült ki mikor a rádios erősitőnek csinátunk 1 rádióleágat az antennán és a koax árnyéka adta a földelési összeköttetést.jo ha brummogásná,zugásná kimérjük az ÖK. kábeleket.
-
DDL
őstag
Kábelelrendezés csak brumm ellen dzsal. De füldhurok ellen nem. A csillagpontos földelési rendszer már jobb, de a biztos az, ha csillagpont + ellenállásos elválasztás a végfok gyengeáramú és erősáramú fokozatai között.
Én a csöves előfokaimban (RIAA is!) sem árnyékolom a trafót, de ha sikerül a dobozon belöli elrendezés akkor a jelkábeleket sem. A végfokaimban semmilyen árnyékolást nem használok és mégis tök csöndben van.
Persze ezeknek az egyik lényeges feltétele a jó minőségű - tehát nem olcsó- hálótrafó.
biker
nagyúr
hülyeséget ne beszélj, és ne mondj olyat, amit ÉN nem írtam.
sehol nem írtam, hogy a párhuzamos az híd, hanem próbáltam rámutatni emberünknek, hogy akárhogy akárhány darabot köt, nem fog 12V-ról egyszerű megoldással 15-20W-nál többet levenni.
ugyhogy ignore ha valami nem tetszik... -
@lbert
tag
ha nem jönne be a kép!
Bővebben: link -
golyani
őstag
eeeeeeeeeeeeeeöööööizéééééé.....biztos.
olyan mint egy natúr poti csak 2 sor kapocs van rajta->sztereo poti ez világos
egyik vége:bemenet
közepe:bemenet a ic-be
másik vége test.
vágom.
de akkor most melyik ábrát kell nézni mert a datashéétjén a 2005-nek vagy 4-5 ábra.
ja és a potit a kondi elé tegyem vagy mögé???
[Szerkesztve] -
kgbrg
tag
Hídban 28 watt a 2030-as.
Bővebben: link
Azért az a 820000 mikró nem semmi. Mennyibe kerültek a kondik?
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
-
Fasten
tag
Hello, most mukodik az erősítő, várom, h mi lesz belőle. Mérésről sajnos nem eshet szó, ennyire nem értek az elektrohoz
viszont eszembe jutott még, h esetleg kontaktos a bekapcs gomb, bár ezt kizárnám, másrészt pedig leeht, h kicsi feszültségingadozás volt. már irtam az energiaszolgáltatónak, hátha mondanak valami okosságot. erre tudok még gondolni.
de most amugy tökéletesen mukodik minden, már v 1 órája. -
Fasten
tag
Bocsi, eltűntem. Elektronikához értek egy keveset, audiotechhez szerintem nem
időközben olyna hírek láttak napvilágot, miszerint túlmelegedne, és állítólag az erősítőkben van egy olyan védelem, ami ekkor kikapcsol, majd be.. de sztem ez nem helytálló, mert bekapcs után kb 10-20 perccel már jelentkezett a probléma. és tavaly nyáron is ugyanilyen meleg volt... hja, azt elfelejtettem mondani, hogy simán bekapcsoláskor is oylan furcsán pattan egyet... a régi tápom adott ki ilyeneket, mielőtt elszállt..
valaki? -
DDL
őstag
-
DDL
őstag
Nos. Szerintem meg kellene tanulni értelmezni a katalógus adatokat. Meg egy kis fizika/matematikai ismeret alkalmazása sem ártana. Maradjunk a Te példádnál: 27V tápnál 4 ohmon 100% hatásfok mellett 27/4=6.75A csúcsáramot tudsz kivenni. Ez szinuszos váltakozó feszültség esetén 6.75/gyök2=4.77A effektív áramot jelent. És ez utóbbival kell számolni. De!
1. nem 100%-os a hatásfok, mert a tokon 3V körül minimum marad (jó esetben) ez pedig max. 4.2A kimenő áramot jelent. elméletileg!
2. De ha még ilyen jól is működne akkor azon a kevesebb mint 0.5mm^2-es lábakon biztos nem jön ki 3A-nél több folyamatosan. Ugyanis garantáltan el fog olvadni.
3. Attól, hogy kéttápos a cucc a kimenőáram nem fog megkétszereződni. Vagy oda kell írni a mérőszámhoz, hogy mit takar. Tehát a Te esetedben 12-13Acsúcstól-csúcsig a helyes kifejezés. Ami ugyan szinte haszontalan paraméter, mert az audiótechnikában váltakozó jelet vannak ezért effektív értékekkel kell számolni alapértelmezésben. Ezért nem kell mindig jelezni, hogy effektív értékről van szó! De a nagy számok miatt csábító lehet és beleviszi gyanútlan embereket abba a tévútba amibe neked is sikerült belefutni.
A fenti okoskodáskor nem vettem figyelembe a torzítást mert az elméleti fejtegetés szempontjából lényegtelen. -
And
veterán
''Ha R=4ohm és Ut +/- 27V (katalógus adat nam az újjamból szoptam) és ha csak egyszer veszem a 27V-ot az akkor is még közel 7A ha mind ezt a két feszültség ágra értelmezem mert asszimetrikus táp esetén az ubár 54V akkor még több is kb 12-13A''
Hi! Szerintem a TDA7294-t kettős tápfeszről való működésre tervezték, az adatlapján sincs szimpla táplálásra példa. A kimenő csúcsárama 10A, ez is katalógusadat (absolute maximum ratings kategória: hogy ezt meddig bírná, arról nem találtam több infót, de valszeg. nagyon rövid ideig), és nem duplázódik. A javasolt max. működési tápfesze +/-40V, az elfogadható (khm., szóval 0,5%) torzításnál kivehető folyamatos effektív teljesítmény 70W, az adatlap szerint ez áll +/-38V 8Ω-ra, és +/-29V 4Ω-ra is. Márpedig 4Ω-os terhelésnél +/-29V fölé nem mehetsz a táppal, mert meghaladnád a max. kimenőáramot (szintén katalógusadat). Az RMS kimenőáram így kb. maximum 4A-re jön ki. -
@lbert
tag
nem hülyültem el végképp hogy kétszer írom le uazt, csak most jött rá a hiszti erre a g...i gépre. kidopta az infrát miközben törölni akartam a rossz szerkesztést.
tényleg nincs vk-nek ötlete sagem myv-55 adatkábelra. telefon soros rort pc usb?
tudom ez a linl nem erről szól de mos jutott eszembe
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Linux haladóknak
- Tőzsde és gazdaság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Opel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest