Új hozzászólás Aktív témák
-
@lbert
tag
Üdv szikravadászok és műherészek!
A téma nem pont audió jellegű de ide köthető.
Annó tanítottak elektrotechnikábol valami olasmit mint ipulzus v kapcsoló üzemű tápegységek. Régvolt. Nagyon! Az akkori affinitásom valahogy az a bizonyos kétéltű popója alatt lehetett, mert szinte csak az elvre emlékszem haloványan. Ha valaki tudna szolgálni szakirodalmi javaslattal. akár fizikálisan (rendes könyv) akár e-book (webwswn) sokat segítene. Előre is köszönöm! -
@lbert
tag
a mai hangyteknika nem áll meg a szobában. egyre inkább találkozok a kérdéssel mikor mondom, hogy hangtechnikávál foglalatoskodom, hogy -autó is?
én ilyenkor nagy szerénységgel és azt is halkan rá vágom,hogy igen.
de ami komoly gondot jelent, hogy valamire való autóba való erőlködő már kapcsoló üzemű táppal megy.
nos jó ideje - kb 5 éve - hogy mehkaptam a bizit a műszerész szakáról, de nem sokat foglalkoztam vele egy ideig. ha igen akkor is audió teknikailag.
amit ki akarok hámozni az az volna, hogy eme kis időben szinte egyáltalán nem foglalkoztam és tájékozódam e témában -kapcsüzemű tápok. most viszont egyre nagyobb szügségét látnám nagyobb tenderek megvalóstásában.
ajánlatok érdekelnének ezen témával foglalkozó szakirodalmakról -tankönyvek már nincsennek meg. ha neten meglelhető az még inkább frankó lenne.
vagy ha esetleg néhány ''algoritmust'' - képletet és teknikai megvalósításokat kozölnétek az is elég hasznosan hatna szegényes ismeretemre e témában.
valami halovány emlékeim vannak még a suliból, de nem állok oly jól anyagilag hogy kísérletek során frissítsem fel emlékeim.
ha segítetek gyér tudásom bővítésében azt előre is nagyon megköszönném! -
@lbert
tag
nos a bordák nincsennek földelve, ez már lehet 1 gond. a gréc hidak fém házasak de a hordozó felület amin az összes ketyere van 1 nagy alu lap és ahhoz van csavarozva.
nos a föld pont csillag pontos de a hordozó lapra van rögzítve galvanikusan.
nem tudom ez gond lehet-e. esetleg az alu lap vehet fel interferenciákat, amin a trafó is van és beleviheti a földelésbe. bár az alúmínium nem mágnesezhető fém.
de lehet hogy szétrámolom az egészet, és újra építem. mostmár érik bennem a dolog hogy rakok bele másik trafót. hagyományos EL magosat.
teljes redundás táppal. 2 mono erőlködő 1 dobozban. főleg támogatható ez a megoldás hogy tervezem egy híd kapcsoló beépítését is. -
@lbert
tag
na most arról van szó hogy a trafó középen van és az erősítők a két oldalán, de viszonylag közel. 43cm széles a doboz, a bordák 18cm távolságban vannak egymástól. a trafó 11cm bebugyolálva. középen. az erősítők a bordában vannak középen.
__\I I I I I/__
___\I I I/___
___\I ____I/____
a borda sematikusan így néz ki. ennek a közepében van a panel. a borda ebben a nézetben 10x5cm. a bordák a trafótol kb 3-4cm távra vannak.
talán ez elég kevés táv ahhoz hogy bezavarhasson a trafó. vagy nem?
ha tényleg faszaán össze van rakva a trafó egyáltalán nem zavar be?
[a rajz teteje az aljához igazodik csak a hsz ben elcsúszik. a hsz modulban jó volt]
[Szerkesztve] -
@lbert
tag
egy dolgot kihagytam a nagy beszámlómból.
hogy nem használok elő fokot. csak ala nature a tda-kat hajtom meg közvelen bemenetről, persze egy poti azé közben van. szal a leválasztás legfeljebb így a jel föld és a táp föld között lehetséges. nem tom mi miat zúg (bár nem hangos csak este zavaró ha zenét halgatok elalvás előtt) de most lesz 3 napom és kiderítem. de gyanús hogy a trafó közelsége a bibi. -
@lbert
tag
köszönöm a tippeket. végig mjátszom.
azt kérdezném hogy mekkora értékű legyen az elválasztó ellenállás a földelésnél?
megás értékűre tippelek. de az a kétségem vele hogy akkor meg már lebegő pont lesz mert túl nagy az érték.
ha pár ómos akkor meg olyan mint ha nam is lenne. gondolom az áram osztásban van szerepe, mivel a gyengeáramú és erős áramú fokozatok elválasztására hivatott.
szóval nam tom megitélni. (...)? -
@lbert
tag
köszönöm. ez megint sokat segített. a trafó minőségéről nem tudok sokat mert kéz alól szereztem. bár elég laza tekercselésű. de bár torroid azonban elég nagy és közel is van a végfokokhoz. bár a tda-k panelje hűtőordába van süljesztve. szal tudja a bánat. egy ami biztos hogy a trafót kiemeltem és megnémult. inkabb olyan tanácsokra lenne szükségem hogyan lehet trafó zavart csillapítani. olvastam már pár dolgot, de tapasztalatok érdekelnének.
-
@lbert
tag
ja föld hurok! a lényeget el is feledtem majnem. hiába van jól földelve az erőlködő ha a meghajtó berentezés rozzsúl földelt vagy nem földelt. + sok sok sokk minden bekavarhat. kontaktos csati kábel stb. át kell nyálazni. azért írtam hogy jó játék.
-
@lbert
tag
na látom megint jó téma!
megoldottamm valamennyire de más miatt zúg a kicsike. nincs árnyékolva a fékkilós trappista közepében. csinászolni kell neki egy dobozkát. feredey kalitka. se ki se be! már mint tranziens. persze a hálózati zavar ellen jelentéktelen.
1ébbként BTO pajti jól mondja: kúrvára nem mind1 milyen vezetéket használsz és hol vezeted el. pl táp és jel kábelt soha ne huzagolj együtt. vagy trafó közelébe se legyen a jel kábel. sok sok játszadozás és kísérlet mire kitapasztalod hogy huzalozd. -
@lbert
tag
na végre a régi vok újra!
-
@lbert
tag
HARMON-CARDON citation 16? még mindíg senki?
-
@lbert
tag
felépítését tekintve dettó 20xx széria.
akkor már inkább vegyél 1 PA70 tipusú kittet összeszerelve. TDA 7294 van benne. picike de erős éj viszonylag jó. nekem is olan van. két fasza jó hűtőborda trafó kondi oszt hagyszóljon.
most tényleg pontot teszek ennek az őrületnek a végére!
ismered azt a mondást hogy: közös lónak túrós a háta. -?
autó erősítő és asztali is legyen ez már megint vadító. már a mobilitásból gondolom. ha csak az akumulátoros üzemre gondoltál az is hülyeség.
van rá megoldás - venni kell egy olyan autóba való lejátszót ami 2x v 4x 40-et nyom. persze ez is 2 v 3ohmra van márve. mert akár milyen nagy nevű a gártó nem tud 100w-okat kihozi a cuccból. miért. beszéltem az áramfelvételről. a nagy áramfelvétel miatt rövidzárként viselkedne. mint egy darab drót. ha aksis üzemre akarsz 4 8 ohmos terhelés mellet 20-40w-ott persze nem 10%-os torzítás mellett, akkor egy kapcsolóüzemű invertel kell, ami a kitöltési tényező változtatásával szabályozza a teljesítményt.
de ez már nem 1xű.
ja a quadot verd ki a fejedből. az tiszta dc csatolt ketyere és éleszteni kell!
ha valimt elbeszol súllyos ezreid fogják bánni. max a műv erősítő marad meg az elején a többinek szevasz. az csak lelkes fnatikusoknk való, és aki érti az elektro technikát legalább úgy mint 1 műszerész.
van már 1xűbb és nagyxűbb ketyerék. mint amit írtam a TDA7294! -
@lbert
tag
ha nem jönne be a kép!
Bővebben: link -
@lbert
tag
vess erre egy pillantást. lehet hogy ez neked való. egy fesz 2xező jó kondik stab mert hiába aksi a tucc-tucc eléggé megyszívja. szal stab éé TÖBB 4700 miks kondi párhuzanyosan. min 3db!
JA ÉS 4 OHMRA!
témát zártam húzok aludni. a többiek majd válaszolnak. de ha kérdésed van írd le és délelőt válaszolok rá ha tudok!
PÁ! -
@lbert
tag
Bővebben: link
nézz szét ezen! -
@lbert
tag
nem vagy 1xű Set! kezdek totál elhülyülni! egyre ütődöttebb rövidítések jutnak SZ Mbe. most is! ki kéne viszgáltatni magamat. ez már sztem kóros...
na nézzük!
a kondi a poti és az ícé közé van kötve. az ali + csak 1 ábrát közöl. pntosabban 2tőt de a mászik az szerejóóóó.
amin 1 hagszóró van v 1 Rt (R terhelés) és az elején két bemenet közül egy testen van és oda van írva valahova h BRIGE akkóó az híd!
1ébként az 1S ábra! -
@lbert
tag
pajtás ez csak 23 ábrát mutat, hol itt a 30?
egyébként ezek az adatlapok nagy szarok. nekem nem ez van othon kinyomva.
ha haza mék beszkennelem, hogy gépen is meglegyen. nem hurcolhetom minden hova a katalógusomat. jobb ha gépen van.
egyébként ami nekem van katalógus abban közli a BD-velt tuningolt változatot, és annak híd változatát. és egy aktív szub szűrő kapcsolást. de most villant be hogy a BD-vel spéketl verzió 50W és hídban 100W mond. de ennek oka sztem hogy az is 8 ohm-ra aplikálódik. lehet hülyeség de nekem minden rendszer alapértelmezés szerint 4 ohmos. legalább is a nagyobb teljesítményt szolgáltatóak. a magasban már a 8-ra esküszöm én is.
de figyelj ide!!!
hagyd abba ezt a W számlálgatást és vegyél má egy normális hangszórót aminek legalább 92dB az érzékenysége. drága lesz!!!!! -de egy 16-cms tányér ki űz a házból. persze 10W-on.
egy érdekesség!
100W - 50dB érzékenység => 50%-os hatás fok
50W - 100dB érzékenység => 100%-os hatás fok
persze ez ideáli eset, mert gyakorlatban vaszt a melegedésen vezetéken, de legtöbbet a hangszórón. vegyél egy jó visatont. keress rá de majd +int ha 1ccer haza mék adok linket és árat. vany katalógusom. -
@lbert
tag
ez már tényleg kib*szott egyszerű!!!
tagolom:
1. végy 1db lineári ''A'' jelű ptit 10K ohm értékűt
2. az 1ik szélső kivezetésre kösd azt a jelforrást ami az erősítőt táplálja
3. a középső kivezetésre kösd az erősítő bemenetét
4. a másik szélső kivezetést kösd testre.
ha a potinak 6 kivezetése van akkor a szerelés vizszintes irányú és mind a 2 sort úgyan úgy kösd. ha 3 kivezetéses akkor mind a 2 erősítő esetén így kösd.
ja a sztereó poti esetén ez 1ik sor a jobb a másik sor a bal. test közöz. -
@lbert
tag
nem gond kopatibilisek egymással. egyébként most töltöttem le a H V A tius adatlapját. detto mind. eddig bítam az aliban de kezd rosz fényben feltünni előttem.
linkeld már be az oldalt mert én is 28w-nak láttam. de az nem lehet mert a teljesítmény nem duplázódik hanem 4x-esedik. az áram lesz dupla értékű. ki érti ezt? -én nem! -
@lbert
tag
az titok mert kurva nagy mázlim volt velük. az első párt egy volt kollégámtól kaptam egész baráti áron. a másik párra szószerint isteni szerencsével akadtam rá és egy hétig vártam hogy elfogadják-e az általam felkínált árat mert a kiírthoz kicsit szemtelenül olcsóbban kértem és megkaptam. a szerencse azért is volt az oldalamon mert kisfeszültségű kondik 25V és használtak. kicsit formázni kellett őket de csak 1 ami tűrte a 32v-ot. a többi már 28-nak is hisztizett. így ezen dolgok ismertetése által meg tudtam szerezni abban az árban mit a másik 2-tőt.
na jó elmondom. 10E-be került a 4db. de kb 1 kerül annyiba újjonan, de eddig még sehol nem láttam.
egyébként kivettem az erősítőböl és tettem heükre 30E mikrót áganként. ekkora kapacitáshoz lágyindítás kell. elő töltés nélkül 1-1/2 év és megeszi a trafót a hirtelen áramlőkések miatt. meg a konit is az meg hamarabb mert leégnek a fegyverzet kivezetései. ezért nem is kapcsoltam ki csak nagy ritkán! -
@lbert
tag
-
@lbert
tag
itt a 2005-ös hídban. 20W! a 2030 eleve nem lehet 28 hídban! -
@lbert
tag
de TDA2030-bol van vagy 3 fajta és a retnél lehet is kapni. másrészről az lehetetlen hogy annyi merz a 2005-ös ad le annyit kb hídban, de majd rá keresek. meg van az adatlapja de nem vagyok othon gépen meg nincs meg. de migyá letöltöm. az a 28w nagyon kevés! ezt akkor én sem értem.
-
@lbert
tag
HARMON - CARDONRA senki?
-
@lbert
tag
na akkó ehhez mit szólsz pajtikám: 2 x 820000uF fesz áganként TDA7294 az erölködö. szted az má elég? kikapcsolom es még 1 percig muzsikál ful csutkán!
igaz bekapcsoláskor olyat ránt a hálózeton hony ha megy valami izmosab masina - ótmata mosogép hűtőláda - a fírelé meghnyatlik és kitűzi a fehérzászlót, meg a trafó majd kiugrik a dobozból.
ja egyébként te sem sokaz érthetsz az elektronikához.
híd kapcsolás nem párhuzamos!!! - hanem LN ütemű! avagy ua a táp fesz dupla áram felvétel 4x teljesítmény!!!
avagy ha potom 15W-ra veszem a 2030-as poverjét az hídban akárhogy is de az 60W! az meg már megmozgatja a 80W-os hangszórót is. mellesleg nem a wattokon kéne vitatkozni, hanem egy jó érzékenységű hangsugárzón! nem az én agyamból pattant csak ki ez mert nyalván eme totyikon van az ominózus hsz miként egy jó érzékenységú hangszóró már 10W-ról is szépen löket. de fontos hosz a membrán felület is mekkora. mert egy gomb méretű 10KW-os tányér biztos nem mozgat akkora levegő tömeget mit egy 20 v 30cm átmérőjű de csak 30 - 40W-os tányér.
mellesleg a TDA2030V az 20W nézd meg a katalógusát. hídban az egész véletlen nem 80W??? legfeljebb dob rá egy kaszkád fesz sokszorozót v kétszerezőt és stabilizálja a kellő feszre.
soha nem a táv a lényeg hanem a megtételéhez szükséges energia. 1V-ról is lehet 1KW-tott üzemeltetni csak kúrva nagy áram kellene hozzá. valami e féle aspektusát kéne figyelembe venni a dolgoknak mielőtt wattokról és voltokról prédikálnánk!
persze ez csak az én szerény véleményem! mindenki azt csinál amit akar és jónak lát. aztán majd iderül ki mennyire ért a fizikához! -
@lbert
tag
Harmon - Cardon Citaton Sixteen
tud valaki kapcsolási rajzot eme csodá készülékhez? -
@lbert
tag
pajti mostmár nagyon felkeltetted az érdeklődésem! bár inkább a másik topikba való ez a hsz.
vmikor összejöhetnénk 1 ''randira''!
az a helyzet hogy régóta dédelgetem az álmot hogy hivatásszerűen foglalkozzak az audio technika ezen részével (hangdobozok) , és nem lennék rest egy pár szaki danit összeverbuválni egy tem erejére. ki tudja csapatmunkában mit tudnánk összehozni. néhány v akárhány PH-s nagykoponya és lelkes amatőr aki azért konyít a dolgokhoz hogy önálló kreativ tevékenységgel bírjon.
bár mint mindenkinek nekem is véges a szabad időm, de szeretnék már pár dolgot gyakorlatban is kipróbálni nem csak agalni rajta.
nagy álmom egy mérő stúdió létesítése, de persze egy aprócska fajta.
többen talán többre mennénk. nem a profit szerzés alapvető céljából hanem a sikerélmény miatt hogy létrehozzunk valami frankó dolgot. megmutatni hogy leht jót olcsóbban is. ha nem is új dolgot, de esetleg egy séma továbbvitele fejlesztése.
lehet rózsaszín egy kicsit ez a dolog, de jó ábrándozni ezen. -
@lbert
tag
pajti mostmár nagyon felkeltetted az érdeklődésem! bár inkább a másik topikba való ez a hsz.
vmikor összejöhetnénk 1 ''randira''!
az a helyzet hogy régóta dédelgetem az álmot hogy hivatásszerűen foglalkozzak az audio technika ezen részével, és nem lennék rest egy pár szaki danit összeverbuválni egy tem erejére. ki tudja csapatmunkában mit tudnánk összehozni. néhány v akárhány PH-s nagykoponya és lelkes amatőr aki azért konyít a dolgokhoz hogy önálló kreativ tevékenységgel bírjon.
bár mint mindenkinek nekem is véges a szabad időm, de szeretnék már pár dolgot gyakorlatban is kipróbálni nem csak agalni rajta.
nagy álmom egy mérő stúdió létesítése, de persze egy aprócska fajta.
többen talán többre mennénk. nem a profit szerzés alapvető céljából hanem a sikerélmény miatt hogy létrehozzunk valami frankó dolgot. megmutatni hogy leht jót olcsóbban is. ha nem is új dolgot, de esetleg egy séma továbbvitele fejlesztése.
lehet rózsaszín egy kicsit ez a dolog, de jó ábrándozni ezen. -
@lbert
tag
itt a válasz az elvi kérdésedre de gyorsan rajzold le mert tötlik ma éjfélkor a tárhelyem.
ha a trafód nem dupla szekunderes vagy közép megcsapolásod akkor is így csináld csak nem kell a trafót bekötni. a nagy pufferek elegendőek ha megfelelő az értékük. -
@lbert
tag
nos egy régebbi hszben ígértem rajzokat.
ím itt lévének rengeteg. én főképp az STK-kra hívnám fel a figyelmet.
de tovább böngészve a honlapot sok féle minden van még.
[Szerkesztve] -
@lbert
tag
tud valaki valami frankó távvezérlős kapcsolást audio erősítőhöz?
hang balansz ki be esetleg scatorna váltás lenne vezérelve e módon. -
@lbert
tag
ezt tényleg jól meg kavartad! de remélhetőleg te tudod mit akarsz. egyébként ha gondolod pontokba szedve leirhatod megint mert lehet lenne 5letem.
egyébbként használd a válasz gombot mert nem tudni mikor kinek a hszére válaszolsz v kitök kérdezel.
ha önálló hszed van és nem kérdezel és nem válaszolsz senkiére csak úgy mellékesen hozzászólsz akkor használd az új hsz gombot -
@lbert
tag
UP!
-
@lbert
tag
Ja azt majdnem elfelejtettem hogy az iránycsatornákat ne vedd külön teljesítményűre. Már ahogy néztem a feszültség osztás alapján.
Minden gyári rendszernél eddig úgy tapasztaltam hogy adott 5 azonos teljesítményű iránycsatorna:
-sztereó oldal sugárzók
-hátsó efekt sugárzók
-center sugárzók
és dupla de min másfélszeres sub.
pl: 5x20 és 1x40 Watt.
Ez setben az öt csatorna táplálását végezheti egy készülék azonos feszültség táplálással egy trafóról de seoarált szekunderrel.
A mély meg javaslatom szerint legyen aktív, igy a hangerő szabályzás máris egyszerűsödött egy lépéssel. -
@lbert
tag
A csatorna választást egyszerűbb ha analog módon oldod meg. Nem drágítja feleslegesen a készüléket és funkcionálisan ugyan azt a feledetot látja el. pl: egy 2x6 csatornás forgó kapcsoló. Én is így oldottam meg az én erősítőmben.
A hangeró szabályozás már kicsit komplikáltabb. Szerezz be egy jóminőségű egyszerűbb dc vezérelt előerősítőt. HE kizárva. Valami gyári rajzból silabizáld ki.
Természetesen létezin olyan integrált áramkör ami képes ellátni a hangerőszabályozás funkciót, de em önmagában. Az IChez építeni kell egy pontosan tervezett ellenállás létrát, amit természetesen ugyan csak kompenzálni kell a frekvencia menet miatt, de ez is legfeljebb két csatornára aplikálható!
Legfeljebb rákötöd az össz csatorna hangerejét. Az azonbn nagy hiba lenne!
Képzeld el: van öt csatornád ami koránt sem ideális. Maga az azonos tipusu eszközök munkapontjai között is lehet külömbség. De ezt ne vegyük alapul.
Mondjuk van két front sugárzód ami sztereó ugyebár. Ezt kiegészítőleg van egy egy centered, ami középen szól, de nem csak helyileg hanem tartományilag is. Az emberi fül fiziologiája olyn hogy a közép tartományra érzékenyebb, Itt már kezd is megbuki az össz csatorna egybevágó szabályozása.
De természet ősanyánk nem nyugodott annyival hogy a közép hangok érzékelése intenzívebb, a mély hangok érzékelése - és minnél mélyebb annál inkább érvényesül, - kevésbé intenzívebb. A magas hangok kicsit a kettő között lapul meg. Nos! Tételezzük fel hogy megy a film egy aléfestő zenével. Az ugye szereó lesz. Majd jön a beszéd a közép tartonányban és leolvad a képról, vagy elnyomja a sztereó. Esetleg a sub vagy tul halk leszz bizonyonyos filmek esetén vagy ul erős és szét dübörög mindent.
Javaslatom, és tobb gyári készüléken láttam megoldásként. Legyen a maszter a sztereó jelszabájozás, és ha esetleg nem előre szétosztott jelról táplálod a redszert meg van oldva az összszabályzás. De minden képp tegyél hangerószabályzót a mély és efekt sugárzóknak. (center, hátó sugárzók)
Így be tudod állítani a hangzást hogy az összefüggő legyen és ne kíabálják szét egymást.
Az áramkörrel kapcsolatban meg a TDA2030-at ajánlanám, mert elég kis számú alkatrészt igényel, és 2x20V táplálásnál 4ohmon közel 30W kivehető belölle, a szubnak meg ha hídba kötöd kiváló. -
@lbert
tag
sajna 1ikről sem találtam rajzot igy viszont nem igazán tudok többet mondani!
-
@lbert
tag
hátha erről találok valamit!
sztem ne bontsd meg FÖLEG KAPCSRAJZ NÉLKÜL!
mert a rengeteg tyúkbél közul még egy nagyrókának is legalább egy nap míg áttúrja felvázolja és hozzá fog. ha nincs egyébb bajod vele nem kér enni úgy sem ha több csatorna van benne. ha a bemenet választással nincs gond attól h a rádió kidöglött belőle akkor nepiszkáld!
a feljavítgatásról annyit hogy ha új hangra vágysz és válalkozó szellemű amatőr v szakmabeli vagy akkor ess neki egy másik építésének. itt rengeteg jó tanács van ami alapján elindúlhatsz!
érdembeli változtatást nem tudsz rajta véghez vinni, mert a felhasznált alkatrészek, ill kapcsolási struktúra adott és az már sokban meghatározó tényező.
a leg több amit tehetsz érte a táp kondik és a kicsatoló kondik cserélése.
az hogy a vége elszált valszínű h kompatibilis félvezetővel lett helyetesítve és ha szerencséd van akkor olyanra aminek nagyobb áram tűrése van. esetleg combosabb félvezetőket lehet rakni a végébe, de ez sem olyan egyszerű mert a sávszélesség és az erősítési tényező is belepofázik a dologba!
ergo - új hang új erősítő és még ajánlott új dobozok. setleg kábelek. nem bizti hogy az erőlködő szól rosszul, de az már másik topic! (hangfalak építése) -
@lbert
tag
olyan szintű energia ingadozás nem léphetett fel hogy a relé kiejtsen. mivel a tápfesz egyenirányítva és pufferelve van. van annyi tartalék h pillanatnyi áram kimaradást ne vehessen észre. de igy láttatlanba nem sokat tudok mondani. malyd rákeresek az erőlködő tipusára hátha találok rólla kapcsolásirajzott.
-
@lbert
tag
ez így táv gyógyászatban nehéz! szét kellene rámolni és rámérni néhány dologra.
az meg nem tesz semmit h tavaj még jó volt. nem sok kell ahhoz vmi elszáljon benne. pl a hőellenállás veszthetett az értékéből és hamarabb zárja le. de azt nem mondtad hogy folyton ezt produkálja üzem közben v csak 1x a bekapcsolás után. az elhalgatásra gondolok. -
@lbert
tag
ennek alapján TDA7294 ic-s
a vezetékelést úgy oldottam meg hogy van 1 csomó pont ahova minden test köt és ez kasznival van galvanikus kapcsolatban. tehát az egész doboz elvileg 0 feszes.
a +/- ág a független dupla szekunderes 2 gréc hidas megoldásra alaapszik de oly mód, - ami így utólag átgondolva lehet hogy hülyeség volt -hogy az egyik híd a + ágat táplálja a másik híd a - ágat. de a 2 gréc össze van köte ( +/-) a 0 pont létrehozása mit. lehet normálisabb megoldás lenne ha az egyik híd az egyik oldalt a másik a másik oldalt táplálná és a pufferekkel hoznék létre föld pontot, mert így is úgy is virtuális föld mert a hálozati földbe nincs bekötve. be volt de akkor zúgott csak igazán. ja torroid trafó van benne de elég közel vannak az erősítők hozzá. bár nem hagyományos ''fésű'' bordán van hanem egy 10x10es lap közepén van 3cm hely kialakítva és egy-egy 5cm magas fal van amin vannak a hűtő fülek. ezek a bordák körbe vannak fogva egy 0.5-ös alu lemez kerettel (az erőltetett hűtés hatásfok javítása miatt) a keret szint a ksznival van galvanikus kötésben így 0 feszen. nos elvileg árnyékoltnak kellene lennie így, de aza gyanúm hogy a trafó igy is bekavarhat.
a zúgás 3 nagyságban tér el:
1. dvd, v más aud eszköz + hálózat - nagyon zúg a hangerő arányában.
2. adott aud eszköz hálózat nincs - amíg a kondikban van cufla, halhan zúg hangerótöl függetlenül.
3. nincs a bemenet terhelve, d testen sincs, lóg a levegőben hálózat van, halkan zúg, szinte alig halható.
sztem föld hurok de honnan. adott aud eszköz 1sem földelt de az erősítő sem. lehet eza baj???????????
na szóval ilyesmi. remélem nem túl zavaros ahogy leírtam és érted is.
[Szerkesztve] -
@lbert
tag
Nem fogod el hinni! Meg sem gondolnád hogy TDA7294.
Na kibújt a szög a zsákból. Uhogy jól jött nagyon az okoskodásod, hogy idézzelek. És még jól jönne ha okmoskodnál egy kicsit, mert tényleg zavaró a dolog.
De ha rá jövök hogyan tudok képet beszúrni, megmutatnám a mechhanikai felépítését, és a huzalozási vázlatát! -
@lbert
tag
Föld hurok és hálózati brumm kiküszöbölésére kinek van jó megoldása. Már 3x hutaloztam át az erölködőmet, de méd mindíg búg.
-
@lbert
tag
Kössz a kis oktatást és tényleg nem durciból kértem hogy magyarázd el. Az a helyzet hogy még sok dolgot kell megtanulnom, de az amit már tudok elég ahhoz hogy be vigyenek a málnásba. Ahogy mondtad a nagyszámok törvénye! És bocs ha hülyeségket beszélek néha, de így tanul az ember.
A tárhely beszart. Nem tudom behívni, pedig meg akartam már csinálni. Hasznos lehetne sokunknak. Szerintem. Megpróbálok másikat regisztráltatni. De a jövhétvégre szeretném már feltölteni minden féle hasznosságokkal, és frissíteni. Csodát nem árulok, mert lehet hogy sok rajz meg van sokaknak, de lehet hogy nem. Itt az igazi kuriózum a katalógus oldala lenne. De talán nyitni kellene egy katalógus topicot. 1ébbként eladó az 5let, ne várjátok mék sz*rakodok, ha valaki megelőz az sem gond utólag csatlakozom.
A GERICOMOMRA senkinek semmi hozzászókása? -
@lbert
tag
Én jól tudom hogy szimmetrikus táppal szerelhető, és nem is állította azt, hogy szimpla táppal szerelendő, de nem el vetendő ez sem csak kicsit át kellene fabrikáli ami felesleges dolog lenne. Egyébként én is szimmetrikus táppal szereltem, független szekunder, két dioda híd jó combosak. A pufferek először feszültség áganként 170E uF (2x85E uF) utánna átszereltem mert nagyon megrátotta a trafot induláskor. Most csak szerény 30E uF (3x10E uF) fesz áganként.
-
@lbert
tag
nem hülyültem el végképp hogy kétszer írom le uazt, csak most jött rá a hiszti erre a g...i gépre. kidopta az infrát miközben törölni akartam a rossz szerkesztést.
tényleg nincs vk-nek ötlete sagem myv-55 adatkábelra. telefon soros rort pc usb?
tudom ez a linl nem erről szól de mos jutott eszembe
[Szerkesztve] -
@lbert
tag
Kevés az a 3!!! Le írnád nekem milye összefüggés alapján jött ki ez az érték??? Ha R=4ohm és Ut +/- 27V (katalógus adat nam az újjamból szoptam) és ha csak egyszer veszem a 27V-ot az akkor is még közel7A hamind ezt a két feszültség ágra értelmezem mert asszimetrikus táp esetén az ubár 54V akkor még több is kb 12-13A de nem kekeckedécből írtam ezt a választ mert tényleg érdekelne hogy jött ki ez a csekély érték, mert akkor véknyabbbb tápkábelt rakok az újra huzalozásnál.
-
@lbert
tag
Kevés az a 3!!! Le írnád nekem milye összefüggés alapján jött ki ez az érték??? Ha R=4ohm és Ut +/- 27V (katalógus adat nam az újjamból szoptam) és ha csak egyszer veszem a 27V-ot az akkor is még közel 7A ha mind ezt a két feszültség ágra értelmezem mert asszimetrikus táp esetén az ubár 54V akkor még több is kb 12-13A de nem kekeckedécből írtam ezt a választ mert tényleg érdekelne hogy jött ki ez a csekély érték, mert akkor véknyabbbb tápkábelt rakok az újra huzalozásnál.
[Szerkesztve] -
@lbert
tag
Szasztok skatszok. Most regiszrtáltattam egy tár helyet. Nekem van egy rakás rajz, jpg, tif, bpm, gif meg hasonlók. Szóval akár melyik szityi-szutyi képnézegetővel lehívható. De van még rengeteg pdf-em ami KATALÓGUS SZINTŰ de angol. Egyébként miden benne van ami kell. Azonban ezeket csk akkor rakom fe ha ti is adakoztok,mert rengeteg meló volt begyűjteni, és csak karitatíve nem megy. Ha támogatható az 5let az esetben nyitok egy AUDIO Kapcsolásiajzok topic-ot akol mehet nagyiparilg a csere-bere és hozzászólás. Véleményeket várok az e-mail címemre.
-
@lbert
tag
Az elő fok vagy nevé nevezve a gyereket, előerősítő a jel fogadására szabályzására- hangy szin- szolgál. Vannak vég fokok ameljek 500-600mV alatt meg sem nyikkannak,az előfok erre a szintre erősíti fel a jelet. pl: dinamikus v. elektrét mikrofon, picup(lemez játszó). A végfok v. végerősítő a teljesítmény erősítést végzi. Az adja a kakaót!!!
-
@lbert
tag
válasz
Panzermeyer #306 üzenetére
akkor már 2030, és több kapcsolás is aplikálható rá. szobábá kiváló 2x30 csucs igar K=0.8% de 15w-ton kiváló. ja és ezt is csak klinikai esetek tudják hazavágni.
-
@lbert
tag
Ha érdekel én szívesen megcsinálom, de az ára hátba vág! Én tavaj raktam össze egy 2x50w-os izmosítót. Kb 30k-ba van eddig. ami benne van: 2db tda7294. Aki ismeri tudja hogy 100-at ki lehet hozni belőle, de én féltáppal etetem a kicsikéket. 1db kb 300-400w-os torroid függetlenített sekunderek külön gratz hidak, aszem kb 50A csúcs terhelhetőség, u.is az erőlködö képes 8ohmon 2x50/2x40voltról folyamato 10A dissipálni. Ez négy óhmról duplázódik! Egyébként biztos hogy tönkre tehetetlen! Nagyon ökörnek kell lenni hogy kinyírd. Nekem lefüstölt egy 80/160 as 4ohmos subwofer alutányért, 20cm-es, és széthajtott két 13 cm-s polipropi 35/70w-os salt. Szóval nem gagyira van tervezve, és szépen szól. Tehát drága de szívósabb mint amit a boltban kapsz. Hiába ver rá némeik árára, azok mind alul vannak tervezve. Persze lehet jót venni 6 jegyű összegért!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hosszabb ideig maradna a TSMC-nél az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Opel topik
- Házimozi belépő szinten
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest