Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madoc
veterán
válasz jozsi252 #2069 üzenetére
Ez a mániákus hidrózás ez a Pluhár Laci hozadéka? Remélem kinövöd te is majd. A süssünk otthon pizzát csoportot hanyagold picit és nézz be a nápolyi pizzát kedvelők csoportjába.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz Digitalpimp #1964 üzenetére
Fel kell írni. A bbq-hoz is van naplóm. A pizzához is fel szoktam írni ha változtattam valamit és nem jött be. Így lehet fejlődni ha feledékeny vagy.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz tPedro_ #1931 üzenetére
Írtam hogy miért csiszold le szerintem. Ha nem fogadod meg az a te választásod. Nem nagy dolog csiszológéppel vagy éppen csiszolóvászonnal átfutni rajta.
Én csináltam pizzavasat, a szerintem helyesnek vélt dolgot tanácsoltam.
-
Madoc
veterán
válasz tPedro_ #1925 üzenetére
Csiszold le teljesen aztán kend le olajjal vagy szalonna zsírral és égesd ki 300 fokon olyan 1 órát. Füstölni fog az tuti de bevonat lesz rajta. Aztán csak nedves szivaccsal elég néha letörölni ha sütöttél rajta.
Maradhatna a gyári réteg de az nem étolajjal van kezelve ezért kell csiszolni fémtisztára.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz tomisanzero #1850 üzenetére
Hőterelőnek 6mm vastag vaslemezt szoktam mögé tenni azon sütöttem régen a villanyos sütőbe a pizzát.csak hátul jön ki a forró levegő, máshol nem tud csak sugározni az meg nem okoz semmit. Szerintem 15-20 centi elég az oldalaknál.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz tomisanzero #1845 üzenetére
Leírtam nálam hol és hogy volt a lakásban.
-
Madoc
veterán
Aki nem ismeri még a PizzApp-ot annak ajánlom! Mindent be lehet állitani és az arányokat részletesen megadja. És magyarul is tud. Viszont az élesztőt én a poolish-ba rakom szinte mindet. Nem a tésztába.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1829 üzenetére
Na f*sza
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1817 üzenetére
Kecskeméti metroba pl még sose láttam. Hűlt helye volt mindig.
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1815 üzenetére
Matusz vad árul fior di latte-t mindig. Onnan szoktam rendelni,igaz az kilós kiszerelés de jó áron van.
-
Madoc
veterán
-
Madoc
veterán
-
Madoc
veterán
Egy 11 kilos palackom van, félig volt mikor vettem a kemencét. Olyan 150 pizzát sütöttem vele és még van benne.
A kemence hátuljához kell hőterelő mert extra forró levegő jön ki. Amugy én is a főzőlap tetejére raktam, ott a páraelszívó.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1766 üzenetére
cozze-val ugyanígy csinálom. 15-20 perc és 420 a kő közepe. 10-12 ember ugyanennyi pizza 1,5 óra alatt le szokott menni sörözgetve kényelmesen.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
A forgató lapát kis felületű, kerek lapát. Alányúlva forgatni és kivenni lehet vele a megsült pizzát. A vető az nagy az egész pizza ráfér. Van aki azon is feltétezi a tésztát én át szoltam húzni rá a feltétezett tésztát és úgy "bevetni" a sütőbe.
Attól a nyitott grillsütőtől még a benti elektromos sütő is jobb a pizzakővel. A grillben felül nem fog sülni csak alulról. (szerintem)
-
Madoc
veterán
válasz IntelKiller7 #1746 üzenetére
Ezt miért nekem írod? Nekem van forgató, vető külön. A kérdezőnek kellett volna ezt a lényegtelen apróságot leírni
-
Madoc
veterán
Viszont abból akkor mindjárt kettőt mert mikor kiveszed igencsak felforrósodik és a következő pizza amennyiben nem hűlik ki a lapát akkor ráragad. Fánál nincs ilyen gond. Nekem van fa is meg fém is.
-
Madoc
veterán
Az igényeidnek megfelelőt vedd még ha drágább is. Én nem cserélem le az enyém semilyen másikra, vagy elektromosra. Imádom forgatni, játszani a tűzzel.. Nekem az elektromos az már túl "instant" érzés. Mindamellett hogy az süt a legszebben.
Nagyobb sem kellene mert egy 32-es pizza simán megsül benne. Olyan 120 pizzát nyomtam le vele ugy hogy mindig a vendégek előtt sütök.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
A cozze 13 sem kicsi ám!És a teste ugyanaz mindnek csak a tüzelés más. Amugy a gázostól sem kell félni, annyi mintha a tűzhelyeden 3-4lyuk égne egyszerre. Én igaz kertes házban élek de télen a főzőlap tetejére teszem a cozze 13-at,pont ráfér. Teszteket viszont nemnagyon olvasni az elektromos változatról még. A sima sütőhöz képest bármit választassz óriási ugrás lesz. Viszont majd forgatnod kell, hacsak nem forgatósat veszel vagy az effeovent választod. (azok állítólag egyenletesen sütnek) A gázos cozze tud 480 fokot tutira a kövön mérve,jobban nem fűtöttem föl. 500 fokon semmit nem fogsz sütni, soha . Amikor a kő közepe, (infra hőmérővel mérve) 450 fokos akkor szoktam elkezdeni sütni. Ez gázosnál olyan 20p felfűtési idő. 90mp egy pizza, míg nyujtom feltétezem a következőt addig melegszik ujra.
[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz Ciccuka #1603 üzenetére
Nálunk is, de általában 4-5 elfogy azonnal ahogy kiveszem. A többit meg összevárjuk és sütés végén mindenki-mindenből eszik. Nagy társaság van mindig, mi is vagyunk itthon kapásból öten. A képen a mai sütés egy része van..
[ Szerkesztve ]
-
-
Madoc
veterán
Sziasztok! Tudnátok valami szuper pizzás könyvet ajánlani nekem? Recetek, leírások, technikák. A legjobb lenne ha magyar lenne, de angolul is jó ha más nincs. Karácsonyra kellene. Esetleg kenyeres könyv is érdekelne a pizzás mellett! Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest