Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • htoms

  tag

  Csatolófelület.
  miniPCI, PCMCIA, PCI, USB
  De ez egyértelmű.

  mivel más a fizikai kialakítás, így más az antenna elhelyezkedése, mérete, nyeresége is. Viszont ez egy bizonyos csatolófelületen belül is igaz. Eddig legjobbnak én a miniPCI kártyákat találtam, igaz PCI-al keveset dolgoztam.

  Aztán a kártyák szolgáltatásai is eltérnek egymástól rendesen. Prism, Atheros, Intel chipes kártyák igazán beváltak eddig akár linux alatt is, de van sok olyan gagyi kártya ami semmire sem jó. Lényegében a nyereségük -X. Beltérben 10 méterig használható max rálátással. Pl nem oly régen egy SWEEX csodával küzdöttem meg. Olcsó, egyszerű kártya. Nemtud scannelni, és iszonyat az antennája. Ami annyit tesz, hogy a laptop miniPCI ipw2200-es kártyája talált a blahánál kb 20-25 hálót, addg ő 3-at. A privát wifi hálózatomon is rosszabbul teljesített mert az elméleti 54-es csatlakozás esetén a SWEEX nem volt képes 1MBit/sec -nél gyorsabb átvitelre ha a jelszint ~60% -os volt, míg az intel hozta a szokásos 10-18Mbit/sec -et. Aztán ott vannak a PCI-os kártyák ahol aztán tényleg van még egy kupac olcsó és használhatatlan minőségű termék.
  Au USB-s termékek egyértelműek, hogy mire képesek... De arra is lettek kitalálva. Igen széles a paletta a wifi kártyákból ezért érdemes körülnézni, hogy mit vesz az ember mielőtt csak költi a pénzt. Jelentős különbségek érhetők el minimális anyagi ráfordítással.  [Szerkesztve]

Hozzászólok Aktív témák