Hirdetés
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
tapasztalatból mondom, hogy előbb öregszik el ilyen futás mellett a gumi, mint hogy a FELE elkopjon.
a helyetekben bevállalnám mindegyikre a négyévszakost, az apollo most árban verhetetlen és tudásban is egy jó középkategóriát tud hozni. de ha abban a márkában nem bízol, akkor Vredi Quatrac 5 vagy Michelin CC.
mivel inkább télre optimalizánál, így akkor Q5-öt érdemes. nyári gumikat el lehet adni - és sokkal olcsóbb, mint kidobni, amikor szétrepedezik- és max picit több odafigyeléssel, de ki lehet jönni minden helyzetből is egy jó négyévszakossal, ami egy micrával, puntoval vagy sanderoval eléd kerülhet és egyébként megoldható.
bár úgy tűnhet, de nem vagyok a négyévszakosgumi-egyház felkent papja, egyszerűen be kell látni, hogy vannak olyan élethelyzetek, amire az a jó megoldás. -
rbalint88
addikt
- 165/70 R14 - Apollo alnac G4
11.990 Ft9.890Ft
- 185/65 R15 -Bridgestone LM001tesztek szerint nagyon gyenge. Apollo 10.990Ft.
- 175/60 R15 - automaxnál nem találok ilyen méretben négyévszakost.... -> elég ritka méret, 195/55R15H +5mm, kvázi tökéletes váltóméret. mondjuk az se olcsó... [link]az a helyzet ezzel az apolloval, hogy kb egy vredesetin quatrac 3 - quatrac 5 gumi és annyira pofátlanul olcsón ki lehet fogni, hogy gyakorlatilag nincs vesztenivalód vele. amilyen futásokra meg nálatok kellene, még így is kb hamarabb fog elöregedni, mint elkopni.
én téli helyett vettem, nyári szettem van, az eddigi tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy jobban jársz ezzel, mint két szett max középkategóriás gumival.K Norbi: ez így igaz viszont ehhez azt is látni kell, hogy azért mára gumik tekintetében eljutottunk oda, hogy pár dzsunka gyártó is tud abszolút versenyképes gumit kihozni és a középkategória alja (ami már nem "ne vedd meg" címkét kap a teszteken) tudja azt, amitől 15-20 éve egy UHP racsingguminál is leraktad a hajad.
pl mekkora truváj volt a dunlop sp9000 meg a goodyear eagle f1 tizenéve, aztán ma már egy sima utcai túragumi is tapad úgy, csak nem búg mellé és nem kopik el 20-30ezer km alatt...[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Apollo az egyik legnagyobb gumigyártó a világon, igaz Európába még csak most kezdik komolyabban megvetni a lábukat.
Akkor vegyél CC-t vagy Vredesteint (amit az Apollo B márkája). Előbbi inkább nyári utóbbi inkább téli keverék.
Az normális webshop, onnan rendelheted.
#nincsbennetarcsi
-
m3tr0
őstag
Nálam egyelőre fekete pontot érdemel az autogumibolt.hu.
Múlt hét szerdán megrendeltem 4 gumit ami volt raktáron.
Este hétkor felhívnak,hogy szerdán tudják majd szállítani,méretet egyeztettünk,hát mondom, jó legyen megvárom.
Ma egész nap itthon ülök..várok rájuk.Semmi.
Megjövök most a dolgomról hívom ugyanazt a mobilszámot amin ők hívtak hétkor hátha...semmi.Szóval egy hét alatt nem tudják leszállítani ami raktáron van.
Szerintem ez siralmas. -
giigz
veterán
Tökéletes lesz, pláne olyan kis futásra, csak arra figyeljetek, hogy a szezon után megfelelően legyen tárolva.
(#6939) sfefe: Nagyon szépen kérlek, és nem csak téged, fejezzétek már be ezt az ACE tesztes baromságot. Az ACE teszten nektek nem gyanús, hogy a Nokian megverte az etalon TS 850-et is? A Nokian riválisa ebben az árkategóriában pontosan a Vredestein ST 5, és persze, hogy megveri a Vredestein-t, meg persze minden más riválist... De miért is? Leírtam már én is többször, és más is:
Teststrecke: Nokian-Testgelände in Ivalo und Tampere (Finnland)
A Nokian pályának szerintetek melyik gumi lesz jobb? Nyilván a Nokian gumija, mivel az lett pontosan oda kifejlesztve.
(#6941) kornelka: Nem Conti, ne is legyen a Vredestein az, remélem sosem süllyednek odáig, hogy olyan eco gumikat csináljanak, aminek tapadása nulla, de legalább jó drága, vagy foszlik a gumi idő előtt, vagy úgy kopik, hogy 2x kell gumit venni míg más márkából 1x kellene. Elismerem, csinál a Conti is jól tapadó gumikat, TS 850 vagy PC5, de pl. a PC5 is brutálisan kopik, ezzel szemben pl. a Sportac 5 nagyjából semmivel nem tapad rosszabbul, legalábbis mint írtam én kb. jobbnak éreztem, és a tartóssága jóval jobb, egyrészt nem öregedik annyira, másrészt a profil is később fogy.
Persze nem akarok vitát, ez az én vélemény, én meg tudom indokolni, hogy miért jó a Vredestein, de végre hallanám már egyszer, hogy miért nem jó a Sportac 5 vagy SnowTrac 3, vagy Ultrac Vorti, stb.
A SnowTrac 5 pedig minden kétséget kizáróan az egyik legjobb téligumi (lesz), leírtam már miért.
A kérésem pedig tényleg az, hogy fejezzük már be ezt az ACE tesztes baromságot, persze az sem jobb, amikor valaki az Adac teszt alapján kezdi szidni vagy isteníteni valamelyik gumit. Tényleg nem tudom felfogni hányszor kell még leírni, vagy nem tudom, kiemelt hozzászólásba be kellene rakni, hogy a teszteket kezeljük már a helyükön.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
A Barum is tökéletes, nem tudom mennyit megy és mennyi időre tervezi, a Hankook talán nem kopik annyira, ez akár fontos tényező lehet.
Egyébként ezeknél az áraknál vannak jobbak is, igaz csak picivel, de a Barum 12,2k, a Hankook annyi ahogy írtad, viszont akkor már ha 13,2k a Hankook, akkor inkább 13,4k Firestone WinterHawk 3 ingyenes szállítással
Ha Budapest és nem kell az ingyen szállítás, akkor 11,2k-ért is van a Barum.
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
Szóval fent vannak a Contic!
Gyerekek,nem gondoltam volna,hogy gumitól ekkora változás jöhet...gondolok itt a zajra,ami szinte megszűnt és a különböző egyéb hangokra.A cserélt gumi régi volt, továbbá újan sem ajánlották vizes útra... (minta volt még rajta)
Amikor álltam be a műhelybe, az 5 centis küszöbnél álltam,pont oda ért a kerék, indulok,hogy beállok és mivel egész nap esett vizes volt a gumi meg a bejárat is de elpörgött a kerék.
Mondta a gumis,hogy ilyet még nem látott. Aztán mondtam,hogy pontosan ezért jöttem, mert ez vicc.Szóval szerintem jól választottam.
A mai megtett cirka 40km után elégedett vagyok. -
giigz
veterán
Én is így vagyok manapság vele, váltanék is 15"-ra (13-ról), de visszafog az, hogy most vettem vadi új (Vredestein téli-nyári) gumikat, és nem akarok még a gumikon is bukni...
Egyébként ha oda kerül a sor, nagyon jól jársz a Vredestein-nel, a Sportac 5 gumijuk nagyon el lett találva, gyakorlatilag nem lehet belekötni, szárazon, nedvesen egyaránt jó, halk, kopása is normális, minőségileg is jó.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Elég egyértelmű a helyzet, ezt ragozni nem lehet. Pár hozzászólással fentebb részletezve van, miért:
Vredestein Sportrac 5
Contintental PremiumContact 5Amelyik olcsóbb/szimpatikusabb, azt vedd. Kategórián belül a két legjobbról beszélünk, ezek után jön a Goodyear EfficentGrip Performance, utána pedig a Dunlop BluResponse
Mind a 4 jó vétel, az első 3 (Vredi, Conti, GY) felhasználói értékelésekben egy kicsit jobbat kapott, mint a Dunlop, de egyébként a Dunlop is egy kiegyensúlyozott, jó gumi.
-
DeFranco
nagyúr
szerintem a garancia nem igazán lényeges, nekem is van, de nem ez alapján döntenék
nekem a barum a megfelelő kategória, akkor erre volt keret, inkább a télire szántam kicsit többet. ha van egy fokkal magasabb gumira pénzed, akkor én a helyedben egy komolyabb szetten gondolkodnék. ezen szerintem nem érdemes spórolni, kicsi különbség, pár centi is súlyos lehet egy kiélezett szituációban. ha tudod, vedd a jobbat.
de ha erre van keret, akkor szerintem ez is megteszi, csak tudd, hogy hol a határ.
egy 3-4 éves prémium viszont szerintem nem jobb, max. pariban van egy új barummal. öregszenek, ridegszenek azok is, jók még, de nem olyanok, mint újonnan, előrébb nem vagy vele sokkal. csak kockáztatsz egy nagyot azzal, hogy ismeretlen előéletű gumira bízod magad.
-
addikt
Ha esőben nem volt gond a gumival és szárazon sem érezted rossznak,oda tökéletes a Barum.Nekem sajna nem volt elég a tudása az én stílusomhoz.
Télre Debica hátul és Falken van/volt fent a kocsin és a Debica érezhetően gyengébb.Tudom mennyivel jobb a másik gumi,emiatt nekem nem lenne elég pl a Barum.De akkor ezek szerint neked nincs bajod vele.Én használt luxuscikket vennék,mint új de középkategoriásat.De ez én vagyok
-
neduddki
nagyúr
HI!
paracsolj: bof egen barati arak si akadnak
mod: francokat ez tulsokjukk:- ( ez mongyuk nekm kifjezetten teccik, 185 meg kis szodaval...:- )udv
neduddki
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen program, ami...?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPad topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PR-Telecom
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest