Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Tudom hogy drágább lesz minden, de idén jó nagyot ugrott az ára a gumiknak...
Gondoltam hátha nem... Akkor meg is rendelem.CONTINENTAL UltraContact lesz végül.
Meglátjuk mit tud. A T005 az viszont jó volt. Remélem lesz olyan jó mint ez."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
Srácok jövőre drágább lesznek a gumik ugye? Megvegyem most?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
tasiadam
veterán
egy garnitúra icept RS2 meg van rendelve, jövőhét csütörtökön megyek is szereltetni, inkább ez, mint a semperit
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
eTrade
tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat/véleményeket.
A régi téli szett is Hankook volt, a régebbi iCept, akkor maradok a márkánál. Köszi[ Szerkesztve ]
-
eTrade
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek dönteni, hogy 205/55 R16 méretben melyik téli abroncs lenne a jobb választás:
1. Kléber Krisalp HP3
2. Hankook Winter ICept RS3Számomra inkább fontos a száraz és esős/latyakos tapadás/fékezés (mivel nem valószínű, hogy idén sok hó lesz), valamint ne legyen túl hangos a gördülési zaj.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
slett27
addikt
És itt valóban beigazolódik hogy annak a szerencsétlen 137Nm-nek ezt meg kell mozgatni, gyorsítani, lassítani. Nem hiába a 1.6HDi-nél ahol 2xx Nm van csak arra ajánlják.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Qru: 12kg volt a 17"-os könnyűfémfelni darabja. Leadtam hulladéknak.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
őstag
válasz tasiadam #54257 üzenetére
A Kléber, Semperit kb. egy kutya. A Matador viszont nemrég dobta piacra az MP93 Nordicca-t. Maga a márka a Barum szintjén mozog, tehát a már vállalható, beszálló szint. Ha nem sokat mész, akár megfelelő is lehet. Fékteszt alapján 215/55 R17 méretben 57-ből a 31-ik, SUV kategóriában 17-ből 13. Jó havon és jégen, alacsony mértékű kopás. Szárazon és vízen gyengébb, de amúgy a Falken, Uniroyal szinten volt.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Firstaye
tag
válasz Palesztin994 #54248 üzenetére
[link]
Ebben a videóban 5. perctől full kezdők ráütős módszerrel simán leszedik ezt a fajta kerékőrt. Nálad nehezebb dolguk lenne, mivel benne ül a furatokban az anya. Elrettentésnek amúgy jó, hogy hirtelen felindulásból ne vigyék el, de túl nagy akadályt nem jelent egy ilyen. -
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok!
Megjott a masik 2 Sava abroncs is. Igy 3 egyforma DOT 3422 es egy 0322 szamu van.
Egy olyan kerdesem lenne, hogy az automax-ot erdemes-e finoman es nagyon alazatosan megkeresnem egy esetleges cserevel kapcsolatban?
Gondolom nem, de hat nema gyermeknek anyja se erti a szavat...Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
kelly416
veterán
Macerás volt, főleg amikor felhívom a magyar nevű (gumik.hu), magyar telefonszámos, magyar nyelvű webshop-ot és csak angolul hajlandóak szóba állni velem. Elég gyatra az angolom, de a csomagszám meg lett, onnantól a futárcég jófejsége miatt sinen volt minden. Persze az emailes megkeresés folyékony magyarral ment egyből amikor jöttek a pénzükért. Egy pillanatig gondolkoztam, hogy adom a hülyét pár napig és nem értem, mit kellene kifizetnem, izzadjanak kicsit, de nem volt erre energiám.
Ennyi utánajárást megért 20.000 kp, meg sajna az autó még mindig nincs itthon azóta sem, úgyhogy még "korai" is volt a megrendelés, de most sem olcsóbb és már nem is nagyon lesz egy darabig. 45.000huf a legolcsóbb helyen árukergetőn darabja.
Ja? Végül kiderült, román székhelyű cég németből hozta hozzám a magyar gyártmányú gumit. -
kelly416
veterán
válasz Palesztin994 #54252 üzenetére
Oh, látom már aug.-ban is beszéltünk ugyanerről. Akkor én békén hagylak, már egyszer válaszolgattam, most hagyok mást kibontakozni.
-
tasiadam
veterán
üdv
Lassan fagy, lesz még egy kb 600km-es utam a jövőhét hétvégén, aztán valszeg pihenőre megy az auto. Szeretném a gyári méretű gumikkal vinni műszakira, ami a hó végén lesz, emiatt esedékes lészen a téli szett cseréje. A marsonál már leboxoltam a felnigörgőzést a nyárira, addig felkerülnének a télik. A télik viszont öregek, cserélném, ez a felhozatal. Nem tudom mennyit spórolnék, ha máshonnan rendelném, az sem kizárt, hogy visszatérő vendégként nem kellene a szerelésért sokat fizetnem.
Ha nem lesz hankook, melyik az ajánlott még? kleber-semperit-matador?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
kelly416
veterán
Mindez 4évszakosban?
Mert egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy becsüljem meg a (végül) 150-ért megvett kissé "öregecske" tavalyi gumikat.Kerestem a sztorit, de nem írtam le ide ezek szerint. Megrendeltem utánvettel. Sok utánajárás után sem értem el csak angolul a céget, de végül meghozta a futár. Viszont sem telefonszámot, sem e-mail címet át nem adtak a futárszolgálatnak, csak a címet. Értesíteni sem tudott a futár és tovább vitte magával, de mivel a futárcég jó fej, utolértem, vissza hozta még egyszer, nem kellett fizetnem. Na persze, a webshop ezután egyből megtalált engem villanylevélben, elpanaszoltam nekik a bánatom és az utánajárások sokaságát, aztán végül azt mondták, utaljak el 150-et és rendben vagyunk. Na így lett ennyi a vége.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz kelly416 #54249 üzenetére
Értem, köszi!
Ahh, mindenki ezt mondja a kerékőrről. Igazából kinézni nem tudják, garázsban van, olyan esetekre gondoltam, hogyha valakinel parkolok pl. egy éjszakát és nincs garázsban. Persze az is ritka lehet,hogy épp arra jár egy tolvaj, kulccsal a kezében.
Nekem amúgy van ismerősöm, akinek kitekertek a csavarjait, de a kerekor maradt, igy a kerekei is.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz Palesztin994 #54248 üzenetére
Ez a kerékőr szerintem a buta hiperpigmentált gyerekek ellen véd csak. Akinek ez a felni kell, kinézi a helyet és a kerékőrt, még ha nincs is raktáron, rendel egyet hozzád hasonló pénzért és van négy felnije. Egyébként szívatod magad meg max. a gumist, de jó eséllyel neki is van hozzá "kulcsa" a polcon.
Egyébként azon a 1,5mm-en nem múlik szerintem, nem túl rövid a kerékőr sem. A Te anyáid mélysége 34mm, a kerékőröké 32,5. Max itt lehet problémád, kilógni nem fog a felniből ez sem.
[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
-
-
rbalint88
addikt
válasz Palesztin994 #54242 üzenetére
Valoszinu egyszerubb ebay/aliexpress/jofogas/facebookrol az utangyartott felnihez venni kulon kupakot. Ha mazdasat nem talasz, akkor univerzalis, jel nelkuli kupak es mazdas matrica a megoldas.
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan adapter, ami egy 56-os felnikupakból 67.1-eset csinál? Nyilván ez egy egyszerű gyűrű lenne elképzelésem szerint, de nem találtam ilyet. Fekete mazdás kupakot keresek a téli szettre, annak viszont az átmérője megegyezik a kozepfurat meretevel, nem úgy,mint a gyári felnin.[ Szerkesztve ]
-
-cobra-
aktív tag
Sajnos a legtöbb esetben igen borsos a futárköltség ezekben a gumis webshopokban.
Tudtok még jó alternatívát automax mellett ami ingyen szállít?
Szerk: most nézem milyen brutál áremelés volt tegnaphoz képest amaxnál[ Szerkesztve ]
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. 255/55 R18 (vagy váltó méreteit) négyévszakos gumi van valahol ár/értékben jó áron?
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
félisten
-
slett27
addikt
Qru és mindenki aki segített : 205/45 R17-ről gyári Peugeot 207-es 15" felni + GoodYear 185/65 tappancsok.
1. Lett egy új szervom.
2. Olyat gyorsultam első alkalommal hogy a régi felnik majdnem hátul jöttek ki a csomagtartó ajtón. Érezhető a különbség mennyire visszafogja ezt a kocsit a "peres" cucc.
3. Tapadás viszont tényleg csökkentKöszönöm mindenkinek a tanácsokat. Igazatok volt.
-
Qru
MODERÁTOR
Lidl-ben van most digitalis profilmelyseg mero akit erdekel. [link]
#nincsbennetarcsi
-
-
sfefe
addikt
válasz slett27 #54206 üzenetére
Nekem a gyári 14es 185el. De most a téli rajta 175.
A nyári az alu és 16os 205os, hát igencsak érezni, hogy nem megy úgy.
Engem ez annyira nem érdekel városban de viszont sokkal jobban tartja magát az úton pláne kanyarban.Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
slett27
addikt
válasz rbalint88 #54207 üzenetére
Hálás köszönetem, olvasom....
Valóban kérdezted már, többen válaszoltak is. -> korral jár. Nem voltam biztos benne.
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
Lehet már kérdeztem de egy kisebb teljesítményű autónál észre lehet venni a különbséget gyorsulásban, teljesítményben egy 185/65 R15 vs 205/45 R17 között ? Sehol nem találok a neten erre vonatkozó tesztet. Kerékátmérő az ugyan az ugye csak a tapadás nagyobb az utóbbinál.
-
MODERÁTOR
válasz Black&White #54192 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest