-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz -cobra- #32567 üzenetére
10 évnél idősebb gumit érdemes cserélni. Kemény lesz, nem tapad, hiába van rajta minta.
A tied már a 11 évbe lépet. Én cserélném."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-cobra-
aktív tag
válasz -cobra- #38419 üzenetére
A legutóbbi ADAC tesztben elég jól szerepelt a Sava UHP2, szárazon nagyon jó, fogyasztása legjobb, egyedül vízen közepes és árban is verhetetlen. Mivel nagyon keveset megyek egy évben így elgondolkoztam rajta hogy érdemes-e nekem prémium gumit vettem. Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a gumival?
-
nagyúr
válasz -cobra- #39105 üzenetére
Szerintem jól látod, furin néz ki ott a képen pár helyen valóban. Tavaly pár hónapot volt fenn nálam, aztán kapott új télit, most meg új nyárit, jövő héten teszik fel az új PS4S-t, azért merült fel a kérdés, hogy otthagyjam-e a gumisnál, vagy esetleg el lehet nyomni valamennyiért nemtom, pályanapra pár körre vagy ilyesmi.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Hachiko95
aktív tag
válasz -cobra- #45754 üzenetére
Más körülmények, méret, autó, keverék. ADAC-nál nincsennek megadva mért értékek, így csak a semmitmondó számokat lehet összehasonlítani, ki tudja milyen súlyozással adják az értékeket. Egyébként pedig szerintem nem nagyon lehet melléfogni valamelyik népszerűbb középkategóriással.
Ugyanígy pl. a Semperit Comfort Life 2 amit használok 2018-ban 2. helyezett lett hátrány nélkül, 2019-ben kicsit más méretben 11. és azt írja, hogy "Relatively weak in the dry and wet." Ami vicc, mert a 2018-as tesztben vízen volt kiemelkedő, szárazon valamivel gyengébb volt, mint az első helyezett. A való életben pedig vízesen tényleg nagyon jó, szárazon sem éreztem gyengeséget, pedig kipróbáltam kanyargós úton, hogy mit tud. Jó féktávokat lehetett venni úgyhogy nem blokkolt a kerék, szűk kanyarokban jól fordult és közben a komfort és zajszint is jó.
Falken FK510-et nézegettem én is, alapvetően a teszteken nem szerepelt rosszul, sőt jól és a tyrereviews oldalon nagyon jó értékelést (95 db.) adtak neki az emberek. -
2ozzmexy
senior tag
Azért eléggé szórnak a tesztek és ha megnézed a nyers adatokat, akkor nincsenek nagyon égbekiáltó különbségek a top5-ben, mondhatni a való életben nüansznyi a különbség, a baj ezzel csupán az, hogy most el fog indulni a Speed-Life 3 ára felfelé, ahogyan a Sava UHP2 is elindult tavaly. Az FK510 piaci ára is emelkedett miután publikálták a teszteket. Én úgy gondoltam következőre bevállalom a Dynaxer HP4-et (a jelenlegi EcoContact5-nél csak jobb lehet) ár/érték arányban jónak tűnt, erre most az is ment felfelé a teszten, tehát az ára is... Ősszel ugyanígy jártam a Krisalp HP3-al, több kollégámnak is ajánlottam (az itteni vélemények alapján), meg is rendelték, csak mire megkapták (3 munkanap) 15%-ot ment fel a listaára, mert közben publikálták a téligumi teszteket, gondolhatod, azóta is azzal nyúznak h jósoljak...
A Kumho-ról nincsen tapasztalatom, de a Semperit Comfort-Life nekem annó bevállt, mind öregedés mind teljesítmény alapján.
Szerintem egy komolyabb gyártó aká másodvonalával sem lehet annyira mellényúlni, ezek a tesztek meg inkább azt tükrözik h a marketing osztály melyik brandet szeretné futtatni..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Szerintem a nyári guminál, itthoni körülmények között (már mint ahogy, és ahol használom a kocsit) fontosabb a száraz fékezés, mint a nedves, és minden más harmadlagos. Így szárazra inkább 70%, nedvesre 20%, minden más összesen még 10%. Ezek után Michelin Pilot Sport 4 a nyerő.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Qru
MODERÁTOR
válasz -cobra- #53075 üzenetére
Erdmes, olcsobb nem lesz es ha nincs auton es pl pinceben tudod tarolni akkor szinte nem is oregszik.
Vredestein most a bestbuy, azt vennem.
Kleber meg friss nincs vele erdemi gyakorlati tapasztat. Hankool inkabb nyarias jo, de eleg gyorsan kopik.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
svedmalac
tag
válasz -cobra- #53075 üzenetére
Én anyámmal ugyanígy vagyok, Xsara 18 éves, kb. 110Ekm-rel, első tulaj.
Megy a téli-nyári, de nem tudom meggyőzni.
A saját Quatrac-ot nem győzöm dicsérni neki, hátha felfogja.
Talán a következő cserekor... (mondom ezt kb. 4 éve )
A Vredit nyugodtan merem ajánlani, szó nélkül megy nálam 2021 októbere óta, kb. 13Ekm van benne, 10-nél cserélve lett az első-hátsó.
Komolyan mondom, soha rosszabbat!
Van benne hó, hóátfúvás 100-zal simán, özönvíz, latyak, 40 fok.
225/60/16-os méretben nekem ez volt amúgy is a legjobb vétel.
A te méretedben még a Nexen egy jó választás!HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
den89
tag
válasz -cobra- #54050 üzenetére
Mondjuk a GY jelenleg (MO-on legalábbis) kb. semmivel nem olcsóbb, mint a CC2 vagy a Continental. Szóval ennyi erővel a GY-t is lehúzhatták volna az ár miatt. Mondom ezt úgy, hogy a feleségem autójára GY-t vettünk (pont ebben a méretben, amiről a teszt szól). Sőt közben faternak is megtetszett (aktuális lett volna nyári és téli szett vásárlás), így neki is ez lesz, csak más méretben.
athomi: amúgy igen, az a száraz fékezés 9. hely kicsit gyengusz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
-cobra-
aktív tag
válasz -cobra- #55484 üzenetére
Nos egy kis tapasztalat az Automax-al. Két hete rendeltem tőlük négy Vredestein Quatracot, úgy hogy elvileg raktáron volt a termék, normál szállítási idő 1-2 munkanap. Egy hét után még semmi, akkor felhívtam őket, ígérték hogy utána néznek és jelentkeznek. Persze nem jeletkeztek, így újra felhívtam őket, újabb ígéret hogy utána néznek, másodjára már hívtak is hogy holnap jön áru és amint beérkezik át is adják a futárnak. Megint eltelt pár nap, semmi infó. Ismét felhívtam őket hogy lassan két hete rendeltem és eddig csak ígéreteket kaptam gumit nem, majd megnyugtattak hogy aznak feladják a gumikat. Megkérdeztem hogy tudnak-e valamivel kompenzálni hogy nem tudták teljesíteni időben a megrendelést, nagy csend háát ilyenre nincs lehetőség. Egye fene, legább friss gumit kapok, jött is ma futár így két hét után négy Ultrac-kal. No comment, vissza a feladónak. Ezek után én a kifejezetten nem ajánlott kategóriába sorolnám a céget. Mérgemben lehet holnap rendelek négy Kleber Quadraxer 3-at mert úgy látom hogy már normális (nem sufni) gumisnál is jó az ára, és eddig mindenki jókat mondott róla.
-
rbalint88
addikt
válasz -cobra- #55717 üzenetére
Ahol emberek dolgoznak, ott elofordul hiba. Szezon kellos kozepen vannak, napi tobbszaz rendelesbol pont a tiedet szurtak el. Kellemetlen nyilvan, de ennel tobb kar nem tortent. Plusz nem tudom milyen logisztikai rendszert hasznalnak, de pl nalunk tarhely/vonalkod/sorozatszam rendszer van es neha meg igy is sikerul elszurni mittomen van kb 30.000 csomagunk egy evben es abbol 30-nal van mondjuk ilyesmi hiba (kiszedesnel es csomagolasnal osszesen), es mondjuk egy BF alatt letolunk 2-3000 csomagot egy het alatt.
-
Fr3eWar
őstag
válasz -cobra- #55717 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál.
Én idén két szett gumit rendeltem tőlük.
Egy csomag Hankook 4S2-t Február 6.-án, megjött Február 13.-án (5 munkanap) - Gumi Profi team Pécs ügyintézés DOT 4122Egy csomag Goodyeart Március 9.-én, megjött Március 16.-án (4 munkanap) - Gumi Profi team Kecskemét ügyintézés DOT 0923
Ami nem annyira tetszett, hogy nem volt egyáltalán csomagolva egyik gumi sem, legalább kétszer körbetekerhették volna zsugorfóliával, és ilyen alufóliás iszonyat taknyolós erős ragasztós MPL-es matricát raktak a gumira amit piszok nehéz leszedni, és ráadásul nem a futófelület közepére, ahol gyorsan lekopik, hanem volt ami kiért egészen a gumi külső oldalán a futófelület széléig, így ott le kellett kaparni, mert nem mindig megy az ember kilinccsel előre. De betudom annak, hogy piszok környezetkímélőek a csomagolást teikntetében.
[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz -cobra- #58327 üzenetére
Szerintem ugyanúgy kagylós kopás a rossz, csereérett teleszkóp miatt.
Ha tudod, tegyél fel másik felnit ami nem volt még ezen a kocsin, ha ott nem csinálja, gumi gond, ami a teló miatt alakult ki.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz -cobra- #58340 üzenetére
Ez idővel jön elő, tegnap még jó volt a teleszkóp, mára nem az. A kagylós kopás annyira nem látható szabad szemmel, mivel a rossz teló miatt a spirálrugó gyakorlatilag beleveri az út anyagába a gumit, és ott azon a ponton egy ezred milliméretnyit odaken a gumiból, így tulajdonképp a futófelület körben, féltenyérnyi foltokban picivel jobban kopik, nem egyenletes a felület, ez adja a búgó, ritmikus hangot. Elvileg körben tenyérrel simogatva érezhető.
dot, gyártási hely, minden szám azonos elől- hátul?[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz -cobra- #60554 üzenetére
Ahogy egy téli gumi se bírja a meleg aszfaltot, úgy minden más gumi, ami mintázatában, anyagában bármennyire is alkalmas lehet téli használatra, küzdeni fog ugyanezzel a gonddal.
Én valahol olvastam, hogy a probléma abból ered, hogy a téli lamellás mintázat önmagában, működés közben hajlik, ez a mozgás viszont melegedéssel jár, a melegedésre nyáron ráerősít a 45-50°C-os aszfalt, egész egyszerűen a gumi anyaga elkezd szétfoszlani. Valójában csak ebbe az irányba mehet a dolog, ha alkalmassá teszik a gumit erre a feladatra, elveszi a hidegebb viszonyok közötti használhatóságot. Emlékszem, régebben volt Michelin Alpin 5-ösöm, újonnan vettem, és ugan nyáron nem használtam, de korábban rakattam fel, mint mostanában, és tavaszra a mintázatnál a kis szélek elkezdtek foszladozni, más probléma akkor még nem volt, de nem is vártam meg, hogy legyen valami, egy évesen már másnál volt. A Contikkal azóta sem tapasztalok ilyet, pedig a sokadik szett van most is fent az autókon.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lexus, Toyota topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest