Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Még nem vettem meg az asszony Jettájára a nyári gumikat, mert bejött a sejtésem, és eljött a tavaszi tél, illetve az árak sem mentek feljebb.
Most jön a nagy dilemma. 2 szett acél felni van a kocsihoz. Most a téli szett van fent, amiről a gumikat kukázni kell. A másik szetten 2 gumi kuka, de 2db 19-es Sportcontact 2-es is van rajtuk. Mit tanácsoltok? Vegyek még két nyári gumit rá (VP4 lenne biztosan), vagy inkább 2db négyévszakost, aztán ősszel még két négyévszakost? Vagy most 4db négyévszakos, és adjam el a jó Sportcontactokat meg a 4db felnit?
205/55R16.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BrandonXXV #55998 üzenetére
4 evszakos 16-osban eleg. 205/55R16 a meret ugye? Hamkook H750 vagy Vredestein Quatrac jo. Esetleg felette a Goodyear Vector, Michelin CC2.
#nincsbennetarcsi
-
BrandonXXV
aktív tag
Téli/nyári gumit kellene vennem a családi mindenesre, Honda Civic “Ufó”. Nyilván nem egyszerre, de kellene, főleg most a nyári. Téli 16-os, nyári 17-es méret.
Éves futás 5-10e km, főleg város és rövid közút, néha-néha én meghajtom kicsit tempósabban, de esetek 90%-ában feleségem vezeti, gyerekek hurcolása, munkába járás.
Biztonság, tapadás télen/nyáron a legfontosabb.
Merjek benevezni 4 évszakosra, vagy inkább külön-külön szett?Ha 4 évszakos, akkor mit és mekkorát?!
Ha téli/nyári szett, akkor mi ajánlott? -
őstag
Köszi Bálint és Qru, ar-érték arányban nem találok jobbat a Klébernél. Évi 5000-et megy a GTC.. Meg nem is hajtom túlzottan, azaz harmadikban futtatom meg kigyorsításnál, városon kívül határozottan, de ésszel. Nincs kanyarvadászat se, max igen ritkán.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
rbalint88
addikt
Van itt a parkoloban egy A4 B8 fl, tenyleg nagyon vigyaz ra a tulaj, mutatom a gumikat: [kép] (3 eves kep, lehet azota cserelte).
Beszelgettem vele, azt mondja keveset megy, nyilvan nem egy top szezongumi, de igazabol tok jol elvan vele. Szoval szvsz nyugodtan. Az eloregedett szezonguminal biztos jobb egy par evente cserelt negyevszakos. -
őstag
Erősen töröm a fejem a kevés kilométer miatt, hogy négyévszakosra váltok. Nem szokványos 245/40 R19 méretben és a Kléber Quadraxer 3 a kinézett. Kérem a tisztelt együttérzést..
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
-
veterán
válasz chopin42 #55984 üzenetére
Vélhetően azért olcsóbb, mert beragadt készlet, 5x100-as osztókörrel kevés autó készül, ha készül manapság. Akinek 5x100-as van, azok jelentős része már megvette a felnit rá.
Golf 4 és társaiból (5x100) rengeteget eladtak anno, biztos találsz szép állpotú, használt, akár gyári felnit is az autódhoz.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #55968 üzenetére
Eddigi átnézés+tapasztalatok: hajlok, hogy maradjon a 15", egyrészt nem kell gumit vennem (120k az azért nem m1), másrészt talán annyival nem nehezebb, mint az acél. Ettől persze még lehet, hogy temetek kis pénzt, de egyre kevésbé valószínű
Visszaolvastam, és elvileg a MAK, DEZENT vehető.
Konkrétan ez most szimpi: DEZENT TY. A matt grafit kiadás különösen megragadott, de még nem végleges. Nem feltétlen innen.
MAK: találtam egyet, amit sajnos "felpróbálni" nem tudtam, így nagyon elméleti: MAK Veloce SIlver. Ez hamisítvány? Vagy miért ilyen "olcsó"?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
6030D
őstag
Múlt héten felkerültek a nyári gumik, amik most alacsony sebességnél hangosnak tűnnek. Nem nagyon szoktam 5 fok alatt mászkálni nyári gumival, szóval a kérdésem az lenne:
Okozhatja-e ezt a hideg miatt megkeményedett gumi, vagy a 2019-es gyártású EcoContact lett ennyire hangos?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Anyós 2005-ös 1.4 Fabia-jára keresnénk négyévszakost. Megnéztem a jelenlegi téli-nyári garnitúrát, a felni gyári 6Jx14 ET43, egyikre 165/70 másikra 175/65 van rakva.
Az alábbiak közül melyik lenne az ajánlott méret a fenti autóra és felnire:
165/70 R14
175/65 R14
185/60 R14Elvileg a 6J-re 185 illene nem? Csodálkozok hogy nem ilyen van rajta, lehet ilyen méret nem volt a sarki gumisnál.
Ezekben a méretekben nem láttam Quatrac-ot és Quadraxer 3-at, így akkor Hankook 4S2-re gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz chopin42 #55968 üzenetére
Én azt mondom próbáld ki!
Annyival nem lesz rosszabb a komfort mint amennyire sokan mondják.
Nyilván a 205/55 szélesebb de stabilabb is.
Nekem az 1.4 75Le golfom is gyárilag 16-is kerékkel szerelt.
Nyilván érezhető volt kicsit, hogy jobban megy a 15-ös garnitúrával, de a szememnek sokkal jobban tetszett.A mostani sportsvan 125Le-s. 15-ös garnitúra van hozzá, de nem érzem stabilnak kanyarban. Mondjuk magasabb az autó kialakítása is, de én is váltok. A téli lehet marad 15, de a nyári 17 lesz.
-
MC Pite
veterán
válasz chopin42 #55959 üzenetére
Csak a rugózást szinte agyonvágja, plusz fogyiban is lesz némi difi.
Nálam a Meganon 15-16-17" 15,2-19-20kg, találd ki melyikkel legyügyesebb az autó . Ez 110@124LE hatos váltóval, alig érzem dinamikában átlag közlekedésnél, ellenben rossz úton eléggé.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
veterán
-
F_Zolee
veterán
Közben visszatértem még egy utolsó sóhajra. Mivel már kezd célegyenesbe érni a vásárlás. Sava Intensa-t néztem még télen ki de a környéken van még a Kumho HS52 és kicsivel többért a Fulda Sportcontrol2. Melyik lenne jobb? Vagy épp van egy keveset futott Pirelli Powergy hasonló árban...csak félek a gyors öregedéstől.
-
chopin42
addikt
-
gg72
veterán
Jónak tűnik, de tényleg egyelőre nincs 16-os méretben sem, talán őszre lesz.
-
kenguru99
senior tag
válasz chopin42 #55959 üzenetére
A forgó tömegek hatványozottan negatív hatással vannak az autó viselkedésére. Ezeket a low budget alufelniket engedd el és keress olyat használtan, ami tényleg könnyű. De mint ahogy rbalint88 kolléga is írta tényleg felesleges arra az autóra a nagyobb felni. Eredendően a négyes golfra épülő autók 14 collos felnivel jöttek ki, ahhoz képest már most is nagyobbat használsz. Tényleg felesleges még egy méretet lépni egy 75 lóerős autón.
-
chopin42
addikt
válasz rbalint88 #55955 üzenetére
Kösz a tippet, fene se gondolta, hogy replika. Ez a gyakorlatban számít? Az meg hogy szedálva lesz a kocsi..mit jelent mondjuk fogyi/kopás szempontjából? 106 kiló vagyok, kerekenként +3kiló ennyit számít? A linkelt felnik amúgy példák, ha találok használtan megfelelőt, az lesz (5x100 et 38 16 col elég ritka).
Az autó értéke: nekem sokat ér, mert A: első autó, B: nem lesz pénzem az elkövetkező 4 évben másikra. Szóval megadom neki, amit más az esetek többségében sajna NEM, ezért mindenki szív, aki használt autót vesz...Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
rbalint88
addikt
válasz chopin42 #55944 üzenetére
Nem akarsz arra az autora alufelnit meg jobban leszedalja a 75 kivenhedt banyalovat, de meg a lassitas is rosszabb lesz. A mam a4 raadasul egy replika felni, szvsz tok ciki (a design szep, csak 20” az eredeti belole). A masik egy egyszeru sima alu, arra is sajnalnek 160ezret az auto ertekehez viszonyitva
-
-
chopin42
addikt
válasz v1kt0hr #55943 üzenetére
Üdv! Egyelőre elméleti kérdés, csak hogy tudjam, mire takarékoskodjak.
Skoda Octavia 1u2 Tour 2006, 1.4 bca. Jelenleg 15 colos gyári acélon gurul a Hankook kinergy 4s2h 195/65/r15 van rajta asszem, elégedetten használom.
16 colos alufelnit akarok rá majd, ezt,(mam a4) vagy ezt(alutec grip), vagy valami ilyesmit. A lényeg, hogy 16 colos, 6,5-7 széles felni kerülne majd rá.
Tehát sajnos gumit is vennem kell
Milyen gumit érdemes (majd) venni? 206/55/r16 jó rá? Maradhatok ennél a típusnál? 4 évszakos nekem bevált, Pécs, városi közlekedés, évente 2 hosszabb út max, jó időjárási körülmények között. Köszönöm
(A linkelt felnibolt ajánlott?)Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
v1kt0hr
tag
Sziasztok!
Nyári gumit szeretnék b7 kombi passatomra 215/55 R16 méretben.
Évente kb 15.000 km-ert megyek vegyes használatban.
Ár-érték arányban 30e Ft körül mit ajánlotok, melyik a best buy?Előre is köszi a segítséget!
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
MC Pite
veterán
Épp ezt csekkoltam a kezelésiben a mycitroen appban (hasznos funkciója), és megkönnyebbült sóhajjal nyugtáztam, hogy a C4 ST-ben indirekt.
Ugyan megszoktam a Meganeban hogy látom a nyomásértéket, de 1-2 havonta/10° eltérés után úgyis csekkolom, referenciának meg ott az otthoni pumpa (kutaknál borzasztóan szórnak a manométerek).Már csak a gumi/defektmentesítő témában kell dűlőre jutni lassan
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
veterán
- TPMS-t letiltani a g-be (könnyen lehet, hogy nem dob hibát ha egyik felnin sincs szenzor mivel ez még a kötelező tpms előtti időkből való)
- a porosodó alufelnikre fel az új gumit
- régi gumikat elfüstölni a lemezfelnin (turbo kit jól jöhet ^^)Szívesen.
Erről jut eszembe, az új autómon szerencsére indirekt a kötelező TPMS, míg az elődjén szenzoros volt.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Nálunk mindhárom autó napi használatban van egész évben, inkább csak attól függ, hogy ősz vagy jövő tavasz, hogy keletkezik-e addig valami egyéb előre nem tervezhető költség, ami prioritást élvez a gumival szemben. 15-20 éves autókkal a flottában bármi megeshet.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz focvis #55932 üzenetére
Igen, meg jo aron sikerukt megcsipnem az emelesek elott. Most 25k-val lenne dragabb ugyanaz a szett.
'22 telre tervetem feltenni de kb sehol nem voltunk, ha voltunk is a frissen gumizott Jazz-el mentunk. Garazsban acsorogni meg jo az oreg gumi. A kerdes, hogy feltegyem most nyarra vagy varjak meg...
Most szakszeruen van tarolva szaraz pinceben szepen atforgatva ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
Most az interkontinentális rombolóba várhatóan évi 10K kerül, és mivel 200K egy szett értelmezhető gumi rá (Ventus Prime 4 bő 40k, a többiek bő 50), 4 évente 4-500ezret a gumira borítani kicsit sok lehet ennek függvényében.
1,3t, viszont a CC2, Quatrac Pro, 4S2, SF2, A005 félek túl kompromisszumosak; összevetem (az mérési adatokat hasonló tesztben) azokkal a nyárikkal, amik a listán vannak, milyenek hozzá képest.
A 4S^2 az 2 év után érezhetően romlott, főleg hidegben; a többi 4S-nél is ez a tendencia, inkább hidegebb, nedvesebb/téliesebb fronton romlik jobban?
Mivel a 208on CC2 van, ami relatív jó télen, így a nagy autóra mehetne valami kicsit nyáriasabb, azzal inkább akkor megyünk többet/gyorsabban/megpakolva.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
MC Pite
veterán
Jó lett a PC7 (várható volt), bár most ahogy a nyárikat nézegetem, nálam egyelőre a Pirelli P7 C2 tűnik a befutónak (M P4+ és EGP2-re voltem még kíváncsi a contihoz képest), egész korrekt lett: [tyre reviews summer 2023]
Kérdés még hogy hogy öregszik.Bár a németek meg ugyanebben a méretben más némileg mértek... Tudom, 1 mérés nem mérés... [Adac summer 2023]. (Itt még PC6 volt, nem a hetes.)
Komfort, zaj a prió, korrekt biztonsággal (amúgy megint conti lenne), tűrhető fogyival.És valami csoda folytán itt egy tesztben a Primacy 4+ és az ePrimacy .
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ó, hát minden méretben is van elvileg : [Contiseal]
Átaludtam hogy van már PC7 is, majd rálesek milyen.6030D: Régebben belsőbe slime ment, most tubelessbe tej, ... meg már a belsőkbe is ezt töltök mert ez van . Autóba slime tűnik logikusabbnak, jah.
Amúgy meg a gumigyártók is csesszék meg; jönnek a reklámok, hírlevelek, és abban a méretben amiben elérhető is a seal technológia, alig lehet a föld alól előkeríteni az infót hogy létezik belőle . És ha létezik is, akkor a nagykerben persze nincs és nem tudják mikor várható (azaz soha).
[ Szerkesztve ]
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
185/65 15'' nyári gumi garnitúrát szeretnék venni egy 2003-as évjáratú Opel Astra G-re.
Az autó hétvégén hazajárásra van használva 2x120 km, hétközben a garázsban áll. Illetve nyáron hosszabb távokra országon belül. Kb. 10 ezret megy évente. Milyen gumit javasolnátok? Tesztek alapján illetve a fórumot olvasva néztem a Hankook K435 Eco2-t. Ebben az árkategoriában van jobb/ ajánlottabb?
Előre is köszönöm a választ! -
Morris
veterán
Sajnos nem sikerült megcsípni a 16-os szettet.
Így marad a 17".
Hankook ventus prime4 k135 jó választás lehet nyári 225/45 R17 méretben?[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Idáig kommerszebb méretben se nagyon találtam, scak egy Pirelli négyévszakost, bár a saját oldalukon nem is írják a seal-es változatot ebben a méretben.
6030D: Bringába ezer éve használom, ezen is gondolkozok. De tuti hogy nem rakok 205ös gumiba fél litert, az barokkos túlzás. Ha nem aktív TPMS szenzoros, akkor lehet hogy ez lesz, a két fél literest elosztom a négy kerékbe.
-
Pukkancs
aktív tag
válasz yodamester10 #55901 üzenetére
Ez a gyári mérete, gyári alufelnin most is ilyen méretű gumi van és nem tűnik túl nagynak vagy nem odaillőnek.
-
Xero
nagyúr
válasz yodamester10 #55901 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest