Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
195/50 r15-ös méretben milyen peremvédős nyári gumit ajánlotok? 7.5” széles alufelnire kerülne.
A Nankang ns2-t néztem, de megannyi jót és rosszat olvastam róla.
Nem hajtok 130nál jobban, viszont azt dinamikusan teszem.
Köszi a válaszokat!
-
SPeti1984
senior tag
Az alábbi 1 db Volvo alufelni közepet keresek (Gyári szám: 30812215)
-
LLam
senior tag
sziasztok,
Innen vásárolt már valaki? https://www.alu-felni.eu/p/811-s-alufelni-16-5x112-vw-golf-passat-cc-scirocco-et45/
120 ezért a szettért elég olcsó... Rial Lugano replika egy 20-sal drágább
Stay hungry!
-
Graphics
Jómunkásember
Apollo Amazer lett a befutó végül, helyben, közepes árban. 2ev garancia.
Kedden kerül fel.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Denyiro #26893 üzenetére
Nekem van egy 2015-ös gyártású 195/60 r15 méretben, nem keményedett meg, teljesen jól használható, jól is fog. Az oldalfala puha, előtte valamilyen fulda volt, azzal "laposabban" fordult a kocsi a kanyarokba. Tehát inkább komfortosabb gumi.
Drágábban én a Barum Bravuris 3HM-et ajánlom, olyanom is van, igaz nagy méretben.
-
Denyiro
tag
Valakinek van tapasztalata Infinity Ecosis gumiabroncsokkal kapcsolatban, hogy idővel mennyire változik a keménységük? 16"-os méretben eléggé kedvező áron lehetne hozzájutni ezért is gondolkodtam el rajta. Esetleg olcsóbbak közül melyiket lenne érdemes még 195/55 R16 méretben választani, amelyikkel biztonságosan meg is lehet állni és nem mászik le az útról viszonylag nagyobb sebességnél sem? Kumho?
Denyiro
-
footy
addikt
válasz rbalint88 #26890 üzenetére
Nekem úgy rémlik hogy április környékén mindegyik gumi drágább volt amiket néztem. Szezon elején nem nagyobb a sansz hogy tavalyit kapok? Igazából azért lenne szimpatikus az augusztusi-szeptemberi csere, mert akkor valószínűleg nem kapok tavalyit és nem kell hetekre előre időpontot foglalni.
-
Graphics
Jómunkásember
Apollo Amazer 4G Eco került még látótérbe, elvileg 2 év garit is adnak rá, ami nekem pont ideális, mivel elég sokat megyek vele.
-
blakey
titán
Egyre több autón látok Barumot.
Mert egyre több a "barum"?[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
Mentem egy nagyobb utat a Barum Bravuris 3 HM-mel (245/40 R19). Továbbra is csendes, a Bridgestone után lágyabb rugózású, száraz és nedves úton jól vezethető gumi. A fékút is jónak tűnik minden időjárási feltételnél a Potenza S001-hez képest is, bár az csak 235-ös volt.
Egyre több autón látok Barumot.
footy: szerintem mindegy, a megmaradt nyári darabokat visszaküldik a kereskedők a logisztikai bázisoknak nagyobb akciók csak elvétve vannak. De várj meg még pár hsz-t.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
footy
addikt
válasz rbalint88 #26884 üzenetére
Gondolkoztam a CC-n, de 2 dolog szol ellene.
- Van az autohoz kulon teli szett, gyakorlatilag ujszeru allapotban.
- Ausztriaban lakunk es itt azert szokott lenni ho, a haz pedighegydomboldalon van.Az Apollo dragabb mint a Fulda Sport control, akkor meg mar inkabb Fulda. A Nexen pedig hangos es a teszteket csak kielegito eredmennyel zarta.
-
footy
addikt
A Barum es a Matador is olcsobb lenne(55euro korul), viszont mindketto joval hangosabb. 71dB korul irjak...
Annyira gyenge ez a Debica? Esetleg Sava Intensa UHP?
Vagy ha sokkal jobb akkor meg egy Fulda Sportcontrol2re raszanom a penzt. Viszont mivel masodik autorol van szo ami jovore 5-10ezrer fog futni(varos-orszagut) igy nyomos indok kell hogy tobbet aldozzak. -
footy
addikt
Sziasztok!
evi max 15ezret futo autora keresek gumit 225/45 R17 91Y meretben.
Nincsenek extra igenyek, belepo szinu gumikat nezek. Ami talan megis fontos az a zajszint es a kemenyseg.
Gondolom az utobbi miatt az XL-es gumik kiesnek.
A szaraz adatok alapjan a Debica Presto UHP2-nel akadtam meg. Ajanlott ez vagy van ettol jobb alternativa a fenti parameterekkel. -
Graphics
Jómunkásember
válasz molnarpeter #26879 üzenetére
Falken Sincera SN-832 Ecorun ?
Elég jó árban kapható, és jól szerepelt teszteken is.
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv Mindenkinek!
Ajánlást szeretnék 175/65 R14 vagy 165/70 R14-es gumiabroncsra, nyárit szeretnék, mert a jelenlegi elkopott.
Oktatóautóra lenne, így ami fontos, hogy lehet akár valami alacsony gördülési ellenállású típus is, de nem feltétel, és ne kopjon le 20 ezer km alatt...
Tigar volt eddig, az 50 ezer km-et elbírt Egyik szálszakadt lett, és nem igazán tolerálom
-
bul07
nagyúr
Ti Dacia Duster-re milyen téli gumi márkát-típust ajánlanátok?
215/65 R16Szerintem télibe mehetne 205/65 R16 is
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
blakey
titán
válasz athomi #26874 üzenetére
Utolsó darab, tőlük kitellik, hogy 1 db van, ráadásul hajlamosak különböző DOT számmal is szállítani.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
athomi
veterán
Bár csak sima Crossclimate akció (195/65 R15), de nagyon rajta a kezem a ravaszon hogy megrendeljem. Mondjuk kérdés mikori dot. Csak az a baj hogy a nyárikban még 3000 km van és nem jönnék ki jól az eladásukból, mondjuk ott a téli szett is amit elpasszolhatok, ami már 5 éves, szóval csereérett lesz, de még jó állapotú.
Szerk.: 1 db volt, így lemondtam róla. Amúgy 13.500,-Ft-ért volt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #26870 üzenetére
OK, viszont itt most 4 komplett kerékről van szó, erős gumikkal. (15 éves, talán falun még jó lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #26867 üzenetére
Én egy hét alatt eladtam az apum WagonR-éről származó, 14-es felniket. 20k-ért vitték el a 13 éves Yokohama téli gumikkal együtt.
-
félisten
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok, mennyiért lehetne eladni egy régi Quatrac2-es szettet felnivel? Még apámé volt, de muternak már csak a helyet fogja, túl sokat nem lehetett fent a kocsin inkább az idő a gond. [link]
Vagy Debrecenben tud valaki valami gumi-felni felvásárlót? Én hirtelen nem találok ilyet.https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
Qru
MODERÁTOR
válasz skandarg27 #26857 üzenetére
Pici eltérés van az ET számban érdemben nem. Elméletileg a csapágy hamarabb kinyiffanhat, mert nem pont függőlegesen kapja így a terhelést de mivel amúgy is kopó alkatrész nem kell vele foglalkozni.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
skandarg27
csendes tag
válasz skandarg27 #26854 üzenetére
Akkor inkább egy új kérdés, mert ez a másik kinézett felni és erre is kíváncsi lennék, hogy feltehető-e:
DOTZ Shift shine 7x16 5x112 ET 48 70.12013-as Seat Leon FR 2.0 TDI 150Le gyári mértei:
- 6.5J×16 ET46
- 7J×17 ET49
- 7.5J×18 ET51
- agyméret: 57.1 mm tehát egy tehermentesítő karika eleve befigyel.Előre is köszi!
(Képek a mostani 18-as felnivel 2-vel feljebb )
-
F_Zolee
veterán
válasz skandarg27 #26847 üzenetére
Akkor tudni kellene mekkora fékek vannak rajta, mert az egy dolog, hogy gyárilag van 16os kerék is de ha ennél a fék miatt nem menne fel akkor szívás...
Esetleg egy képet fel kellene dobni hogy néz ki most.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz skandarg27 #26842 üzenetére
Fék miatt tuti elférne a 16os kerék?
-
stickermajom
addikt
válasz szőröscica #26838 üzenetére
-
skandarg27
csendes tag
válasz rbalint88 #26841 üzenetére
Először is köszi a válaszod. Elsősorban azért, mert ahogy látszik nem igazán értek hozzá. Nem az én autóm, az idősebbik felemnek szeretnék segíteni, aki ugyancsak nem egy "műértő". Jelenleg gyári 18-as felnik vannak a kocsin, de az útviszonyok miatt, praktikussági szempontokból szeretne 16-os felnikre váltani. Alufelniket böngészve ez tetszett meg nekünk, nem ragaszkodunk "Seatos felnikhez". A gyári 16-os mérete elvileg annyi amennyit írtam, ezt figyelembe véve próbáltam keresni. Ebből az ATS Mizar márkából 16-os méretben csak ET 49 és ET 38-as méretben találtam megfelelő áron és újonnan (használt nem játszik) és valahol azt tanácsolták, hogy inkább a kisebbet kellene választani. A reklám helye: 18-as FR Performance felnik eladók.
-
rbalint88
addikt
válasz skandarg27 #26840 üzenetére
lehet, hogy csak bennem merül fel ez a kérdés, de miért akarsz gyári méretben nem gyári felnit venni rá? ráadásul VAG termékre, amihez hegyekben áll a használt gyári cucc internetszerte, ami tuti jó rá. és miért nem 17", ha már két szett kerékre pályázol?
-
skandarg27
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy 2013-as 2.0 tdi FR Leon, "6.5J×16 ET46" gyári felni mérettel.
Kinéztem egy új ATS felnit rá, viszont az ET szám 8-al kisebb, tehát ugye kifelé fog lógni. "6.5x16 ET38". Ha, nem ér hozzá semmihez, ez még belefér? Futóműnek nem tesz oda vagy bármi mást befolyásolhat negatív irányba? Előre is köszönöm! -
Skynet258
veterán
válasz szőröscica #26838 üzenetére
Ez tök jó mert az én Zafirámhoz is jók! Kérdés viszont mikori gyártásúak lehetnek ezek, a benne lévő akksi miatt...
-
szőröscica
addikt
válasz stickermajom #26837 üzenetére
-
stickermajom
addikt
válasz szőröscica #26835 üzenetére
Nincs azokhoz a szenzorokhoz linked véletlenül? 30k/4db áron találtam eddig Schradert. Hátha a K-hoz is jó az egyen GM.
-
Kornel
veterán
válasz szőröscica #26835 üzenetére
Nálam is újan 200, használtan 100k a szett felni, plusz 50 TPMS, és nincs kínai.
-
Kornel
veterán
válasz szőröscica #26832 üzenetére
Nálam is ez van.
Emellett nincs kedvem 50-ert még TPMS-t is venni -
blakey
titán
válasz Kornel #26829 üzenetére
Kiváncsi leszek, hogy fogja bírni, lehet, hogy 3 évesen cserélni fogod?
-
blakey
titán
válasz Nikaré #26823 üzenetére
10-12e km/év esetén jó választás a 4 évszakos, 4 évig elmegy a Quatrac 5, picit tovább bírja a Quadraxer 2 és a CC+, ha ennél jóval többet mész akkor számolni kell, hogy mi éri meg jobban.
-
Kornel
veterán
válasz szőröscica #26825 üzenetére
Nagy valószínűséggel az 1.6 mm-re vonatkozik, télen minimum kell a 4 mm, de a Michelin Brand-eken biztosan van téli és nyári minimum mintamélységre vonatkozó jelzés.
Bálint: CC-nel valami olyasmi volt a "titok", hogy a kopással együtt a barátság közti hézag nő.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz szőröscica #26825 üzenetére
Multkor volt egy michelines teszt, hogy ha jo minosegu gumit veszel, akkor nem szamit a kopottsaga, 2mm-esen is jobb lesz, mint egy kozepkategoria ujonnan. Nekem ez kicsit hiszem is meg nem is temakor, barmilyen uton levo csapadek eseteben ketlem, hogy ne lenne igen nagy szerepe a mintamelysegnek, foleg nagyobb sebessegnel.
Mondjuk ugye ok azzal erveltek, hogy egy negyevszakos eleg gyorsan elkopik ahhoz, hogy meg feiss legyen az anyaga, igy ilyen szempontbol jobb, mint egy dupla annyi idos teli vagy nyari ugyanakkora mintaval, igy meg lehet benne boven racio. -
Nikaré
őstag
válasz blakey #26790 üzenetére
Nekem ugyan ez szükséges. ( 215/55 R17 )
Valamiért pont az a méret amihez nehezebb felnit, gumit találni.
Lassan érik a gumi szett csere.
Erősen visz a gondolatom a négyevszakosra váltáson.
Én attól tartok, hogy hamar elkopik
és nem éri meg hosszútávon.
Neked mennyi az éves km futás?
-
Kornel
veterán
válasz molnarpeter #26820 üzenetére
Gyári suzuki acél felni R16+gumi éppen volt rá ingyen.
13.000. -
Kornel
veterán
válasz molnarpeter #26818 üzenetére
Szerencsére vettem potkereket a defekt javító helyére
-
Kornel
veterán
válasz molnarpeter #26815 üzenetére
Pont a szar utak miatt fújnám kevesebbre.
Érezhetően jobb Pesten. -
MPowerPH
félisten
válasz lazac_ #26812 üzenetére
Nekem 2.2 - 2.3 elol-hatul a plakett szerint 3 szemelyig (2 felnott, 1 gyerek), csomagokat nem irja. Ez szerintem rohadt keves. 5 szemely(3 felnott, 2 gyerek), csomagokkal 2.6 - 3 szinten a plakett szerint. En most 2 szemelyre, fullra pakolva, 2.5 -2.7 -et fujtam bele.
Don't Tread On Me
-
lazac_
tag
Ha már nyomás a téma, nyári gumi, 175/65 R14 -> 195/50 R15 váltás történt az autómon, 2.3/2.2bar van megadva előre/hátra a 14"-os méretre. Mennyi legyen 15"-ra a nyomás? +0.2bar OK, (mint ahogy pl. itt említik?)
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
A gyári értek nálad mit jelent mert ugye nekem meg van adva 3 személyre sima használatra illetve autópályára teljes terhelésre. 2.2/2 illetve 2.4/2.2 most akkor fujjam pont közepre? pályán nem megyek illetve ritka, hogy teljes terhelesen van az autó, de a 2.2/2 kevés nagyon. Az a plusz 0.1 segít annyit?
-
SPeti1984
senior tag
Szerintetek mennyire volt jó vásárlás 4 db Barum Polaris 3 185/60 R15 méretű 2013 év közepi téligumi 7-7, 3 mm es profilmélységgel gyári chevrolet acélfelnire szerelve? Ja és a 4db ára acélfelnivel gyári dísztárcsával max 1-2 pötty rozsdával összesen került 20 ezer Ft-ba.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Zozzant #26800 üzenetére
Nem az volt a kérdés, hogy meddig fog kitartani, hanem hogy lenne jobb. Ha már tavasszal megvettem az új nyári szettet(erre értettem, hogy gazdaságilag hülyeség lenne eladni) + van egy téli szettem amivel vettem a kocsit, az még 2 szezon legalább, utána nézek állandóra 4 évszakost.
-
Nordik
őstag
Megane 2nel az én meretemben 2.2/2.0t ír guminyomasra. 205/55 R16 Ezt ugye 3 személlyel teljes terhelésre pedig 2.4/2.2t. a kisebb nyomaserteknel olyan mintha lapos lenne a gumi. Mire érdemes fújni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest