-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer01
őstag
Üdv, egy kis segítség kéne gumi ügyben: mik a tapasztalatok a BF goodrich g-grip gumijáról? Vagy egyáltalán a BF goodrich-ról, mint gyártóról, nem igazán ismerem. 15 rugó körül jutnék hozzá darabonként (195/65/R15).
-
Killer01
őstag
válasz GumisPeter #2597 üzenetére
Köszi a gyors választ Igazából ennél több pénzt nem akarok rákölteni, egy golf 5-ön cserélném le a gyári bridgestone papucsokat.
Ezeket kínálták nekem "jó áron":
Barum Brillantis 12990,-
BFGOODRICH g-GRIP 15240,-
CONTINENTAL PREMIUMCONTACT2 17240,-
DEBICA Passio 2 11200,-
Matador MP42 12900,-
Matador MP44 12900,-
Michelin Energy Saver 18500,-
Nokian NRe 16400,-Mivel vidéken lakom (értsd: messze vagyok a fővárostól), ezekből "kell" választanom
-
Killer01
őstag
válasz GumisPeter #2599 üzenetére
Ejha...
Mi a gond a Continental és a Nokian cuccokkal? "elméletileg" nem rossz márkák... -
Killer01
őstag
Sziasztok,
5-ös golfra 195/65/15 méretben milyen téligumi ajánlott? A mostani Kumho-k -bár nem kopottak- idén év végén már 10 évesek lesznek.... -
Killer01
őstag
Sziasztok, kis help kéne mer' belekeveredtem... Szóval van egy 2012-es VW Touran 2.0 crtdi autóm, gyárilag alufelnivel, 205/55/R16 gumival. Szeretnék télre beszerezni hozzá acélfelnit, úgy gondoltam maradnék ugyanennél a gumiméretnél (ha van más ötlet/vélemény meghallgatom..). Pontosan milyen paraméterekkel rendelkező acélfelnit kell nézzek?
-
Killer01
őstag
Milyen téli gummát ajánlotok 205/55/R16 méretben? Drágább versenyzőkből ezeket néztem: Goodyear UG9 - Continental WinterContact TS 850. Olcsóbban NOKIAN WR D3 és BF Goodrich G-force WINTER. 140 lovas dízel VW touran-ra menne.
-
Killer01
őstag
VW Turánomra szeretnék télre 6,5x16-os acélfelnit, eddig amiket láttam Kromag (KFZ) ; Kronprinz ; Magnetto márkák voltak.... Acélfelniből van kerülendő vagy ajánlott márka?
-
Killer01
őstag
válasz molnarpeter #13790 üzenetére
Hát, 11-15 k között van ezek darabja, kicsit tartok a bontottól (nincs időm futkosni vele ha javítani kell) + helyben (vidék) nem nagyon tudok bontottról.
-
Killer01
őstag
válasz molnarpeter #13794 üzenetére
Mindenkinek köszi, megnézegetem...
ezek a felniadatok: 6.5Jx16 ET50 5x112 M14 x 1.5 57.1 szerintem Golfra is megy ez a méret, 205/55/R16 gummát akarok rápakolni (ezzel meg sok Golfot látok). -
Killer01
őstag
Tetszik ez az 5 küllős acél amit TaaT linkelt, ilyet még nem is láttam
-
Killer01
őstag
válasz lama_lamm #14630 üzenetére
Gumisok szerint UG9-nél nagy a szórás, autótól függ hogy viselkedik. A konti jó gumi egyértelműen (még csak a 850-ről tudtak nyilatkozni, 860 nekik is új), de a felárat mindenki döntse el maga hogy megéri-e. A WR D4 kiegyensúlyozott paraméterekkel bíró kiváló téli gumi, kedvező áron. Tesztekben a kopása miatt húzták le, nah ez az ami aztán engem hidegen hagy egy téliguminál ( az előző autómon 10 éves volt a Kumho KW17 téli gumi, marhára nem kopott el csak elöregedett).
-
Killer01
őstag
Nah, Nokian WR D4 felpattintva. Első tapasztalatok 100 km után: dögöljek meg, de halkabb mint a nyári Michelin Energy saver-ek nagyon szar aszfaltnál van csak hangja, eddig szimpi a gumi. Majd bejáratás után meglátjuk, a hónap végén megyek olaszba a Dolomitokhoz
-
Killer01
őstag
válasz BigBlackDog #15125 üzenetére
Kicsit sokallom a TS 860-ért a 28 k-t, nekem 26,2-ért kínálták... mégis a WR D4-et választottam 23,3-ért.
-
Killer01
őstag
válasz Vesztor87 #15195 üzenetére
Keményebbre fújva csökken a fogyasztás, ellenben "pattog" az úton az autó, romlik az úttartás. Szerintem az ideális köztes megoldást kell megtalálni (pláne, hogy a gumit is megöli idő előtt a túlfújás és a laposság is, nem egyenletesen kopik).
Ha mindenáron kísérletezni szeretnél egyszerre csak 1 tizeddel növeld a nyomást és tapasztald ki milyen vezetni (meg csekkold nem-e kopik a gumi abnormálisan). Jah, a gyári ajánlás 16 fokos hőmérsékletre vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Van valami ajánlott hólánc típus, amit könnyű felrakni?
-
Killer01
őstag
Csapattam kicsit esőben a WR D4-el, kimondottan elégedett vagyok elektronika egyszer szólt közbe, túl nagy pocsolyában indultam padlózva
-
Killer01
őstag
Nah, Nokian WR D4 vs Olasz Dolomitos lefagyott hegyi szerpentinek: király Asszony már sikítozott mellettem a sebességtől, autó meg sem rezdült az íveken.. jó választás volt a gumi
-
Killer01
őstag
Van itt valakinek egyáltalán GoodYear UltraGrip 9-e? Mert ajánlva sokszor van (ami érthető a teszteredmények tükrében), de tulaji tapasztalatot még nem láttam
-
Killer01
őstag
válasz ANDROID??? #15954 üzenetére
Nálam még volt mikor a D4-et vettem, nincs 1 hónapja (október 08).
-
Killer01
őstag
válasz belaazallat #16394 üzenetére
Az egy kicsit más "játék": [link]
-
Killer01
őstag
válasz Motion_Blur #16410 üzenetére
HA jól értem a kopás miatt kuka, nem a kora miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest