Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
Szerintetek érdemes már feltenni a nyári gumit?
-
hun005a
tag
válasz szabonagyur #24595 üzenetére
A rendőr honnan tudja hogy mi a gyári méret?Egy adott tipuson belül is vannak méretbeli eltérések.
-
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz TheProb #24592 üzenetére
nekem ez nem tűnik 30-40ezernek: [link] simán jó gumi, 205/55R16-ban volt egy szezont az Alfán, abban a méretben kicsit lityi-lötyi az oldalfal, egy picit később fordul az autó, mint ahogy fordítod a kormányt. De szerintem /45-tel már kevésbé van meg ez az érzet, meg reményeim szerint te azért nem hordod permanensen a baszatáskát, szóval nem fogsz csalódni benne. de van ugyanitt pirelli pzero nero gt is, 23500 pénzért, ami vízen nem lesz top, szárazon viszont lehozza a csillagokat is.
-
TheProb
veterán
válasz focvis #24590 üzenetére
Futóműállításon úgy se voltam még soha...
Pedig így, hogy egy turbós ménes került a seggem alá, ki kell élvezni a dolgokat..
225/45 R17. Pedig látható a képeken, hogy kb szimmatrikusan vannak a vájatok a keresztmetszetre, ott ahol mértem.[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
szőröscica
addikt
Na átgondoltam, bevállalom a CC+-t. Hétvégén megrendelem az Automax-tól, aztán már csak találni kell egy helyet, ahol nem cseszik szét a jeladókat, és hajlandóak dolgozó embert is fogadni (értsd, nem 8-tól 5-ig vannak).
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Lassan fel akarom rakni a nyári szettet a Bravo-ra (szerintem a hosszú hétvégén még nem, mert még lesz 2-3 fok és havaseső is. Elvileg.), azonban a jelenlegi papucsok, amikkel vettem a kocsit elég "csálén" kopottak. Egyiken 3,6-3,7-et mérten, másikon 4,92-et. Bár azt most nem tudom megmondani, hogy ezek tengelyenként vagy oldalankénti eltérések-e, nyílván ha előbbi az a jobbik eset lenne.
Szerintetek ezt a nyarat még kibírhatom velük vagy inkább nézzek újat vagy használtat? Előbbinél 30-40/db lenne az ára, utóbbinál 15/db kb. a 3-4 éves, 6mm körüli gumik.
u.i.: Profilt hol érdemes mérni? Ez pl ugyan az a gumi csak eltérő hosszanti bordában mérve, azért van diffi:
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-FreaK-
veterán
válasz szabonagyur #24584 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Igen, néztem már én is, csak az autót úgy vettem hogy a jobbik felni a nyári gumival (195/50 r15) ekkora volt. Van egy 14-es téli felni is, de a 15-öst szeretném megtartani. Ha jól veszem ki az összefoglalóból, akkor egy adott méretű felnire több féle gumi méret is felrakható, bizonyos határokon belül.
Ezt akarom majd megnézni, hogy pontosan milyen felni ez, és megkérdezni itt tőletek, hogy arra felrakható-e esetleg egy 185/55 r15-ös gumi Ha nem, akkor is marad a felni, de akkor 195/50-es gumit kell keressek.
-
ro_bert17
őstag
válasz rbalint88 #24583 üzenetére
Érdekes dilemma.
A G Astra a barátnőm autója. Az én elképzelésem, hogy a vezetési képzettségét támogatnám meg, egy jobb teljesítményű gumival. Gondolkodtam én is verdestein, goodyear abroncsokban, de azért is a crossclimate + lenne a kiszemelt, mert 80%-ban "nyári" körülmények közt van használatban az autó, és ha jól emlékszem ez az egyik legkopásállóbb is egyben. Az eddigieket figyelembe véve esélyes, hogy az autó életciklusának végéig már ez a gumi maradna fent. -
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz ro_bert17 #24582 üzenetére
szerintem G astrára is pont jó lesz egy apollo (vagy nexen, kléber, vredestein), ha sokunknak erősebb autón is megfelelt.
auto-stopnál a vredi 17k, szerintem bőven elégedett leszel azzal is. és az astra igényli a jó téli tulajdonságokat, mert futóműből nem fogja megoldani...
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz hun005a #24567 üzenetére
Köszi!
Akkor az F Astrára meg is rendelem rövidesen a Nexen Nblue 4 Season-t.Viszont a G Astrára benéztem a méretet. Ha jól olvasom, akkor 15"-os felnin 185/65, és 195/60 a gyári méret. Ebben a butiban meg épp nincs. Legközelebb az emagon látok még elfogadható áron.
Nekem személy szerint emagos megrendelésekkel eddig nem volt gondom, de mintha gumis megrendelésnél olvastam volna, hogy pl. öreg gumit küldtek. Van erről valami tapasztalat? (nem vitaindítónak szánom) -
MODERÁTOR
Lehet buta a kérdés, de ha most 185/65 R15 méretű gumi van az autón akkor arra a 195/65 R15 méretű gumit is fel lehet tenni?
20 éve a Prohardveren
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Tervezek 4 új papucsot venni a Focus MK 2,5 alá.
Jelenleg 205/55 R16 van alatta télivel.
Felniből a Momo Raptort néztem (7.5x17, bár jobb lenne 8x17, de az ritka).
215/45-ös gumikat raknék rá, a teljesen gyári váltóméret a 225/45, de szerintem az túlzás lenne az 115 lovas motorhoz.
Összesen 5 abroncsot néztem.
Melyik lenne a legjobban ajánlott?Kormoran UHP Ultra High Performance
Mindenféle ötletet, tanácsot szívesen meghallgatok, akár az abroncsokkal, akár felnikkel kapcsolatban.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Kornel
veterán
Kleber jobb mint az Apollo, illetve tovább is tart, a tesztek szerint ennek van a legmagasabban km futása.
Nexen-el is jónak tűnik, de kevesebbet fut el.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó ár/érték arányú négy évszakos gumit Honda Jazz-ra? A méret 185/195 körül lenne (egy 15ös alu felnire akarom tenni, de nem tudom még milyen széles, majd jövök kérdezni ha megnéztem). A több tesztben is győztes Michelin CrossClimate XL persze jó lenne, de elég drága a maga ~30e Ft körüli árával.
Üdv!
Laci -
Qru
MODERÁTOR
-
hun005a
tag
válasz ro_bert17 #24566 üzenetére
Én is innen rendeltem adtak garanciapapírt is amennyiben szakműhely szereli a gumit.
4db-nál már ingyenes a szállítás meg az áraik is elég jók.
Igaz vannak DOT számilag tavalyi gumik is de ennek nincs semmi jelentősége.
Ma viszem a gumishoz felszereltetni majd véleményezem a Nexen minőségét,
igaz ez nyári nem négyévszakos -
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
7G8K Dot szám mikori évjáratra utal? Sehogyse jövök rá a betűk miatt.
Bridgestone turanza er300-as gumiról van szó.
-
Kornel
veterán
válasz szőröscica #24560 üzenetére
Én írtam.
Ha van pénz CC, ha nincs van olcsóbb megoldás is. -
i-sti
senior tag
válasz szőröscica #24560 üzenetére
Nem tudom a CC paramétereit de én villanyra a legextrémebb üzemanyag takarékos gumit választanám.
[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
szőröscica
addikt
Na srácok, a héten el kell döntenem a gumikérdést. Vegyek külön téli-nyári szettet az Amperára vagy sem? Nagyon húzok a CC felé. Vonz, hogy legrosszabb esetben 1-2 évente centírozást leszámítva nem kell gumishoz menni vele, míg el nem kopik.
Nem járok síelni mostanában, a felhasználást meg ismeritek: napi 60km ingázás a XVII. és XIII. kerület között a nulláson és városban. Plusz a havi 1-2 hazalátogatás. Meg nyilván nyaralni elmegyek. Nem érzem úgy, hogy különösebb kockázat lenne egy CC, ésszel vezetve gondolom télen is hazahoz, ha valahol nem takarítják le az utat.
-
Zolás
addikt
válasz Speeedfire #24557 üzenetére
Meg mellé a warning márkájú motoros fűrész, és tökéletes minden.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
betyarr
veterán
rendelt valaki mostanában az auto-stop-tól conti pc5-öt?elég nagy a szórás a gyártási periódust illetően (év legeleje és legvége) és kíváncsi lennék,hogy kinek mikorit küldtek.
-
fecus
őstag
Peugeot 308-ra 195 / 65 R15 nyári gumit szeretnék venni. Évi 5-10000km.
A DUNLOP Sport Bluresponse jó lenne?Néztem más oldalon az összehasonlításokat és ennek a tartóssága (hosszú élettartam) csak 6,5. Ez mit jelent?
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Sanyi.mTs
addikt
webshopos vételnél gumik leírásánál a forgás irányra van valami elnevezés? (tehát, hogy csak egy irányba foroghat vagy minkét irányba, mindegy, hogy hogy rakom fel.)
-
blakey
titán
válasz Carvus #24543 üzenetére
És az gond? Enyém holland, Quatrac5.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hun005a
tag
Na megjött a Nexen 215/60R16 H99 XL
Dot száma alapján Koreai gyártású: 8EF1 -
Nowi
tag
Egyébként itt dicséritek a Nexent... vajon ez nem lehet alternativa nekem is ??
még azon is elgondolkodtam hogy ebből veszek egy garnitura nyárit mert elég jó áron van most és majd télre meg nézek valamit...
MEgéri ezt megvenni ?? tényleg jó minőségű megbizható cucc???
-
Nowi
tag
válasz molnarpeter #24516 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Hát évente átlag kb. 20-25e . Ennek nagyrésze városban
-
i-sti
senior tag
válasz molnarpeter #24536 üzenetére
Ma rendelem meg a nyári szettet, szerintetek melyik legyen?
Eddig 2-re szűkítettem le:Dunlop SP SPORT MAXX RT 225/55 R16 95Y MFS V1 - 32,803 ft/darab
Fogyastás C
Nedvesség A
Zajszint 67db
Peremvedős
Drágább
[tyrereviews.co.uk]Goodyear EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 225/55R16 95V - 30,064 ft/darab
Fogyasztás B
Nedvesség A
Zajszint 68db
Nem peremvédős
Olcsóbb
[tyrereviews.co.uk]Novum Forum Siculorum
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #24505 üzenetére
Valaki?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
félisten
-
Totta92
tag
Sziasztok!
Vásároltam 4db könnyű fém felnit nyárra. Látszólag teljesen felújított újra festett darabok.
Pár hónapja rakattam rá 4 continental gumit, majd beraktam őket a sarokba, mondván majd tavasszal mehetnek fel a téli gumik helyett.Tegnap elő is szedtem őket erre fel mind a 4 lapos. Megnéztem víz alatt, a belső peremnél engedi el a levegőt, a külsővel semmi baj.
Leszedetem a gumikat, megcsiszolom a peremet, megpucolom a gumi peremét is, utána lehet esély rá, hogy jó lesz?
Lehet hogy koszos maradt? Szemre mikor összeraktuk semmi koszt nem vettünk észre rajta. Nem vagyok jártas a témában, lehet elég neki olyan apró kosz, amit nem vesz észre a szem?Gumis összerakáshoz rakhat bele peremtömítő anyagot azt mondta.
-
Pzoli2
tag
válasz TayRol #24526 üzenetére
Érdemes ezt is számításba venni.
Ár értékben jó,persze van ennél jobb.
Én nem bántam meg hogy ezt a márkát vettem(195/70r15c).
Ezután én számításba fogom venni ezt is.
Persze van akinek van ettől jobb választás.
Jól tapad ,hóban is jól .
Kérdés hogy mennyire fog kopni 1cm-es futófelület!
Elég jó az öntisztuló képessége .[ Szerkesztve ]
-
Pzoli2
tag
Elég jók a [link]
[ Szerkesztve ]
-
gali777
őstag
Sziasztok!
235/45 R17 nyári gumit keresnék. Tudnátok valami normálisabbat ajánlani? Újat szeretnék venni és ilyen max. 25 ezer / db-ra gondoltam, de nem baj ha olcsóbb
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Köszi a válaszokat, akkor tud valaki jó áron 205/55R16-ra Conti 860-at, vagy valami azzal egyenértékűt?
-
TayRol
nagyúr
Hali!
Nem tudjátok, hogy ha Húsvétkor kimegyek Osztrákiába, és plusz 10 fok van ragyogó napsütéssel, akkor is megbüntetnek, ha nem téli, ha nem már gumi van a kocsin? Azt olvastam, hogy ápr. 15-ig kell. Azért egy hóláncot bedobok.
Köszi!
-
blakey
titán
Bármelyiket választod mellé nem fogsz nyúlni, valahogy meg kéne nézni, hogy abban a méretben hogyan szerepeltek a teszteken, nekem Quatrac 5 van de 215/55 R17-ben és ott nagyon jól szerepelt, lassan fél éve vannak fent, még igazi melegbe nem tudtam kipróbálni, majd most nyáron, de amit eddig tapasztaltam az nagyon jó.
Szerintem az Apollo-t válaszd, így meg lesz a szerelési díj is a drágábbhoz képest.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Nowi
tag
válasz blakey #24511 üzenetére
Oké köszi a tippeket..
Egyébként ebben a háromban is van valami különbség???
Mert árban ahogy nézem 16-17 -18 körül vannak (Apollo-Kleber-Vredestein).
Azaz érdemesebb mondjuk a Vredesteint venni 18ért??
Mondjuk annyiért láttam már Continentalt is ami nekem sokáig téliben nyáriban a kedvenc volt...XL verzió az valamilyen erősített oldalfalú vagy mi pontosan??
-
blakey
titán
Vredestein Quatrac 5-t is nézd meg.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Nowi
tag
Sziasztok!
4évszakos gumiban 195/65 R15 méretben szerintetek mit érdemes és hol??
Nézegettem a Continental, a Good year illetve a Michelin gumikat ahoyg látom kb egyformák nem??
Vagy olcsóbban is van olyan ami még használható?? Pl ez az Apollo Allnac milyen???
Főleg városban használva, kevés hegy néha vidék..Előre is köszi
-
Carvus
senior tag
No végül a Vredi lett a befutó, meg is rendeltem és ezt már visszaigazolták a Firestone-el ellentétben, elvileg hétfő-kedden hozzák is!
Innen rendeltem, ha esetleg érdekel valakit: VREDESTEIN Ultrac Satin 225/45 R17 91Y
Remélem nem nyúlok nagyon mellé vele.. köszi még1 az ajánlásokat, majd megírom mikorit küldtek!
divi#2208
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
ki szeretném szélesíteni a hátsó futóművet. 20 mm-es pogácsákat terveztem, alaból a jelenlegi felnik 10mm-el már bejebb vannak, mint a gyáriak, így ezzel az eredetiekhez képest 10mm-el lesz csak kintebb. Viszont a csavarokat nem tudom, hogy mekkora kellene hozzá. Ezeket néztem, de van egy pár. Ahogy látom 27mm ezeknek a hossza. Jól sejtem, hogy akkor nekem ~47mm hosszú csavarok kellenének? [link] [link][ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kornel
veterán
válasz K Norbi #24502 üzenetére
Arról van szó, hogy sós úton nem mered felrakni az alufelnit, mert szétmarja a só, illetve az autót sem mered kivinni, mert elrohad...
Engem meg nem érdekel, még ha így is lesz, de az se 2 év alatt, ehhez idő kell, mégpedig nem kevés.
Ennyi, pont.Egyébként meg:
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz K Norbi #24499 üzenetére
Elhiszem, de nem érdekel.
Elengedtem már az alvázvédelmet is, pedig tavaly még megcsináltattam volna az új autón, de minek?
Elkezd rozsdálni, eladom.
Ugyanígy a felnit is.
Sőt télen az autó belsejét se takarítottam ki.
Mondjuk most már ideje, mert már zavar.
De immár örülök neki, hogy meg tudom állni, hogy nem én vagyok az autóért, hanem az van értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest