Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz blt.62 #27296 üzenetére
Egy enery saverhez kepest nagyon keves, egy teligumihoz kepest abszolut nem. De ugye a negyevszakos egyik lenyege pont az, hogy elobb kopjon el, mint eloregedjen, mert egy kulon teli es nyari szettel se tudsz 6-7 evnel tobbet elmenni futastol fuggetlenul, mert eloregszik.
-
blt.62
őstag
A Michelin vagy a Kleber a jobb? Csak Magyarországon használom a kocsit télen is. Nincs sielés és nagy hó. Akkor inkább a nyáriasabb kellene? Elmennek ezek öreguras vezetéssel 4-5 évet vagyis 70-80 ezer km-t?
MegtorloXp
-
blt.62
őstag
Köszönöm szépen nektek.
MegtorloXp
-
Bozso68
őstag
(#27284) TFSi, (#27285) varsam :
Köszi mindkettőtöknek a választ! Csak előre gondolkodtam kicsit. Nekem is a Conti tűnik a befutónak, ha most kellene választanom. Természetesen várok még vele, de kiindulásnak jó lesz a végső döntésnél.
-
blakey
titán
válasz blt.62 #27286 üzenetére
Sokan használunk 4 évszakos gumit, én Vredestein Quatrac 5-t és ha minden igaz van a "te méretedben" is. Szerintem nagyon jó gumi.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rbalint88
addikt
válasz blt.62 #27286 üzenetére
Szerintem elnezted a topikot, mert itt alapvetoen sokan nagy baratai vagyunk a negyevszakos gumiknak, mondhatni felulreprezentalt a forumozok koreben. Az, hogy leirjuk, hogy egy top vagy topkozeli negyevszakos egy kozepkategorias szezonguminak felel meg, nem lehuzas, hanem objektiv tajekoztatas. Aki nem racsingol es nem megy sokat, annak boven megeri a negyevszakos. Ha jarsz sielni, akkor teliesebb fazont vegyel, ha nem, akkor meg nyariasabbat. Picassora szerintem tokeletes lesz a kleber, bf goodrich, vredestein, apollo negyevszakosa is. Nyariasbol a michelin crossclimate (+) a kiraly.
-
F_Zolee
veterán
válasz szőröscica #27287 üzenetére
Ha nem itt volt akkor egy másik topikba kapta az ívet.
Amúgy cc+ nincs ebben a méretben?
-
blt.62
őstag
Sziasztok! Miért van az hogy közületek ilyen sokan lehúzzák a 4 évszakos gumit? Ha annyira nem jó akkor miért gyártanak ilyet? Évi 16 ezer km-t megyek főleg városban és nekem jó lett volna. Ennyi évi km után 5 évet csak kibírt volna. Viszont csak van olyan 4 évszakos gumi ami mégha drága is de elfogadható? 185/65/15 kellene mert ez a picassó gyári mérete. Tud valaki ajánlani egy bizonyos típust ami elfogadható a közúton és nem kapom azt hogy veszélyeztetem az embertársaim? Köszi.
MegtorloXp
-
alázógyík
addikt
válasz varsam #27278 üzenetére
Nekem pont ez a Kumho verzió van ugyanebben a méretben 2db az autómon.
Halk, és megfelelően tapad. Jobb gumi, mint a másik pár Achilles ATR Sport 2.A Kumhoban 30K km lehet, nem rideg, nem lett zajos.
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Éves 20-25.000 Km futásra (ebből fele télen) országút, sztráda keresek téli gumit Peugeot 307 kombira 195/65 R15 méretben.
Conti TS 860 vagy Dunlop winter sport 5 között gondolkodom. Melyiket javasoljátok a kettő közül? Esetleg alternatíva? Az ár másodlagos szempont.Köszi: Zsolt
-
varsam
őstag
225/45 R17 méretben kell vennem előre 2db gumit. Mit vennétek?
Kumho ECSTA HS51
Barum Bravius 3
Esetleg valami más? Olcsóbb de jó kategória kellene, 125LE, semmi száguldozás és kanyarvadászat.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
veterán
válasz stickermajom #27266 üzenetére
A hólé nem fagy be, mert a fék meleg; nem kell rángatni mínusz 20 fokban a műanyagot.
Ami ellene szól: nehezebben mosod ki a sólét mögüle, hamarabb kezd korrodálni, de 10-20 évet így is kibír.
Ami mellette szól: ha nincs dísztárcsa a lemezfelnin, akkor védtelen a kerékagy, könnyebben kimosódhat a zsír, nekiáll rozsdásodni a csavar. -
tboldi
nagyúr
A WagonR gyári dísztárcsája már 14+ éve bírja.
-
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Én eddig egy évadban használtam dísztárcsákat (aztán eladtam őket a kocsival együtt), de nem volt problémám ilyen téren. Igaz, hogy tavasszal alaposan meg szoktam tisztítani mindegyiket és téli szezonban is, fagymentes időszakban leverettem alaposan a felniket lándzsásnál kb. egy-két hetente.
-
athomi
veterán
Egyrészt tényleg könnyebben törik, másrészt a kátyúk miatt könnyebb elhagyni. Én télen leveszem.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Amúgy télen csak nekem vannak ellenérzéseim a dísztárcsával kapcsolatban? Befagy mögé a hó, a sólé, a rideg műanyag kőnnyebben törik. Vagy túlgondolom?
-
lacos001
senior tag
válasz tboldi #27264 üzenetére
Nem áll szándékomban cserélgetni, de most ha ezt a megoldást választom kénytelen leszek kétszer megnyúzatni ezt a gumit.
Remélem emberségesek lesznek hozzá a szervizben.(#27263) Qru
Talán számit valamit, de van rajta ilyen cucc. [link]
Meghorzsolva/karcolva/sérülve még nincsen a felni felülete....Persze ettől függetlenül takaritás... -
-
lacos001
senior tag
Hi
Ugye van az autónk...kép
Ugye ez a felni van rajta....kép
Ennek a mérete 7Jx17 ET49 - 5x112 gumi most rajta 225/45 R17Kérdés..
Leskelődtem a napokban téli alufelni+rávaló után. Viszont...nem igazán tetszik most semmi..
Tehát mi van akkor, ha erre a nem téliesitett felnire veszek/rakatok téli gumit?
Kezelem vmivelha szükséges, hogy mégse csessze szét a téli sok retek, mert itt azért októbertől májusig szokott hó-fagy-köd-pára-eső-nagy szél minden sz@r lenni, megspékelve -10/20 fokkal.....mordor igen...Nem téliesitett nyári felni sokkal több, számomra/számunkra tetszetős van. Inkább ezt befognám télire és nyárra vennénk másik felnit.
Erről most ledobatnám a nyári gumikat, menne rá téli. Majd az új felnire feldobódna vissza ez a nyári Hankook.
6K km lesz benne októberig, alig használt abroncsok...
Ezzel a 2 cserével nagyon szétcseszhető a gumi és a felni is? Most erről le a nyári, téli fel, és a hánkúúúúk vissza húsvét körül az új felnire.Buta ötlet
[ Szerkesztve ]
-
flaca1
csendes tag
válasz molnarpeter #27259 üzenetére
Ez egy malac Passat!
-
blakey
titán
válasz flaca1 #27256 üzenetére
Az alap kérdésedre a válasz az, hogy vagy a gyári méretet használod vagy az említett váltóméretet, semmi esetre sem javaslok más méretet. Nyári guminak szerintem teljesen jó a 195/55 R15.
(#27258) tboldi
A váltóméretbe nem tudnak belekötni, az óra is pontos lenne, nem tudom milyen autóról van szó, de elképzelhető, hogy olyan abroncsmérettel is kigurult a gyártósorról. Astra is pl. több mérettel volt felszerelve, a váltóméretek nem feltétlenül rontanak a komfortérzeten. Én is a gyári méretet preferálom, de ha pl. kapok egy új felnit ajándékba ami nagyobb vagy kisebb akkor bizony váltóméretben gondolkodnék.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz flaca1 #27250 üzenetére
A 185/65 R15 váltómérete a 195/60 R15 nem a 195/55 R15, tudom, mert volt ilyen autóm (Astra)
-
flaca1
csendes tag
válasz blakey #27248 üzenetére
Nekem 185/65 r1 kell gyárilag! Ennek a váltómérete 195/55r15! S mert van egy garnitúra 15" -ös felnim erre keresek most gumit. De a /55 az a "leg drágább" ezért néztem a másik kettőt alternatívának, mert azok elérhetőbbek számomra! Ráadásul a felnin most /50 –es gumi van, de felpróbáltam és rohadt sok hely van a kerék körül. Elég csúnya nekem olyan mintha kicsi lenne, nyilván a /50 miatt. Ezért gondoltam a /60,/65 méretekre, mert elférni szerintem elfér. A /60 csak 19mm-el nagyobb átmérőben.
-
blakey
titán
válasz flaca1 #27246 üzenetére
195/60 váltómérete a 185/65, ne akarj teljesen más abroncsot feltenni.
-
flaca1
csendes tag
válasz BigBlackDog #27245 üzenetére
Igazad van valóban nem kérdőjel! De a lényeg azért érthető. a /55 és a / 60 között 19mm! A /65 már nekem is gyanúsan sok, viszont ezért "kérdeztem" mert attól használatban még jó lehet, viszont ehhez kell a tapasztalat, mármint, hogy valaki már használt ilyen méretet!
[ Szerkesztve ]
-
flaca1
csendes tag
válasz BigBlackDog #27243 üzenetére
"Nyári abroncs helyett felrakható195 /60r15 vagy195/65r15-ös gumi! "
-
flaca1
csendes tag
Sziasztok! 195/55 r15, az igazi váltó mérete az autómnak! Nyári abroncs helyett felrakható195 /60r15 vagy195/65r15-ös gumi! Egyik vagy másik, mi a tapasztalat, vagy szabály, amiből esetleg gond lehet! Egy malac passatról van szó! Hátha pont valakinek ilyen vagy olyan volt vagy van éppen egy ilyen autón! Illetve még a 195/50r15 is szóba jöhet, de igazából egy kicsit komfortosabb gumit gondoltam ezért kérdem inkább a nagyobb méreteket. Köszi, a tanácsokat, válaszokat!
-
sgabor
csendes tag
Nézegettem én is a Barum Polaris 5-öt, most jött ki újként úgyhogy biztos, hogy 2018-as gyártású és jó áron is van. Ami kicsit riaszt, hogy ahol néztem, ott Made in Romania feliratú volt. Vagy nem kell megijedni, az is ugyanaz a minőség, mintha német, vagy cseh gyártású lenne? Mert hát a lengyel Milka csoki nem olyan,mint a német...
-
SeatZola
őstag
Most én vagyok vak vagy tényleg sehol nincs 215/60R16 méretben Conti WinterContact TS860?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Indirekt TPMS van benne, így akkor nem kell jeladót venném a téli kerekekbe.
Rappi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Mágus2 #27231 üzenetére
Kormin is TS850 van, becsületére legyen mondva lendületből feljött azon a havas kaptatón vele ahol Bubi a CC-vel.
mod:
SeatZola:
Belépőszinten Barum Polaris vagy Hankook W320 de ha hegyre mész akkor Conti TS850/860 a legjobb vagy Michelin Alpin 5/6.
Ha aktív tpms-es akkor nem árt. Ha nem télivel megy műszakira és/vagy nem zavar a TPMS jelzés folyamatos világítása akkor nem muszáj. De ha már benne van... én nem iktatnám ki.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
SeatZola
őstag
Ok. Maradok a 215/60R16-nál. Márkában mit? Eddig a Hankook W320-at, Kleber Krisalp HP3-at és a BF Goodrich G-Force Winter 2-t nézegettem. Utóbbi kettőnek van B-B minősítése és 69 dB-es. De lehet már is. A lényeg jól fogjon vizes, havas úton is. Minden nap a Komló-Pécs útvonalon megyek, át a Mecseken.
Rappi
-
SeatZola
őstag
Srácok!
2015-ös Passat B8 2.0 CrTDi 150 LE-re milyen méretű és típusú téli gumit javasoltok. A nyári most 215/60R16 Bridgestone TuranzaT005.
Nagy istenkísértés lenne 205/60R16-ot tenni rá? Semperit Master Grip 2 XL nilyen választás lenne?Rappi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #27224 üzenetére
Kb 1 hónap múlva már sztem jönnek.
Az jó olcsó méret. A Hankook-ot megint dobogóra várom ár/érték arányban bestbuy lesz szvsz.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #27222 üzenetére
Várd be a friss teszteket szvsz. Milyen méret kell amúgy?
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz stickermajom #27218 üzenetére
Az Opel gyári csavarja jó a gyári alufelnihez és a gyári lemezfelnihez is. (Vélhetően az utángyártott lemezhez is jó.)
(#27217) bul07: 2,4 / 2,4 és 2,6 / 2,6 között valamit, utóbbit a kisebb gördülési ellenállás végett.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz stickermajom #27218 üzenetére
Én alu csavart használok 12 éve a téli lemezfelnihez is, viszont fordítva ez nem működik, mert a lemezhez való csavar feje kisebb. (kúpos 60°-os kialakításnál) Még meg kell nézni, hogy a hossza nehogy problémát okozon.
A másik autón eredetileg lemezfelni volt, az arra vett alufelnihez vettem csavarokat is, a fent írt probléma miatt, hogy a lemezcsavar feje kisebb.
Lemez:
[link]Alu:
[link]http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
stickermajom
addikt
Télre az alu helyetti lemezfelnihez kell valami speckó csavar? Ha nem kell abból is érdemes külön nyári-téli szettet tartani?
bul7, én 2,5-2,5-ön használnám.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Ti milyen guminyomást használnátok ehhez a kocsihoz?
2005-ös Touran, önsúly 1573Kg, 195/65 R15 gumik(gyári méret)
90%-ban egyedül megyek, pehely súlyommal 140+( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Qru
MODERÁTOR
-
Kornel
veterán
Vegyen már valaki Bridgestone Weather Control A005-öt is...
-
őstag
válasz Richard! #27186 üzenetére
A négyévszakos semmire sem jó, nem tudtad?! Inkább téli egész évben.😑
Egyik kollégám most vett szerény közreműködésemmel egy garnitúra Nokian Wheaterproof szettet. Kíváncsi leszek rá. Télen bika.😈
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Kornel
veterán
Nyárigumival élmény lehetett: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest