Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mágus2
Közösségépítő
Sziasztok!
Csendes nyári gumit keresek 225/45 R17 91W méretben. Fontos, hogy csendes legyen, lehetőleg minél tovább. Most goodyear efficience grip performance van az autón, ami első két szezonján nagyon csendes volt, de mostanra meghangosodott. Létezik olyan gumi, ami 3 szezon alatt egyenletes teljesítményt nyújt, vagy sokat akarok?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Kornel #30234 üzenetére
Ts850 nálam száraz aszfalton elviseli a 320Nm-t is, jeges havas úton nyilván nem, de bőven a biztonságos határokon belül marad egy üresen 1510 kilós autó alatt.
A nyárinál ha kikapcsolom az esp-t, elég durva dolgok történnek, pedig az szélesebb, de nem tökéletes a goodyear. Volt fulda sportcontrol, de ott az aszfalt kopott a gumi alatt, ciszont nem táncolt padlógázon, csak 4 évesen beton kemény lett és emiatt hangos.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz stickermajom #28128 üzenetére
Ennyi ütés simán lehet a fekniben. Én ilyet görgőztettem és megszűnt a gond, a gumi csak a felnihez idomult nálam. A felni új?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz szőröscica #27882 üzenetére
Én is lejárom 5 év alatt mindkét szettet, de nem spórolnék semmit a 4 évszakossal. Abból is két szett kell, meg a téli nyárit is eldobnám egyszer. Viszont a téli nálam a futóművet kíméli a kátyús utakon, míg a nyári sokkal szélesebb, peresebb, az meg tapad rendesen. R15 a téli, R17 a nyári, ha ezt ki akarnám váltani, középút lene az R16, de ahhoz el kell adni mindkét mostanit, és venni új szettet. Semmi értelme. Az évente 2x centírt nem szabad lespórolni a 4 évstakosról sem, szóval úgy is menni kell a gumishoz.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #27623 üzenetére
Én vennék egy szett télit a lemezfelnire. Kár az aluért télen, ha eddig hibátlan.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz newmoonlight #27617 üzenetére
Alutec gyárt hasonlót.
Például a burnside széria:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz molnarpeter #27324 üzenetére
A fék miatt oda esélytelen.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz kisza25 #25627 üzenetére
Szerintem a két peros vonal között más színű az elem, mint az ajtó és a lökös. Az ajtót is meg ködölték, de látványos az árnyalatbéli különbség.
Az első lökös szintén sötétebb, mint a sárvédő, de azt már megszoktam. Le lettem baszva már többször, hogy az normális. Pedig letörném a kezét a gyárnak, hogy ilyet kiadnak a kezükből.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz focvis #24847 üzenetére
Az enyémek is kész vannak a szezonra, hétvégén fel is dobom a nyári készletet. Szépen ki lett egyenesítve a két görbe, most már nyugodtan rakom fel. Érdekes módon nem éreztem tavaly, hogy rázott volna, pedig voltam vele pályán elég sokat.
Az a műanyag küszöbvédő nem fehér volt?
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Hétvégén elvittem centíroztatni a 17-es nyári készletet. A 2 felni belső pereme tojás. Most egyenesítik. 80 euró lesz a két kerék javítása. Ez van.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz BigBlackDog #23547 üzenetére
Hangosabb is, meg több vibrációt közvetít.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz semetka #23511 üzenetére
Az lehet hogy nem ment sokat, de állt a napon eleget. Fekete a pereme, ahol a felnin volt, barna, ahol érte a nap.
Inkább 3000km-nek néz ki az a 3km. a futófelület oldaláról akkora kopnak le a szőrök. Sokat nem futhatott, de nem 3km, ha lenne fénykép a futófelületről, akkor biztosra meg tudnám mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz BigBlackDog #23282 üzenetére
Y a tuti. marad tartalék a chiphez.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Kornel #22096 üzenetére
A hajukra kenhetik a tesztet, ez saját tapasztalat. A keményebb keverék tartósabb, de nagy mínuszokban csúszik, mint a szappanos hal. Neked mind1,ott 3nap szokott havazni,ebből kettő hétvégére esik.
Ahol trükköznek a keverékkel, hogy tapadjonis, ne is kopjon, az meg jóval drágább, mint a többi. Olyan gumi nincs, hogy a legjobban tapad és legkevésbé kopik...
A legtartósabb, biztosan gyengébben fog tapadni valamelyik felületen.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Speeedfire #21591 üzenetére
Már fent van a téli. Itt a hidak reggelente le vannak deresedve.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Kornel #20090 üzenetére
Nem akarom, hogy összetörd az új autót, a normális tempót itt felejtsd el. Téli gumival sem mindig szabad. Az erdőkben mindig le van fagyva az út, jégen meg nem tapad semmi. A téli gumis sofőrök is csak tapasztalatból szokták megoldani... már ha sikerül. Láttad a múltkori linket, az csak egy esős nap volt. Képzelheted mi van itt télen.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Csak óvatosan, nem mindig takarítják az utat. Hófúvásban tudtok menni?
Minden éven kiadja a közleményt az útkarbantartó, hogy felkészültek a télre, aztán az első nap, mikor nem indulnak a buszok a hó miatt, bevallják, hogy hóval len számoltak, meglepte őket.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz szabonagyur #17969 üzenetére
Itt is március 15-ig 60 euró bünti a nyári, ha összefüggő hóréteg van.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz tomixx #17499 üzenetére
Nem kopik egyáltalán vészesen, 15 000km alatt csak a szőrök jöttek le. Annyit fogyaszt a nyári 225-17, mint télen a 195-65. Szóval egyáltalán nem vészes. Vízen nagyon stabil, ebben a méretben amúgy sem szoktak már csúszkálni a gumik, csak ha eszetlenül tolod kanyarban is.
Hegyvidéken lakok sok szerpentinnel, és akad itt mindenféle aszfalt a tükörsima szürkétől az érdes feketéig, esőben bőven hozza, amit el lehet várni tőle, előzgetni szoktam vele a tötymörgőket.
A keményebb oldalfalú Fulda hamarabb megcsúszott, mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz tomixx #17491 üzenetére
GOODYEAR - EFFICIENTGRIP PERFORMANCE Van nekem egy éve, mire vagy kíváncsi? Minden forgalmi helyzetben megállja a helyét.
A picit puább oldalfala miatt választottam, előtte Fulda Sport Control volt, az sokkal kényelmetlenebb gumi és esőben is rosszabbul tapadt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Kornel #17080 üzenetére
Tudjuk, már többször igazoltad a döntésed helyességét a négyévszakors gumival kapcsolatban. Jár a buksi simi, ügyes voltál. Neked nem kell téli gumi, mert vérprofi vagy. Én nár unom, hogy még mindig nem öltél meg senkit, de ha be is ütne valami, az lenne, hogy a téli is kevés lett volna...
Blöff: tudjuk apa, már mondtad...
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Itt úgy szól a jogszabály, hogy október 15 és március 15 között büntethet érte a rendőr, ha összefüggő hó vagy jégréteg van az úton. Szóval nyárival is lehet menni, amíg nem havazik. De az első hóval megállítanak mindenkit, akit tudnak. Első éven hőbörögtek, most már cseréli mindenki időben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mágus2
Közösségépítő
Pedig a rendes, széles nyári sokat dobna a kanyarokban a bubun.
Más: Goodyear efficientgrip performance felkerült(225/45 R17). Eddig jó, nagyon csendes. Eddig nem is hallottam a motort a gumik zajától. Most meg csak azt hallani. Fulda sport control-t váltott. ha valakit érdekel, lövök pár képet a 150k km-t futott fuldákról. Bőven van még rajtuk anyag, csak hangosak és minden vibrációt átvisznek az alvázra.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz golfvariant #13583 üzenetére
A lényeg, hogy hidegen mérd a gumi nyomást. Nem 200km pálya után, amikor már meleg. Olyankor normális hogy többet mutat.
-
Mágus2
Közösségépítő
Megkérdem itt is, hátha több a tapasztalat:
Aki tud puha oldalfalú, csendes gumit 225/45 R17 méretben, az ne tartsa magában a márkát és a típust. Jelenleg a goodyear efficientgrip performance-el szemezek. Most Fulda Sport Control van, de az túl kemény keverékű, öreg és hangos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...