Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
milyen facebook csoportok vannak, ahol használt gumit gyorsan-könnyen el lehet adni? budapest, azon belül zugló a lokáció.
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Üdv,
Szeretnék a Megane-ra (1es, 2002 évj) vásárolni alufelni garniturát adott esetben nyári gumival.
6 /6,5 × 4x100 15" kellene rá, de ha gumival együtt van akkor 16" is szóba jöhet.
Már átnéztem a két legnagyobb favebook csoportot ezühyben és a jófogást.
Hol érdemes még megnéznem. Elsődlegesen Nyíregyháza / Debrecen vonalon.Esetleg ha van olyan cég, ami megbízható és felujított felniket árul szóba jöhet a postázás is.
Bármi építő jellegű segítséget köszönök.
Xiaomi 14T
-
tboldi
nagyúr
válasz lorcsi #25593 üzenetére
Aktív szenzoros rendszer esetén:
Ha csak gumit cserélsz a felnin, akkor ugyanoda kerüljenek vissza a szenzorok, de ha másik kerék kerül fel, akkor egy tanítás is kelleni fog valószínűleg.Passzív szenzoros (ABS-ből dolgozó) rendszer esetén:
Nincs semmi plusz dolog.szerk: Ja, és mindkét megoldásnál kell pár km, mire beáll.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
guminyomás ellenőrző esetén van valami spéci dolog amire figyelni kell a cserénél?
(volvo)eladó: vadi új soundcore motion+
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kornel #25589 üzenetére
valószínű, mert amúgy adnak. tűt lehet hogy nem, azt nem is kértem, fecskendőt igen.
@BigBlackDog: szedett vetett információk vannak, állítólag nem tiszta a szabályozás és ezért inkább ki sem adják, legalább is recept nélkül. gondolom ismerősnek könnyebben csúszik ki mert tudják hogy nem ellenőr.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kornel #25586 üzenetére
dehogy nem adhatnak ki. ezt nem tudom honnan veszed. glicerint tényleg nem mert eu-s szabályozás alapján veszélyes anyagnak számít (azt hiszem robbanószert lehet belőle kotyvasztani házilag). gondolom van valami kis mozgástér, és van aki bevállalja van aki nem. a fecskendőre viszont nem vonatkozik ilyen tiltás.
-
svedmalac
tag
válasz grizlisandor #25547 üzenetére
Ezt a gyógyszertári glicerines dolgot marhára nem értem...
Nálunk Szhelyen minden gyógyszertárban könyörögtem érte, az a válasz, hogy nagyon megszigorították a dolgot és nem adhatnak ki.
Egy csajszi adott 2dl-t, talán bejöttem neki, mert másra nem tudok gondolni
Akkor most mi a tököm van ezzel? Szigorú vagy nem?HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
bozont
veterán
Vredestein Sportrac 5
Hankook Ventus Prime 3
Firestone RoadhawkEzek közül melyik lenne a legjobb választás? Van amelyik peremvédős? Eddig a Barum Bravuris 3HM volt a kiszemelt, de ahol venném jelenleg nem tud rendelni és előreláthatólag egy darabig nem is lesz készleten (195/55 R16 méretben). Máshol ugyan van készleten, de itt jobb áron kapom az abroncsokat.
Fontossági sorrend: tapadás (egyaránt száraz és nedves) > komfort > hang >kopás, fogyasztás
-
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Renault Megane 2 grandtourra keresek 4db új nyárigumit. Max 17.000Ft/db-os áron szeretném megúszni. Ennyiért mik az ajánlottak?
Eddig a Hankook ventus prime3-at néztem, ez jó lehet? -
DeFranco
nagyúr
válasz OPiiPO #25572 üzenetére
szerintem nincs ennek olyan borzasztó nagy jelentősége, 40 fokos aszfalt még nem lesz. nyilván jobb lenne hamarabb, de ezért én nem fogok keccsölni. szombat 10-re begurulok aztán napszemüveg. addig várhatóan egyszer, max. kétszer megyünk a kocsival nagyobb kört, hétköznap meg nem használjuk.
de nem értek hozzá csak próbálok józan paraszti ésszel gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
185/55 R15 méretben nyári gumiból mi az elfogadható minimum?
Egy Hyundai Accent (még a régi széria) 1,5-ös dízelre kellene. -
Qru
MODERÁTOR
válasz DeFranco #25566 üzenetére
Inkább reklámfogás szvsz. Egy évig futtatják vmi jobb keverékkel szépen elterjed, hogy a Semperit nagyon jó aztán szépen következő évtől visszaállnak vmi gyengébb/olcsóbb keverékre de addigra már megszokásból azt veszik a népek. A Firestone a MultiHawk-al pont ugyanezt játszotta el anno.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeFranco #25564 üzenetére
Elég kicsi a sansz rá. 3 különböző helyről vesznek 1-1 garnitúrát a teszthez és mind a 3-at letesztelik. Pár éve pont ezért zárták ki az egyik márkát a tesztből, mert túl nagy volt a differencia a 3 tesztelt szettük között.
mod:
Meg is van, 2016-ban a Pirellit zárták ki.
"Az év gumibotránya, hogy a kisautók 185/65 R14 méretében a Pirelli abroncsát ki kellett zárják, a különféle helyekről vásárolt abroncsok túlzott eltérést mutattak egymáshoz képest."
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Arcképgyáros
Polo IV-re nyáriból milyet? (185/60 R14)
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Az alábbi 2 fajta gumi közül melyik az ajánlottabb egy 1,6 V golfra..:
Hankook Kinergy Eco K425 205/55 R16 91H
Hankook Ventus Prime3 K125 205/55 R16 91V
-
Acheron
őstag
Ezzel nincs gond, ~ 8 - 9 ezrenként cserélődik a téli - nyári és amikor visszamegy, mindig cserélem az elsőt a hátsóra.
Lehet, marad ez a verzió, amennyire utánaolvastam, nem rossz gumi. Fékútban, fogyasztásban nincs nagy különbség (előbbi azért fontos nekem), gördülési zajban talán lehetne csendesebb, lévén hogy most talán ez a legnagyobb zajforrás az autóban. Holnap kiderül, hogy tudom a legjobban megoldani.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
grizlisandor
veterán
válasz molnarpeter #25550 üzenetére
Már kész, szóval már így marad.
(#25549) embe:
Netről meg innen ph-ról ezt vettem ki. Ezek szerint kicsit hígítod és kész. -
molnarpeter
nagyúr
Víz 2:1 arányban mehet hozzá Futófelületre helyes, hogy nem kented.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Akkor csak ennyi? Megtakarítom, majd azzal lekenem, bele kell dörzsölni vagy ilyesmi?
molnarpeter 2 rész víz, 1 rész glicerin?
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
Reményeim szerint holnap letudom cserélni a téli gumit
Ezt a glicerines ápolást hogyan kell elvégezni? Gyógyszertárban lehet venni?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
akela91
addikt
-
nagyúr
Sziasztok!
Majd nyári gumit kellene vennem, de már elkezdtem nézelődni. Ami most van a kocsin ( ford focus mk1 fl kombi) toyo proxes sc2 talán?! Amit most néztem ki az is ilyen (195/60/R15) meg egy Dunlop-ot. Hát annak a márkáját nem tudom pontosan de olyan 25k/db áron vesztegetik. Kérdés az lenne milyen gumit nézzek rá. Maximum 30k/db-ra gondoltam mint keret. Van valami jó ötletetek?"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
menyko
tag
Hellotok!
225/65 R17 méretben szeretnék nyári gumikat.
Tudnátok ajánlani típust, ami nem a prémium árkategóriában játszik?
Használat: 95%-ban közúton megyek.
Típus: Rav4HANKOOK RA33-al érdemes lehet foglalkozni?
Eddig ezeket néztem:
BARUM BRAVURIS 4X4
Taurus 701 XL 225/65 R17 106HKöszi!
-
akela91
addikt
Sziasztok. Jövőhéten rendelek egy új mazda 3-at,és sajnos felszereltség függvénye a hozzá járó felni(nem lehet csereberélni sajnos).
Alapból pont az a felszereltség tetszik, amihez egy r18 as 215/45 ös szett járna, egyébként gyönyörű is. Erről mindneki próbál lebeszélni, hogy ezzel magamat szopatom csak meg itthoni utakon.
A gyengébb felszereltséggel egy r16 205/60 járna, ami szintén megfontolandó, az árkülönbség miatt, lehetne mellé dobni egy téli szettett izibe felnistül.
Az esetemben mit választanátok? (az árát nem nézve)
-
Acheron
őstag
válasz rbalint88 #25536 üzenetére
Így már megvan
Holnap felhívom a gumis ismerősöm, van -e valamelyikből jó áron készlete. A lényeg (nekem), hogy mind a négy keréken egyforma gumi legyen. Pótkerék sajnos nincs, a teljes méretű épp nem megy be a helyére, gyárilag pedig csak defektjavítóval szerelték - ennek nem örülök, de ez van.
(#25534) focvis: Megfontolom. Ha nincs nagy minőségi különbség, akkor nekem is a legegyszerűbb út ugyanilyeneket szerezni. Én is azt néztem, hogy lehet, a nyarat sem bírja ki, bár az önsúly nem olyan nagy, "csak" ~1600 kg.
Jó kis kiárusítást kell csapnom, még megvan az S60 és az Ave téli garnitúrája, a hely miatt ki kell szórnom azokat is
Köszönöm a tippeket mindenkinek! -
kisza25
félisten
Azt tudja valaki, hogy a teljes értékű pótkerékbe 2015 utáni TPMS autóknál kötelesek-e TPMS szenzort rakni?
A kérdés oka, hogy teljes értékű pótkerék legtöbb gyártónál amit néztem 25-35 eFt,
namost gyári lemez felni ~15k, gumi 15-25k, TPMS szelep 15k
Szóval jobban megérné venni pár pótkereket (nekem kellene 4db gyári tpms szelep, meg a lemezfelniket már festeni kellene)[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
veterán
-
Acheron
őstag
válasz Killer01 #25525 üzenetére
Egy Outback -ről van szó. Azért néztem a Michelint, mert fékútban, menetzajban és megtakarításban is jobb értékekkel bír, de ha ezek csak marginálisak, akkor nem éri meg a macerát és a plusz pénzt (nem is az új gumik ára közötti különbség nagy, hanem az új Pirellit - gondolom - csak mélyen áron alul tudnám eladni).
(#25529) focvis: Elméletileg 25% -ot oszt minden kerékre, de az előző tulaj szerint az elsők jobban kopnak (logikus, ott a nagyobb súly). Ennyi a különbség.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Acheron #25520 üzenetére
Szvsz a legegyszerűbb megoldás, hogy veszel 1 db új Pirellit és az újakat arra a tengelyre szereled, amelyiket jobban koptatja (Subaru esetén ez nem tudom melyik).
Ha a 3 használt gumi már erősen kopott, akkor éri meg pénzügyi szempontból 3 új Pirellit, vagy 4 új másikat venni.(#25519) moriak: hacsak nem valami bivaly Mazda, pl. MPS, akkor érezhetően vissza fogja fogni egy 245/45R18 gumi.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz F_Zolee #25516 üzenetére
Nekem is pont egy öreg Michelin Energy Saver-t kéne váltania
M2-vel szemezek, azt tudnék jó áron de csak M3-ról találtam külföldi tesztet.
Annyit látok, hogy a halkabb futásu gumikhoz tartozik, vizesen jobban tapad, mint szárazon a konkurenciákhoz képest.Te hova lőnéd be kb? Középkategória ? Egy Barum vagy Laufenn-hez képest jobb választás lehet szerintem.
-
-
grizlisandor
veterán
Találtam 50k-ért jó állapotú gyári Altea 16os alufelnit.
Csak nem kellett volna meghúznom az autót, + átszereltetni a nyári szettet az acélfelnire.
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy nyári gumi garnitúrát kell vennem 225/60/R17 méretben, és a jelenlegi garnitúra 3 db felnire szerelt Pirelli Cinturato P7 99V -et tartalmaz, a negyedik pedig ugyanez a típus, de egy 0 km -es példány. Kézenfekvő, hogy ehhez vegyek 3 újat, de nem ismerem a Pirelliket (korábban Conti és Michelin gumikat használtam leginkább) Azon gondolkodom,megéri -e eladni az új Pirellit, és venni 4 Michelin Primacy 4 -et, vagy maradjak az egyszerűbb megoldásnál, és rendeljek be hármat a Pirellikből. -
moriak
tag
Sziasztok.
Mazda 6 GJ-re néztem felniszettet az alábbi paraméterekkel: 5x114,3 8x18 ET: 46 67,1 jól gondolom, hogy annak ellenére, hogy nem találtam a gyári felniméretek között 18"-os felnit, illetve a mazda.gumi.hu-n ekkora felnire az ET intervallum 38-45 ettől függetlenül ez a felniszett ezekkel a paraméterrel jó lesz? Mi a véleményetek erre a felnire 225/50 vagy 245/45-ös gumit kellene, hogy nézzek?
Köszönöm. -
SPeti1984
senior tag
Olcsóbb kategóriából melyik az amelyik bevállalható minőségű szerintetek?
-Laufenn S Fit EQ LK01
-Kormoran Road Performance
-Infinity EcoSis
-Infinity EcoMax
-Viking ProTech HPÉn a Laufenn-re tippelnék talán.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
Momo M2 vagy M3 gumival van valakinek személyes tapasztalata?
-
embe
nagyúr
Miről beszéltek? Pár éve már tilos a sózás.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
veterán
-
kisza25
félisten
válasz forceberg #25503 üzenetére
Elég 1x elszállni/elakadni/balesetezni 1 évben
Amúgy nem csak hóban jó, mondjuk én kb 10-15 napot havasban, 5-10x jeges úton mentem idén télen.
Akkor köteleztem el magam, mikor még az alpokban dolgoztam, napi 10-50cm hó esett, sose akadtam el, mondjuk az még ts 830 volt.
Hasonló úton kellett felmenni a lakhelyemre és volt benne egy 90 fokos törés
Gondolom te nagyobb vároaban laksz?
Itt a mellékutak mimden hóesés után napokig havasak voltak[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
grizlisandor
veterán
A téli gumim(Barum Polaris3) ma délután kapott az autómosóban egy alapos fürdőt, utána a kavicsok nagyját kiszedtem a futófelületből(jó nagy maroknyit), abroncsok kaptak egy kis glicerines kencét az oldalfalukra, holnap meg mennek a nyaralóba.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest