Új hozzászólás Aktív témák

  • Never79

    tag

    Nem célom eldönteni ezt a folyadék "vitát", és amúgy is mindenki azt csinál amit akar, de minden edző és edzőműhely folyamatosan azt szajkózza, hogy óránként fél liter minimum. Főleg ilyen melegben. Mondjuk szerintem az se mindegy, hogy naponta mennyit iszol. Persze meg lehet csinálni folyadék nélül 1 órás futást, de ki tudja mi lesz a hatása 5-10-15 év múlva a szervezetedre nézve?

    Én is úgy tudom, hogy hidegrázás a sóhiány miatt szokott kialakulni, illetve ha túl intenzíven edz az ember és nincs mihez nyúlni a szervezetnek a szénhidrát raktárakból. A túlivás jele a "lötyög a hasban a víz" érzés, rosszabb esetben hányás. Átlagosan kb. 7-8 decit bír óránként a szervezet benyelni, persze ez egyénenkét változhat.

    A frissítés kérdés: én nem azért viszek vizet 1 órára, vagy 2-3 órára géleket, sót és több liter folyadékot, mert nem tudnám lefutni a távokat anélkül (vagy kevesebbel). Ezt is gyakorolni kell, szoktatni a gyomrot, hogy dolgozzon. Meg tapasztalatszerzés. Ki kell tapaszatalni milyen intenzitás mellett mi megy le. "Nem bírom a géleket", ezen jót szoktam mosolyogni. A gyártók pont azt akarják, hogy jól megsz*passanak futás közben, mi? Direkt megfosassanak. Aláírom, ki kell tapaszalni ezt is és nem egyszerű, hogy neked melyik válik be, de a legtöbben szinte ugyan az van, és leginkább azért bántja az ember gyomrát, mert nem iszik rá eleget és/vagy nincs felkészítve a gyomor a terhelésre. Vérmókus alatt 21 gél ment le (3 / óra). Semmi bajom nem volt tőle. Óránként pedig 2 sótablettát vettem be. Pedig akkor még nem is volt ez az extrém meleg.

    Az élsportolók is folyamatosan frissítenek, nézzetek egy Girot, Tourt. Egyik srác 120 g szénhidrátot vitt be óránkét. Nem vagyunk élsportolók, de példát attól függetlenül vehetünk tőlük.

    Sorry, tényleg nem leszólni akarok senkit. Ez csak az én véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák