Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t

A kínai EV-k és hibridek eddigi legnagyobb exportpiaca Belgium volt, azonban az EU-s álláspont és a kínai stratégiaváltás miatt immáron Brazíliába kerül a legtöbb ilyen jármű.

A kínai autógyártók térnyerésével érdekes kérdés, hogy melyik volt a kínai NEV-ek (new energy vehicles), vagyis EV-k és hibridek legnagyobb exportpiaca? Belgium. Eddig.

Ugyanis a jelentések szerint a kínai autógyártók igyekeznek a nem európai piacokon is növelni az eladásaikat, főleg annak fényében, hogy az EU vizsgálatot folytat a kínai EV-k árkedvezményei miatt.

Brazíliában így 13-szorosára nőtt az EV-k és plug-in hibridek exportja, áprilisban ez 40 163 darabot jelentett. Így második hónapja Brazília lett a kínai NEV-szektor legnagyobb exportpiaca, derül ki a CPCA adataiból. Januárban még csak a 10. legnagyobb exportpiac volt a brazil. Ott is nőnek egyébként az adók, mert a helyi gyártást ösztönöznék – ebben egyébként sok kínai gyártó is partner, a BYD és a Great Wall Motor is építenek helyi gyárakat.

A teljes autóexportot nézve Kína legnagyobb piaca Oroszország, a második legnagyobb pedig Brazília.

A kínai NEV-ek importja január és április között nagyot zuhant Spanyolországban, Franciaországban, Hollandiában és Norvégiában. Az EU vizsgálata miatt megakadtak a régióba az exportok, de ezzel párhuzamosan nagy hangsúlyt fordítanak a kínai gyártól Dél-Amerikára, Ausztráliára és az ASEAN piacokra.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények