Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz pvt.peter #46632 üzenetére

    Hogy ne csak a pro öltözetekről legyen szó, nálam felül kb. így néz ki, a hőmérsékletek rugalmasak széltől, tempótól és esetleges napsütéstől függően, ezért is írok átfedéseket:
    12-14 fok felett nyári öltözet, egy szál rövidujjú pamut póló felül, olyan kategória, amiket tech pólók elterjedése előtt osztogattak versenyeken
    9-13 fok között hosszuujjú póló, lehetett műszálas és pamut is, de a pulzusmérős problémám óta csak utóbbi, bár ha szereznék szűkebbet, lehetne utóbbi is. A pamut sima H&M-es, de szűkre szabott és elasztikus (5% elasztán), a műszálas elvileg valami márkás futó cucc, amit ajándékba kaptam, de két mérettel nagyobb a kelleténél.
    5-10 fok között alul rövidujjú pamut póló aláöltözet, felül hosszuujjú póló, utóbbi lehet a műszálas is, ma hajnalban konkrétan ez volt
    5 fok alatt rövidujjú pamut póló felett melegítőfelső vagy pulóver, utóbbiból van többféle, 0 fok alatt már mindig olyan, amelyiknek garbós a nyaka, és lehetőleg melegebb. Lehet valamikor elnézek Decathlonba én is, hogy szűkebb fazonút vegyek ilyenből.

    Esőben pedig a külső réteg helyett szoktam felvenni az esőkabát, ami igazából egy gagyi vékony, és nem teljesen vízálló dzseki, amit anno 2008-as tájfutó VB rendezésekor kaptam.

    A tempó olyannyira is rugalmas, hogy most szombaton, mikor egyénileg futok maratont, 11 fokot mondanak, de nyári öltözet lesz, póló + rövidnadrág, mert tudom magamról, hogy abban a tempóban folyamatosan már 11 fokban is bőven izzadni fogok, sőt nagyjából ez a hőmérséklet adja talán a legjobb teljesítményt nyári öltözetben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák