-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
nobela
senior tag
"Ja, kimaradt a "digitális". Bocs, akkor ez csak nettó pénzlenyúlás."
Ezzel végérvényesen komolytalanná váltál.
Soha életedben nem hallottál ilyesmit, de ide jössz róla okoskodni meg másokat kioktatni.
Annyira tipikus
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
bkercso
nagyúr
Hát ennyit én is tudok 15év aktív olvasás után. De nem tüntethető el, ill. a nagyfrekvenciás komponenseit a NFB sem tudja olyan jól szűrni, mivel nagyfrekin kisebb a mértéke (kisebb a hurokerősítés).
D-osztálynál meg van holtidő, amikor mindkét FET zárva van, nehigy egymásba nyissanak.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bitrograde
senior tag
Amennyire fel tudom idézni, te kezdtél azzal az erős állítással, hogy két USB-kábel hangja között nem lehet különbség. Ez azért mindenképpen bizonyításra szorulna. Ha a különbség nem létezik, akkor elviekben bizonyítható, hogy miért nem. Szóval kezdjed szépen írni a dolgozatodat!
Nem a tesztet tagadták, ha figyeltél (van olyan, hogy vakteszt), hanem alkalmazásának célravezető mivoltát az audió lejátszó rendszerek különbségeinek megítélésére. Arra minden bizonnyal alkalmas ugyanis, hogy megfelelő alkalmazása esetén a hallgatóság tévhitét eloszlassa saját képességeinek vélt jóságáról. De ebből még mindig nem következik, hogy nincs különbség két USB-kábel hangja között (csak hogy ne feledd a házi feladatodat!).
És amúgy az is nehezen értelmezhető számomra, hogy ha egyszer benne járunk a tudományos beszédmód szügyig, akkor mit jelent a tudat alatti befolyásolás. Én úgy tanultam, hogy ezzel a pszichoanalitikus szöveggel alapvető tudományos problémák vannak.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Vagy csak azok, akik bizonyítani tudnák, nincsenek jelen a topikban. Ehhez tapasztalt szakembernek kell lenni.
Ám az ő írásaikat sem olvassák el a legtöbben, akik csak a trollkodást élvezik. A múltkor is linkeltem egy stúdiós csávó írását, akik kábelek mikrofóniájával foglalkozott sokat - persze 2 kábel közt nonszensz, hogy különbség legyen...kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bitrograde
senior tag
Ha már olvasható, el is olvashatnád.
Az utolsó mondatodra pedig várjuk a demonstratív példák felhozatalát:
1. jöhetnek a tudományos érvek, melyek alapján két USB-kábel nem szólhat másként egy rendszerben
2. meg tételesen, hogy mi az a "BS", ami itt tudománynak lett beállítva.
Esetleg érdemben is hozzá lehet szólni, tapasztalatot megosztani, mifene.
Vagy ha ennyire nem tetszik ami itt megy, keresni egy másik sarkot, ahol jól érzed magad. -
bkercso
nagyúr
Ez kedves, amit írsz, de nem a zaj vagy a THD az egyetlen (és nem is túl lényeges) paramétere egy hifinek. Mióta digitális zenehallgatás, majd később kapcsolóüzemű tápok léteznek, napvilágot láttak a tranziensjelenségek, amikre extrém érzékenyek vagyunk. Korábban csak a keresztezési torzítás volt ilyen. Az olcsó kínai cuccok nagyrésze is ezért unalmas, pedig mérve kiválóak.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ba cy lus
addikt
Ja, többen jelezték, hogy biztos nincs jó rendszerem azért írkálok irígykedve hülyeségeket. Elárulom egy hétvégén többet költünk szivarra és whisky- re mint itt sokan a kütyükre amire olyan büszkék...
Magyarul: ha annyi whiskey lefolyik, high-end lesz bármi.
Lehet így is hangminőséget csinálni, csak anyagilag "kicsit" többe fáj, az egészségügyi vonzatáról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A sorrenden lehet vitatkozni, én más sorrendet állítanék föl, de az biztos, hogy az "egyebek", nálam is az utolsó helyre kerülne. És az a baj, sok hifista ezekkel az egyebekkel foglalkozik legtöbbet, a lényegről maximálisan elterelve nemcsak a saját, de sajnos mások figyelmét is. Ennek érzékeltetésére jó volt a hasonlatod: "olyan mint ha a gőzmozdony környezet szennyező hatásának csökkentését azzal kezdenénk, hogy betiltjuk a masiniszta dohányzását, első lépésként" És ezt én teszem hozzá: ráadásul olyankor is, amikor a masiniszta nem is dohányzik. Szóval egyes esetekben nemhogy kicsi és jelentéktelen a felvetett probléma, hanem valószínűleg nem is létezik.
Kezeletlen, visszhangó szoba, de nyilván "kihallja" a kábelen lévő érvéghüvely cseréjét. Hibás, felemásan, torzan és sávhatároltan működő magassugárzó, de természetes, hogy játszi könnyedséggel különbözteti meg usb-kábelek "hangját". Olyan hifista is van, aki mindezeket nagymértékű halláskárosodással is tudja produkálni, hallókészülékkel, sőt, anélkül is. Mégis, hogy van ez? A válasz persze marha egyszerű, és nagyon nem a fizikai változók határozzák meg.Szerintem.
-
nagyúr
"Én és a hasonlóak az eszközöket használjuk arra hogy zenét hallgassunk, ti pedig a zenét használjátok arra, hogy a felszerelést hallgassátok (én is jártam ebben a cipőben)."
+1
És én is jártam ebben a cipőben. Sok hülyeséget vetettek meg vagy próbáltattak ki velem annak idején, aminek csak addig volt "hatása", amíg le nem vakteszteltem. Én annyira hívő voltam, hogy még azt is kipróbáltam volna, hogy igaz-e amit Darvas állított, hogy megváltoztatja a hangképet a zeneszoba bútorainak egyik lába alá csúsztatott névjegy. (!!!) Egy dolog miatt nem próbáltam ki, az én "zeneszobám" bútorainak nincs lába."Úgy érzékelem itt, is a hit papjai akarják formálni a köztudatot."
Így van.
Szerintem.
-
-NoVa-
addikt
Apám léggitárkíséretével a Philips csöves erősítőről szóló Orion hangfalakon bakelitről valami eszméletlenül szólt az AC/DC anno kisgyerekként. Aztán lettek olyan hordozható cuccok, ahol nem úgy szólt Tidalról streamelve, ahogy anno ott akkor, hanem úgy, azokat a nosztalgikus érzelmeket megmozdítva, ahogy az emlékezetemben az egész élmény leképződött, nem pusztán a hang. Dögösen, energiával és érzelmekkel telítve, nem bántón, nem hamisan, nem tolakodón, őszintén és átélhetően. Nincs sokkal több elvárásom a zenével kapcsolatban, de...
Van egy pár lépcső, aminek minden pontja valid és jó, a maga helyén. Tudok mutatni olyan 20$-os fülest, ami bármilyen forrásról megteremt egy kellemes, tonalitásban élvezhető zenei élményt minden extra technikai réteg nélkül. Ideális arra, hogy pl munka közben úgy szóljon valami, hogy ne vonja el a figyelmemet az előadás, csak egy aláfestő zenei témát adjon hozzá.
De egy ilyenen hiába énekel fenomenális átélhetőséggel Aaroj Aftab, a dallamon túl nagyon, nagyon sok finom érzelmi réteg egyszerűen nem jön át az eszközön. Bezár az eszköz egy szűk zenei ízlésspektrumba, ahol a tapadós dallamok dominálnak.
Ugyanez elektronikus ágon, egy nem szinuszos komponenst használó szintetikus hang akkor szól jól, ha nem lekerekített sarokkal, nem lassú felfutással szinuszosítva játszódik vissza a négyszögjel. A torzított elektromos gitár szintúgy nem árt, ha reszelős, mikor az az elvárás. És máris az avant-garde cuccoktól a pszichedelikus goán át a közeli és távoli népzenékig, nagyzenekaroktól a magányos utcazenészekig sokkal változatosabb zenei repertoárt fogyasztok érdeklődve, mint tenném azt bezárva az ezerszer újrafeldolgozva újraeladott dallamok lényegesen egyszerűbb keretei közé. Lehet a felvétel minőségétől a dinamikatartományig sokmindenen lovagolni, mégis aki az általam tákolt earbudokon meghallgat akár valami youtubera áttömörített VHS korszakból archivált punkot, az általában megérti és elismeri, miért nem kell mindig megállni az elméleti jóvanazúgy határoknál. -
lapalapa
senior tag
Én is magnót hallgattam mint mindenki aki benne van a korban..
A hifizés nálam egy folyamat, ahol a lánc és a kapott hang egyre finomodik. Adott a lánc, hallgatom, tetszik, aztán elkezdenek zavarni dolgok a hangjában. Változtatok, megint tetszik egy darabig. Amikor tetszik, akkor zenét hallgatok, amikor valami zavar, akkor meg készüléket. Ez ilyen. Ez egy út, ami tanulságos, sokat lehet tanulni közben, ha az ember kellően nyitott.
Nem tudom volt e már olyan tapasztalás, amikor a hang leválik a készülékről (hangfalról), önálló életet kezd élni. Amikor nem hiszed, -érted hogy ebből a cuccból jön a hang ott előtted. Na onnantól csak zenehallgatás..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
nagyúr
"Más - más embernek írtam. Tiltja valami, hogy egyéni választ írjak?"
Semmi nem tiltja, sőt. Sokkal áttekinthetőbb, visszakövethetőbb így a téma-menet. Régebben volt divat a sok válasz 1 hsz-be, ezen kicsit átlépett a gyakorlat és a praktikum. Persze a látványosan hsz-gyűjtögető pár szavas válaszok percenként, az megint más kérdés, de itt nem erről volt szó.
Egyébként szinte mindenben igazad volt, és sokan vagyunk, akik egyetértenek veled, de ebben a topikban nemigen nyilvánulnak meg.
"A meglévő gyengeségek nagyságrendekkel nagyobbak mint a varázs komponensek halmozása által remélt minőség javulás."
"Az időjárásból fakadó légnyomás változás nagyobb érzékelhető hangminőség változást okoz, mint amiket te üldözöl... Ráadásul a laikusokat fökösleges költségek felé tereled..."
"Helyesen írod "érzékelhető különbségek", ezek nem csak a műszaki dolgok, hanem a psziché is. (...) Nincs szükség mindíg bele hajszolni valakit az audifil nyúllyukba.
"kellően érzékeny műszerrel egy darab vezetéken is kimutatható kettő vagy több mérés esetén különbség (...), viszont attól hogy kimutatható, még messze nem hallható"
Stb.
"A jitter üldözése persze a második legfontosabb dolog a világon, az első a szellem vadászat... "
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Ear001
addikt
Ha van egy jó szkópod, akkor láthatod te is. Ugyan az a DA kapcsolás, csak más topológiával láthatóan más analóg jelformát és persze zajt, zajspektrumot csinál. USB kábeleknél dettó. Mérhető persze a "digitális" továbbításnál is, csak macerásabb, meg mit is jelent ebben az esetben az, hogy digitális.
-
bkercso
nagyúr
Ha nincs átviteli hiba (kimaradás, reccsenés) akkor mi tud megváltozni a digitális jelben?
Tudom a nagy mumus a jitter kb -120 dB szinten...
Csak az időzítés tud változni, ha nincsen bithiba, ezt pedig a fáziszajjal jellemezzük, mert nem csak mértéke, hanem spektrális eloszlása is van a zajnak. A jitter a fáziszaj integráltja, tehát csak egy szám. Szeretik 12MHz-től nézni, mert a digit kommunikációban az számít, de audióban meg pont a 0,1-10Hz közti tartomány a kritikus. Ahhoz, hogy itt alacsony legyen a fáziszaj, más tervezési szemlélet kell, mint a nagyfrekis fáziszaj csökkentéséhez (nagy jósági tényezőjű oszcillátor kell, nem kicsi). Kontraintuitív szerintem is, de ez a tapasztalat, és biztosan az elmélete is megvan.
Tele van a net jobbnál jobb oszcillátordizájnokkal és a velük kapcsolatos tapasztalatokkal. Pl.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Lerágott csont, de a digitális adat hibamentesen átjön, ez a feladata, csak utána még van pár dolog, amivel itt már "elegánsan" nem akarnak foglalkozni azok, akik szerint az usb kábel hangja nem befolyásol semmit. Jön ott még az adat mellett zaj, amit ha továbbad a digitális interfész, akkor zavarhatja a konverziót és az analóg részt.
A digitális jel nem változik meg, ezt a protokollok biztosítják.
Ezért gondolom azt, hogy ahol egy usb kábel sokat számít, ott félrement valami és ezért nem fogunk soha egyetérteni lapalapa-val. Minél drágább egy eszköz, annál nagyobb a keret a jó mérnöki tervezésre, kivitelezésre és minőségi komponensekre. Teljesen elfogadhatlan számomra, hogy több ezer dolláros eszközök elé még pár száz dolláros izolátort, meg újraórázót kössek. Férjen bele a keretbe.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
fattyu
veterán
te tudod hogy lehetséges olyan hogy egy hszbe megfogalmazol több gondolatot is, meg válaszolsz több embernek?
5 percen belül még szerkeszteni is tudod és hozzáírni, ha eszedbe jutott még valami. nem kell 74 külön hsz.
új rangot meg nem így illik ám gyűjtenia hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
decoati
aktív tag
Pláne nem értem. Hát akkor azt is tudod, hogy egy szimfonikus zenekari felvételnél miért, és hogyan használnak tér- és közeli mikrofonokat. Fülből is kettő van, mégis összerakja az agy a teret... (lásd: Chesky Records)
(Kb. 25 éve nem hifizek, akkoriban elég sokat dolgoztam szimfonikus zenekarok közelében, és hát úgy nem szól semmi, mint egy élő koncert. Az igaz ugyan, de manapság eléggé kellemes, hogy gombnyomásnyi távolságra vagyunk ezer előadó ezer módon megfogalmazott ezer felvételétől. S mivel mostanában ismét közel vagyok a klasszikus zenéhez, van referencia, hogy minek hogyan kellene szólnia. És az eredmény annyira nem is borzasztó.
Ja, még mielőtt: ipari automatizált méréstechnikai multinál dolgozom, pl. APx555-tel mostanában napi szinten. pA-es mérésektől a többszáz V-osokig, analóg szabályozóktól az RF digitizerekig, kapcsolási rajz szinten.)család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
Polllen
nagyúr
Azért ez erős... Még az ASR is le tudta mérni, hogy a kábelek mérhető hatással vannak a kapott hangra. Persze ők arra jutottak, hogy nincs jelentőssége, mert úgyse hallod az, amit mértek, ha jól emlékszem.
A Denon DA300-ig úgy gondoltam, hogy az usb kábel nem számít. Aztán volt szerencsém kipróbálni, tesztelni, repordukálni másokkal is, hogy a két usb kábel által kapott hang eltér, minden más változatlansága mellett. Ez van. Az viszont tény, hogy az usb adapaterek fejlődésével a változás számomra is egyre kisebb és kisebb. (és/vagy egyre süketebb vagyok.)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
lapalapa
senior tag
"Ez egy bődületes BS -mármint az USB..."
Tapasztalni sosem késő.."Több zenekarnak voltam a szervíz háttere."
koncertélményeimből kiindulva, már, ami a hangminőséget illeti, ott tényleg tök mindegy lehet..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
Egy kezdő számára az a félrevezető, téves információ, hogy a szabványt teljesítő USB kábelek között nincs különbség. Adott szintig lehet lényegtelen, függően attól, milyen zenét hallgatni, mit keres a zenében A többi meg nem feltétlenül kezdőknek szólló tanács. Arra már lendületből bedobják a filléres Megatront azok, akik anno olvasták róla a leírásom, és kipróbálták, milyen az, amikor az 50$-os árcédulát nem a designre költik meg a csomagolásra, hanem a hangra. A maga helyén remekmű. Bár jobban szeretem az árkategóriában az E1DA PowerDAC V2-őt, de az végképp célekszköz erőműigényes planarok alá.
A Pink Floyd meg neked unalmas, másnak elő-előkerül, az már ízlés dolga. Attól még egy mindenki által ismert közös referencia, mint a Sennheiser HD600, elő lehet venni, lehet viszonyítani hozzá, ahogy akár JMJ Oxygene album, vagy bármi a korból. Feltételezem ha a hallgatott összidőket nézném, sokkalta többet szólt a fülemben Corpo Mente, vagy Zagar, Hania Rani, de olyan végtelen mennyiségű tartalom érhető el, hogy egyikre sem mondanám szívesen, hogy innentől az lesz A globális referencia.
-
decoati
aktív tag
Igen, az zene a lényeg, pontosan ezért. Nem véletlenül különösen háklis a felvétel, és az akusztika minőségére pl. Fischer Iván. Óriási különbség van egy "alig hallom a trombitát", és egy "a trombita kint van a körfolyosón, nem véletlenül, mert így abszolut illeszkedik a zenemű kontextusához". Rengeteget ad a műélvezethez tisztán hallani "valahonnan hátulról" egy főtéma utalást, aminek eddig a létezéséről sem tudtál.
Onnan tudom, hogy ami egy gyenge cuccon esetleg egy alaktalan massza, az egy normális cuccon szépen kibomlik ritmikára, tónusra, ellenszólamokra, tök egyértelműen, és világosan. Nem is kell külön fülelni.
Illúzió? Ne haragudj, de ez egy baromság. Első kézből tudom, mert velem történt.
Btw: egyszer meg kellene hallgatnod valami tényleg normálisan rögzített felvételt tényleg normális cuccon, valszeg finomodna a véleményed. legalábbis én így jártam.család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
bkercso
nagyúr
Ma az olcsó rendszerek sokkal jobbak, mint 10-15 éve, és mérve ésszerűtlenül kicsi a torzításuk, mégis, én nem szívesen hallgatom őket. Jobb esetben nem kellemetlenek, nem bántóak, csak szólnak, de minek. Nálam ez így csapódik le tapasztalati szinten. Sokszor leltem már kedvem és elégedett voltam olyasmivel, ami ma már nem tetszik.
Nálad is van egy megelégedési határ, amit nem tartasz fontosnak átlépni; mindenkinél van ilyen. Én csak azt mondom, hogy ezt kár objektívnek hinni, mert nagyon nem az, nagyon máshol van a különböző embereknél.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Az egyik legzavaróbb jelenség a keresztezési torzítás, amit a végfokok produkálnak, felvevőeszközöknél jóval kisebb. Ezen kívül a stúdiós órák sokkal jobbak, mint amiket az audio eszközökbe potyogtatnak (utóbbiak $1-2 körüli kis SMD oszcillátorok, amik között csak kevés igazán jó van; tipikusan nem azokat használják valamiért).
Minimum minőség: ebben a hobbiban ez a küszöb tolódik egyre feljebb. Ami nekem ma minimum, attól többen lehet, hogy hanyatt esnének - más meg a száját húzza rá.
-
-NoVa-
addikt
Miért is releváns a Pink Floyd Dark Side of the Moon albuma még ma is? Az akkusztikai illúziók tökéletessége, a játék a dinamikával, pozícionálással, az a pszichedelikus élmény, amibe beleránt a zene. A maga korában persze a mono magnón meg az Orion hangszórókon is megvolt a politikai mondanivalója, de az már történelem, a hangzás viszont most is egy fontos, széles körben elismert, és szeretett darabbá teszi.
-
-NoVa-
addikt
Nem. Én egy számomra kellemesebb kompromisszumon hallgatok elégedetten zenét. Punktól a szimfónikusig mindenfélét. Vagy nem egy konkrét, inkább egy változatosabb készlet, és mindegyik variációját élvezem. Viszont nem szólom le azokat, akik nem állnak meg ezen a szinten, mert épp az igényük, élethelyzetük úgy adja ki, hogy a zenehallgatószobában van kedvük bíbelődni a bakelitlemezmosóval, meg hasonlókkal, és az órák alatt üzemi hőt elérő méretesebb csöves rendszerekkel. Hallom, mit ad, értékelem a maga helyén, nekem nincs épp rá igényem annyira, hogy akár a fizikai helyigényét feláldozzam a dolgozószobámban erre, de nem tartom hülyeségnek, és nem sajnálom azt, aki épp ilyenekkel akar bíbelődni. Azt sem, aki elégedetten elvan valami középszerűbb TWS-el, de...
Érzékelhető különbségeket írok le, létezik, hallható megmutatható, és teljesebb otthoni zenei élményhez juttat. Mankó annak, aki fejleszteni akar ez irányba, nem költségek fel terelés. Furán látod a világot. -
decoati
aktív tag
A kettő nem zárja ki egymást. Felismerni a koncerttermet pusztán az akusztikájáról: óriási élmény. Egyértelműen hallani, hogyan támogatja az eltérő mikrofonozás és az eltérő ültetés a hangsúlyokat egy Harnoncourt-féle Beethoven 5 és egy Fischer Ádám-féle Beethoven 5 között , vagy egy BFZ-s Mahler 3 és egy Simon Rattle-s Mahler 3 között: óriási élmény. Hallani, hogyan gazdagítja a cselló hangját a terem akusztikájából a hangszer által felvett rezonancia: ez mind-mind hozzátesz az élményhez.
Miért baj ez?család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
-
-NoVa-
addikt
Jómúltkor összegeztem a hallott élményt komponensről komponensre, pusztán egy PC forrás - ifi Gryphon - Elektrosztatikus füles között. Egy jó USB kábel vs egy standard, egy iPurifier3 és egy JitterBug FMJ, apránként oda juttatja a hangot, hogy pl az egyik legnehezebben reprodukálható cintányérhang, tapshang elkülönül a saját visszhangjától a teremben, nem egy behatárolhatatlan szétszórt zagyvaság lesz, hanem ugyanúgy egy hangszer a saját helyén a többi között. Nem változik a felvétel, a formátum, a forrás, csak a kábel, meg az USB órázás. Ha csak a kábelt cserélem, az is egy jó nagy lépcső a jó irányba. Ennyi. Szeretek előadást hallgatni atmoszférával együtt, nem csak a dallamot. A felvételeken ott van az egész, nem csak egy részét játszom vissza.
-
-NoVa-
addikt
Irigykedek a füledre, rengeteget spórolnék az egész audiohobbin, ha nem hallanám az eltérést egy izolált táp - adatcsatornás USB kábel és egy hagyományos, szabványnak megfelelő jó minőségű között. Vagy a DAC-ok karakterei között, vagy két füleskábel között. De sajnos hallom.
-
-
Kékes525
félisten
Nem azért vettem a BTR5-öt, hogy nézegessem. Használom, és kíváncsi vagyok arra, hogy körülbelül mikorra állhat be a végleges hangja. Úgy tudom, javítsatok ki ha rosszul, hogy a DAC-ok hangja is változik kezdetben a használat során.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Garmin topik
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest