-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
válasz vlaca2 #91971 üzenetére
,,Lastly, a word about upsampling. Cambridge summarises their 32bit/384kHz ATF2 digital filter here. Upsampling calculates (through interpolation) new samples to sit between the originals but this does not constitute new audio information — so why bother? Two reasons: 1) to have greater control over the mathematical coefficients, which are non-integer for 44.1kHz –> 384kHz, and 2) to position the post-decoding low-pass analogue filter much further north of the 20kHz limit of the audible band, giving it a gentler slope to reduce phase errors and the risk of aliasing artefacts spilling into the sub-20kHz frequency range." [link]
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
-
Mardel
őstag
válasz vlaca2 #91965 üzenetére
DSP = digital signal processing.
Foobarhoz van rengeteg dsp filter, úgy 10-en éve használtam párat volt ami winamphoz készült és úgy hegesztettem össze foobarral. Pl ez volt az analog dsp.[link]
Sokáig a convolver dspt [link] használtam Studer impulse-al.
CA is kb. hasonlót csinál, felkonvertál mindent és arra ráküld egy DSP filtert aztán küldi ki a DAC-ra.
Kb. mint a Creative-nál a 24-bit Crystalizer DSP csak náluk kikapcsolható.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
Nem meglepő hogy vakteszt nélkül is volt különbség.
A CA felkonvertál mindent és analog dsp-vel filterezi a hangot. [link]
És igazából ez nem kikakpcsolható benne csak ha egy külső DAC-ot használnak.
Én is csináltam még pár éve foobarral analog dspvel pár flac-flac convertet és ugyanazon a rendszeren is másképp szólt a két hangfile mert az egyik már eleve analog dsp filterrel ment.
Ettől még mindig olcsóbb egy parametrikus EQ ha a hang színezése a cél és nem a bit perfect lejátszás.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Ba cy lus #91949 üzenetére
Van aki el tud vonatkoztatni van aki nemi.
De eleve úgy indult hogy azért veszi meg mert az adaptere 40k huf, tehát akkor a dac csak 10kt érhet.
Van aki pl 50k-nál többet nem tud ilyenre rááldozni, neki meg lehet tökéletes.
Kicsit nekem ez olyan "teszt" volt hogy eldöntse az illető hogy jó vásár volt-e egy dac negyed milliós áron avagy sem.
Kicsit önigazolás.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz Ba cy lus #91945 üzenetére
Ezt ki lehet próbálni.
Vendégnek adni valami pár száz Ft-os vörösbort, aztán megvillantani egy több ezrer Ft-os premium vörösbor üvegét.
Még azt is meg tudja majd mondani hogy hanyadik napon lett szüretelve a szőlő. Így csap be az árcédula.
Egyébként eleve elfogult vélemény mert végig olcsó bóvliként jellemzi az iFit, így meg sem lepődöm hogy nem tetszett neki.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Gzula[HUN] #91880 üzenetére
Az elmúlt 1-2 hónapban jó pár dac-nak 10-20 ezer Ft-al lett magasabb ára, így elég nehéz lesz, ha használt piac nem játszik.
Plusz a 11 fejhallgatóm mindegyike SE (van amihez megoldható a balanced) így nem is keresgéltem balanced kimenetest meg nem kezdtem el kábelt modolni hozzájuk.
Én csak azt mondtam hogy az Ifik többségében balanced kimenetesek.
Az meg hogy mennyire mélykiemelt ahhoz meg kéne hallgatni.
Meg ugye az sem mindegy milyen fejhallgató lesz rákötve.
Ha a fejhallgató nem bővelkedik mélyekben akkor én olyat keresnék ami igen, és nem a dac/amp-al próbálnám ellensúlyozni a hiányosságait.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz Gzula[HUN] #91878 üzenetére
Bár pont az Ifit kiemelni amin elvétve lehet csak néhány termékükben RCA kimentet találni, egyébként meg a legtöbb 4.4mm balanced pentaconn.
Pl Az új Zen Can Signature változatokon hátul csak balanced kimenet van.De kicsit bajban van a csatlakozásokkal.
6.3 mm-el nem lesz neki semmi sem balanced.
Az Single ended kimenet, balanced erősítőt szeretne akkor a fejest balanced csatlakozásra illene kötni ha változást szeretne, 2,5mm, 4,4 mm pentaconn, vagy XLR ami balanced.
De ha nem olyan kábellel szerelt a fejhallgató vagy nem cserélhető kábeles és nincs hozzá balanced kábel akkor a fejes kábelt is kompletten cserélni kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Ear001 #91843 üzenetére
A Schiit Sysnek ilyen a belseje. [link]
A potméter arra van, hogy a DAC-ból kijövő jelet lehet halkítani, max hangerőn meg azt a jelet továbbítja amit a DAC küldene simán az erősítőre, de az egész splitter passzív, nincs áram alatt.
Schiit is azzal reklámozza, hogy "No electronics. No power. No distortion. Just a 2-way switch and a potentiometer."Válasz bkercso #91845 üzenetére:
De nálam picit speciálisabb a helyzet mert az iFi Zen One Signature az DAC, írják is hogy ebben nincs semmi jelerősítő.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91837 üzenetére
Igen.
Csak ez nem tetszik az L30-ban hogy ennél ez nem működik csak bekapcsolt állapotban és Pre állásban.Azon gondolkodtam hogy úgyis iFi Zen One Signature-ra van kötve és annak van egy balanced 4.4 mm-es kimenete, azt összekötni RCA-n az aktív hangfallal. [kép]
Mondjuk Outputnál az iFi ezt írja: 4V / 2V max. (BAL/UnBAL), Out impedance: ≤72Ω/36Ω (BAL/UnBAL).
Egy Edifier R1600TIII-ra lenne kötve.[link]
Ilyenkor is 4V megy ki a kábelen, elfüstöl-e tőle az Edifier?[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Balerik #91831 üzenetére
Megnéztem az SP100 hátulját, van egy In1 meg In2 de elvileg az egyik kimenetként funkcionál, legalábbis redditen használja valaki preampként. [link]
Ha odakötöd a sima sztereo erősítőt RCA-val akkor elvileg működnie kell és mondjuk a fejhallgató kimenetre ne legyen olyankor semmi csatlakoztatva, annyi a hátránya hogy ha nem tudja a pass-trought akkor plusz 1 eszköz ami áramot használ.
Egyébként a linkelt RCA splitter box egy passive preamp, tehát nem fog a hangon változtatni elvileg. Mint egy Schiit Sys, csak több be-kimenettel. [link][ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Balerik #91829 üzenetére
Hello!
A fejhallgató erősítőkön szokott lenni RCA kimenet.
Akkor előerősítőként működnek pl akív hangfalaknál.
Én úgy használom a Topping L30-at.
HPA állásban fejhallgató kimenetre küldi a jelet, Pre állásban az aktív hangfalra.
De van olyan erősítő aminél egyszerre küldi ki mindkettőre, vagy amelyiknél kikapcsolt állapotban működik azt szokták pass-through preampnak hívni pl topping L50.Egyébként igen, van RCA splitter box is, bár én akkor kerestem olyat mikor azt terveztem hogy 1 DAC-ra kötök 2 fejhallgató erősítőt. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91767 üzenetére
Igen.
A BR7-et én is az optikai ki-bemenet miatt szemeltem ki, na meg hordozható, belső akksis, de tud üzemelni hálózatról is.
Az Airaux csak azért kellett mert a Samsung Exynos chipsetes telefonjai csak alap AptX-et kezelnek, a Huawei MatePad Prom (USA bojkott miatt) meg csak LDAC, AAC, SBC. De játékhoz meg AptX Low Latency kell.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91764 üzenetére
Megnéztem.
Ibasso DC03-hoz jár egy USB-Type C átalakító, de a Sony TV-m nem küld ki hangot USB-n így ezzel nem működik.
PC-vel gond nélkül megy, Hangszórók (B35) néven ismeri fel a Windows.
Aztán lehet mégiscsak két bluetooth fejhallgató lesz megvéve, úgyis a PC van összekötve a TV-vel és ez az Airaux egyszerre 2 fejhallgatót tud kezelni.
Egy Sennheiser HD-250 BT-t néztem ki korábban mint budget AptX Low Latency fejhallgató.
De még nem találtam tesztet róla.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91764 üzenetére
Ezt nem próbáltam.
Telefon/Tablettel meg Nintendo Switchel működik meg szerintem PC-vel ami tud hangot USB-n küldeni.
Csak mivel alapból Type C csatlakozós ezért kell egy Type C anya USB A anya csatlakozó elé.
SBC, AptX, AptX LL, AptX HD, ezeket tudja.A BW-BR7-et lehet jackel vagy optikán összekötni a TV-vel és azt Transmitter (TX) módban továbbküldeni a bluetooth fejhallgatókra, ez a BR7 is ugyanezeket a codeceket támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91760 üzenetére
Vagy a TV-t lehetne felokosítani, AptX Low Latencyvel és akkor Bluetoothon olyan lenne csak a késés mint a sima jack csatlakozóval (ehhez a fejhallgatónak is tudnia kell az AptX Low Latencyt).
Én vettem egy Blitzwolf BW-BR7-et Bangoodról.
Annak van optikai és aux bemenete, lehet Bluetooth adó és vevőként is meg bypass módban is használni.
De gondolom vannak olcsóbb megoldások is erre, én másra használom.
Telefont/tabletet kapcsolom össze Bluetooth Aptx Low Latencyvel (csak ehhez kell egy másik eszköz AIRAUX AA-BT2, mert a telefon/tablet nem kezeli az AptX Low Latencyt), aztán azt optikai kábelen keresztűl a BlasterX G6-al amibe megy a fejhallgató és tudok tableten fps játékkal játszani. Sajnos a G6-on 1 db usb bemenet van amiről a tápot is kapja, sima usb otg kábel túl macerás volna meg jobban meríti a telefon.Más.
Én szintén TV-hez keresek valami fejhallgató splittert, amivel megoldható, hogy legalább két ember egyszerre tudjon filmet nézni azonos hangerővel nem zavarva ezzel a többieket.
Mivel van pár vezetékes fejhallgatóm ezért inkább vezetékes megoldást keresnék.
Egy Behringer HA400-at néztem ki.
Igazából örülnék neki ha lenne rajta kapcsoló, mert ahogy látom folyamatosan bekapcsolva megy a hálózatról.
Esetleg egy Alctron HA4 Plus-on dilemmázom ami telefonról vagy Powerbankról is tud üzemelni, és mivel nem állandó jelleggel kell ezért kényelmesebb megoldás lehet.
A kettő közül melyik ajánlottabb vagy van más?[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz chrisnagy13 #91723 üzenetére
Akkor jó.
Nekem úgy fél éve egy új windows 10 frissítés(letöltött egy drivert a creative hangkártyához) kicsit összekutyulta a dolgokat, és sehogy sem lehetett beállítani a discordot, mert a tv-t használta kimenetnek, hiába lett áttállítva a creative hangkártyája.
Driverek tudnak érdekes dolgokat csinálni.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91721 üzenetére
Windows kényes tud lenni.
Nem tudom mennyire kavarodik meg ha a játék hangja a dacon megy ki, a mikrofont meg az alaplapitól kapja egy időben.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91718 üzenetére
Szerintem neki olyan kéne amin van mikrofon bemenet is, ha már discord kommunikációra használná és kiváltaná vele az alaplapit.
A listájából egyedül a Schiit Fulla jó erre.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
De legalább lett egy új kedvenc számom az infected mushroomtól.
Összességében nagyon jól szólt a nem kevés pénzbe kerülő felszerelés, meg a mikrofon minősége is kiváló.
Ezekután inkább arra vagyok kíváncsi mennyire szól rosszabbul ugyanaz a szám a fejhallgatón.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91704 üzenetére
Én most tápkábelről néztem kis hallásteszt videót, bár én nem igazán hallom azt a wow effektet a stock és a millás vagy csak a pár százezres tápkábel között. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz sipi83 #91684 üzenetére
Apogee Groovet tesztelték, igazából csak 100 ohm feletti fejhallgatóhoz ajánlják mert 20-21 ohm a kimeneti impedanciája. [link]
"This means that you should not use low impedance headphones that have variable impedances themselves or else, their frequency response will be modified. This may be a good effect or bad depending on what is exaggerated and your preference for such."
A másik meg a CEntrance DACport HD, de az az EUs boltokban nem elérhető. [link]
De elvileg az iBasso DC05 is elegendő a DT770 250-nek, legalábbis ezt írják itt, és az csak 30 ezer Ft körül van.
Persze a külső hangerő vezérlésről le kell mondani ennél.
Type C kábele van, de szerintem ehhez is adnak egy kis fejet mint a DC03-hoz hogy USB A végűvé lehet alakítani.
Egy lightning - usb otg kábelt meg bárhol lehet kapni.
[link][ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
Épp ma találtam ezt. Kicsit moddolta a B4-X-et, a 2 burson kb annyi mint a B4-X.
Bár inkább nehezen hajtható fejhallgatókhoz használja, mert 32 ohm alatt van egy kis zaja.
Azért kíváncsi lennék rá hogy szól, bár az NX7-el szemezek meg hozzá valami type c dac, mint a helm audio bolt, vagy az E1DA 9038D (csak ebből készlethiány van).Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz sipi83 #91626 üzenetére
Én alieról vettem még 2018 februárjábqn egy nx4 dsdt, akkor kb 40k huf volt (158 usd) , és szerencsére a postán átcsúszott áfa nélkül.
Iphonehoz csak egy lightning - micro usb otg kábel kell hozzá, mert csak micro usb - micro usb, és type c - micro usb van gyárilag hozzá. Én dd hifi micro usb - type c otg-val használom.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
A balancednek elvileg az az egyik hozadéka hogy 2V helyett 4V tud biztosítani a kimenetre.
Ezzel érik el hogy 15-30 méteres távolságra is el tudják juttatni a jelet, erre lett kifejlesztve.
Pár balanced erősítő oldalon a technikai adatoknál van eltérés az SE és a balanced power output között (balanced kimeneten nagyobb erősítés érhető el).
A felsorolt erősítőknél meg nincs.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Ba cy lus #91604 üzenetére
Köszi, szerintem az SH 8 is.
Külföldi fórumokon azt írják hogy a fully balanced ampok jobban erősítenek balanced kimeneten, a sima balanced amp mint amikről szó van meg nem mert ugyanazt az erősített jelet kapja az SE is.
Mivel eddig is a nehezen hajtható fejhallgatókra faragtak xlr kábelt hogy a balanced előnyét kihasználják és jobban meghajtsa az erősítő a fejhallgatót, de ezeknél erre nincs szükség.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
Hali!
Tudtok még olyan balanced fejhallgató erősítőt ami csak félig balanced tehát ugyanazt az erősített jelet küldi ki balanced és SE kimenetre is?
Eddig csak kettő ilyet találtam a Topping A30 Pro meg az S.M.S.L. SP200.
Igazából ezek azért jók mert a balanced kimenetnek csak annyi a jelentősége hogy jobban erősít mint a másik kimenet, de így legalább nem kell kábelt cserélgetni a fejhallgatókon.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz fattyu #91592 üzenetére
Értem.
Van k240 mkII meg k701 az AKG vonalról.
Egy k240 MP-vel szemeztem.
Csak kíváncsi voltam hogy a kettő között hova sorolható vagy ma melyik AKG az ami úgy szól mint a sextett csak könnyebben hajtható, ha létezik ilyen.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91587 üzenetére
Én gondolkodtam hogy aprón veszek egyet.
Kíváncsi vagyok mennyire más mint a k240 mkII.
Csak letettem róla mert szerintem a 600 ohmnak már kevés lenne a Topping L30 vagy NX4.
Talán a 22-23 éves Sony rádióerősítő, vagy a 80-as évekbeli Videoton Cleopatra erősítő vinné, csak annak meg nem jackes a kimenete.Szerk.: De ahogy utána olvastam head-fin ezekből a sextettekből is van több verzió amik máshogy szólnak. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
-
Mardel
őstag
válasz btraven #91437 üzenetére
IEM-ek is játszanak?
Persze ott számít hogy mennyire szigetel jól a kapott füldugókkal mert ha nem akkor basszus nem nagyon lesz.
De pl nekem Mee Audio MX1 Pro, Soundmagic PL50 ami nagyon bejött.
Nem túl drágák és szólnak úgy mint egy tisztességes fejhallgató.
Van iBasso IT00 is de ott nekem már túl sok a basszus.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
Be lehet tenni DAC után egy RCA be/kiminentes preampot a fejhallgató erősítő elé, hogy a nagyobb impedanciával rendelkező fejesek se legyenek olyan halkak?
Mert csak ezért nem vennék másik fejhallgató erősítőt.
Találtam egy preampot aminek van pass-trough funkciója is, tehát csak akkor lenne használva amikor kell, bár gondolom áram alatt kell lennie hozzá. [link]
Elvileg a DAC-okban van egy preamp, kivéve iFi Zen One Signature, amiben a gyártó külön kiemelte, hogy ebben erre nincs mód.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Sinesol #91375 üzenetére
Hifiman HE400SE-hez elégnek kell lennie az E10K-nak.
Könnyen hajthatóra tervezték.
Most csak iBasso DC03-ra van rádugva nálam és 63-as max hangerőn bőven hangosan szól, de már 52-től élvezhetően hangos.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz IO.sys #91316 üzenetére
Semlegest általában stúdió munkára használják nem élvezeti zenehallgatásra.
Pl egy énekes hangját monitorozni, vagy keverésnél megnézni hogy hogyan szól az adott fejhallgatón a hanganyag.
Mert hamarabb előjön egy neutral fejhallgatón hogy melyik tartományba ment el jobban a zene és hol kell finomhangolni.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz IO.sys #91313 üzenetére
Semleges (neutral) ami nem vagy kevésbé emel ki a mély, közép és magas tartolmányokban.
V mikor a basszus és magasak emeltek, bass head ha erőses mélykiemelt a fejhallgató.
Igazából zenei stílus függő. A kiemelések miatt a többi tartományt kevésbé részletesen adja vissza mert a kiemelt rész lesz a meghatározó.
Van aki jobban szereti ha kevésbé hallja a basszust mert mondjuk a zenében neki a cin, akusztikus gitár, hegedű, stb. hangja sokkal fontosabb.
De mindenféle mod/eq előtt érdemes járatni a fejhallgatót több órán át különféle zenékkel.
Én elektronikus és hip-hop, r&b zenével járatom be közbe 1 kis klasszikus, lassabb tempójú számmal.
Többnyire a basszus az ami szokott változni egy új fejhallgatón a kellő bejáratás után.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz bitrograde #91280 üzenetére
Nekem sincsen végtelen pénzem de van egy lélektani határ amire azt mondom hogy ennyi még nem sok kábelre.
Egyébként anno Amir is tesztelt usb kábelt és arra jutott hogy nem az számít mennyire audiofil a kábel, hanem hogy mekkora. [link] [link][ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz HUNNIA1920 #91277 üzenetére
Ez nekem mindig is kicsit ilyen külföldi fórumokon emlegetett "snake oil" kategória volt.
USB digitális, még jitter bugot [link] sem vettem soha, nem hogy aranyáron usb kábelt.
De persze mindenkinek szíve joga mire költi a pénzt én inkább jobb fejhallgató, dac, amp a kábelek talán milliós tételnél számítanak valamennyire.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz vviktorr16 #91251 üzenetére
Hello!
Nekem Win 10 alatt a Creative Xfi XtremeMusic PCI hangkártya csinálja ezt.
De ez szerintem driveres probléma, sosem volt tökéletes, mert 2005 óta meg van és az elején még fehér zajt adott ki a fejhallgatóra mikor összeomlott.
Az új win 10 frissítéssel meg a mikrofon bemenetem halt le és discordot nem tudom használni.
Egyébként én azt csinálom hogy ha gépen meghallom a recsegést akkor némítom a hangot, majd a win szolgáltatásokban a Windows audiot indítom újra aztán némítást feloldom.
Egy darabig működik.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Archttila #91241 üzenetére
Érdemesebb egy olyan oldalon meghallgatni ahova tömörítés nélkül kerül fel a hanganyag. [link]
Ez 17 kHz körüli.
Attól is függ milyen codecel lett tömörítve de mp3 pl szokott vágni 16 kHz-től.
Egyébként ez a frekvencia engem mindig a régi képcsöves TV-re emlékeztet.
Annak volt ilyesmi sípolós hangja mikor bekapcsolva maradt az AV-n, fekete képernyővel.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz btraven #91187 üzenetére
Én úgy tudom hogy Oratory1990 csak kalibrálja a fejhallgatót EQ-val ahhoz a teszthez amit anno a Harman végzett 2 fejhallgatóval (Sennheiser HD518, Audeze LCD-2 rev 2) több embert bevonva.
Ennek a görbének a közelébe próbálja hozni a fejhallgatókat ami a tesztek szerint jobban tetszett a hallgatóknak.
Itt egy átfogó cikk a Harman Curve-ról .[link]Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
-
Mardel
őstag
válasz chrisnagy13 #91176 üzenetére
És azért hivatkoznak ActiveEQ-ra az oldalukon?
"Now, we’ve finely tuned a brand new ZEN CAN Signature to work with HIFIMAN headphones – the ZEN CAN Signature HFM.
This custom ActivEQ setting is expertly tuned across the entire frequency response curve to bring out the best in these already remarkable headphones."Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz #37391872 #91173 üzenetére
Vagy head-fi vagy reddit oldalon találtam de egy iFi audios illetékes linkelte ezt, hogy milyen frekvencia sávokhoz nyúltak hozzá. [link]
A többi meg marketing.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz #37391872 #91169 üzenetére
Ezek a kapcsolók is mind EQ presetek.
Nem lennék meglepődve ha vették volna a pl a Sundara EQ presetjét Oratory1990-től és egy HFM fantázia néven beletették volna az erősítőbe aztán drágán eladják. [link]Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz bkercso #91160 üzenetére
Mert a HFM, Mz99, HD6xx kapcsolók nem vezetnek a susnyásba?
Ott is van nem kevés kiemelés, a HFM-nél az alsó tartományban. [link][ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz #37391872 #91158 üzenetére
Én iFi Zen Can-on gondolkoztam még az XBass miatt, mert a Zen One-ra a 4,4 mm Balanced kimenetre pont rá lehet dugni és a zen one egyszerre két fejhallgató erősítőt tudna ellátni.
De redditen találtam oratory1990 jóvoltából parametrikus ekvalizerhez pontos beállítást [kép] és a micro idsd basszus kiemeléséhez is [kép] .
Így legalább a neutrális nyitott és félnyitott fejhallgatóim életre keltek (HD 555, AKG 240 mk II).
Így 899 Ft-ből (UAPP-hoz parametric EQ ára) megúsztam a dolgot mert az ifi can még 64k az ifi balanced kábel hozzá még 24k. 🙂
Az a baj hogy ezek a kapcsolók mind színezik a hangot, ha a bit perfectet szigorúan vesszük akkor ezek nélkül kéne élvezni a zenét.
A HFM, Mz99 kapcsoló is ugyanolyan parametrikus EQ-val elővarázsolható. 🙂[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz #37391872 #91134 üzenetére
Hello!
Én is a napokban vettem iFi Zen One Signaturet csak én Topping L30-at vettem mellé mert van egy Edifier aktív hangfalam amit Bluetooth-al szerettem volna kiegészíteni, így a pre-amp kapcsoló pont jó a Toppingról.
iFi Zen One Signature lenyűgözött!Van itthon Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm, DT 990 Edition 250 Ohm, Audio-Technica M30x, M50xBT, Marshall Monitor, Akg k240 Mk II, Sennheiser HD 555 (moddolva 595-re), Superlux HD668B.
Amazonról a héten kapom meg a Hifiman HE400SE-t és muzikertől az AKG K701-et.Most épp Superluxon hallgatom a zenét.
Árához képest nagyon jó kicsit mély hangsúlyos fejhallgató.iFit Zent Bluetoothon használom UAPP-al es Tidal előfizetéssel.
USB OTG-n is kipróbáltam de hallható különbséget nem vettem észre rajta.Sajnos a Samsung S21 Ultra nem támogatja sem az AptX HD, LL, Adaptive codecet csak alap AptX, AAC, SBC, LDAC, Scalable.
Így LDAC codecet használom.Kicsit tweakelni kell hozzá a fejlesztői beállításokat, mert mindig a "Legjobb eredmény (adaptív bitsebesség)-en menne az "Optimális hangminőség ( 990 kbps/909 kbps)" helyett.
Hiába állítja be az ember ha elindul a szám visszavált Optimálisra nálam (ez még egy 2017-es android bug..), mintavételezést vissza kell venni egy szinttel utána kell az optimális minőségre állítani majd a mintavételt vissza és így már megjegyzi.
Nálam 24 bit, 96 KHz (vagy 88,2 KHz), Optimális hangminőség mellett.
Helymeghatározást és a Wifi és Bluetooth alapú keresést érdemes kikapcsolni meg a wifin 5GHzes routerra kell csatlakozni mert 2.4 GHz-es routerrel sűrűn beakad a zene, vagy mobilnet.
UAPP-ban is tweakelgetni kell egy kicsit, internal hi-res audioban "Use with Bluetooth output", Buffer size nálam 32768 frames, Bit perfect mode on.
Andoid audioban variable sample rate.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok