-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Nem hagyod magad rábeszélni az audiofil kábelekre?
Próbálgattam ma egy Android 6.0-t futtató telefon és az UD-301 közt az USB audió átvitelt, és pár meglepő tapasztalattal lettem gazdagabb. Eddig azt hittem, hogy az USB audió kimenet zabálja az akksit, amit egy MiPad és a Hiby Player, valamint az USB Audio Player segítségével szűrtem le. A valóság azonban az, hogy a MiPad és a fenti két lejátszó app esetében (a hidelmemmel ellentétben) nem a droid natív USB audió hangkimenete dolgozik, mivel az a tablet még Android 4.4.4-re épül, hanem a fenti két lejátszó, megkerülve a rendszer kimenetét, közvetlenül tolja ki az USB-n a jelet. Ennek következménye volt, hogy a lejátszás alatt elképesztő módon merült a tablet, kb 5 órát bírt volna folyamatos lejátszással a 6700 mAh-s akksi ellenére, ami nagyon gyatra sajnos.
A ma próbált telefonon viszont már Android 6.0 van, amiben már a rendszer támogatja az USB audio kimenetet natívan (igazából már 5.0 óta), így bármilyen lejátszóval működik a dolog. Ezzel a felállással olyan 6-7% körül merült egy óra alatt a telefon, ami több ugyan a sima lejátszás által fogyasztott energiánál, de teljesen elfogadható mértékű igazából.Tehát a következtetés, hogy nem az UD-301 USB egysége szívja a több áramot, hanem egyszerűen a Hiby Player a közvetlen USB elérésvel. Egyébként úgy vettem észre, hogy ez a lejátszó nem is veszi figyelembe a rendszerhangerőt, hanem kvázi vonalkimenetként működik, maximális jelerősséggel küldi ki a hangot az USB-re, míg a többi lejátszó, ami a rendszer USB audió kimenetét használja, azok a rendszer digitális hangerőszabályzójával dolgoznak digitális kimenet esetén is. Tehát aki azt szeretné, hogy az Android rendszer lehetőleg ne nyúljon bele egyáltalán a hangba, annak jobb lehet a Hiby, de a hangerőn kívül én igazából nem véltem hallani különbséget.
Egyébként USB vs. koax meghajtást összevetve, én mintha jobbnak hallaném az USB-t az UD-301 esetén, de kéretik ezt a véleményemet fenntartásokkal kezelni, mert ugye ezt nem is nagyon tudom vaktesztelni, csak kicsit élénkebbnek, magával ragadóbbnak tűnik USB-ről a zene.
-
Zanik
addikt
Pont azt szeretném megspórolni, hogy kelljen egy külön képernyő a szoftvernek.
Ez a Raspberry Pi + Volumio pl. szerintem pont megfelelne nekem. Egy webes felületről lehet vezérelni akár mobilról is, sőt a Volumio fórumon találtam egy megoldást arra, hogy kvázi app-ot csinálsz a webes kezelőfelületből iOS alá. Ráadásul még hangerőszabályozás is megoldott, szóval még csak közelébe se kell mennem a Pi-nek és a rákötött DAC/AMP-nak, így akár fotelben ülve 3 méterről (ó, te jó ég de hosszú kábele van az AD500X-nek) is vígan irányíthatom az egész rendszert.Amúgy elég frankó ac-s routerem van, így a sávszélesség nem gond. A DLNA-val se volt eddig problémám, még HD filmeknél sem. Ráadásul a márkásabb hálózati lejátszók is mind UPnP (vagy épp DLNA) protokoll alapján működnek, ezért nem is értem mi ez az ellenérzés a DLNA-val szemben.
Szerintem a hangra gyakorolt hatása igen kicsi annak, hogy egy közvetlenül a lejátszóra kötött pendrive-ról, USB kapcsolaton keresztül, vagy pedig egy médiaszerverről WiFi jelen át viszem a digitális adatot a lejátszóba. Ha mindkét eszköz eleget tesz a DLNA 1.5 előírásainak, akkor (elvileg!) nem lehetne különbség a két mód között.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
törölt tag
Ebben az esetben meg vehetsz audiofil sata és hálózati kábelt, nehogy azt hidd, hogy olyan könnyen megúszod
Egyébként gondolom azért jó a DLNA, mert nem kell hozzá vezeték, és lehet fizikailag szeparált helyen is a forrásod, illetve könnyű mondjuk hordozható cuccokra (tablet, telefon) dobláni vele a zenéidet.
-
s4tch
veterán
PC alapú lejátszó esetében természetesen ez is opció, de egy célhardver nem tudja a sambát, cifs megosztást, és a tallózás is macerásabb, mint egy dlna szerver által előzetesen bescannelt és rendezett párszáz gigányi anyagban turkálni. Egy alap dlna szerver, pl minidlna is alapból rendez előadó, műfaj, év, stb szerint. Ilyen adatbázis egy sima hálózati megosztás esetében nem készül.
Ha valaki addig nem teszi meg, holnap nyitok egy hálózati zenélés topikot. Igény lenne rá, az itteni beszélgetés alapján számomra egyértelmű.
-
thornadoj
aktív tag
Lehet h átkapcsolna, viszont ez azért nem szimpi nekem, mert minden alkalommal le kéne kapcsolnom a htpc-t, hogyha tv-t akarnék nézni. Amúgy az xfi-től nem válnék meg, átkerülne a pc-re, és a htpc-re keresnék dacot. (szeretném ha usb-ről venné a htpc a hangot, mert azon szoktam zenét is hallgatni)
krichd1: kipróbálom kíváncsiságból[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Nem biztos, hogy mindennel működik, de legtöbb eszközzel működnie kellene, persze ha nem kap USB-n keresztül áramot, akkor nem fog megszólalni.
(#44100) Tim82: A felsoroltjaid közül én a V90-et választanám, bár még az UR12-t nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Tim82
félisten
De egyébként ha átnézel ide, itt elég sok ötletet kaphatsz pont ebben a témában.
Szerintem is egyébként a Win 8-as tablet (lehetőleg külön töltőcsatlakozóval) eléggé jó megoldás lehet erre a feladatra, amire keresgélsz most gépet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Úgy, hogy a TDP nem egyenlő a valós fogyasztással.
Ha jól emlékszem, a TDP egy körülbelüli, gyártó szerinti fogyasztási "kategória", jellemzően a terhelés alatti tartósan maximum környéki fogyasztás alapján megadva.
Mondjuk igen, azért az furcsa lenne, ha a teljes gép kevesebbet fogyasztana a proci TDP-jénél, de ha szinte csak üresjáratban vagy kis terhelésen megy, egyáltalán nem lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
PuMbA
titán
Szüleimnél van egy MSI AM1 alaplap + 4 magos Athlon 5150 + 4GB RAM összeállítás, ami 20W-ot fogyaszt maximum és nagyon olcsó. Egyszer poénból megnéztem és még kisebb a késleltetése LatencyMon-nal mérve szintén Win10 alatt, mint az én közép gépemnek most már mindent lehetséges megoldást bevetve - új BIOS stb. Nekem 100uS, az meg 60uS, bár mindkettő már bőven megfelelő érték zenehallgatásra. Pedig hasonló programok vannak felrakva...vagy az alaplap okozhatja ezt vagy az, hogy az Athlon 5150 teljesen 4 magos dizájn.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondjuk ilyen célra jó lehet egy droidos tablet is, ami támogat USB audiót. Péládul egy MiPad, nem is olyan nagyon drága elvileg (ez jobb minőségű, de vannak régebbi, olcsóbbak is). Olyat érdemes, amin van SD kártya foglalat, akkor mehet bele egy 128-as kártya akár, azon elég sok cucc elfér.
De ha nem szempont a hordozhatóság, akkor a HTPC és távirányító telefonról is egy jó megoldás. -
dgyuri0123
nagyúr
Az új DELL-em i7 procival sem eszik 7-9 wattnál többet, zenelejátszás közben, kikapcsolt kijelzővel.
A mobilomon ott a Foobar Remote alkalmazás, amivel a kanapén ülve válogatok a "laposon" lévő zenéim közül.
Kell ennél több? Egy tabletnek nincs is akkor tárhelye, hogy elférjen rajta az összes zeném. Csak a macera van vele. Lemerül, bökdösni kell, lógnak belőle a madzagok, stb.
Csak hangosan gondolkodom.
"csak a zene van"
-
EXIEZ
senior tag
Lehet nem jó amit mondok, de szerintem olyan kaliberű tablet amin ha menne is, abból simán vehetsz egy laptopot csak arra. Nem tudom mondjuk, hogy a surface hogy vinné az ilyet, mert azon lehet win10, meg elvileg van rajta rendes usb is.
ha választani kellene, én a surface-re mennék, de lehet van olcsóbban is, tabletek terén nem tudom milyenek vannak win OS-el
-
bkercso
nagyúr
Nem humor volt, hanem az OPAteszt után annyi a diszkrét elkötelezettségemnek. Pálfordulás... Persze egy matched pair tranyóval lehet jó diszkrét OPÁ-t építeni, azt nem vitatom, de a méretkorlát akkor is ott van. Meg több minden más is.
Nekem az jött le, hogy egy szem FET, ami alatt van egy áramgenerátor (ez is FET-es, de ez nagyjából mindegy), valamint vagy egy szimmetrikus söntregulátoros, visszacsatolt tápja. Szimpi, de ez egy szuper-Szekeresnek tűnik. Persze lehet jó, könnyen lehet mindennél jobb, ami fellelhető 100-200k-ig.Az "NFB" a névben non-feedback-et jelent?
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Hiába csereberélsz. "Kínt szenvedek", hogy az OPÁ-k differősítője minél kevésbé mozduljon ki a munkapontból, és még így is csak kevés OPA szól jól. Egy szem FET szerintem ezt nem fogja megközelíteni. De majd meghallgatjuk, hallatlanban nem szabad semmit leszólni.
Persze a "jól" már rég mást jelent, mint egy éve...[ Szerkesztve ]
-
titán
Én egyszer már javasoltam: Nullteszt. Annó nem kértek belőle, a cél csak egy egyszerűbb ábra volt, nem akarták komolyra venni a figurát. Ha mégis váltani szeretnének, szívesen el is magyarázom, hogyan kell elvégezni a mérést. Még a milliós dacok között is hatalmas (sok decibel) különbség mérhető, és a szubjektív hangminőség elég jól viszonyul a mért eredményekhez. Hátránya, hogy nagyon jó referencia adc kell hozzá, különben a mérőeszköz teljesen eltorzítja az eredményeket. De azt sem tudom, hogy mennyire működik jól a dolog ilyen gyenge da konvertereknél, mint ami egy telefonban van. Lehet, hogy olyan gyenge eredmények születnének, hogy megint nem lenne különbség a készülékek között (nulla decibel korrelációs értékeket nem lehet sorrendbe tenni).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Bazsy
aktív tag
Köszönöm akkor valszeg E12 lesz. 50.000 Ft körul van itt. (Svédország). Egyébként egy helyen van egy olyan is hogy E12A kb. 8000Ft-al drágább és azt írják hogy MUSE02 van benne. Megéri a felárat?
AKG 545-öt is látok most leárazva átszámolva 42.500 Ft kb
Az ATH-MSR7 pedig leárazva 57.000 Ft kb.
ATH-M40x 25-26.000 Ft kb. itt átszámolva
Melyik tunik jobb vételnek ?[ Szerkesztve ]
Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
Egy Samsung Galaxy S6-om van med a céges lassan cserélve lesz egy iphone 6 vagy 6S-re. Ezek közul valamelyiknek vagy mindnek tuti hogy elég jó a kimenete.
Milyen fejeserösítöben lehet gondolkodni még? Fiio elég nehezen hozzáférhetö errefelé és jobb lenne USB-röl vagy (normális) saját tápról táplálható mint akksis mert akkor folyton töltögetni kell.
Láttam most egy 65%ra leárazott ATH-MSR7 -t. Ez is jóváhagyott típus? ATH M40 és DT-k igen könnyen beszerezhetöek szintén.
Bazsy
-
Bazsy
aktív tag
-
Bukk900
őstag
Én az ES9018 SABRE DAC-kal szerelt mobilok hangjára lennék kíváncsi (LG V10, Vivo 5 max, Marshall London, Meizu MX4/pro 5, Xiaomi mi note)
-
dgyuri0123
nagyúr
"használhatóbb, valamit-mondó mérési eredmények szülessenek, pl. harmónikus torzítás, IMD, csatorna áthallás"
Mikor a világon szinte több mobilt adnak el, mint krumplit, akkor kit érdekel, hogy mennyire vacakok, hiszen fogynak, nem? Ez a lényeg a gyártónak, nem a korrekt tájékoztatás. Szerintem.
"csak a zene van"
-
bkercso
nagyúr
A THD és IMD is semmitmondó, ahogyan szokták mérni. Fejessel terhelve kellene mérni, de akkor meg mikrofóniázik. Szerintem egyedül meghallgatásos teszteknek lenne értelme, amihez egyrészt hallani kell tudni, másrészt több fejessel kell próbálni, harmadrészt 1-2 fejessel más telefonokkal is össze kell hallgatni, különben nem lehet mit mondani egy készülékről szerintem.
És erősítőről is meg kellene őket hallgatni, mert az is fontos lehet. Nekem pl. eszembe nem jutna akár egy kis hordozható amp. nélkül zenét hallgatni mobilon (hacsak nem nagyon-nagyon jó ).
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
Az LM-6172-t nem ismerem, csak az LM4562, hát ez utóbbi felejtős a 49990 után.
Kivehetem az én P2-mből és kölcsönadhatom.
-
-
Tim82
félisten
Esetleg ilyen RCA elosztó is jó lehet? (A szabályok kedvéért: nincsen közöm a bolthoz, példának linkeltem. )
[ Szerkesztve ]
-
-
S. Szabi
őstag
Igen, alkatrészenként meglenne anyiból, csak nincs aki össze rakja. Én nem értek hozzá, nem állok neki.
(#43443) krichd1: Alapból abból indultam ki, hogy, Denon DA-300USB DAC + aktív hangfal (nem a mostani a mérvadó, az cserélve lesz, csak még nem tudom mikor és mire), az alapokból kiindulva kezdtem fejleszteni (Musiland Monitor 01US-t váltott). Na már most azért került a képbe egy passzív hangerőszabályzó, mert a Denonnal nem működik a hangerőállítás windowsból, csak minden lejátszónál külön, és ez nem jó, zavar. És mivel a normálisabb aktív monitorokon is hátul van a hangerőszabályzó, 90%-ban ugye darab, szóval kettőt kéne tekergetni. Hi-Fi-s topikban mondták, hogy ugyan annyi pénzből (esetemben kb 100 - 130 000 ft környékén (feljebb nem akarok menni)), az aktív hangfal jobb választás, mint erősítő + passzív hangfalak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Én sokszor szoktam YT-ról zenét hallgatni, szóval ja YT-ról szoktam 720p minőséggel demózni is a hangrendszerem, mert még mindig ennél tisztább cintányért, illetve hangzást még sose hallottam sehol, szóval ha valaki tud ilyet vagy jobbat, az mondja / írja nekem, mert kezd érdekes lenni ez a Hi-Fi-zés, ha valakinek meg akarom mutatni a hangrendszerem tudását, be kell röffenteni a YT-ot
[ Szerkesztve ]
-
Zomg, 1 ms output latency. Én már a 10 alattinak örülnék, midi kontrollernél nagyon számít. Traktor S4-nél nekem 5.3ms a minimum output latency 1ms USB-val és 32 samplés (44.1kHz) ASIO bufferrel. Ha jól számolom magának a drivernak van egy fix 3.5ms-es latency-je.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
dgyuri0123
nagyúr
99%, hogy "szürkeimport". Akárki meg tudja venni pl. Angliából, tucatjával még sokkal magasabb kedvezményt is kap, mint aki csak egyet vesz. Itthon meg árulja kb. ugyanannyiért, mint a Horn viszonteladói. És ad 1 évet, ami nem is gyári gari szerintem.
(#43310) HUNNIA1920: tuti, hogy akciós volt az 5 év, nem sztenderd. De ilyesmi viszonylag sűrűn előfordul náluk.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
s4tch
veterán
Hagyom még járni a Denont egy ideig, aztán jön a végleges verdikt. Már az is megfordult a fejemben, hogy egy laptop/PC + a Denon + egy relatíve olcsó, régi analóg erősítő hozná azt, amit a Marantz... Lesz itt hallgatózás a következő hetekben.
Köszi a felajánlást! Gyöngyösi vagyok, de 5 perc bedobni a két kütyüt a dobozokba, lehet, hogy ha legközelebb anyós felé megyünk Bp-re, élek a lehetőséggel.
-
-
-
Sinesol
veterán
Hát az lesz akkor, amugysem hallgatom sosem hangosan, siman alaplaprol is csak ilyen 40% körül volt max, de átlag 15-30% ami a zenehallgatás 80%-ban előfordul. Csak az tűnt fel, hogy most amikor kicsit hangositanám, iszonyat nagyokat ugrott. Mert általában elmegyek olyan 30%-ig, ha megszokom, onnan visszaveszem 15-20%-ra és aztán pár perc után megint feljebb lépve megvan a nagyobb hangerő. Ezt a módszert valamelyik fejes topikban olvastam, nagyon beválik és sose kell felcsavarni a hangerőt káros szintre.
A hangja viszont nagyon rendben van, kb ég és föld a különbség, szóval ilyen szépen is tud ez a füles szólni. A mélyt eddig kevésnek éreztem picit, most meg még sok is, de legalább annyit tudok, hogy SRH 840-re tuti nem váltok majd, mert arra azt irták hogy ott még több a mély. Na de az még nagyon a jövő zenéje, még ez a 440 is nemrégóta van meg. Viszont nagyon tetszik a Shure hangzása, ugyhogy ott keresgélek majd biztosan.Na köszönöm mégegyszer mindenkinek a gyors segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Nm!
Volt ez sokkal bonyolultabb is, de ez hozta a legjobb minőséget.Még annyit, hogy a táp minimum 150mA-es legyen, de inkább 250mA-es!
Ha kék vagy fehér LED-et használunk, akkor a 4,7k-s előtétellenállását növeljük meg 47k-ra![ Szerkesztve ]
-
kismikis
tag
Tim82 & DLL! Köszönöm a választ!
Alin 18,5 Euró < 6000Ft az UCA202, épp a hazai ár fele. Teccős, ha nem fake cucc.
A hang karaktere a leírtak alapján inkább a Superlux vonalhoz illik, mint a Takstarhoz? 10000Ft alatt mit vennétek hozzá, melyik füles illene hozzá legjobban? -
fericske
addikt
A probléma továbbra sincs megoldva.
A dac-nak saját tápja van, vagyis ezen okból nem szívja le a tabletet.
Ezekkel a megoldásokkal amiket hoztok itt többen is, csak a dac kaphatna plusz delejt, de neki nem kell.
Az ampert megkapja a saját töltőjéről, a tablettől meg a folyamatos jelet, ami alapján ő külső hangkártyaként működik. Ezen kívül neki nincs szüksége több energiára a tablet felől, hiába akarnánk hozzákóburálni egy akármilyen tápot a tartalékágnak, nem foglalkozna vele, mert neki ebből a láncból csak a tablet hangkártya jele kell - már nem tudom hogy írjam. Úgy látszik elég jól meríti a tablet aksit ez a művelet.
Ugyanakkor tökmindegy hogyan akarnánk forgatni a kábelt és milyen tápot akarnánk ráaggatni, a tablet nem kapna áramot belőle, miközben a dac is rá van dugva. Lehet próbálkozni, de a delej csak a dac felé fog menni, és a tablet továbbra sem töltődik. -
Radomer
aktív tag
A winchesteres változatnál a táp le van párhuzamosítva a kisebb USB szabvány végett ahol nincs annyi delej.
Sheratan-nak az adat és a táp kábelnek külön kellene érkezik a dac-be.
Nem biztos, hogy zenehallgatáshoz szerencsés ugyanarról a tápról még tölteni is a tabot, bár ebben nincs tapasztalatom.
Ez kb olyan lenne mint nálad .DLL. Zenehallgatás közben töltenéd egy külső tápról az aksikat.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Azt hiszem kicsit képzavarban vagytok ezzel a kábellel kapcsolatban.
A jeladó a tablet, az y végnek az ő oldalán kellene lennie "hivatalosan", habár a másik irányból is működik, mint adatkábel.
A tartalékdugó nem játszik szerepet, mert 1 usb van a tableten.
Ha az a terv, hogy egy külső tápba menjen bele ez a tartalékdugó, annak nincs értelme, mert az a TEAC-nek menne csak, ha nem kap elég áramot a tabletből, de neki nem kell mert nem onnan veszi fel az áramot a működéséhez - mint egy külső tápnélküli vincseszter - ott csak adattovábbítás van. A tablet továbbra sem kapna áramot, amikor rá van kötve a dac-ra.
Vagy tölti azt a tabletet, vagy a dac megy vele. -
Tim82
félisten
Fura felvetés, tekintve, hogy az aptx egy kifejezetten bluetooth audio átvitelre kitalált szabvány, nem pedig fájlformátum/konténer, mint az mp3.
-
PuMbA
titán
Kösz Ebből a beállásból van, a film címében pedig ott a név
-
F1rstK1nq
aktív tag
A hangprojektort azért ne vegyük most bele, mert az csak barátnővel közös filmezésekre meg haverokkal közös ps4 játékra van.
Én most önző mód csak magamra gondolok. Jelenleg egy olyan megoldást keresek ami a Superlux HD681 EVO-ból kihozza a keretemhez mérten a legtöbbet. Amire használom a fejest az: full HD film + sorozat megfelelő forrásból. Focimeccsek tvből (ez elég rossz forrás, telekom hd csomag). Ps4 játék.
Ezekre kéne egy DAC+fejhallgató erősítő úgy hiszem az eddig leírtakból. Erre lehetne jó megoldás a linkelt SMSL M6, csak azt nem tudom, ezt hova illene bekötnöm.[ Szerkesztve ]
Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest