Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    Szerintetek a Mobilarénás tesztelők jól végzik a telefonok, tabletek audio jack kimenetének mérését?

    Nagyjából mindegyik tesztben ugyan olyan mérési eredményt kapunk, kb. 40Hz-től 20KHz-ig nyíl egyenes a grafikon, és a "zajteszt" is ugyanolyan képeket mutat. (eddig 1 kivételt láttam).
    Ez első körben azt az érzetet kelti, hogy ugyan úgy fog szólni mindegyik készülék, második körben pedig azt próbálja elhitetni, hogy mindegyik kvázi tökéletes, ami azért korántsem igaz a mobilok hangjára.

    Egy átlag felhasználónak valószínűleg nem is fontos a hangi képesség, éppen ezért nyugodtan tudna aludni ilyen grafikonok nélkül, aki pedig már tudja milyen egy minőségi forrásról zenét hallgatni, az finoman szólva is mosolyog ezeken a képeken ...szóval nem értem.

    Nem tudnék egyik telefon tesztjéhez sem írni, mert miért pont ahhoz, írhatnék mindenhova, kb. ugyanolyan képek vannak kitéve.

    Azzal a céllal írtam ezt a hsz-t, hogy próbáljunk kitalálni valamit segítség gyanánt a tesztelőknek, hogy használhatóbb, valamit-mondó, valódi mérési eredmények szülessenek, amikkel tényleg összehasonlítható lenne valamelyest a telefonok hangja, pl. harmonikus torzítás (THD), intermodulációs torzítás (IMD), csatorna áthallás (crosstalk), stb.
    De abban sem vagyok biztos, hogy a jelenlegi mérések megfelelően történnek, mindenesetre a végeredmény semmit nem mond, csak a trend miatt van kint... Ezen kéne javítani szerintem. :R

    Ötletek?

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák