-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz pendre54 #47315 üzenetére
Szia.
Igen, túl vagyok rajta. Kb. 1 hétig volt nálam egy "bejáratott" 3-as.
Az próba elég vegyes érzéseket hagyott bennem. Volt, ahol tetszett, volt, ahol kevésbé. De általában nekem kissé elvett a dinamikából és felfelé tolta a hangzási balanszot úgy, hogy néha már-már tolakodó/bántó lett a felső tartomány ( számomra ). A tere néhol nagyon szépen rajzolt és szellős, az énekhang időnként tisztább ( másképpen szól ), de... nem mindig, minden anyagnál és éppen ez volt az, ami miatt mérlegelnem kellett a plusz-mínuszokat. Nálam a mínuszok voltak többen.A lánc: NAD T758, Denon DA300USB, Triangle Antal 202, VDC és USB-hez Klotz kábel.
Ha jól meggondolom, a jelenlegi "jobb" tápommal sem lett volna baj újrahallgatni, mert most aztán vannak mélyek "dögivel", így lenne miből alább adni. De a felső regiszterekben is egészen másokat hallok, mint a gyári táppal. Bizony lehet, hogy most másképp végződne a meghallgatás. De az a hajó már elment sajnos..
Bocs az OFF-ért mindenkitől.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz pendre54 #46485 üzenetére
Köszi az infót. Valami ilyesmire számítottam. De ez nem rossz, hanem pont az, amire nekem szükségem lenne.
Én is társasházban lakom, ahol bizony az sem mindegy, milyen napszakban hallgatok zenét.
Néha igazán lenyűgöző, néha viszont "töpörödött" a tér, stb stb. Nagyjából a zsúfolt hálózat használati időszakokban van gondom, de előtte utána egészen másképpen szól a muzsika.Azt hiszem ki fogom próbálni az Alces-t, mert ha "csak" annyit tesz, hogy picit távol tartja a zajokat, már nyert ügyem van. Szerintem.
(#46484) HUNNIA1920 :kösz Neked is, de nálam nagyon tré a hálózat, annak ellenére, hogy minden kábel rézre lett cserélve pár éve elosztódobozzal, mindennel együtt. Igaz, csak meghallgatás után tudok biztosat mondani, most csak "okoskodom".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Krissz80
senior tag
válasz pendre54 #46415 üzenetére
Szerintem a nagyobb transzformátornak annyi lehet a szerepe, hogy a fejerősítő része jobban ki tudja futni magát a terhelési csúcsoknál, több lesz benne a tartalék, de alapból nem fog annyival többet fogyasztani, mint amennyivel nagyobb a névleges teljesítménye, csak ha az elektronika úgy kívánja.
$15-t megérhet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz pendre54 #46406 üzenetére
Erre a kérdésre valaki? Még annyi infó, bár nem tudom, hogy a kérdés szempontjából van-e jelentősége, de a DAC-ot kizárólag csak fejessel használom(470 ohmos ATH R70X), PC-ről, USB-s csatlakozással.
Egyáltalán, egy nagyobb méretű transzformátor mit tud befolyásolni, azon kívül, hogy jobban tekeri a vilanyórát?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz pendre54 #45615 üzenetére
"zenehallgatás után elakarsz indítani egy játékot, célszerű egy géprestartot csinálni"
Azt észrevettem.
Bármit elindítottam hosszú másodperceket kellett várni, mire el is indult.
(#45583) Dorian: Arra még várni kell kicsit, mert rosszul csináltam az elején. Történt ugyanis, hogy zenehallgatás közben a Win10-nek elege lett a "hangzavarból" és úgy gondolta kikapcsol. Ezzel nincs is különösebb gond, mert újraindítottam, de a Fidelizer-t már nem. Tehát amit restart után hallottam, már nem volt "fidelizálva". Kezdhetem elölről az egész ceremóniát.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
válasz pendre54 #44539 üzenetére
Ilyesmiben nem gondolkoztál: [link]?
Elég sokan használnak ilyet (köztük én is) és Bals dugókkal 4-5eFt-ból megvan 1m. Nem biztos, hogy amit linkeltél, az sokkal jobb lenne. Legalábbis én úgy tudom, hogy IC kábelek között általában lehet különbség, de tápkábelek között már kevesebb. Bár ez is olyan dolog, hogy valaki szerint két USB kábel között sincs különbség, mások szerint meg van. Mindenesetre érdemes lenne összehasonlítani az általam linkelt kábelt egy 100 ezer Ft-ossal. Lehet meglepő eredmény születne.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Kékes525
félisten
-
Bodz
nagyúr
válasz pendre54 #44069 üzenetére
Próbáld ki magad! Tápkábelre csak ennyit tudok mondani, vitát gerjesztő téma. Az biztos, hogy a Supra kábelek minőségével nincs baj.
Régebben én is szórakoztam tápkábelekkel, változó eredmények születtek, hol hallottam különbséget, hol nem... Jó ideje pár Oehlbach C13 szolgál, nem is tervezem őket lecserélni.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz pendre54 #43352 üzenetére
Vodkaboy a visszacsatolást elhagyó teljesítményről írt, viszont van egy másik dolog is: a végtranyókon elfűtött teljesítmény. Ha az erősítő nagy tápfeszről jár a nagy kivezérelhetőség miatt (pl. +-12V) és kis impedanciát hajt, akkor egyrészt a kis impedancián kis feszültség esik, vagyis a végtranyókon nagy, valamint a kimenőáram is nagyobb. A végtranyók melegedése arányos a rajtuk eső feszültséggel és a kimenőárammal.
Leegyszerűsítve: kisimpedanciás fejesek áraméhesek, míg a nagyimpedanciások feszültségéhesek.
A fejeseid érzékenysége kb. azonos, így számoljunk 100dB-re, vagyis 1mW-ra (P = U^2/Z = I^2*Z alapján):
A 48 ohmosnak ehhez 0,22V (rms) és 0,0046A (rms) kell, míg
a 470 ohmosnak 0,69V és 0,0015A kell.
Legyen a tápfesz +-12V! A tranyókon rendre 14,78V, valamint 14,31V esik, ami nem nagy különbség, viszont a kimenőáram kisimp. esetben 3-szoros, így a kimenőteljesítmény is kb. 3-szoros: 14,78V*0,0046A=68mW tranzisztoronként, vagyis 4-szer ennyi a két csatornára, ami kb. 0,3W. Na most ez nem hiszem, hogy érezhetően felmelegítette volna a készülékházat...[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz pendre54 #43352 üzenetére
Gondolom, hogy ez a jelenség a DAC tényleges fogyasztására nincs hatással.
De van
Elképzelhető hogy ez van a háttérben bár kicsit erős feltételezés lenne, viszont nem lehetetlen. És erősítő és erősítő között óriási a különbség a Beyer kifejezett "heppje" a 100Ohm-os kimeneti impedancia ez másoknál nem így van. Nem hiszem hogy az Audio-GD-nél is így van sőt! Tehát nálad nem lehet ez gond.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
krichd1
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz pendre54 #42864 üzenetére
Hogy hoz-e javulást, azt én nem tudom, de egy ilyen kell hozzá. Állítólag szutyok minőségben szerelik. Ez a kapcsolása.
Ha USB-koax transzport kell, akkor meg egyértelműen XMOS. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
akva
tag
válasz pendre54 #42275 üzenetére
Hm, köszi. Nagy kár. Valahogy sosem szerettem az ASIO-n keresztüli hangot, most a sokadik DAC-ommal is jobb a WASAPI. Kivéve esetleg, mikor dedikált ASIO drivert adtak egy hangkütyühöz...
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
hm74
aktív tag
válasz pendre54 #42156 üzenetére
Nem látok változást ha más window-t választok, bár szerintem Te is ugyanúgy próbálgattad.
Egyébként engem alapból nem érdekel az EQ, inkább csak ronthat a hangon. Ha EQ állítást kíván egy felvétel, akkor az a felvétel nincs jól keverve. Ha egy audio lánc kíván EQ-t, akkor az már rég rossz.[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz pendre54 #42131 üzenetére
Az Audio-n belül Sound outputra érdemes időt fordítani.
Nem vagyok szakértő a témában, de a következő dolgokkal próbálkoztam, ami javított a hangzáson:
A legfelső legördülőben lehet ASIO, WASAPI kimenetet is választani. Az Musiland USB/SPDIF konverteremnek van saját ASIO-ja (volt a telepítő csomagban), amivel elég jól szól, én arra állítottam és az ennek megfelelő eszközt is kiválasztottam az alatta levő legördülőből.A lejátszó programoknál általánosan ajánlott, hogy a Sound buffer size is legyen minél kisebb, de 200ms-nél kisebbet nem enged, így én arra állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz pendre54 #42089 üzenetére
Szerintem azok szűrők/tevékenységek. Az valószínű, hogy a mozgólépcsős ember felkonvertálást/felskálásázt jelent, de abból is van három. Az oszlop és a koktél fogalmam sincs mi. Menet közben nem lehet kapcsolgatni.
De ha kinyomod a Self optimization-t, akkor az ikonokat egyenként is berakhatod tetszőleges sorrendben. Kipróbáltam egy ilyen sok oszlopos preset (már nem tudom melyik volt a sok közül) szerintem borzalmasan szólt Magasakat levette mint egy jókis mp3-nál, és dinamika sem volt.Lehet hogy az analitikusabb DT880-nal vagy SRH-840-nel kéne hallgatnom, de lusta vagyok és most hangfalon hallgatok zenét.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
gubabela
senior tag
válasz pendre54 #42064 üzenetére
File alapértelmezéshez nem nyúl, de olvastagatom éppen a hozzá kapott leírást (nagyrészt japán) és abban azt írják hogy win 10el az új startmenüvel rossz a hangja, a classic shellel viszont jó.
" Windows 10 is sound by the new Start menu is bad. If Classic shell, the sound is good."
(#42062) joe999 válasz
Leírás szerint az infinity blade verzió az "ultra low jitter for studio" a bug head pedig a "low jitter for audio listening"
Gyakorlatilag én nem tapasztaltam külömbséget azon kívül, hogy az infiniti előbb elindult.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz pendre54 #41644 üzenetére
Ember ezzel nem lett bentebb egy cseppet sem. Mely esetben Neked nem terhes, lehetne-e egy keveset rebegned?
Zengzetek, melyeket ezen szerkezet ereget, kellemesek, neszmentesek, teltek?
Szerkezeted ereje mely fele? Egyeseket s nem egyeseket kellemesen vezet erezetbe, esetleg fejedre tett remeket rezget meg hevesen?Same rules apply!
-
-
Lewzke
őstag
válasz pendre54 #39870 üzenetére
A korábban említett hálózati szűrőt ajánlom, ha még nincs ilyen eszközöd. Szerintem fontosabb mint maga a tápkábel, főleg olyan lakásokban ahol sok a kapcsolóüzemű tápegység és fénycső. A legolcsóbb megoldás egy ferrit gyűrű a tápkábelre, de az nem olyan hatékony mint egy diszkrét szűrő, csak MHz-GHz közötti sávban szűri a hálózati zajt.
-
Gabesz26
senior tag
válasz pendre54 #39870 üzenetére
Ezt neked kell majd eldönteni. Hallgasd meg mind a kettőt, és amelyikkel jobban tetszik az maradjon. A Luxor Gold esetében a gyártó ad rá visszavásárlási garanciát, a másikat nem tudom honnan vennéd (az új kábeleknek kell majd némi bejáratási idő).
Használt tápkábelek között nem nézelődtél még? (jobb a ár/érték arányuk, és a bejáratással sem kell bíbelődni)
(szerk.: ahhoz a DAC-hoz azért a tápkábellel ne szállj el nagyon árban)
[ Szerkesztve ]
-
Gatterlaci
csendes tag
válasz pendre54 #37450 üzenetére
Bocsánat, figyelmetlen voltam! Most látom, hogy le is írtad a készülékeden lévő számot, ennek a tipus jelzés utáni 6 tagja a gyártási dátum. Ezek szerint nincs szerencséd, mivel csak az augusztus 14 után útra bocsájtottak kapták meg a megfelelő firmwarét az aktuális driverhez. (magyarul a feladás dátuma a dobozról a mérvadó, mivel ha a gyártás után de a szállítás előtt jön ki firmware frissítés akkor még a gyárban lefrissítik az újra) Nem valami nagy ördöngőség háztájilag sem lecserélni a készüléked firware-jét, de ha még nem csináltál ilyet akkor azért nem ajánlom, hogy ezen kezd.
Mondjuk mint korábban írtam, pont ez okból, hogy azért ne lehessen ilyen könnyedén téglásítani a készüléket, cserélhető a firmware chipje.
Ha ezek után is komolyan érdekel a dolog, küldök neked leírást a művelettel kapcsolatban.(arhiváltam pár régi anyagot a gyártó honlapjáról ami ezzel foglalkozott és idő közben már lekerült róla pont a művelet user error veszélye miatt)[ Szerkesztve ]
-
Gatterlaci
csendes tag
válasz pendre54 #37450 üzenetére
Nem kell szétszedned! Mivel a készülékben egy VIA USB vezérlő van ennek a firware-ja cserélhető egy szoftver segítségével.(Meg "hülyegyerek" biztosan maga a memoria chip is cserélhető de így egy kicsit több időbe és pénzbe kerül)) Ez a segédprogram írja ki az aktuális firmware verziót is. De mivel rengeteg volt az user error ebben a témában -is - a gyártó nem publikálja a friss firware-kat csak kérésre adja ki az új verziókat.
A gyártási dátum rajta van a készüléken meg a dobozon is ez alapján is be lehet azonosítani, hogy melyik firmware verzióval jött ki gyárilag. Ha elküldöd ezt a dátumot szívesen segítek. -
Bicskás
senior tag
válasz pendre54 #37420 üzenetére
Ez az Audio GD NFB 15 akkor mennyi ha a dollár a "normális,, árfolyamán van ?
És milyen fejhallgató erősítő van benne ?
(Jó tudom, kétszer annyi, de ez jobban tetszik. )Amúgy megtetszett ez a fejhallgató állvány ötlet, és mivel a tavaszi nagymetszéskor fiatalítottuk a tulipánfa sort, az egyik öregnek a gyökerét meg is mentettem a tűztől, aztán szalagfűrésszel, baltával, gyaluval, ráspollyal megformáztam, nomeg egy babakocsi kereket félbeflexeltem, kiszedtem a küllőket, megcsiszoltam egy százas vászonkoronggal, majd lefestettem feketére, megcsiszoltam négyszázassal, majd felcsavaroztam a tulipánfa gyökérre.
-
-
Palika71
őstag
válasz pendre54 #35895 üzenetére
Aha. De nekem max. egy laptopom van. Az gondolom nem helyettesíti az asztali gépet.
Szóval, lehet hogy nekem valami olyan all-in-one gép kellene, ami megoldja egyszerre a tárolást, a lejátszást, meg a fejhallgató erősítést...
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
bmakszim
senior tag
válasz pendre54 #35501 üzenetére
Ez baromság! Ha semmilyen USB kábelt nem dugsz bele, akkor is van egy alap sistergése a készüléknek.
11.32-m van. Le is teszteltem (a hiperérzékeny Sennheiser Amperior tökéletes alany volt), hátha a gyári kábel hangosabb, mint az AQ Cinnamon, vagy a "semmi". Mondanom sem kell, hogy semmi különbség nincs köztük.
Sőt egy számomra furcsa dologra is figyelmes lettem: mindegy, hogy high, vagy low gaint alkalmazok, az alap sistergés hangereje ettől független; nem nő, nem csökken. Ennek mi a technikai háttere?[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz pendre54 #34910 üzenetére
Szia, fogalmam sincs, semmi közöm a céghez, én is csak vevő vagyok náluk.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
ABee
tag
válasz pendre54 #33681 üzenetére
Szia,
én a helyedben nem foglalkoznék ilyen olcsó vackokkal. Nekem egy Wireworld Platinum Starlight-em van és ég és föld az ilyen szutykokhoz képest. Félelmetes mit hoz ki egy rendszerből!
de most komolyra fordítva a szót, tényleg el akarsz szúrni usb kábelre egy huszast? Ennyi erővel hangzásban jobban járnál ha veszel egy átalakítót és koaxról hajtod.
Ha meg indenképp usb kell ennél drágábbat nem vennék inakustik Premium High Speed USB (Arany fül második helyezett volt annó)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pendre54 #33544 üzenetére
Feltehetöleg gramofonrol digitalizaltak es megcsuszott a kollega keze a beallitasokon
A beallitasokhoz: ha lehetseges minden hangzas befolyasolo dolgot kapcsolj ki, allitsd nullara, töröld, stb. A foobar eq-ja pl. amugy is nagyon szinez es tönkreteszi a hangkepet. A Replay Gain gyilkossag egy jo felvetelnek.Az asio drivert feltetted (a dachoz) a gepre..?
Most nem emlekszem: foobar asio-plugin megvan hozza?
Ha a beallitasokban asio outnal ki van pipalva a 64 bites driver es a Tied nem az, akkor nem fog se szolni, se latszani![ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bkercso
nagyúr
válasz pendre54 #33541 üzenetére
Igen, így kell kinéznie.
Azt az MP3-at meg konvertáld át valami konverterprogrammal, de sokat ne várj tőle. Telefonminőség, csak beszédre való. Valószínű, hogy sérült lehet a fájl, mert azt meg nem 24 biten szokás tárolni. Ez olyan, mintha egy fotó vízszintes felbontása 300 lenne, a függőleges meg 2000.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
.DLL
veterán
válasz pendre54 #33485 üzenetére
Én még nem tartok azon a szinten, hogy USB kábelek hangjában "higgyek", pedig elvileg kicsit jobb szettem van, mint az U7 (Musi 03 + P2), de hiszek a nálam tapasztaltabb kollégáknak, hogy létezik a jelenség. Viszont az első tagmondatból adódóan nem tudok kábelt ajánlani, én a Musiland által adott 30cm-es kábelt használom, külső táppal.
(P.H.)
-
-
Tomacko
őstag
válasz pendre54 #33397 üzenetére
Musiland SVDAC05 DAC/HeadAmp........ ez szerintem "csak" DAC. Egyetlen fejhallgató kimenetet nem látok rajta a fotókon amit kidobott a goolge nekem. Vagy rosszul kerestem rá ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
ttower
aktív tag
válasz pendre54 #33394 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz. DAC függő melyikbe lehet mikrofont dugni és melyikbe nem. Értelemszerűen ha nálad ez szempont akkor érdemes olyan választani amibe lehet.
UI: az alaplapnak mikrofon bemenete van csak
[ Szerkesztve ]
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
.DLL
veterán
válasz pendre54 #33377 üzenetére
30-40k között mennek a Musiland 03 US (és Dragon) DAC-ok, nekem ezzel van eddig a legtöbb tapasztalatom, és az eddigi cuccaim közül (beleértve egy HRT MS-II-t és egy Heed Dactilus Plus-t is) ennek van a legjobb hangja, mind felbontásban, mind mélységében.
De azért van más is, pl. ott a topik összefoglalóban Bodz ajánlója, de a többivel nincs tapasztalatom.(#33379) csabika0001: Hát igen, egy újabb példa, hogy az alaplapi hang mennyire kuka tud lenni...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
válasz pendre54 #33147 üzenetére
Rosszul írtam. Ha egy elindított számot szüneteltetsz, akkor nincs hang Wasapi mellett böngészőben. Ha csak elindítod a programot, de nem játszol rajta le semmit, akkor működni fog böngésző is mellette.
Lényeg, ha Aimppal Wasapi mellett hallgatsz zenét, akkor először állítsd le, aztán kattints a youtube videó linkjére.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
válasz pendre54 #33143 üzenetére
Amelyik tetszik. Egyébként Wasapik között az event a legújabb, "legfejlettebb". Ez is letiltja a direct sound szoftvert, tehát ha youtube videót nem csak nézni, hanem hallgatni is szeretnél, be kell zárni a programot. Ha ez túl nagy kényelmetlenség, akkor használj direct sound kimenetet.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Revolut
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest