- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
btomi9
aktív tag
válasz Gabesz26 #42950 üzenetére
Igen, én is több irányban gondolkozom, de kipróbálási lehetőség híján nyilván nehéz a fotelból eldönteni.
Nézegettem ebay -en kínai L.K.S. Audio -nak van szimpla, vagy akár dupla ES9018 -as DAC -ja is, szemezgetek a Teac UD-301 -el, illetve ez a GD Audio is mint név, ismerős.
Azt tudom, hogy a Sabre ESx DAC -jai műveleti erősítőket, OPA -kat használnak. Ami teljesen diszkrét elemekből épül fel, de az DIY világ, nem készen kapható, pl. a Soekris DAM DAC -ja, arról is jókat mondanak. Wolfson, Burr-Down, ezek még amik híresek, sajnos egyiket sem hallottam, kissé vaktában lövöldözök
Ja, és egyik sem külső tápos. Egy másik fórumon láttam eladó Antelope Audio Zodiac+ az tud külső tápot fogadni, mondjuk az már nem ez az árkategória.
Ha a külső tápról lemondok, és "megelégszem" egy amúgy belül jó kis toroidos trafós táppal ellátot eszközzel, akkor a fentiek közül melyiket ajánlanátok? Van esetleg saját tapasztalt is, amiket már hallottatok, netán használtok jelenleg is?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabesz26 #40543 üzenetére
Mindent átfogalmaztam, csak tudd.
Nem értek egyet veled és Tamooval sem. Az első nekifutásra kicsit pikírt válaszomat emészthetőbbre cseréltem.Ha annyira jó a rendszeretek, hogy "szárítókötéllel" is remekül szól, hát örüljetek neki, mert nem kell beruházni drága kábelekre.
Nekem sajnos csak egy "ratyi" Denon DAC jutott, aminek a hangját viszont nagyon jól lehet hangolni az AQ kábeleivel. Nyilván máséval is.
Így ismét kerek szemekkel olvasom a kritikát és nem értem, hogy hol kerül a képbe a DA300?
Mert ugye egyikőtöknek sem az van???
Ezzel szemben én arról írtam, hogy a Denon DA300 seggébe dugtam az AQ USB kábelét.
Ezt ti is végigcsináltátok? De őszintén, mert ha igen, akkor nem írnátok ilyeneket.Te sem általánosíthatsz akkor, hogy:
"olyan, hogy tuti DAC, tuti erősítő, tuti kábel nem létezik, általában változó az emberek igénye, elvárása stb. + a rendszer szinergia"
Ezt te írtad pár órával ezelőtt, de akkor miért nem hiszed el, amit én írtam.......?Én elhiszem, hogy egy 3-400e ft-os Audiogd DAC-nak nincs szüksége jó kábelre, (bár szakmailag erősen kifogásolható) de az enyém nem ez a kategória.
Hogy tovább fokozzam az ellenállást, a fülesem is csak egy "ratyi" AKG K530-as és mégis hallok minden nüansznyi változást, akár+, akár - irányban. Megint nem mondok igazat?
Ne gondold, hogy feltűnési viszketegségben szenvedek, de egy dolgot nem szeretek: magamban tartani a hasznos információt. Mert ez hasznos lehet minden olyan Denon DA300-as tulajdonosnak, akik szeretnék finomítani a rendszerük hangját. Nem is értem, mi ezen a kivetnivaló?
Konkrét típusról beszéltem, nem általánosítottam.Azért teszem on-ba, mert úgy gondolom a DAC témához szorosan hozzátartozik ez is, ugyanúgy, mint a fejhallgató. Nem általában kábelről esik szó, hanem USB kábelről.
Bocs mindenkitől, részemről befejeztem a harcot, bármi is legyen rá a válasz.Privátban bárkinek szívesen válaszolok, ha valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabesz26 #40535 üzenetére
Gondoltam, hogy ez lesz belőle.
Leginkább ezért nem írok inkább semmit, mint hogy kardozzak bárkivel.
De akkor is elmondom, hogy az a "minimális" különbség annyit tesz, hogy eltűnt minden "gríz" vagy reszelősség a hangból, eltűnt a döngés, kitisztult a teteje, sokkal nagyobb lett a valós mély állomány, az énekhang akár női vagy férfi egészen előrejött, a részletek sokasága bukkant elő, amiket korábban alig hallottam, stb stb.
Ott van pl. Weather Report "Black Market" c. lemeze, amit alig lehet elviselni egyébként a sziszegő magasaival, vagy a dinamika szegény mélyeivel, a kakofon, összefolyó hangorgiáival és sorolhatnám még a rossz studio munka miatti negatív véleményemet erről az albumról.
A Carbonnal ez a helyzet gyökeresen megváltozott. (már a Forest-el is jobb volt.)Hallani a szólamokat, előkerült Jaco Pastorius basszusgitárja is, hallgatható és bőven elviselhető lett az egész album. Ez nem lehet placebo és aki ezt nem hallja, vagy nem hiszi el, azt csak sajnálni tudom, őszintén mondom, nem piszkálódva.
Ezek a pluszok számomra semmiképpen sem nevezhetőek minimálisnak, vagy elhanyagolhatónak az én olvasatomban. Inkább mondanám komoly és határozott előrelépésnek, ami , ha árasítani kellene, sokkal nagyobb értéket képviselne, mint a Cinnamon bekerülési összege.Tegnap fejessel végig hallgattam az egész albumot, ami az utóbbi 30 évben egyszer sem fordult elő.
Az én rendszerem nem is szuper csúcs baromi kiváló hűdeállatiklassz, hanem csak egy közepesnél jobb HM erősítővel hallgatott valami.
Vagy velem van valami gond?
Sajna pár órára eltűnök, munka miatt, de utána jövök, hogy meg tudjatok kövezni.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
.DLL
veterán
válasz Gabesz26 #38728 üzenetére
Line-out-on jobb a helyzet, de nem túl testes a hangja... Egyetlen szerencséje hogy a digitális kiszolgálás jó alatta :Đ Egy tiszta, lineáris táp, vagy akku még javíthat rajta, de nem próbáltam.
DA-300 után / helyett élvezetes hangot találni nem lesz könnyű szerintem.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gabesz26 #38124 üzenetére
Köszönöm.
Kicsit elbizonytalanodtam. A NAD saját DAC-ja nem túl acélos, hogy finoman fogalmazzak, legalábbis zenére, nekem nem. Még egy olcsó DAC is lealázza a belsőt, ezért gondolom - gondoltam, hogy a Denon azért mégiscsak komoly előrelépés lenne sztereóban, hiszen rengeteg pozitív vélemény kering róla a neten.
Sajna nem tudok és nem is akarok 2-300k-s Dacot venni, kb. 100-ból szeretném abszolválni a dolgot.(#38121) bkercso: Mire gondolsz konkrétan, nem teljesen világos. Mármint, hogy 100e ért már verheti az AVR400-at, vagy csak a Denon rossz választás?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tomacko
őstag
válasz Gabesz26 #37576 üzenetére
Csak aztán nehogy majd a bankszámlán megjelenjen egy borsosabb összeg valutaváltás címszóval.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest