- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz ribizly #65485 üzenetére
Pedig nem. Kis képzelőerővel és bátorsággal meglepően jó dolgokra lehet szert tenni olcsón. Aztán ha tévedésnek bizonyul, akkor úgy már valóban drága.
(#65486) stemplar07: Már meg sem lepődöm, hogy balanced meg rgb ledes. Valószínűleg ez sem fog kitörni a középszerűségből, de itthon is kapható lesz, így azért érdekes.
(#65499) Locutus: Hm, hozhat, volt már rá példa. Lehet mindenféle switchert kapni (pl), ha szükséges.
Wasapi nem jó? Létezik az ASIO4ALL, de szerintem még mindig hulladék, alulmarad a gyártói megoldásokkal szemben.[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Nos, megcsináltam az összeköttetést toslinkkel, és aktiváltam az alaplapi hangkeltőt.
Drivert nem raktam fel, mert a windows egyből megjelenített egy SPDIF (high definiton audio device) eszközt.
Ami működik is. 24/192-ig tudom állítani, és szól is jól. A hangminőségről most többet nem mondanék, mert eléggé be van dugulva a fejem a takonykór miatt, de szerintem átlagos hangforrások mellett nincs gond vele. Nemtom hozhat e bármi előnyt, ha felrakom az alaplapi hangkeltő saját drivereit?
Ami előny, hogy nincs késés. A TV-n át néha éreztem, hogy a hangok megkezdésében volt némi delay. Meg az is, hogy így nem kell a TV-t is állandóan a STU-n át hallgatni, ami kicsit macerás volt a hangerő állítás miatt. Hátrány, hogy ugye egyáltalán nem tudom a STU-n át hallgatni a TV-t, mert oda a toslink csati. De ez annyira nem fáj, mert ha filmezünk, az úgyis a PC-ről történik.Tudok ezen az alaplapi optikán át olyan hangot varázsolni az STU-ra, amivel bitperfect lesz? Tehát valami ASIO drivert foobar alá? Vagy ehhez kellene a saját hang drivere is?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz Dorien #65497 üzenetére
A szóban forgó fejhallgatók (AKG K701/K702/Q701) némi kiegyensúlyozatlansága nem csak a mély hiányából fakad, mert ha csak az lenne, akkor egy női kórus vagy hegedű teljesen jó tonalitással szólalna meg. A K712 sem csak annyiban több ezeknél, hogy plusz mélyet ad. Bár a relatíve visszafogottabb magastartományt is lehet mélytöbbletnek érzékelni; olyan zenékben legalábbis, ahol van jelen mély.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz ribizly #65481 üzenetére
"Éppen ezért kérdeztem. Mert nem rossz az a K702, de nem tudnám megvédeni akár egy ATH-AD900x-el, K712-vel vagy HD600/650/58x-el szemben, mert azok objektíven nézve jobbak."
Az AD900X és házon belül a K712 / K7XX szerintem is jobb a K701 / K702 / Q701-nél, a több mély miatt kiegyensúlyozottabb darabok. A Sennheiser hangzás azért más megközelítése a zenének, a HD650 kiszolgálása meg nagyon nem egyszerű. Az erősítők nagy részével csak egy részletes, nagy felbontású, de csapott magasokkal és terjengős méllyel rendelkező, kimondottan unalmas fejes. Az új HD650-nek a beszámolók szerint már más a hangolása magasok terén, nekünk a régi van.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bkercso
nagyúr
válasz pendre54 #65492 üzenetére
Az active ground arra jó, hogy ne follyon áram a földön, így a NYÁK földhálózatának hibái nem okoznak akkora torzítást. Persze a cikk nem ezzel indokolja, de az indokuk netto marhaság szerintem.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Frogged
aktív tag
válasz pendre54 #65494 üzenetére
Igen a myryad Z40 volt korábban, bodz mondta anno hogy hasonlo karakter az 503-as fejes erösítője.
Filoztam is hogy adi2 dac vagy ud 503 legyen de az új hangfalhoz a teac melegsége kellet mert elégé könyörtelen/steril hangzása volt még a momentdacal is.
Bár hozzá teszem a szobám akusztikája a ludas mert amikor átvételkor meg hallgattam egy 50M2-es szobában csoda szépen szoltak a hangfalak az én kis 10M2-es szobámban csökentek a mélyek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Frogged #65493 üzenetére
"Z40 után elégé hasonló az 503-al is a hangzás". Mármint a Myryad Z40-es erősítő után, mert ha igen, akkor igen csak egy hullámhosszon voltunk. Ugyanis, az UD-503 előtt, egy UD-301-es cuccom volt, egy Z40-essel párban. Viszont az UD-503 beüzemelése után, már 2-3 nappal eldöntöttem, hogy a Z40 megy az apróra, mert nem igazán tett hozzá bármit is, hogy érdemes lett volna megtartani.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Frogged #65488 üzenetére
Üdv!
Amikor megvettem az UD-503-at, én is elkezdtem nyomogatni a DAC távirányítóját, mind süket a csengőt, hogy lássuk a medvét, mit tud. Azután az egyik gombnyomás után, valami hasonlóba botlottam, hogy az Amiron Home-nak csak az egyik oldala szólt, de az is valami óborzalom módon.
Szóval, a távirányítón a "Headphone" gomb 3 állást szabályoz, és ha éppen a "Headphone Active GND" opció van belőve, nálam akkor van ez a szitu, amiről egyébként a mai napig halvány fogalmam sincs, hogy mi a rák is akarna lenni. Nyomkod a gombot addig, amíg nem jelenik meg a a DAC kijelzőjén, a "Headphone Active Stereo" felírat, és onnantól elvileg happy. Ha még se így lenne, akkor majd at itteni szakik mondanak valamit."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
fericske
addikt
Jött egy ilyen fel az internet hullámain, szörpölés közben. Talán valakinek itt kapóra jön.
Waves Audio - Plugin day sale -
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Ud 503-as dacot pár hete jó párost alkotnak a hangfalammal nagyon meg szerettem.
Most jutott eszembe hogy csak kiváncsiságból ki próbálom a fejesemmel is rádugom a 400i-t és nem szól csak a bal oldala és az is elég rémesen, néztem más fejesel más kábelel ott is ez a helyzet .
Van valami beállítási huncutság mint a hangerő szabályzó részénél vagy csak szimplán rossz a fejes erősítő része? -
icp1970
senior tag
üdv. Ciry Audio DAC-ot,pontosabban Ciry Audio T4-et halott már valaki hogyan szól?
-
stemplar07
őstag
Igen, valóban, közben utána olvastam, hiába erős, a hangminősége jóval rosszabb mint a Q5/X7/X7ii bármelyik Am2-5 ig létező erősítő moduljainál .. kár ,mert az ötlet maga szimpatikus .
( és mivel kifutó, lehet itt is lesz frissebb verzió , balanced outtal is , )ahogy az olympus 2 helyett hamarosan itt a FiiO K3 unbalanced/balanced kimenettel, a felbontás kódolást színekkel jelezve , stb , remélem lesz K5 frissülés is.. -
ribizly
veterán
Inkább csak a pénztárca, ahogy itt a világot elnézem. Ha csak abból indulok ki, hogy infrastruktúrára, kábelezésre (táp, vezérlés, interconnect, fejes/hangfal) is bőven el lehet költeni súlyos milliókat forintban, és akkor még a képzelet be sem jött a képbe, de már itt elakad(na) a dolog.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
válasz bajnokpityu #65477 üzenetére
Én is a HD600-nál ejtettem ki a képből anno a K702-t. Nomeg azóta is volt néhány váltás.
@Ba cy lus
+1 Éppen ezért kérdeztem. Mert nem rossz az a K702, de nem tudnám megvédeni akár egy ATH-AD900x-el, K712-vel vagy HD600/650/58x-el szemben, mert azok objektíven nézve jobbak.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Még mindig Denon 4308 DAC kérdés
Hogyan kapnám a jobb hangot?
1: Ha a gépből USB C + HDMI átalakítóval vinném az erősítőbe a hagot, ilyenkor a Denon PCM 1791-es DAC-a menne.
2: Ha USB-n egy Fiio E10k PCM 5102-es DAC-on keresztül menne coaxial kábelen keresztül az erősítőbe a hang.
Viszont a 2-es variáció esetén hiába van a DAC, a jel digitálisan menne a coaxial kábelen az erősítő felé nem?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
gianni85
veterán
válasz emiki6 #65459 üzenetére
Ez betudható valószínűleg az s7 magas kimeneti impedanciájának, és gyenge erősítésének. Most épp cucchiány következtében s7-en hallgatok spotify-t, de rá van dugva a headamp, és teljesen élvezhető. Azért egy jó negyed tekeréssel feljebb kell tolni az erősítőt, mint a korábbi dap-om 2V-os line out-járól etetve. Ha nem tudnám, hogy egy jobb dac mit képes még a fejhallgatóból kihozni, akkor teljesen ellennék vele. Az az ibasso dap elég bitang, és az iem-ek is nyernek a megfelelő erősítésből.
-
bajnokpityu
félisten
-
Bodz
nagyúr
Értsd úgy, hogy objektíven nézve részletesebb, tisztább. De persze nem ilyen egyszerű a dolog. A K214 melegebb, vastagabb hangú, kellemesen simít, ami ellen azért nem szokott tiltakozni a 701/702 tulajok többsége, jobban ellensúlyozza a fejes hidegségét. Szerintem (és ez az erősen szubjektív) hallgathatóbb lenne így a végeredmény.
Van ugrás, csak nem mindig és nem akkora. De ha százat akarsz költeni az sem gond, annyiért is akad megfelő darab a K702-höz.
[ Szerkesztve ]
-
valek
csendes tag
Köszöm szépen a válaszokat!
Bodz! Őőő. Mit értesz a „technikásabb” kifejezés alatt? Zeneibbé tenni? Ez nem függ személytől egy csöppet? Kinek mi a zenei?
szakibá…! Az kemény pillanat lehet, amikor ez a PC digitális hangtovábbítás kiderül a frissen vásárolt vasat élvezni akaró számára. Máskülönben Te szavakba tudnád öntni, hogy milyen hangot varázsol a fejhallgatóidba a HEAD erősítőd? Vagy miben lehetne jobb? Bár, egy fejhallgatón szerzett tapasztalat mennyire vihető át egy másik fejhallgatóra…?
Máskülönben valóban olyan nagy minőségi ugrások vannak, ha pl 50 e-ről 100 ezerre növelném az erre szánt keretemet? Vagy csak szőrszálhasogatás zajlik már ezen szint felett? Bár bizonyára a kapcsolt szolgáltatások száma is növekszik.
Érzem ezen témában – is – sok a hiányosságom.
-
Locutus
veterán
Most konkrétan úgy szól amúgy, hogy nvidia hdmi audio a tv-be, tv-ből meg toslink az STU-ba. Mert ez a kapcsolódás eddig is létezett, hogy TV-t is ki tudjam küldeni az STU-n át.
Ennél szerinted jobb lehet az integrált audió közvetlen(ebb) toslinkes kapcsolata?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Bodz
nagyúr
válasz Locutus #65470 üzenetére
Azért ne írd le az optikai kimenetét az analóg teljesítménye miatt, hátha az használhatónak bizonyul. Én feltétlen tennék egy próbát. Még az is lehet jobban fog szólni így az STU, ki tudja?
Vehetsz usb-spdif átalakítót is, csak az kissé drágább beruházás egy toslink kábelnél.(#65464) stemplar07: A K5 nem egy különösebben jó erősítő. Árát értelmesebben is el lehet költeni. Persze, tök jó hogy dokkolható, de na...
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz fericske #65457 üzenetére
Azt hiszem az eredetit még nem nem, csak a kínai klónokból vagy 3 fajtát.
(#65463) Kisszidi: eBay, Amazon, Ali. A Da2 pl most angol Amazonról jön ki legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz gianni85 #65461 üzenetére
Hidd el tisztában vagyok vele , de ahogy Te is, úgy én is nem bírom a karosszékhez ,, kötözést egy kábellel.. ( majd nyugdíj környékén..veszek is..de ez a HD650 bizony ki van találva..úgy 14 éve.. és nem bántam meg )
Alapvetően a FiiO F9pro+Earstudio (LDAC/balanced +10 m mozgáskörzetben)) HD660s+Q5 balanced , több mint elég , a Q5+HD650 balanced pedig , nekem még így is gyönyörű hang , FLAC/ 24/MQA/DsD esetén is.
A modularitása tetszik a FiiO-nak , (mindezt nem A&K horror áron)
A K5 a 16 ohm 1,7 W-ot termel (300 ohm 150mW vs Q5 balanced 70 mW), dokkolható a Q5-el (az AKM DAC kódol, külső táp stb), egy próbát megér . (ebay 30 körüli ár )(Amúgy is már az összes FiiO M széria (pl M9)már USB-C vel lesznek és a balanced trend útjára indul .)
-
szakibá...
senior tag
Nekem van Scarlett 2i2-m és sok fejhallgatóm (K702-m nincs). Én jól elvagyok az erre dugott ART erősítővel, ami nagyon hajaz arra az AKG-ra. Viszont van egy szintén négy független erősítőt tartalmazó OEM kütyü HA400 néven, amit pl. a Behringer is forgalmaz a kínaihoz képest kétszeres áron. Na, ettől óvakodj, mert furcsa módon a Scarlettre dugva megjelennek a PC digitális hangjai (pl. egér mozgatása, stb), amit a Scarlett más erősítőkkel nem produkál. Viszont a régi Terratec kártyám elviseli a HA400-at. A YT-on van hozzá egy mod, azt még ki fogom próbálni, hátha javítja a hibáit, mert akkor ár-érték szempontjából nem lesz rossz.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
gianni85
veterán
válasz stemplar07 #65460 üzenetére
Én a helyedben azért elballagnék a telóval és a q5-tel hallgatózni, csak hogy lásd mennyi marad még abban a hd650-ben, amit egy normális asztali cucc kihoz. Én is hordozható parti vagyok már, mert nem szeretek fix helyen zenélni, de ezért nincs is hd650 kaliberű fejesem.
-
stemplar07
őstag
válasz emiki6 #65459 üzenetére
Egyik sem rossz szerkezet az iBasso, meg a Shure sem, bár nem tudom ,hogy bírjátok az ,,agyba dugós,, füleseket,, engem zavar , alig hallgatom a FiiO F9prot..
Az S7-el kb cincogna a HD650 ..volt , akkor vettem az A&K xb10-et ,hogy valami hangot is hallhassak, még ha BT-n is
A FiiO K5- höz lehet kapcsolni a Q5-öt (dekódolásra ) nem is tudtam eddig , elgondolkodtató szerkentyű , kifutó darab,bár van rajta balanced line out ... -
emiki6
veterán
válasz stemplar07 #65458 üzenetére
Én most egy iBasso HDP-R10 ről hallgatom a shure se215-öcském és hát wow, kicsit más, mint s7-tel. A mélyek nem ömlengenek, hanem megfogottak, testesek, jók. Persze az s7 azért good enough kategória vagyis ha nem is jó, de szerencsére hallgatható.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fericske
addikt
Lehmann Audio Linear-t hallottad már?
Rosszat még nem olvastam róla.
Csak úgy. Nem tervezek venni. -
-
addikt
"Visszalépés lenne az UD503 saját erősítőjéhez képest."
Na, az ilyesmi válaszok általában tetszenek, mert utána nyugi van , de azért, hogy végleg elvarrjuk ezt a szálat(vagy nem), azzal kapcsolatban is mondjál már véleményt légyszi, hogy a HA-501 esetében mi lenne a szitu? Úgy tudom, hogy neked volt is ilyen erősítőd."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
valek
csendes tag
Szervusztok!
Van egy számítógépről – laptopról – működtett– Focusrite Scarlett 2i4, második generációs hangkártyám,
– egy pár RCF Ayra Five stúdiómonitorom
– egy AKG K702 fejhallgatóm.Ez utóbbihoz keresek asztali fejhallgató erősítőt, jobb eredményt remélve, mint amit a Focusrite hangkártya fejhallgató kimenete szolgáltat. Az sem baj, ha két fajhallgatót is rá tudok kötni, bár ez talán barbárság, de nem is központi a kérdés. 50000 forint alatti összegben gondolkodom. Jobbára komolyzenét, jazzt, hangszeres zenét hallgatnék véle. Van esetleg megosztható tapasztalatotok a témában? Tudom, hogy nekem is meg kell majd hallgatnom a kiválasztottakat, de első körben a Ti vájt fületekre hagyatkoznék.
Az AKG ehhez a fülsehez a saját oldalán indoklás nélkül a saját HP4E erősítőjét ajánlotta.
Nem vagy tájékozott ügye a dologban, nem tudom milyen technikai adatoknak kell, milyen összefüggésben lenni a fejhallgató erősítő és a fejhallgató közt.
Egy másik füleséről az AKG-nek, a K701-esről olvastam sok helyen, hogy nagyon nem mindegy mire kötjük, mert nem hajtja meg bármi. Nem tudom, hogy ez így működik-e a K702-nél is.
Nem vagyok nagy audiofil, de ha már van ez a fejhallgatóm, akkor szeretném belőle kihozni, amit lehet.
Örömmel olvasom segítő ötleteiteket.A Sense V1 nevét olvastam többször ezen a fórumon. Jól muzsikál most is a dolog? Ezt ebay-en érdemes? Bizonyára vannak más hasonlóan hatékony darabok, vagy változott is valamit azóta a piac, mióta megjelent a K702.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket! -
Dimaj
aktív tag
M-audio m-track 2x2 és m-audio bx8 közé nézelődök rendes szimmetrikus kábelt, ez az egy féle van hitspace-be, gondolom nem véletlenül. Ez jó ár érték arányú vajon? [link]
Most ez van jelenleg és kiderült elvileg nem szimmetrikus ez, pedig azt írja a honlap... [link]
Illetve milyen előnyeim lennének ha lecserélném, és mire való akkor az a soundking kábel?
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy volt-e már valakinek tapasztalata, a TEAC AX-501-es [link] erősítővel, és azon belül is, a fejhallgató erősítő része érdekelne.
A tesztekben, érthető okokból, elsősorban a hangfalas tapasztalatokat emelik ki, a fejhallgató erősítőt elintézik röviden azzal, hogy az is jó, de nem igazán vesézik ki. Nyilván ott van a HA-501, ami viszont kimondottan fejes erősítő a TEAC palettáján, de azért csak érdekelne, hogy ez mit villantana ezen a téren, mondjuk egy UD-503-al párban."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Kisszidi
csendes tag
Sziasztok,
Kis méretű USB DAC-ot keresek. Főleg laptopra kötném munka és utazás során, ezért kisebb méret előnyt jelent.
Nincs komoly fejesem, Sennheiser Momentum 2, páromnak Sony WH-1000x M2 (kábellel használjuk mindketten ha otthon vagyunk). Emellett van 1 Grado SR225e, ezt a nyitott kialakítás miatt kevesebbet tudom használni.Amit várnék:
Kis méret
FLAC zenéim vannak többnyire, ezeket tudja kezelni.
+Jó lenne, ha lehetne Androiddal és iPhone-nal is használni, de ez nem fontos.
+DSD kezelése sem lenne hátrány, de ez sem fontos.Amiket néztem:
Sound Blaster PLAY! 3
Sound BlasterX G1
Sabaj DA1 (SMSL X4)
Sabaj DA2 (SMSL IDEA ?)SB-ben tetszik a hagyományos USB, közvetlenül laptopra köthető.
Spec alapján a DA2 felé hajlok, de érdekelne a témában jártasabb emberek véleménye.Előre is köszönöm!
-
icp1970
senior tag
Üdv a topikban. Ajánlásotokra vettem egy Audio-Technica ATH-M40x fejhallgatót,amit örömmel hallgatok.És a notebookom (Lenovo Think Pad T570)alap lapi hangkártyájától szeretnék jelentősen feljebb lépni.Hordozhatót szeretnék,de nem fontos a pendrive méret.Lehet használt is,itthonról előny.. 35 max 40 000Ft-ig tudok el menni.Ebből az összegből ,tudom nem sok,kellene ki hoznom.Különböző itthoni aprókat nézegetve ill utána olvasva ezeket találtam. Korg DS-DAC-100m, TEAC HA-P50, IFI Idac DAC, LH Labs Geek Out 720 USB .Nem szeretem ha bármelyik tartomány ki van emelve,lényeg lenne a lágy,de azért részletes,természetes hang.Főleg akusztikus műfajokat hallgatok.Ezek közül melyik lenne az első kettő leg jobb?Köszönöm előre is.
-
s4tch
veterán
Audioengine D3 szállítással együtt $68 a massdropon. Hmm, irodába egész jópofa lehet.
-
stemplar07
őstag
-
Orgi
addikt
Szia, ezen így nem gondolkoztam, mondanám hogy azt szeretném hallani, mint ahogy élőben szólna :-) Felfújt mély nem kell az tuti. Az erősítőm elég izmos, kell is a Dyno hangfalaimhoz, ha ez segít, olyan dögös és agresszív. Mindenféle zenét hallgatok, bluest, kelta zenéket, de Metallicát is akár... Ez segít vmit?
-
bkercso
nagyúr
válasz stemplar07 #65438 üzenetére
Ebből is látszik, h kis különbségeknél nehéz számok alapján összehasonlítani. Biztosan nem a 0,4dB-től lettél elégedett, mert azt nem hallod. Talán a karaktere más, vagy a számok nem pontosak... Mindkettő elképzelhető.
-
stemplar07
őstag
válasz bkercso #65435 üzenetére
,,fijug,, Ti kötözködtök velem ,újfent ,, te írtad: ,,+10% power az 0,4dB, ami kb. semmi.,, nos a diskurzus a ,,lóerőkből indult el,, Nekem csupán ( mobileszközhöz képest) a DSD/MQA és csak(!) a HD650 esetén volt hiányérzetem , ez ezzel a +10 %-al , helyreált, mindezt úgy, hogy a balanced módról sem kell lemondanom ..
És most ne gyertek a balanced/unbalanced , sabre/akm közötti különbségekről .
Felajánlom, hogy a HD660/650-el bármikor meghallgathatjátok , én is ezt tettem mielőtt megvettem az AM3B modult az iJoe-ban, mivel az egyik tulajnak van X7ii/Q5 ,ő ajánlotta az Am5 helyett .
És ,hogy hogy szól ? szerintem kva jól,,,bodz,, Te lemaradtál az elejéről itt csupán két erősítő modul összehasonlításáról volt szó ..nem pedig számokkal dobálóztam Sir,hanem én kértem segítséget ,két modul összehasonlítására, ,,bkercso,,-tól. és egy ,,c,, variációt választottam
-
Bodz
nagyúr
válasz stemplar07 #65434 üzenetére
Ezek csak számok, azt igazából nem árulják el, hogy hogyan szól. De másolok be én is kupacot, mit tudunk meg belőle? Jól, rosszul szólhat ez alapján?
XLR
x Output level switchable +19 dBu, +13 dBu, +7 dBu, +1 dBu @ 0 dBFS
x Signal to Noise ratio (SNR) @ +7/+13/+19 dBu: 117 dB RMS unweighted, 120 dBA
x Signal to Noise ratio (SNR) @ +1 dBu: 115,4 dB RMS unweighted, 118,9 dBA
x Frequency response @ 44.1 kHz, -0.1 dB: 0 Hz – 20.2 kHz
x Frequency response @ 96 kHz, -0.5 dB: 0 Hz – 44.9 kHz
x Frequency response @ 192 kHz, -1 dB: 0 Hz – 88 kHz
x Frequency response @ 384 kHz, -1 dB: 0 Hz – 115 kHz
x Frequency response @ 768 kHz, -3 dB: 0 Hz – 109 kHz
x THD @ -1 dBFS: -112 dB, 0.00025 %
x THD+N @ -1 dBFS: -110 dB, 0.00032 %
x THD @ -3 dBFS: -116 dB, 0.00016 %
x Channel separation: > 120 dB
x Output impedance: 200 Ohm balanced, 100 Ohm unbalancedCinch
As output XLR, but:
x Output: 6.3 mm RCA jack, unbalanced
x Output level 6 dB lower than XLR (-5 dBu to +13 dBu @ 0 dBFS)
x Signal to Noise ratio (SNR) @ +13 dBu: 117 dB RMS unweighted, 120 dBA
x Signal to Noise ratio (SNR) @ +1/+7 dBu: 114/116 dB RMS unweighted, 117/119 dBA
x Signal to Noise ratio (SNR) @ -5 dBu: 109 dB RMS unweighted, 113 dBAPhones
As Cinch, but:
x Output: 6.3 mm TRS jack, unbalanced, stereo
x Output impedance: 0.1 Ohm
x Output level at 0 dBFS, High Power, load 100 Ohm or up: +22 dBu (10 V)
x Output level at 0 dBFS, Low Power, load 8 Ohm or up: +7 dBu (1.73 V)
x Signal to Noise ratio (SNR) @ +22 dBu: 117 dB RMS unweighted, 120 dBA
x Signal to Noise ratio (SNR) @ +7 dBu: 116 dB RMS unweighted, 119 dBA
x THD @ +18 dBu, 32 Ohm load, 1.2 Watt: -110 dB, 0.0003 %
x THD+N @ + 18 dBu, 32 Ohm load: -107 dB, 0.00045 %
x THD @ +14 dBu, 16 Ohm load, 0.94 Watt: -110 dB, 0.0003 %
x Max power @ 0.001% THD: 1.5 W per channelIEM
As Phones, but:
x Output level at 0 dBFS: -3 dBu, 0.55 V
x Signal to Noise ratio (SNR) @ -3 dBu: 115 dB RMS unweighted, 118 dBA
x Max power, 8 Ohm, 0.001% THD: 40 mW per channel -
bkercso
nagyúr
válasz stemplar07 #65434 üzenetére
Kit érdekel? Mit árul el a hangról mindez?
-
stemplar07
őstag
válasz bkercso #65431 üzenetére
:-) sokkal erőteljesebb lett a dolog a HD650-el, mindenféle téren az AM3B-vel
itt a valós adathalmaz :
AM3a Balanced 2,5 mm AM3b Balanced 4,4 mm
Kimeneti teljesítmény 1 ≥380 mW (16Ω / THD + N <1%) ≥420 mW (16Ω / THD + N <1%)
Kimeneti teljesítmény 2 ≥400 mW (32Ω / THD + N <1%) ≥ 498 mW (32 Ω / THD + N <1%)
Kimeneti teljesítmény 3 ≥63 mW (300Ω / THD + N <1%) ≥70 mW (300Ω / THD + N <1%)
Frekvenciaválasz 6 Hz ~ 60 kHz (-3 dB) 7 Hz ~ 57 kHz (-3 dB)
Jel-zaj arány ≥119 dB (A-súlyozott) ≥119 dB (A-súlyozott)
Kimeneti impedancia <1,7 Ω (32 Ω terhelés) <3 Ω (32Ω terhelés)
Csatornaelkülönítés ≥97 dB (1 kHz) ≥109 dB (1 kHz)
Torzítás és zaj <0,003% (1 kHz) <0,001% (1 kHz)
Csúcskimeneti feszültség > 10 Vp-p > 11,8 Vp-p
Maximális kimeneti áram > 150 mA (referenciaérték) > 150 mA (referenciaérték)
Adaptív impedancia 16 ~ 300 Ω 16 ~ 300 Ω
Alsó zaj <7.3uV <6.5uV
-------------
nem tudom szerkeszteni jobban..[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz alphamooncam #65432 üzenetére
Így van. Nagyon sok felvétel el van rontva már a maszterelésnél.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
alphamooncam
őstag
ABX teszt.
Valami kínszenvedés volt az elejétől kezdve. Második számnál feladtam.
Biztos a hallásommal van baj, de úgy vettem észre, hogy a "tömörítetlen" hanganyag IS piszok gyenge minőségű, egy lapos dinamikátlan fos.
Márpedig, ha a referencia gyenge, akkor a teszt maga is kifogásolható, és nem alkalmas arra amire kitalálták. Szerintem.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
bkercso
nagyúr
válasz stemplar07 #65428 üzenetére
+10% power az 0,4dB, ami kb. semmi.
Miért számok alapján hifizel?kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Nestor16
senior tag
válasz emiki6 #65426 üzenetére
Kipróbáltam egy (tömörítetlen, tömötített) hangtesztet, amit valamikor korábban linkeltél. Természetesen hittem, hogy meg tudom különböztetni, de nem. Szóval ja', jó lesz az az MP3 is.
Meg közben sikerült rájönni pár dologra. Egyrészt, hogy jó az a CD minőség is akkor, plusz a foobar úgyis a formátumnak, bitrátának megfelelően játssza le, fölösleges állítani.
A LAME-val pedig megszenvedtem, a foobar kérte a konvertáláshoz a lame.exe fájt, de a hivatalos helyről csak a forrást lehetett letölteni.
Na hát köszönöm, nagyrészt letisztult amit akartam.Üdv, Dávid
-
OPiiPO
veterán
válasz gordonfreemN #65427 üzenetére
igen
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
stemplar07
őstag
válasz bkercso #65422 üzenetére
[link]
[link]
Időközben meglett a legkedvezőbb megoldás a cca..+100mW-ra balanced mód mellet
,,Bask in the beauty of 4.4mm balanced with FiiO AM3B and BL44 ,,
4,4-es pentaconn kimenet amihez a FiiO 2,5-4,4mm balanced fordítót gyárt (így aztán a meglévő 2,5 mm-es balanced kábelek is jók), kb 10% more power , ami leginkább a HD650/DsD (DoP) esetén már elégnek tűnik , a 660s -hez eleve adtak egy másik 4,4-es pentaconn végű kábelt is , azzal pedig ez már több is mint kellene. (nekem..egyenlőre , de az ördög nem alszik )[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem egy Musiland Monitor 04 MX-et. Köszönöm az aktív topiklakóknak. Innen szereztem az infókat, driver telepítésre rákészültem, szinte már túl könnyen is ment, 3-ra eltaláltam mi kell neki. 4.3.9.0 működik. Fw-el nem foglalkoztam. Azóta használom, elégedett vagyok vele egy Microlab Solo 6C társaságában. Gombokat megtanultam, a leírtak nálam sem működnek: bekapcsolni nem lehet, lejátszó módban nem megy a flac sajnos, mert egyből lefagy. Pedig érdekelt volna a hangja, mivel gondolom úgy lenne a legtisztább.
Ha már tiszta hang - gyönyörű átkötés - úgy gondolom most már van értelme flac-et hallgatni és kihozni ebből a hangcuccból amit csak tud. ASIO témában utánaolvastam, foobar2000 fent és be is van állítva ezen leírások szerint. Lásd:Channal mappinget csak most próbáltam ki, magától is felismerte. Adódik a kérdés, hogy ha 2x rákattintok akkor mit is lehet állítani abban a kínai ablakban? Egy kicsit kínai. És mennyire állítsam: 128 - 16384 között mozognak az értékek. Tehát idáig megvagyok. A leírásban a SoX resampler-nél elakadtam. Az is valami plugin lenne? Nem találtam. Ezután a mintavételi gyakoriságot és bitmélységet állítaná be mind a foobarban (gondolom ehhez kellett telepíteni ezt a SoX resamplert) mind a Windowsban - vagyis így 3 helyen
Ezt hogyan tudom én is beállítani foobarban? Jelenleg csak 16 bit / 44100 Hz van beállítva a Windows ablakban, csak így működik. Bár azt sem tudom mennyire lesz ennek értelme ha egyszer a flac zeneszámokra is ennyit mutat a foobar.Üdv, Dávid
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Munkahelyen Beyer Custom Studio-t hallgatok, jelenleg egy HRT Microstreamer-rel PC-ről, sajnos Windows Media Player-rel (Nem tudok külső programot futtatni.). Iszonyatosan hiányzik számomra egy hangerőszabályzó tekerentyű a rendszerből, hogy ne kelljen a egérrel, meg F8, F9-cel buziskodni hangerőszabályzáshoz.
Hadd érdeklődjem, mondjuk kb. 50 eFt ráfordításával tudnátok olyan DAC+AMP-ot ajánlani, ami hangminőségben előrelépést jelent, kellemesen meghajtja a fenti fejhallgatót, van rajta hangerőszabályzó és külső driver telepítése nélkül felismeri a Win10?
Nagyon köszönöm!
-
stemplar07
őstag
válasz bkercso #65422 üzenetére
köszi a választ, kb én is ezt gondoltam a balanced AM3 / unbalanced AM5 ről, hasonló, de még azt megteszem, hogy az Ijoe -nál kipróbálok egy AM5-öt , a HD650-el ..puding és a próba ..
Alapvetően csak egy alkalommal hallgattam stabil fejes erősítőt (Beyert , típusát ne kérdez drága volt), az tetszett...de a fotelbe szögezett ember nem én vagyok , ha a kocsiba beülök,(és sokat kell mennem) már auxon van a V30 , kb 3x úgy szól Flacról , mint a saját cd-ről (nem mp3..)szólna .(pedig csak egy alap bose gyári rendszer)
(az alábbi különbségek nem csak a hangerőre vonatkoznak, hanem a dinamikára, bass stb..,és a reprodukció minőségére )
1,FiiO Ollympus 2 , kb 4x úgy szól a Q5
2,A&K XB10 /balanced 3x
3,Earstudio ES100/balanced 2x
4, LG V30 (50 ohm alatt szinte azonos a Q5el a Sabre(hideg) vs. Ak(meleg) hangzás ízlés kérdése (ad900x ,FiiO F9pro)
---150 ohm-nál már kb 3x jobb a Q5 a V30-hoz , 300 ohm ..ugyancsak
5,Yamaha RXV-781 , hiába a technika ,Burr-Brown csatornánként (DsD stb), azért az egy ,,házimozi,, inkább,.. a Q5 el kódolva , vonalon szebben szól, mintha saját magán fut , a Tidal pl.
tudom szegényes összehasonlítás , kb ez a helyzet . -
bkercso
nagyúr
válasz stemplar07 #65421 üzenetére
A 660S a mélytartományban, ahol a teljesítmény nagy része szükségeltetik 250-300ohmos. Így ugye 70mW vs 55mW a kérdés. A különbség 1dB, ami alig észrevehető. Tehát egyformák.
zajmentes stabil táppal ellátott (vagy külön táppal) fejerősítő mennyivel jobb
A hordozható eszközök akkuról járnak, így a belső kialakításuk a kérdés ugye.
Azért kérdeztem, hogy mit hallottál még, mert sokat írsz a Q5-ről, de nem derült ki, hogy mihez képest tetszik. A hifiben minden állítást csak valamihez képest lehet értelmezni. Én továbbra sem lettem okosabb arról, milyen a Q5, csupán annyi derült ki számomra, hogy neked tetszik.[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz bkercso #65404 üzenetére
Tisztában vagyok azzal,hogy egy zajmentes stabil táppal ellátott (vagy külön táppal) fejerősítő mennyivel jobb hang/dinamika/szeparáció stb-el jobb ,főleg egy Sen 6xx –kategóriával , ez nem vitás ,hallgattam már egy Beyerrel , de egyenlőre élvezem a ,,mobilitást, és nem csak otthon hallgatok zenét.
De ha már szakértelem , valaki ha segítene .
A FiiO Q5 (egyenlőre untig elég a Senn 660S és az Ad900X/FiiO F9Pro-hoz meg pláne) . A HD650 már ,,kissé kérdőjeles főleg Tidal MQA/dsd-ben.
Itt egy műszaki adatlap a FiiO Q5(X7/X7ii) cserélhető modulokról ,
[link]Jelenleg amivel a Q5 szerelve van az az AM3a (>70mW(300Ω/1kHz)16~300Ω (Recommended)) ezt használom jelenleg balanced módban .
Az AM5 modul, mint következő lépcső ami ,,állítólag erősebb,, ( >55 mW(300Ω/1 kHz)
(300Ω/1kHz)16~300Ω ) ez viszont csak unbalanced módban hajtható . ( (mindkettő AMP >11 Vp-p Peak Output Voltage ) A AM3a /balanced (AM5/unbalanced mód különbségét figyelembe véve melyik modul az ,,erősebb,, ?( ha a balananced/unbalanced kérdést is figyelembe vesszük...) Na ez nekem már magas .. -
kromatika
veterán
58X és 400S. Leg főbb kép notiról,és néha telóról.(Huawei Mate 10 Pro.) Régen hallgattam 440S-el,és nagyon tetszett a tere,meg úgy összességében is. Össze is hasonlítottam Fiio E17 K Alphen 2 vel,és Opo H2 se-vel is. A Teac tetszett a legjobban,csak már régen volt,ill akkor még nagyon az elején voltam ennek a világnak.Meg most ugye a korg hoz képest kérdezném hogy jobb e? Bízom a válaszodban.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
AK100 szakikat kérdezném, hogy bluetooth-on lehet streamelni zenét a lejátszóra? Olyan, mintha lenne ilyen funkció benne, de eddig nem sikerült életet lehelnem bele, de kipróbálnám.
Mondjuk most annyira szar az elektromos hálózat, hifi-hűtő-noti 5-7 USB eszközzel, hogy elég rendes zajt szednek össze a DACjaim, bár én a hűtőre gyanakszom.
Mindenesetre ilyenkor előny az optikai bemenet, mert ez bizony így tök zajmentes. Kipróbáltam egy "zajos időben", beledugtam tölteni USB kábelt laptopról, egyből meg is jelent a zaj a hifin....Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a válaszokat, a két konkrétat is (Korg DS-DAC-100m és Nuprime udsd, mindkettőből látok használtan eladót).
Nem tudom, mik az igényeim, hogy érted? Gyakran hallgatok zenét egy rendes erősítővel és két nekem tetsző hangú Dynoval, a belső PCI hangkártyát cserélném le vmi jobb hangú dologra. Látom, hogy ezer féle ilyen dac van, számomra nem világos köztük a különbség igazából... De a zenéim nagy része normál flac/ape, tehát nem nagy felbontásúak és nem fülest használok.
Volt itt linkelve az az SMSL Sanskrit pl, az így tetszik ránézésre, de persze a két linkelt cucc is, ebay/paypal nem akadály. -
kromatika
veterán
sziasztok. TEAC HA-P50 milyen a Korg DS-DAC-100m hez viszonyítva.hang karakter tér stb..Előre lépés lenne e a teac a korg tól?
-
bkercso
nagyúr
válasz gordonfreemN #65400 üzenetére
Zsugorcsövet látok a készüléken, bár ez még nem kettős, ez igaz.stemplar07: Dedikált fejeserősítőt hallottál már?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz gianni85 #65398 üzenetére
Sokszor volt már róla szó és bocsi, h még1x leírom, de a szimmetrikus készülékek csupán azért jobbak sokszor, mert nehezebb őket elrontani. De elméletileg az aszimm-ek is ugyan úgy lehetnek jók, szóval nem kell mindenáron szimmetrikusban gondolkodni.
A Benchmark Audio is cikkezett a témában.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
stemplar07
őstag
válasz gianni85 #65398 üzenetére
Biztos igazad van, én csak jeleztem, hogy meglepő módon a 300 ohm ellenére bizony balanced módban van elég ,,kakaó,, és dinamika is , Az ES100 egy mobil ,,izé,, arra nagyon alkalmas .
Stabil DAC/AMP-ra nem vágyom( egyenlőre.. ) a FiiO Q5 viszont teljesen alkalmas dinamikusan , gyönyörűen szól ( balancedben) a 300 ohmos HD650-el, a HD660s-el pedig aztán nagyon (ugyancsak balancedben a teljes lehetőség 60%-án már süketülés és a basszusoknál elég komoly ,,szélvihar,, érezhető ).
szerk:
(ps. a E10K Olympus 2 már vagy 6 éve megvan, bár nagyon ,,egyszerű,, szerkentyű alapvetően egy 3 utas PC hangrendszerhez használom (hangkártya helyett, meg néha a AD900X-hez ), de még az is meglepően szól a Sen-ekkel )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest