-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
De bodz logoutjában aszem csak a sanskrit 6 ost emelte ki.
-
Bodz
nagyúr
Bakher! Akad neked STU is.
(#61392) aznem: Igen, a Phonitor mellé gondoltam a Marantzot. Bár külsőleg nagyon nem passzolnak.
(#61393) YceBear: Szeretnél valami napi jó ajánlatot, vagy csak kifejezetten a Sanskrit Pro érdekes?
[ Szerkesztve ]
-
YceBear
tag
Bodz regebben linkelte a 65 EUR -os Sanskrit Pro -t ami sajnos keson vettem eszre. Azota figyelem az arat hatha megint lesz ebben az arban. Erre ma mit latok 169 rol 300 Eur lett. [link]
-
aznem
tag
A megadott 503 linket tanulmányozni fogom.
(Sajna az itthon hirdetett NT változat nem hazai beszerzés, garis.)Nem a sört sajnálom, de most sajnos nem alkalmas -ezt is köszönöm!
(Ha úgy alakulna, természetesen jelzem.)Lehet félreérthetően írtam, Phonitor Mini elé szükséges DAC ra érdeklődtem.
Vagy ez: Marantz HD-DAC1. -arra volt? -
crowgun
tag
Ezzel most valaki nagyon jól járhat: [link]
-
Bodz
nagyúr
Általában itt a legolcsóbb. Páran rendeltek már (mást is), eddig nem volt panasz.
Igen, abban. Ja meg kicsit meg van nyírbálva az NT-503 fejes erősítője.Azért néha akad eBay-en is használt belőle.
Ha hajlandó vagy egy látogatást tenni a napfényes és vidám Szabolcsba, akkor lehet tudok segíteni SPL meghallgatásban. 3 sör a gazdájának, már most mondom.
Hm, hát talán Marantz HD-DAC1.(#61388) qaywsxedc: Olcsó mindenes. Van ugye távirányító, fejes erősítő, tud kártyáról és usb eszközökről is lejátszani. Nincs rossz hangja, sőt, bár igazából semmiben sem kiemelkedő, tehát ha csak dac kell mondjuk, akkor ennyiért van jobb. Olyan embereknek tökéletes szerintem, akik pédául tv-re kötnék optikán és olyan aktív hangfaluk van, ami nem távos. Ezzel megoldott a hangerőszbályzás. Ha ne adj isten még valami fejes is befigyel, akkor meg pláne megéri.
[ Szerkesztve ]
-
-
aznem
tag
Ha szükséges, kiveszem a láncból a DM+ -t ezért érdeklődök
503 árakat most néztem, itthon 270 boltból. Esetleg van jó külhoni ideális-bevált bolt?
Az NT változat feltételezem a hálózati pluszokban tér csak el az UD-től?HA-501 használtan -t csak az általad eladottat láttam mint archív és annak utóéletét.
Phonitor Mini-t ha volna hol, szívesen letesztelném!
Mi lenne hozzá az a DAC ami a mostani K712p, de akár a HD800 -más hasonló fejeshez is megfelelő lenne?
Semleges-kiemelés nélküli hang lenne ideális.audio-gd R2R 11: ha jól látom nincs visszajelzés az aktuális kHz-bit -ről, az nekem fura. Megjegyeztem ezt is.
CompositeAmp ezt óvatosan tudom nem a design a lényeg, de kevésbé tetszetős nekem. Az persze pozitívum, hogy hazai és úgymond tesztelhető.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok! Annak mondom, akinek esetleg van Pro Ject RS dacja (gondolom nem sokunkat érint), hogy van új Win10 driver, ami 2017. év végi kiadású. Szerintem érdemes kipróbálni: Pro-Ject UNI Driver v4.38.0
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
Esetleg egy aune x1s mennyire vállalható?
-
csendes tag
Helló, urak!
Egy Sennheiser HD 580-hoz keresek erősítőt + DAC-ot, a kettőre a keret 50-60e max., használt eszköz is érdekel. Asztali géphez lesz, amiket hallgatok: rock, blues, pop, akusztikus felvételek.a, Presenter3 MKII (mellé kisDAC-C_card_v1.0) - az igényeimet valószínűleg kielégíti, sok pozitívat olvastam erről (választható alkatrészre valami javaslat esetleg?)
b, Egyéb ajánlat?A válaszokat előre is köszönöm!
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Belépő szintű DAC-ot keresek, egyelőre egy AKG K514 MKI-et, illetve egy Genius SP-HF1250B-t hajtana meg, hamarosan pedig egy Beyerdynamic DTX 910-t vagy valami hasonlót a kategóriából.
Egy SMSL M2 PRO 40$-ért jó vétel lehet?
-
törölt tag
Oehlbach xxl dac ultra ról mi a véleményetek?
-
Bodz
nagyúr
Ha ugyanazt láttuk, akkor külföldi garral volt. De akkor meg minek az új árnál drágábban megvenni?
A Phonitor Mini nagyon más, mint a DM+ erősítője. Nyilván sokkal jobb, viszont elég kíméletlen hangja van, olyan világosabb fülessel, mint a K712 csak meghallgatás után lehet érdemes párosítani.
Az 503-ba igen jó fejes erősítő került, elég sok külön megoldást leiskoláz, de szintén nagyon más, mint a Phonitor. Ráadásul a dac-tól nehéz különválasztani. Hiába van analóg bemenete is, csak fejes erősítőnek pazarlás megvenni. Akkor már inkább egy HA-501 használtan.
Próbálkozhatsz amúgy olcsóbb erősítőkkel. Pl. a CompositeAmp. Korrekt lenne a fejeseddel. A DM+ ellenére is. Bocsi, nem bírtam ki!
Ott az audio-gd R2R 11 dac/amp is, szintén el tudom képzelni neked. Akár már a HD800-hoz is, mint pénztárcabarát megoldás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na megoldva a 24/96.
Elhalászták az orrom elöl. Pedig figyeltem tegnap is az avx dac topikját de lehet elkerülte a figyelmem.
Szal még mindig keresek. Ha hétvégéig nincs megoldás akkor hétfőn berendelem az xduoo xd 05 öt.
Közben ráleltem az oppo ha2 új SE változatára aminek már van digi bemenete is.[ Szerkesztve ]
-
aznem
tag
UD 503 -at néztem 250 körül láttam használtan, garisan itthon.
Ha elmennék eddig árban -mióta (netten) láttam, olvastam SPL Phonitor Mini -t... Inkább azt venném, ha jobb eredményt adna, akár egy megvásárolt DAC-al (mindez feltételes módban). Gondolom nincs olyan hangja az UD 503-nak? Igaz így csúszok pár hónapot a vétellel.
Igen, most csak fejeshez használom, a hely miatt max aktív monitorhangfalakat rakok esetleg rá. Sajna a szomszédok miatt sem kivitelezhető + normális távolságra sem tudnám a hangfalakat szét helyezni.
Ez részint meg is nyugtat, mert hangfalakkal sokkal többe kerül a füles hangzásszintjét kihozni (legalábbis én 3-400ezer körüli pároknál nem halottam ki a nagy felbontás különbségét, persze ez sok tényezős dolog: fülem-akusztika-eszközök-hozzá nem értés. Kb. 320 kpps-es szintjét sem érzékeltem belőle.)Mindenkinek köszönöm az eddigieket!
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz #32361984 #61369 üzenetére
Komolyan ezen akadsz fenn? a 16/48 is pont elég az emberek legnagyobb részének. A nagy felbontás a studióban fontos, hogy a digitális varázslás jó minőségben történjen.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
xyzzz
csendes tag
Sziasztok!
Egy AKG k601 és egy Audinst HUD-MX1 mellé/helyett keresek fejhallgató erősítőt/dac+fejhallgató erősítőt. Szerintem az audinstnak az erősítő része gyenge a k601-hez. Kevés a mély illetve a kettő karaktere együtt túl steril, ezen szeretnék változtatni. A keret legyen 100000 Ft első körben.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Hát hogy is mondjam... A Dacmagic nem éppen nagy élmény, a füles kimenete sem. Erősítő javíthat a helyezeten. Akár egy kombó is, de az UD501 az pont nem lesz most jó. Új UD503 220 körül beszerezhető (igaz külföldről), az már inkább. Csak fejest használsz amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elég nekem a 24/96?
-
törölt tag
Ha nem hordozható akkor mit javasolnátok 50 alatt?
Esetleg használt is jó. Lényeg az optikai és usb bemenet illetve vagy előerősítet vagy vonalkimenet erősítőhöz. -
bkercso
nagyúr
Én nem nézegetném ezeket a Sennheisereket. Nézz el a fejhallgatós topikba jobb tanécsért!
Szerintem erősítőt alapvetően fejhallgatóhoz kellene választani, meghallgatás után. A DAC könnyebb eset ebből a szempontból (szerintem), annak inkább illik semlegesnek és univerzálisnak lennie. Már csak azért is, mert a hangfalas rendszert is ugyan az a DAC szokta kiszolgálni.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
aznem
tag
Sziasztok!
Jelenleg PC –ről USB-n Cambridge Audio Dacmagic Plus –on hallgatok zenét
AKG 712p fejhallgatóval. Nagyobb felbontású zenénél(24-32bit 2800 kbps, kb. 4000 kbps felett már nem érzékelem a javulást) hallom a különbséget.
Tér érzetben többre vágynék, a hozadékos javulás nem zavarna
150ezret szánnék rá alapesetben.
Kérdésem: elég, ha fejhallgató erősítővel támogatnám meg, elég a Cambridge DAC-ja?
(„Sajnos” az ajánlott SPL Phonitor Mini (241ezerért új ár) tetszik, szintén: elég neki a Cambridge DAC-ja?)
Vagy egyéb komplett USB-s DAC+fejhallgató erősítésben gondolkozzak, pl. Teac UD-501 (használtban)?
Használt-új is játszik. Lehetőleg itthoni vásárlás.
Tervezném másik fejes tesztelését-vásárlását Sennheiser HD 700-800 -t nézegettem.
Aktuális discon kívül majd minden zenét hallgatok, hangsúlyosabb: rock-jazz-blues-népzene.
Mélyből nincs igényem középnél többre-kiemelésre. Semleges-kiemelés nélküli hang. -
olymind1
senior tag
Talán ide illik a legjobban, szóval egy Xonar D2 analóg kimenet után kellene valamilyen kapcsoló/switch/hub (lehet akár hangerő szabályzós is, bár nem követelmény), amivel váltani lehetne egy Prodipe Pro 5 V2 és egy Sony MDR-1000X között.
Ötletek?
-
hm74
aktív tag
válasz sssirius #61355 üzenetére
Mélyben erős opák, amiket hallottam, meg amilyen tulajdonságaik vannak az erős mély mellett:
OPA2228, lágy, meleg, lassú karakter
AD8620, brutális dinamika, feszes, precíz hangzás
AD8066, virtuóz, kicsit világos hangzás
OPA1612, kemény hangú
OPA2111 kifinomult, részletes, kissé sötét hangzású
AD8599, talán a legerősebb mélyben, meleg, lassú, nem túl tiszta[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Fiio X3 1. gen mennyivel rosszabb egy X5-nél? X5-ben én nagyon pozitívat csalódtam, korábbi Fiio eszközök jóval gyengébben szóltak számomra (E07K és E17-tel van tapasztalatom).
Olyan 35.000 Ft mennyire reális érte, egyáltalán nem?Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
sssirius
tag
válasz bkercso #61354 üzenetére
Egy Presenter 3-al már szemeztem akkor is, amikor még se füles, se DAC nem volt. Gondoltam kivárom, hogy megjöjjenek és először meghallgatom őket. Pl. egy olyan OPA-val ami erősebb mélyben gondolom segítene. (valahol találtam pár napja egy OPA tesztet, de most hirtelen nem bírok visszatalálni oda)
-
sssirius
tag
válasz sssirius #60758 üzenetére
Először volt egy kis gubanc a Logival a német amazonról rendelve. Megírták a várható kiszállítás napját, vártam nagyon, de nem jött. Na majd másnap, gondoltam én! Nem jött... este kaptam egy mailt, hogy visszaküldték nekik a csomagot. Magyar posta? Elég hamar jött a refund is, még aznap megrendeltem újra - nyilván
Azóta is minden nap hallgatom és nagyon tetszik is, sokat dobott a zenehallgatás élményén, mégegyszer köszönet mindenkinek a segítségért
Viszont van egy kis "problémám", mégpedig az, hogy amikor olyan zenét hallgatok, ahol lenne igazán erős basszus, ott valahogy nem jön. Ezt inkább a fejhallgatónak tulajdonítom. ( Logilink UA0211 + Focal Listen )A kérdésem így az lenne, hogy lehet-e ezen valahogy javítani?
(A munkahelyemen pl. egy SMSL M2 + Superlux HD681 EVO BK párost használok és itt sokkal erősebbek a mélyek - szerintem)
-
s4tch
veterán
válasz #32361984 #61344 üzenetére
Opát lehet kapni itthon is, külföldön is. Az XD05 alaplapján DIP8 foglalat van, ennek megfelelően kell az opát is beszerezni. Van ilyen alkatrész pár száz forintért és meglehetősen drágán is. A head-fin érdemes lehet olvasgatni. A Burson V5i többeknek bevált, illetve a topikban van rajtam kívül más XD05 tulaj is (@HUNNIA1920), neki muses02 opával van tapasztalata, amit úgy emlékszem, le is írt a topikban.
Az a Sennheiser CX300 valóban nem egy nagy durranás... Füles topik összefoglalóját javaslom átfutni...
-
Bodz
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz #32361984 #61333 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy sokszor az mp3-as zene eleve valami xarból készült.
Csak akkor tudhatod, hogy "ugyan azt" töltöd le mp3 és flacban is, te leszeded flacban és átkonvertálod mp3-ba. Mert amúgy lehet, hogy szimplán az mp3-as zene valami vacak keverésű eleve dinamikátlan izéből van. -
kromatika
veterán
Bodz mester.Az itt kapható (sajnos nincs ki írva a pontos tipus) Logilink [link] azonos a Logilink UA0211-val? Met ha igen akkor már rendelem is.
-
törölt tag
Ez biztatóan hangzik.
Szal akkor gondolok eggyet és opát cserélek? Picit más hangzás más hangkép. Ez tényleg jól hangzik mert akkor rá lehetne finomítani a bowersekre is. Vagy a különbsék csak fejessel kivehető inkább?
Számomra a kijelző is szimpibbé teszi az oppo val szemben. Egy kis visszaigazolás sosem árt.
Lehet buta a kérdés de van gyülytő hely ahol fel van sorolva direkt ebbe a dac ba illeszkedő opa vagy mindegyik jó mindegyikbe és lutri hogy melyik mit emel, szinez vagy semlegesít?
Honnan lehet ezeket az opákat beszerezni? Szintén ali? Mennyi az áruk? Illetve nem lenne rossz egy európai kereskedő a szállítási idő miatt mert a dhl 7000ft ért is minimum 9nap.
Bocs a sok kérdésért de most ez a cucc tényleg beindított. Sokat hallgatok munkába menet zenét napi 2 órát utazgatok szal tuti jó lesz. Csak akkor már az agybadugós senheiser cx 300 at is lehet le kellene cserélni. Buszon a takstar pro80 felejtős. Úgy festek benne mint egy harckocsizós. -
törölt tag
Na most az itt kitárgyalt dac ok többsége smsl, breeze stb majd "hasonló" méretűek. E végett gondoltam, hogy akkor miért ne hordozható. Viszont az aksi meg kitudja meddig fogja bírni? 1 év?
Szerintem hallani kell mert ha jól tudom a sávszélek a különbségek a tömörített és a veszteség mentes között.
Ezt a hifi dolgot még csak most kezdtem de úgy vettem észre elég jó fülem van. Minnél több féle anyagot hallgatok annál jobban kialakul az érzékenységem.
Szerintem nem feltétlen fontos egy nagyon audiofil rendszer ahhoz hogy különbséget tegyen az ember zene anyagok között csak gondolom a mértéke nagyobb, de a különbség hallható. -
s4tch
veterán
válasz #32361984 #61328 üzenetére
Nekem van XD05. Akksi olyan 8-10 órát bír saccra, usb nem lötyög, a hangerő poti mozog hangyányit. A hangja gyári állapotban kissé tahó, de szerethető, opa cserével finomítható. Driverrel nincs bajom, a japán xduoo oldalról kell leszedni az utolsó beta csomagot. Android mobillal is megy, usb-c nálam nem kavar be. Ja, igen: irgalmatlan erő van benne, a korábbi asztali erősítőm (Denon DA300) ilyen tekintetben sehol se volt ehhez képest. Nekem a bass boost nem tetszik, túl erőteljes. A hangerő poti isteni az enyhe holtjáték ellenére. A kijelző hasznos. A kidolgozás az árának felel meg, nem épp rossz, de az Oppo ehhez képest egy ékszer.
-
törölt tag
Valaki megerősíthetne abban hogy asztali vagy hordozható. A bodz által ajánlott elég szimpatikus bár amazonon van pár negatív tapasztalat aksi, win driver és lötyögős usb kapcsolattal, de a hangját dícsérik és az oppo ha2 höz hasonlítják csak hát az közel 130ezer.
Legjobban az aksi izgat. -
törölt tag
Vállalható minőség vajon?
Egyébként van hangminőség különbség egy 40-50ezres árkategóriájú asztali és egy hasonló hordozható között?
Mert, ha sok akkor lehet maradnék az asztalinál.Tin : Nálam ez teljesen szürkezóna, de azt tudom, hogy a nem audiofil rendszeremen hallom a különbséget egy mp3 és egy flack között, Sőt a sokat szidott you tube on is vannak audiofil b&w anyagok amik tényleg nagyon szépen szólnak a többihez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz #32361984 #61325 üzenetére
a realtek és a 32 bit egy mondatban már rossz
nem számít. eleve a forrásod nagyrészt nem is lesz ilyen felbontású. én is azt hittem, 32 bit kell, de nagy fenét, mert nem fontos. annak fontos, aki audiofil, de annak nem ilyen cuccai vannak. 24 bit 96 kHz is bőven jó. főleg, hogy a letöltött zenéknél nagybb arányban találok jó grabbelést cd-ről, mint jóskapista dsd512-es szuper vinyl ripje, ami 12 giga.
-
törölt tag
Ahogy keresgélek a dac ok között egyre szimpatikusabbak a hordozható eszközök, Azok közül is amelyiknek optikai bemenete illetve analóg kimenete is van. Ismertek esetleg olyan típust ami 50ezer alatti áron kapható?
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Igazából neked egy Logilink UA0211 kéne, csak hát sehogy sem jön ki 20-ból. Ha mindenáron bele kell erőszakolni, akkor U7 MKII. Mindkettőn lehet váltogatni a fejes és a vonal kimenet közt.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Én a tévéből, optikán nyerem ki a hangot, ami a dacba megy, onnan analóg RCA-n sztereó erősítőbe. Ennek az az előnye, hogy pl. Mezzo tv-t is dacon keresztül tudom nézni/hallgatni, ha éppen nem akarom a tv beépített rettenetét (hangszóró) hallgatni és végigszenvedni vele egy koncertet. Eldöntheted, hogy a popcornra bízod az átkonvertálást, vagy a tv-re. Nálam a True HD vagy DTS-HD Master is szól sztereóban.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Bodz
nagyúr
válasz emiki6 #61315 üzenetére
Létezik analóg, digitális, és digitálisan vezérelt analóg hangerőszabályzás. Pl. a PGA2311 sok olcsóbb cuccban is előfordul.
Mindet lehet jól és rosszul is csinálni. Szóval a digitális sem ellenség.(#61313) Ijk: Igen, így kellene működnie.
Ha már DD+. Nekem tv-n két beállítás van spdif kimenetre, auto és pcm. Sehogy se megy.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Tehát ha downmix-re állítom akkor digitális kimeneten már sztereó jelet küld.
Most cserélem az a210-esem VTEN-re, aztán benéztem hogy nincs rajta analóg kimenet, nyilván hdmi-n keresztül tv-n megoldható, vagy passtrough-al digitálisan vagy analógon.
A gondom az volt hogy egyes többcsatornás hangok az a210-en némák maradtak, pl. DD+. Nem tudom hogy a lejátszó régi vagy maga márka képtelen ezeket a hangsávokat lekeverni. Gondolom digitális jelet tovább tudja küldeni, csak pl. a tv sem képes DD+-t dekódolni. Ilyen esetben gondolom olyan DAC kellene ami képes lekeverni. De ha megjön a VTEN majd meglátom le tudja-e keverni sztereóba./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Bodz
nagyúr
Illene lennie olyan beállításnak a médialejátszóban, hogy sztereó pcm-et köpjön ki magából. Így meg már bármelyik igényeidnek és pénztárcádnak megfelelő dac jó lehet.
(#61304) emiki6: Ha nincs analóg poti, attól még nem feltétlen digitális a hangerőszabályzás.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Van olyan DAC ami képes mindenféle többcsatornás hanganyagot jó minőségben lekeverni sztereóra?
Egy popcornhour médialejátszóra kötném optikán vagy koaxon, és rákötném egy sztereó erősítőre amit házimozira használok./人◕ ‿‿ ◕人\
-
citkar
addikt
válasz bkercso #61308 üzenetére
Adaptert is néztem, de azokat tölteni kell néha, legalábbis amiket én találtam.
A jelenlegi régi erősítőmre rátehetném, de macerás. Kényelmesebb lenne egy olyan, ami kezeli a laptopot vezetékkel (néha ezt is vezeték nélkül) és a telót vezeték nélkül, amik között könnyedén szeretnék távolról váltani (a mostani Onkyo valószínűleg több évtizedes, nincs hozzá távirányító). -
-
Rp526
aktív tag
Sziasztok,
leírom a helyzetem, mert kicsit keszekusza.
Jelen pillanatban a PC-ből jön ki HDMI-n a hang a TV-hez, amin filmezek, játszok.. stb.
A gépháztól messzebb van egy monitor, amit szintén használok és oda egy olcsó jack hosszabbítóval megy a jel a fejhallgatóba.Ami miatt szeretnék egy eszközt venni:
Ha a monitoron dolgozok és külső hangszórón akarok zenét hallgatni.. akkor mennie kell a TVnek, mivel abból kapja a hangot HDMI-n keresztül (ilyenkor monitor kiterjesztése, hangkimenet váltás).
Amikor a fejhallgatón, akkor hangkártyán megint eszköz váltás.. és a két kimenet egyszerre nem is működik..Tehát a kérdésem a következő:
Van e olyan eszköz, amin legalább két csatorna van (minimum egy Jack, a másik RCA is lehet ami az erősítő felé megy), kapcsolhatom az asztalomon egy kis eszközzel, hogy mikor melyik menjen (esetleg hangerő is), és még talán még a fejhallgatón is erősít.Amivel rendelkezem és kellene a jelet továbbítania bele:
Kenwood KR-A4060 erősítő
Shure SRH440 fejhallgatóAmennyim van rá:
Max 15-20eKöszi a türelmet
(+ kérdés, van olyan program ami leválogatja a hangot nekem futtatott alkalmazásonként? Tehát elindítok egy zenelejátszót, és azt kiteszi nekem egy kimenetre, a játék hangját pedig csak fülesbe)
-
citkar
addikt
Köszi, jól gondoltad, hogy nem tervezek vagyonokat rákölteni. Néztem hálózati erősítőket, de 100 ezer körül indultak, viszont néztem Aliexpressen is, többek közt ezt, meg 20-30 ezer körül olyat, ami jobbnak tűnik, aztán ki tudja.
Kettőt néztem, ami megtetszett, egy Sabaj és egy SMSL. Nem mintha bármelyikről hallottam volna már, áruk is több, 140-150 USD körül mozognak. Van rajtuk bluetooth kapcsolódási lehetőség, képről úgy tűnik a távirányító sem gány, cserébe mondjuk 140 USD az áruk és ismeretlenek.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz citkar #61303 üzenetére
bkercso nemrégen írt egy olcsó, de ár-érték arányban elég jónak tűnő Bluetooth-képes erősítőről: [link].
Ennél drágábban is elég sok lehetőség van, de mivel nem mondtad, hogy milyen árkategóriában kellene, ezért bedobtam a legolcsóbb elfogadhatónak tűnő opciót.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
emiki6
veterán
Ahol nincs analóg potméter, ott a hangerőszabályzás szoftveres (ez általában a hangminőség rovására történik).
Igen, az amp többet számít mint a dac... ha van már redes dac-od, de a laptopban nem az van.
Ha lesz rá, akkor vegyél dac-ot és amp-ot is akár egyben, szerintem."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan sztereó erősítőt, ami bluetooth (nem tudom létezik-e WiFi-s?) kapcsolattal is használható, pl telefonról, laptopról?
Emiatt távirányító is jó lenne hozzá.
Teljesítmény nem kell sok 2x40W elegendő, max 2x100W . Nem feltétlen új, ha van használtan kapható, megbízható modell, az is érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Munkahelyi zenehallgatásra eddig egy AKG K272-t használtam, de most vettem egy AT MSR7-et.
Egyelőre sajnos ezt is csak sima laptopról tudom használni, külső DAC/erősítőm nincs.Nagy összeget nem nagyon szeretnék most DACra szánni, az olcsóbbak esetén meg önmagában a DACból adódó minőségi javulásban kevésbé hiszek. Viszont annál inkább az erősítő fokozatéban.
Ezzel kapcsolatban merült fel egy kérdésem:
Amikor a laptop fejhallgató kimenetét használom az alacsony impedanciás fejhallgató miatt software-esen le kell vegyem a hangerőt 10-15%-ra.
Ilyenkor ezt vajon hogy oldja meg a laptop? Nem hiszem, hogy a benne levő kis hangkártya erősítőjének analóg erősítését állítaná. Ehelyett nem valami olyasmi van, hogy van egy fix erősítésű analóg fokozat benne, és az előtte levő DA konverter bemenő oldali digitális jelfolyamot skálázza át?Ebből azt akarom kihozni, hogy egy külső DA-erősítő fokozat már csak azért is minőségi javulás, mert ott a DA az érintetlen jelfolyamot kapja meg, és utána már tök analóg módon történik az erősítés beállítása.
Lehet ebben valami?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest