-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Hifiman HE 400i és Sennheiser -hd660s hez melyik lenne a jobb dac_amp hasznaltan 55 körűek?Cambridge Audio dac magic 100 vagy Árvám Dam R Dac Melyik a jobb erősìtő és dac szempontjából?
-
Az egyszerűség kedvéért TRS 6.3 - TRS 6.3 kábelt használj szerintem, mivel a DAC-odnak úgysem XLR a kimenete. Az XLR-nek amúgy sincs előnye a robosztusabb csatlakozón kívül. Vagy valaki szerint az XLR jobban szól?
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
válasz bajnokpityu #62685 üzenetére
Ha valamire azt írom, hogy hülyeség, azzal az adott kijelentést minősítem, nem a személyt.
Persze, ezzel egyetértek. Peace.
-
válasz bkercso #62682 üzenetére
De, működik. Az olcsó Behringer monitorjaimat 3 évig "kínoztam" úgy, hogy a balanced TRS bemeneteikre unbalanced TS-t kaptak. Sőt, azóta (összesen 6 év) is így vannak a másik tulajnál. De próbálom győzködni, hogy vegyen hozzájuk egy rendes DAC-ot, szimmetrikus kimenettel, mert az 5000 forintos USB-s 7.1-es ipari hulladékjának a sztereó kimenete minősíthetetlen hangú. Pár hete átvittem a Benchmark DAC1-et megmutatni neki, azzal úgy tűnik meggyőztem.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz lezso6 #62684 üzenetére
Szóval szerintem arra akartak utalni az ezofórumokban, hogy ha az egész DAC szimmetrikus, akkor az a valódi, míg ha csak a kimenet szimmetrikus, akkor kamu. Na ez hülyeség.
Igen, ahogy irtam is, inkább legyne jó hangú a forrás, de asszimm, mint forditva. De szerintem könnyebb jó hangú szimmetrikus dacot csinálni, mint asszimm-et, ezért én ilyet csináltam/csináltattam. És, azok az elő végfokok, amik nekem szimpatikusak mind szimmetrikusak, 20rugó fölötti kábeleknél kb. ugyanannyiba kerül a szimm verzió, akkor miért ne csináltam volna otthon végig szimmetrikusat.
-
válasz bajnokpityu #62683 üzenetére
Nem hülyéztem le senkit, nem tudom mire gondolsz.
Szimmetrikus DAC-nak otthonra még annyi értelme sincs, mint a szimmetrikus kábelnek. Sőt, eleve stúdió monitort ki az a hülye aki otthonra vesz? Hát én, meg még jópáran. Szerintem felesleges arról vitatkozni itt, hogy mi való otthonra és mi nem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #62680 üzenetére
amit leirtam más szellemi terméke, olyanok irták le, akiknek hiszek, és nagyon sokat terveztek dacokat.
én nem mértem semmit, nem készitettem ugyanazt a dacot mindenféle verzióban, majd hallgattam össze.és igen, mytek esetén én is igy csináltam, ilyen kábellel kötöttem össze, mert nem állok neki asszimmetrizáló nyáknak, és mondták mások, akik korábban megcsinálták, hogy túlélte a készülék. az emlegetett rotel egyébként tényleg bir aktiv asszimetrizáló résszel, és kb ugyanúgy szól mindkét bejáratán. korebeli tesztek ki is emelik, h végre egy készülék, amelyik egyik bemenete se sokkal rosszabb, mint a másik.
lezso:nemtom milyen lóról beszélsz, te kezdted úgy, h lehülyéztél komplett topicot
majd mondasz kevéssé jó dolgokat.zajmentesség, otthon, mint indok? a mai 2000/m árú 3x árnyékolt vezetékek világában? hát nemtom, ha 0 az asszimm, és 1 a full szimm, akkor szerintem az asszimm forrásból készült zavarvédelem ér mondjuk 0.1et. Azt én nem mondanám műszakilag otthon komoly érvnek.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz lezso6 #62676 üzenetére
fordítva viszont megy passzívan is.
Szerintem
Szóval szerintem arra akartak utalni az ezofórumokban, hogy ha az egész DAC szimmetrikus, akkor az a valódi
Így van, és ekkor nem folyik a földhálózaton hangáram, így a földhálózat tökéletlenségeiből nem lesz zaj/torzítás.AMDfan: De mondjuk az nem tudom mit okozna a hangfal oldalán ha melegpont össze van kötve a földdel.
Rövidre zárná a forrás fél kimenetét. Nem szeretik az OPÁ-k a zárlatot, ekkor a túláramvédelmük óvja csak őket - ha van ilyen (kimenetre illik ilyen OPÁ-t választani).
Szabadon kell hagyni a nem használt eret ilyenkor. Fordított esetben kell földre kötni, vagyis, ha aszimm kimenetet kötsz szimm. bemenetre.Gondolom ez az olcsó DAC hátránya amit ellensúlyoz a szimmetrikus jelvezetés.
Ki tudja, lehet földhurok is. Egy USB-izolátor (pl. ADUM4160) is megoldhatja.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
válasz bajnokpityu #62680 üzenetére
"szóval a valódi megduplázott szimmetrikus forrás és az általad vázolt verzió között műszakilag óriási a difi, az h milyen szinvonalú a kedvenc topicod más kérdés."
Magas az a bizonyos ló.
Egy szóval nem állítottam, hogy a teljes balanced kivitelezéssel valami gond lenne, meg hogy az balanced => unbalanced-nál felesleges az aktív elektronika. Csak azt hogy anélkül is lehetséges.
A teljesen balanced DAC az jó dolog, csak ehhez megfelelő alap is kell, különben értelmetlen. Az pedig, hogy megéri-e a felárat, az megint egy jó kérdés. De az biztos nem igaz, hogy kamuszimmetria egy unbalanced DAC-on a szimmetrikus kimenet, mivel ugyanúgy véd a zaj ellen, s általában ez szokott lenni a cél. Az lenne még kamu, ha nem a kimenetet, hanem magát DAC-ot hívnák szimmetrikusnak, amikor csak a kimenet az.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz lezso6 #62676 üzenetére
asszimm dac chip után készitett szimm kimenet is inkább kamuszimmetria, mert se a 6db se a kisebb torzitás nem lesz meg.
és lehet ugyan szimm jelből elektronika nélkül asszimm jeled, de az 2 ok miatt nem oké.
egyik, h oda a 6db jelzaj nyereség, másik meg az a dac chip, amit úgy konfigoltak, h egyik lábán + másikon - jöjjön ki, majd csak a felét hazsnálod, az ha jól emlékszem (régen volt már, de ez rémlik) egy nagyságrenddel torzabb lesz, mintha úgy konfigolták volna, hogy csak + jöjjön ki, és a chipen belül összegezne.nem véletlenül van aktiv elektronika azon végfokok XLR bejárata mögött, amelyek belül asszimmetrikusak. lsd pl rotel 1095. mármint normális végfokok esetén.
szóval a valódi megduplázott szimmetrikus forrás és az általad vázolt verzió között műszakilag óriási a difi, az h milyen szinvonalú a kedvenc topicod más kérdés.
az is más kérdés, hogy ha valamit jó hallgatni, azt jó asszimmként is hallgatni, főleg nem ezen múlik egy készülék élvezhetősége, zeneisége.
-
-
válasz AMDFan #62671 üzenetére
Ugye definíció szerint:
aszimmetrikus: föld, jel
szimmetrikus: föld, jel (meleg), inverz jel (hideg)
A szimmetriát ugye a jel és a inverz jel hozza létre, s e kettő közötti különbségből lesz a hang, míg aszimetrikusnál a föld és a jel különbségéből. Szimmetrikust csak aktív elektronikával tudsz csinálni asszimetrikusból, fordítva viszont megy passzívan is.
S ugye nem csak a kábel lehet szimmetrikus, hanem maga a DAC is vagy akár az erősítő is, stb. Azaz kb minden komponensből kettő van és ellenütemben dolgoznak. Így lehet az egész lánc szimmetrikus.
Szóval szerintem arra akartak utalni az ezofórumokban, hogy ha az egész DAC szimmetrikus, akkor az a valódi, míg ha csak a kimenet szimmetrikus, akkor kamu. Na ez hülyeség. A kamu szimmetrikus kimenet az lenne, ha a csatlakozó szimmetrikus, de a hideg vagy meleg csatlakozóra a föld van kötve.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz bajnokpityu #62674 üzenetére
A TS-XLR-nél úgy, hogy a két jelkábelt összefogva Tip-XLR Pin2, a Sleeve-XLR Pin1.
Igazából az XLR oldali forrasztás már így volt, mert korábban ezt a kábelt kaptam XLR-RCA-nak. XLR Pin3 meg lógott a levegőben.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz AMDFan #62671 üzenetére
A nem valódi aszimmetrikusból szimmetrizál. így az áramkör torzításait nem ejti ki (megjegyzem, ezt a belső aszimmetrizáló fokozat megteszi), de a hosszú kábeleken hasonlóan nem zajosodik a rendszer, mint valódi szimmetrikus jelnél.
átjött a tipikus számítógép alapzaj
Ez érdekes. Felteszem, a földhöz (GND ér) képest akkor a szimm. kijárat mindkét melegvezetékén rajta van ez a zaj, ami a hangfalban kivonáskor kiesik. Ez nem túl jó, nem kellene ott lennie.
Az aszimm. kábelnek random zajt lenne csak szabad összeszednie, a PC működésével összefüggő zaj minden bizonnyal a DAC-ból származik, nem a kábel szedi össze.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdésem, mert máshol nem igazán kaptam rá normális választ, csak mellébeszélést, pedig nem gondolom, hogy annyira érthetetlen volt a kérdésem.
Sokszor felmerült már a téma, hogy az olcsó DAC-ok szimmetrikusnak hirdetett kimenete valójában nem szimmetrikus. Általában a fórumokban a drágább DAC-ok tárgyalása esetén írják ki azt, hogy “valódi szimmetrikus” kimenete van. A kérdésem az, hogy mi a különbség a nem-valódi és a valódi szimmetrikus kimenet között?
A kérdésem abból fakad, hogy szórakozásból elkezdtem kábeleket forrasztgatni. Két kábelt csináltam, az egyik TS-XLR a másik pedig TRS-XLR. Az első ugye nyilvánvalóan egy mono aszimmetrikus kábel, a másik pedig mono szimmetrikus. MAudio Mtrack DAC-ot kötöttem össze APS Aeon aktív hangfallal. A két kábel ugyanabból a Klotz MC2000 mikrofonkábelből készült. Azt tapasztaltam, hogy a szimmetrikus kábellel a hangfal alapzaja ugyanannyi volt mint jelkábel nélkül, magyarul nem hozott át semmilyen zajt a kábel. Az aszimmetrikus kábellel pedig átjött a tipikus számítógép alapzaj, mintha egy jack kábellel rákötöttem volna az alaplapi hangkártyámra a hangfalakat. Ha a hangkártyának nem szimmetrikus a kimenete, akkor mivel magyarázható ez a jelenség? Hiszen egyértelműen megszűnt a felvett zaj szimmetrikus bekötés esetén.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ennyi pénzért vicc ez a belső.
De, ha ez a perverziód, akkor én még a tápstabi hidegítését hiányolom, illetve megnézheted, hogy a kimenetről van-e visszacsatolva, vagy a végfok előttről. Előbbi a kívánatos, mert, ha a tápstabi az utána kötött kondikkal rezonál, azt a végfok nem nyomja el kellőn. Ezekhez ugye látni kéne a másik oldalt is.Ennyiért nem találsz tisztességes erősítőt?
-
Acus
tag
-
Bodz
nagyúr
De legalább a Canamp a maga módján még jól is szól, pláne egy megfelelő fejessel (K701 pl). De az sem egy hűdenagyon jó erősítő úgy általánosságban, az új áráért meg különösen nem.
Talán kár is a Headboxot megvenni, inkább valami értelmesebb kínai kit, aztán azon kiélni a diy, tuning hajlamot.[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz bajnokpityu #62652 üzenetére
Igen ezt észre vettem.Teló (S7 EDGE) nagyon kevés a 400I hez.Értelmetlen kategória.(Fidellio x2 vígan el megy vele,és még a 660S is jól szól vele.) Az alap vető kérdésem még mindig az lenne fülestől függetlenül,hogy Presenter 2 .a hozzá való Dac kártyával egybe építve,(a normál alapból járó opa-val) sötétebb karakterű hang a Musiland US 2 Dragon-tól?
-
niof
addikt
válasz korpicschess #62646 üzenetére
Szerintem ezt inkább itt kérdezd meg!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #62643 üzenetére
Jó, persze.
Ha csak egy csati van, azt nem szokták átküldeni szelektív forrasztón, ha kisebb szériáról van szó (pár száz). Olcsóbb lehet kézzel Kínában. Úgyis van vele kézimunka a dobozoláskor.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Presenter 2 .a hozzá való Dac kártyával egybe építve,(a normál alapból járó opa-val) sötétebb karakterű hang a Musiland US 2 Dragon-tól?És fejes erősítő terén gondolom sokkal combosabb is mint a Dragon.HE 400I-t alap szinten meg tudna hajtani?Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Hallotta már valaki közületek az AK Juniort?
Nagyon meglepett, bár még új az élmény, de nagyon természetesen szól, nagyon részletes mélyekkel, szép magasakkal, nagyon dinamikus és természetes hatású.
Első blikkre az X5-ömnél jobban tetszik. Hiába ez ha jól rémlik Wolfson 8740, de az Fiio X3 sehol sem volt ehhez képest.
Ha valaki hallotta, tud esetleg hasonló hangú, nagyobb méretű, olcsóbb DAC-ot javasolni? Hátha esetleg leváltom az X5-öt...[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Acus
tag
Headbox mk2-rol mi a velemenyed? Esetleg opa cserevel?
-
fehér_ember
addikt
válasz bkercso #62599 üzenetére
Mostanság már mindkét oldal forrasztás oldal szokott lenni, persze értelemszerűen a súlyosabb alkatrészes a második. Huzalos alkatrészek meg mehetnek utólag szelektív forrasztóval.
Persze biztos sok helyen nem annyira felszereltek a gyártósorok. Úgyhogy valóban lehetnek puritánabb megoldások.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #62636 üzenetére
Igen, nekem simán jobban tetszett. Hogy miben, ne kérdezd, rég volt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Acus
tag
Haho
Project-audio idevonatkozo termekeirol mi a velemenyetek? Hasznal e vki ilyet?
-
samui
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég sikerült beszereznem egy ATH A990Z fejhallgatót majd nem sokkal később egy NuPrime uDSD Dacot.
Azóta éjszakába nyúló a zene hallgatás... szóval nagyon tetszik! Viszont a "lavina" elindultMost szeretnék egy jó minőségű USB A-B kábelt. A Nuprime hoz AudioQuest Carbont ajánlották,
itt visszaolvasva a Supra USB 2.0 USB 2.0 A-B BLUE kábel is képbe került.
Milyen kábelt ajánlanátok?
-
Bodz
nagyúr
válasz NandorHUN #62630 üzenetére
A Q1 Mark II sok téren előrelépés az E17K-hoz képest. Jóval fejlettebb usb pl. Aztán ott van az is, hogy egy több éves akksi már nem valószínű, hogy a helyzet magaslatán van, ha sokat használták. T20-hoz inkább el tudom képzelni, mint az E17K-t. De amúgy ilyesmi áron lehet szerezni Sony PHA-1EU-t, Onkyo HA-200-at, Denon DA-10-et, csak kell némi türelem és keresgélés.
Semminél sem lehet garantálni, hogy nem megy tönkre hosszú évek alatt. Ugye nálad a pont 01 purcant ki, ami általában nem jellemző a Musi cuccokra.(#62631) -FreaK-: Kipróbálod, meghallgatod, megtudod. Amúgy de, beleszól, hiába digitális. Ha nem így lenne, akkor mindenki tök boldogan használná az alaplapi spdif kimenetet.
Klotz Pro, az is olyan 1800 körül van 1 méteres változatban.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Ha a DAC usb kapcsolatáról (mert annak nyekk) optikaira váltok, az jelent valamit minőségben? Ilyen kimenet ugye az alaplapi hangkártyán van, de gondolom ez csak átküldi a digitális adat folyamot, nem szól bele a minőségbe, ugye?
Milyen kábelt vegyek amúgy? vagy tök mindegy, jó az 1800Ft-os HAMA is?
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz NandorHUN #62629 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen egy olyan DAC/amp párost keresek ami igen jó géphez, de megy telefonról hajtva is és éppen ezért lehetőleg mobilis (Samsung S7Edge). Lényeg a jó ár érték arány és hogy ne menjen tönkre évekig hosszú használat mellett se.
AKG K545-hoz és RHA T20-hoz lesz használva. Inkább olyan számohoz ahol fonts a jó basszus és tiszta közép (de teteje se legyen nagyon karcos).
Illetve még annyi, hogy használt terméktől se zárkózok el, szóval ha ott van valami jóárusított cucc, azt is szívesen viszem ennyiért -ezért is kérdeztem Q1 vs E17-et, mert E17-ből most van fent egy használt több éves cucc hardveren 25-ért. Q1-hez képest meg van azért egy 15k-s differencia.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
csocsoszán
őstag
válasz #71562240 #62604 üzenetére
A Texas 5532-hez képest a jrc 5532 mindenben jobb. A jrc-hez a hamis opa128 mindenben jobb!
Az opa 2140 jobb mint a jrc de nem mindenben és sokkal kisebb a különbség mint a 128-nál.
A douk audio-s DAC-ot bátran ajánlom bárkinek, így marad. A Furutech-et szétbontottam rágódom rajta mit tegyek!
Füles kijárat!
Táp!
Phono, rca bejárat.
Iszonyat mennyiségű munka.....!Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Bodz
nagyúr
válasz NandorHUN #62622 üzenetére
Q1 Mark 2-t kellene kipróbálnod. Legalább nyugodt lennél a gar miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Tomi_Sci #62623 üzenetére
Leszűkíteném ezek közül a D1050-re és a DA300-ra. Innentől ízlés dönt. A NAD inkább sötétebb, melegebb, testesebb, simább, a Denon élénkebb, vidámabb, világosabb. Vagy még az ufó Korg. Ennek nem kell külön táp, tiszta, megfogott az előadásmódja.
(#62624) kromatika: Akkor egy Z40 a Musi mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
-
Igen. Köszi, ez pont jó amit linkeltél. Csak kell egy mérőmikrofon is, amiből csak USB-s jó, mivel nincs ADC-m. Így legjobb esetben is kb 20-30k-t tudok spórolni a külföldi second handdel, ami annyira azért nem meggyőző. Najó, ha az újat megfogja a vám, akkor rábaltáztam.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz lezso6 #62619 üzenetére
Az drága lesz. Használtan. Kérdezz rá, hátha meg tudtok egyezni.
(#62618) NandorHUN: Mik a terveid?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Tomi_Sci #62610 üzenetére
Annyira azért nem, de lenne pár ötletem. De mindegyiken van valami felesleg, de istenem, hát nem használod akkor. Viszont a Denon jó ötlet, feltétlen megér egy próbát. Lehet is első számú jelölt.
(#62611) kromatika: 2 probléma van. Az apró és a 30k.
(#62613) NandorHUN: DAC/AMP, aztán nem kell annyit gondolkozni. Csak jobb volt a 01 is a telefonodnál, nem?
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz bkercso #62612 üzenetére
Nem egészen értem.
Nyilván azért kérdezem amit kérdezek, mert x összegért a legjobb audió élményt szeretném megkapni. DAC-om most ment tönkre (01mrk 2) ezért nézelődök megint.... gondolkodtam DAC-on meg hordozható AMP-n is, csak szeretném megérteni, hogy pl. egy AMP-nek manapság mi értelme, ha még telefon is ki tudja hajtani a fejesemet megfelelő hangerővel - igaz kell hozzá Viper, de ezek után megint feles kiadásnak éreznék 40-50-et egy jobb AMp-re, ha PC és teló se "profitál" belőle.
Remélem érhető volt a felvetésem. - bár ez nyilván ilyen nagyon rookie kérdés itt a topicban.
-
kromatika
veterán
-
Tomi_Sci
őstag
Legyen részletező, de nem fárasztó hangja, inkább a hosszú hallgathatóságot preferálom a neutralitással szemben.
50k-s ársávban ekkora a választék amúgy?
Néztem most AVX-en egy DA300 USB-t amire úgy olvastam illenek a fentiek, de az is tele van számomra felesleges dolgokkal.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Bodz
nagyúr
válasz Tomi_Sci #62605 üzenetére
Szia!
Valami elvárásod azért legyen már, mert így nehéz ajánlani.
(#62606) NandorHUN: A hangerő egy dolog, nem csak ezért kell erősítő. Nyilván ha nagyon szar dac van előtte, akkor kevesebb az esély a "csodára".
(#62607) kromatika: Jól gondolod. Viszont tényleg ideje már valami normálisabb cuccot venned. Cserélgeted itt drága a fejeseket, de a kiszolgálásukról nem gondoskodsz.
(#62608) CheGhost: Na igen, nem fordít a gyártó túl nagy figyelmet a formatervezésre, évek óta ugyanabba a pár házba pakolnak mindent. Élőben nem kifejezetten csúnyák, inkább semmilyenek. Nekem amúgy a Modi és Magni nem tetszik. A az NFB-29 legalább a méretével és súlyával tarol. Meg persze jól szól.
[ Szerkesztve ]
-
CheGhost
aktív tag
Inkább újat részesítem előnyben, a használt esetén kicsit rigolyás vagyok, nem mindegy, honnét származik, stb., tartok tőle, szóval inkább újban gondolkodom. Használt esetén tényleg valami jó ajánlatnak kellene lennie.
Az Audio-GD-kről sokat nem tudok, pár éve, amikor még olvastam a topikot, felmerültek már, de nem igazán néztem utánuk akkor és azóta sem.
Elsőre kicsit furcsának tűnik, de talán az összes termékük kinézetben valamennyire hasonló, én más design benyomáshoz vagyok szokva. A letisztult vonalakat jobban szeretem. Ennek pedig kicsit összecsapott benyomása van számomra.
De nem feltétlenül akinézetkülső határozza meg a hangot.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
kromatika
veterán
Köszönöm Bodz mestre a Hifiman 400 i-vel kapcsolatos választ.Akkor au US 2 dragon nem passzol hozzá.Gondolom vastagabb,sötétebb hangú Dac+AMP jobb lenne.Olcsó alternatíva ként pl az összefoglalóban lévő Logilink UA0211,ill Steinberg UR 22 mk2 jobb lenne hozzá?Vagy hasonló árban valami?köszi előre is.
-
NandorHUN
addikt
"Csak erősítő."
Mai készülékek esetén mennyi érteleme van csak AMP-t venni?
S7-em - főleg Viper4Android - dal- és PC-m is bőven elég hangos RHA 20 és Akg 545-m hoz is. Ha jól értettem AMP anno nem csinál semmit /"javítást', mint egy DAC....(No meg gondolom emberek nagyrésze is hasonló cipőben van mint én, és nem egy 8 éves Nokiárol hallgat zenét).
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy DAC-t vásárolni, ~50k körül. Nincsenek nagy elvárásaim, ennyiből a legjobbat szeretném kihozni. Használt, külföld is jöhet, sőt.
A karakteréről nem írnék semmit, több fejest hallgatok több helyen, több erősítőről stb. (semmi high-end)
Talán most a legtöbbet egy k240 Sextettet egy Canampról. A teljesség igénye nélkül: DT990, DT770, K240 Sextett, K280, Takstar Pro 80, Grado SR 60.Kivitelben olyasmi érdekelne, mint anno az előző rendszeremben egy MusicStreamer II+ volt, USB be, RCA ki, max pár LED. Ha USB táp elég lenne neki, annak is örülnék, elvégre nem fűteni szeretnék vele. Tehát nem mellétuszkolt fejeserősítő meg 1980-ból ittmaradt digitális bemenetek
Bár az Aune X1s-t nézegettem Aprón. Egy Aune Mini volt még a kezdetekkor, az tetszett.Szerk.: Olyasmi is jöhet, hogy teszem azt board ebayről, vagy csak kit stb.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
törölt tag
válasz csocsoszán #62573 üzenetére
Vegyél nekem is, csak kösd ki, hogy ugyanaz a hamisítvány legyen belül!
-
zsocy
őstag
-
Bodz
nagyúr
Audio-GD R2R 11 updated release
The update concerns the removal of the "pop" sound while switching between samle rates via USB input. Only when switching between PCM and DSD a soft click is noticable still. Switching between PCM and different sample rates is completey silent.
The firmware update is not based on a traditional mute design; no degrade of sound quality; sound quality is not impacted at all. The update is only to improve the user experience.
All Audio-GD R2R 11 units shipped since 28th of March 2018 have a updated firmware.
Sajnos külső eszköz (Xilinx USB Blaster) is kell a firmware frissítséshez.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz csocsoszán #62600 üzenetére
Hol élsz? Mindenki olcsó munkaerővel gyártat. Erre való a garancia; ne nézegesd a forrasztást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest