Hirdetés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz krichd1 #36799 üzenetére
Ha pesti cég lenne, már mennék is meghallgatni, de így???
Drága a benzin költség oda-vissza. Az meg, hogy kifizetem és futárral küldözgetjük oda-vissza, nem szerencsés. Aztán a pénzemet sem szívesen adom oda előre úgy, hogy talán vissza sem kapom, ha nem tetszik a vas.
Már tudom, mit érezhet egy vidéki user, amikor budapesti boltokba invitáljuk őket egy tesztre.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #36795 üzenetére
Próbáld ki, akkor megtudod.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
Bodz
nagyúr
válasz dgyuri0123 #36791 üzenetére
Inkább az NFB15.
-
contaxg
veterán
válasz sting2 #36782 üzenetére
Az esetben
jobbnak találom az optikai csatlakoztatást a PS4-hez.én A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló.
Volna egy kérdésem: Audio-gd NFB15, vagy Furutech GT 40?
Csakis az USB-s DAC funkció érdekelne. Fülest ritkán használok, viszont van LP játszóm+MM Roksan Chorus Black, de nincs korrektorom hozzá egyenlőre.
Köszi minden segítséget.
"csak a zene van"
-
Exodius
őstag
Amúgy sosem féltetek attól, hogy miközben hallgatjátok a zenét egyszerre csak előbukkan a kérdés, hogy hogyan szólhatna még jobban? És bekerültetek az ördög-spirálba? Cuccok megvesz, aztán elad, gyűjt újra vesz minden.....aztán megint...és megint....
-
törölt tag
Hát, nekem nincs összehasonlítási alapom, nem volt még sem akkus, sem tyúkbeles DAC-om, csak rémlett, hogy a topik több prominens tagjától ovalstam oylat már, hogy az akksi jobb áramforrás.
Egyébként ha valami hiányzott az életetekből eddig, akkor íme, mostmár lehet NAS-ról is zenét hallgatni az audiofileknek.
Én még egyelőre csak dolgozom a hifi-leveőgn, ami majd forradalmasítja a zeneszobák kialakítását a közel tökéletes rezonanciájával. -
Radomer
aktív tag
Még a végén magamévá teszem a filozófiátokat. Max. veszek egy komolyabb fejest ami a mostani rendszerrel jól szól, és csak hallgatom a zenét.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz contaxg #36781 üzenetére
Ott a pont.
Én is ott tartok már egy ideje, hogy egy új album vagy szám sokkal inkább mozgat mint az, hogy milyen kábelek meg dacok meg ......
Ez már a következő lépcső és nem kell hozzá semmi extra drága cucc.
Csak meg kell tanulni zenét hallgatni.sting: PS4 mint playstation játékkonzol ? Erre tudsz usb-s dacot kötni ?
[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
-
contaxg
veterán
válasz #16820480 #36779 üzenetére
Hááát a fali adapternél lehet, hogy jobb. De azért annál vannak jobb tápok is. Nekem évekig volt akkus DAC-om, de végére nagyon megutáltam az egészet. Főleg, hogy hoztak egy külső tápot hozzá és azzal még jobb lett. Nálam ott volt az akkus korszak vége.
Végre tudom már mi ez a Spoiler!! (#36775) Exodius v
Nem, sajnos nem hallottam, pedig van ismeretségen belül ilyen készülék. Igazából egy jó lemez jobban érdekel mint egy új készülék. Most is van nálam pár olyan DAC, amit ki sem bontottam, mert nem érdekel. Nem azért mert rosszak. Csak azért, mert jó az ami van.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
.DLL
veterán
válasz #16820480 #36779 üzenetére
Kinek mi a tapasztalata vele. Nekem pl. egyértelműen bejött hangra is, és ár szempontjából sem tudok jobb tápot. Egyébként az akkura is kell némi elektronika, pufferkondik, hogy gyorsabb legyen, szűrőkondik több helyen a tápvonalon; ha kisebb fesz-t igényel az eszköz (pl. 5V) akkor annak megfelelő regulálás, stb. Egyébként egy 12V 7Ah akku 4-5e Ft. és elmegy róla 2-3 napot a DAC-om (hétvégén 2 mert sokat hallgatom ) egy éjszaka alatt feltöltődik, reggel le is vehetem.
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
válasz Exodius #36777 üzenetére
Nem valószínű, hogy jobbak lennének. De kellenek ilyen árú termékek is, amik az igen tehetős rétegnek szólnak. Kocsiban, ruhákban, telefonban, órában, satöbbiben is megvan ugyanez. Azért kerülnek annyiba, mert csak. Lehet magyarázni egy darabig a mindenféle felhasznált anyagokkal, technológiával, blabbla, de a vége úgyis a csak.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz sting2 #36770 üzenetére
Mi bús bánatnak venni akkumulátoros DAC-ot otthonra? A Fiio vásárlók azért veszik ezt, mert olcsó és kicsi meg pofás. De miért vesz meg az ember egy olyan funkciót amire semmi szülksége? Ahelyett inkább jobb hangra költse azt a pár ezer forintot. Általában a kicsi és pofás dolgoknak szar hangjuk van. Mert a jó hanghoz anyag kell. A világ egyik legjobb DAC-ja 18kg-ot nyom
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
.DLL
veterán
Készül az IVY-3 Line-stage! A Musiland 03 Dragon analóg szekciója le lesz választva, és helyette ebbe megy a jel a DAC-ból.
Saját nyák, csillagpontos táp és földhálózat. Képes normál asszimmetrikus és szimmetrikus meghajtásra is (ekkor egy opával kevesebb is van a jelútban), tehát majd kap XLR kiemeneteket is.
Talira már hozom az "új" dac-ot retro dobozban!(megjegyzés: az egész panel kicsit nagyobb mint a Musi 03 maga)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
Bicskás
senior tag
http://m.ebay.co.uk/itm/201150559636?nav=SEARCH
Ennek az erősítőnek mi van a tetetjén ?
( Nyilván nem a hangerőszabályzóra gondolok, hanem az az üveg bigyó... )
-
contaxg
veterán
válasz sting2 #36758 üzenetére
A fejestalin lesz E17K, mert küld a Fiio.hu egyet próbálgatni. Szerintem nem sok hiteles véleménnyel fogsz találkozni mert annyira új. Nálam az E17 a szól kategória. Inkább vennék egy 20 éves használt DAC-ot, ha ennyi lenne a keretem.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz sting2 #36756 üzenetére
Ha igaz, akkor a DSD képesség és az erősítő (vonali) kimenet ami plussz az E17K-ban
-
sting2
addikt
Mi a lényegi különbség a Fiio E17 és az E17K között?
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
krichd1
addikt
válasz szabolcs1975 #36751 üzenetére
Dacmagic plusban régi USB jelfeldolgozó rész van, annál már vannak sokkal jobbak. Nomononál én a Pioneer U-05 amit meghallgatnék legelőször a helyetekben, HD595-nél jobb fejhallgatóval.
Amúgy leszedtétek már a fejhallgató belsejéből a tompító filc darabot ?[ Szerkesztve ]
-
Abdallo
csendes tag
válasz Radomer #36741 üzenetére
Én egy hónapja nyúzom az UD-501-et, folyékony, energikus hangzása van, a mély tartomány a legerősebb oldala, a tér prezentációja kicsit szűkös, a magas hangokra jellemző egy kis fedettség, bár ez variálható a slow/sharp/off szűrök állítgatásával, nem a legrészletezőbb dac.
Szeretem hallgatni, de egy picit szürke eminenciás számomra, nem marad meg nálam... -
szabolcs1975
aktív tag
Még egy kérdés. Mennyire lehet jelentősége annak, hogy USB vagy mondjuk koax a bemenet ? Csak azért mert tegnap hallgatva (koaxon) a minőség sokkal jobb volt mint ma USB-vel. Szerinte ég és föld. Létezik ilyen ?
Ja igen, az alanyok:
CA. DACmagic plus
Schenheiser hd595 -
krichd1
addikt
válasz szabolcs1975 #36740 üzenetére
Első körben a HD595-öt cseréljétek le például márkán belül egy használt HD600-ra, sokkal jobb fejhallgató. Aztán célszerű külön DAC és erősítőt venni, bár vannak kivételek. Olvass kicsit vissza a fórumba, hogy mostanság mik ajánlottak. Arcam irdac + hozzá egy DIY erősítő például nem rossz ötlet, de 200ezer környékén azért már többféle kombináció is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz szabolcs1975 #36740 üzenetére
Menjetek el a Nomono-hoz. Van ott is mindenféle érdekesség.
-
Jancsi
aktív tag
USB-s S/PDIF forrásra lenne szükségem, arra már rájöttem, hogy lényegében csak az XMOS megoldások játszanak 10-20k közötti ársávban. (ha még dobozolni kell inkább 10k, szép dobozban 20k-t is hajlandó vagyok rááldozni ) Az XMOS-ok között mekkora különbségre lehet számítani? Abból már talált valaki valami favoritot mint a kiskínaiDAC? Láttam a fórumon, hogy már itt az U8-as széria ami mellé nem kell külön USB vevő és talán a driver támogatása is hosszabb lesz.
Első opció SMSL X-USB-t? Elvileg XMOS-ra épül, de nem találtam még képet a belsejéről, hogy valójában mi lehet benne. Az mellette szól, hogy szépen be van dobozolva, ellene pedig a micro-USB csatlakozó és a külső táplálás lehetőségének hiánya, így ha minőségibb Y kábel kellene hozzá akkor gyártatni kell.
Második opció [link] ehhez hasonlókat már láttam a fórumban [link], de néhány különbség akad. (talán, hogy a 24MHz-et egy kvarc rezonátor szolgáltatja és nem oszcillátor ) A dolog DAC része használva nem lenne, csak egy vállalható minőségű S/PDIF kimenetre lenne szükségem, amin még idővel esetleg lehetne javítani (külső táppal, oszcillátor és feszstab. cserével)
Az XMOS I2S kimenetét próbálta már valaki? Egy gyatrábban szerelt DIR9001 szintjét megütheti?
-
Bodz
nagyúr
válasz Bobrooney #36694 üzenetére
Gyorsan átfutva jónak tűnik.
(#36696) .DLL: Belemehetünk, ha szeretnéd... Saját tapasztalataim alapján sok esetben a misztikus és drága diy usb kábellel még stabil működésre sem képes az adott dac. USB szabványt hírből sem ismeri, 90ohm +- valahány % tűrés, kérdésekre nem reagál a készítő, hogy miből van az különösen kényes dolog. Valahogy mindig arra jutunk, hogy csak vegyed, mer az XY Audioquest kábelnél jobb, mindig.
(#36741) Radomer: Pár számot meghallgattam vele. Ez alapján én nagyjából egyetértek bajnokpityu véleményével.
[ Szerkesztve ]
-
Radomer
aktív tag
Valakinek van-e, vagy próbált-e már Teac US-501-t?!
Sajna nem sikerült a fejhallgatós talira intéznem.
-
szabolcs1975
aktív tag
Sziasztok !
Az öcsém szeretne venne egy jó ár teljesítményű erősítőt (esetleg fülest). Eddig két helyen jártunk
1. Fejhallgatoplaza
2. Audiphile szalonA lényeg, hogy a fejhallgatoplaza-ban helyen valami házimozis Yamaha DAC szólt, és sokkoló volt a csalódás. Volt kitéve vagy 10 viszonylag jó füles, meg egy egész jó erősítő, de a DAC valami házimozi erősítő DAC-ja volt és az eredmény finoman szólva szar volt.
Aztán elmentünk a 2. helyre, ahol bemutatták nekünk és betettek a füles elé egy Asus Xonar Essence stu-t ,felemelő volt a délelőtti sokk után, de felül kissé csörgős és tolakodó. Aztán bemutatták az általuk favoritnak tartott CA DacMagic+ és az addig tapasztalatokhoz képest döbbenetesen jól szólt. Gondolta az öcsém megveszi, de mondtam aludjunk még rá egyet. Kíváncsiságból este felnéztem ide, és jöttek a lehuzó vélemények a dacmagic plus-ról, amit általában leszarok, de volt egy dolog ami sajnos nekem is feltünt, csak én a fejhallgato (Schenheiser 595) számlájára írtam.Tehát valóban nem volt elég feszes a basszusa, vagyis helytálló volt az ide írők véleményem hogy búgós. Aztán sokan írták, hogy az erősítő része is csapnivaló, és ennyiért sokkal jobb vételek vannak, majd szóba került valami Yulong, ami állitólag lényegesen jobb az említett DAC-magicnál.
A Yulong-ot nem ismerem, de sehol nem találtam egy helyet sem ahol kapható lenne vagy meg lehetne hallgatni. Viszont más alternatívákat ilyen árban (~140 000 Ft) nem nagyon láttam. Dicsérik nemzetközi fórumokon az Arcam irdac-ot, de abban ahogy elnéztem nincs fejhallgató erősítő tehát kilőve. Aztán néztem az M2Tech EvoDac-ot, de nem nagyon láttam róla véleményeket. Tehát ha valaki segíteni pár mondatban összefoglalni, hogy hasonló árfekvésben mit lehet venni egy Seni HD595-ös schenihez, esetleg érdemes olcsóbb DAC-erősítőben kombóban gondolkozni egy jobb fülessel ?.
Ami azért lejött, hogy a HD595 megfelelő rendszerrel elég sokra képes (sokkal többre mint azt régebben gondoltam volna) és alapjában véve nekünk (öcsém a lényeg, mert ugye az ő használná) a hangképével sincs gondunk, de lehet, hogy ez a gyenge láncszem. Bár a tegnapi hallgatózás után azt gondolom, hogy inkább egy erősebb DAC-ba kellene fektetni.
megj: megköszönném, ha valakinek van egy jobb rendszere (fejhallgató-füles páros), és lehetőséget biztosítana meghallgatni, csakhogy tudjuk, mi is az amit valójában várhatunk 200 000 körüli kategóriában.
Köszi a véleményeket !
-
.DLL
veterán
válasz pulutodurumo #36737 üzenetére
Ez egy CmoY 2,4V-ról... Persze op-amp-tól függően szólhat jól, de ebben nem hiszem hogy sok erőtartalék van, már csak a 2,4V miatt sem. Ez inkább hordozni jó, és fülhallgatókhoz szerintem.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
pulutodurumo
addikt
Köszi a válaszokat contaxg és bkercso!
De hogy kicsit kötözködjek is: a PA2V2-t nagyon dicsérik. Miért szeretik annyira?"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
.DLL
veterán
Konthában a Low ESR és a normál elkó között látszólag annyi a különbség, hogy mögé írják. Rendeltem normált is, Low ESR-t is, ugyan azt a Jamicon-t kaptam. [WL] 232C2(M)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
-
hm74
aktív tag
Invertoryt hallgatott már össze valaki X-Szekeres II-vel vagy esetleg X-Szekeres III-mal?
Megérné egy ilyen bkercso házon belüli upgarde? -
CoroStar86
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Az eddigi Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm + Musiland Monitor US 02 Dragon-kombómhoz előreláthatólag jövő hét elején megérkezik a megvásárolt X-Szekeres II. Mindenkinek szeretném megköszönni, aki segített a választásban, remélem ez a három kütyü olyan triót fog alkotni, amire jó ideig nem kell költeni... -
contaxg
veterán
válasz pulutodurumo #36723 üzenetére
Egy DIY Canamp a Te erősítőd
-
pulutodurumo
addikt
Elkezdtem gondolkodni egy egyszerűbb fejeserősítő beszerzéséről. Elsősorban HI-2050 elé kellene XonarDS, Clip+ után. Egyelőre elsősorban "alsó polcról" nézelődtem. Nem akarok egyelőre a fejhallgatónál 2x drágább, cuccost. Amiket nézegettem: a régóta népszerű eBay-es PA2V2 esetleg Topping NX 1 oder 2. Érdemes lenne valamelyikkel megpróbálkozni, vagy csak nüansznyi különbségeket hoznának?
Kevésbé konkrétan: tudna valaki mondani valamiről valamit?[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
-
Dorien
veterán
"Mindenféleképpen a hangkártya fejhallgató lemenetét szeretném használni, ezért lenne célszerű egy olyan kütyü, melynek a bemenete is jack aljzat. Alapvetően csak jelerősítésben gondolkodom."
Van jack - RCA kábel is:
Nekem Bkercso Presenter2-je LM6172 opamp-pal tetszett, azt tudom ajánlani. Cserélhető benne az opamp, csak egy csipesz kell hozzá, így lehet kísérletezni a hanggal. Szokott adni rá 3 nap meghallgatási garanciát, nagyon korrekt fazon. Lehet, hogy van más olcsóbb erősítője is, majd megmondja. [link]
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
plein
csendes tag
Sziasztok,
Köszi a gyors válaszokat.
Az a helyzet, hogy nem számoltam ezzel a problémával, így nem terveztem anyagilag vele. Lélektani határ ezért 20.000 Ft, de fontos hogy az eredeti hangképet minimális mértékben térítse csak el az eszköz (szerintem értitek mire gondolok).
Mindenféleképpen a hangkártya fejhallgató lemenetét szeretném használni, ezért lenne célszerű egy olyan kütyü, melynek a bemenete is jack aljzat. Alapvetően csak jelerősítésben gondolkodom.
Kicsit nézegettem ebay-t, ez a smsl sap5 nagyon vacak? Illetve természetesen érdekel bkercso javaslatai is, persze ha meg tudom fizetni a minőségi munkáját
Köszi,
Gábor -
plein
csendes tag
Sziasztok,
Légyszi segítsetek, abszolút új vagyok a témában.
Vettem egy dt770 pro 80 ohm fejhallgatót Focusrite Saffire 6 hangkártyámhoz és egy picit halknak, erőtlennek érzem a hangzást.
A hangkártya fejhallgató kimenet specifikációja:
Frequency Response: 20Hz-20KHz +/- 0.1 dB
SNR (A-weighted): 103 dB
Dynamic Range: 103 dB
Maximum Output into 32R: +3 dBu (-1.4 dBV)
Power into 32R: 24 mW
Output Impedance: < 7 Ohms
Load Impedance: > 24 OhmsHa jól értem tehát alapvetően 32 ohm-os fejhallgatókhoz tervezték. Most azon gondolkodom, hogy a Fiio e6 a két eszköz között meghozhatja-e a hiányolt pluszt vagy sem? Külföldi fórumok alapján bizakodó vagyok, de ti mit javasoltok?
Köszi,
Gábor -
Dorien
veterán
válasz sting2 #36710 üzenetére
Fiio E17-tel elvileg megy a PS4, akkor gondolom E17K-val is:
[link]
[link]Az E10K azért jobb ár/érték arányú cucc. Én a helyedben írnék a Fiio-nak, hogy ez műxik-e PS4-gyel. A többi gyártót passzolom, meg nem is értek a konzolokhoz.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
sting2
addikt
Vennék egy ATH AD500X fülest, Mi a minimum DAC/AMP hozzá, amivel életre is kel szerintetek?
Szigorúan PS4 - XOne a felhasználási terület és ezeken csak USB - és Optikai kimenet van, illetve a kontrollereken van jack, de hát az olyan is gondolom.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
tomama
aktív tag
Szerintetek fiio e10-hez képest előrelépés lenne egy Musiland 02US Dragon?A fejhalgatóm egy Lindy hf-100
A dinamikát hiányolom most egy kicsit ezzel a párossal,vagy inkább a fülest kéne cserélni?
Sokkal többet nem szeretnék költeni mint ez a musiland. -
Exodius
őstag
Én csak segíteni akartam.
-
Tomacko
őstag
válasz Hyperion #36673 üzenetére
Hyperion , .DLL , bkercso köszönöm a tippeket és kiigazításokat, hogy mit miért, illetve miért NE
Egy fapados könnyen összerakható 9 - 15 V illetve 0,5 - 1 A képességekkel bíró tápot, rajzostól, szerelék listástól tud linkelni valaki ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Baldur's Gate 3
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Returnal (PS5)
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Ukrajnai háború
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest