-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomacko
őstag
válasz Chuck Norris #34398 üzenetére
Ehez vajon létezik win7, 8.1 64-bit driver ? Így hirtelen szemezek vele én is
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
ABee
tag
válasz bkercso #34395 üzenetére
Köszönöm így már értem. A labortápokkal kapcsolatban is teljesen igazad van. A márkásabbakkal már lényegesen rosszabbul jönnék ki mint egy S Boosterrel.
Amúgy az a teradak nevű cucc is bajos? Ez elvileg lineális és szűrt is, de nem tudom megállpítani hogy az alkatrészek mennyire rosszak benne. Esetleg alapnak jó lehet? Fel lehetne javítani komponensek cseréjével vagy egészében hulladék?
Csak azért kérdem mert nagyon megfogott benne a külön usb tápkimenet az USB B toldóval. Így csak le kellene takarnom egy másik USB kábel táp részét, bele a toldóba és kész. Így a későbbiekben lenne upgrade lehetőség akár a Musi 02-t akár a 03-mat veszem meg és legalább ezen nem kellene tovább agyalnom.
Láttam te nagyon klassz kis tápszűrőket is készítesz. Esetleg ezekbe egy USB kimenetet betenni járható út lenne, vagy akkor már külön táp? (Ez persze pusztán elméleti kérdés. Még nagyon nem aktuális így hogy DACom sincs)
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #34395 üzenetére
Nem tudom, nem értek hozzá )
A hifiben minek van reális ára?
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #34389 üzenetére
Azért ennek 30k-ért elég irreális ára van, nem?
ABee: Azok kapcsolóüzeműek, így valóban kerülendőek. Én magamnak építem a tápokat is.
Ezek a kínai labortápok szutykok. A hifihez a létező legjobb táp indokolt, szűrésekkel, jó minőségű alkatrészekkel.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bookninja
tag
megjott a musiland 02 dragon amit rendeltem, hal'istennek atcsuszott a vamon, igy megusztam afa nelkul. kulon koszonet bodznak az ajanlasert.
hat mit is mondjak... egy xonar dgx utan eros valtas, kellett 5 perc, mire egyaltalan megszoktam. szamomra minosegi ugras volt, gyonyoru reszletezo hangja van, a basszus eletre kelt, de egyaltalan nem mosottas, szepen kontrollalt, teljesen uj szintre emelte az aurvana live-omat ez a kis doboz. wasapival egyelore nem akar megszolalni, valami hibauzenetet dob, de asiovel popec.
attol tartok, hogy elindultam azon a bizonyos lejton...
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #34391 üzenetére
Nem érné meg szerintem...A kb 20eFt-os árból lenne vagy 35eFt mire bekerül és Áfával terhelődik. Majd 2 hónap múlva jönne egy jobb kínai termék 49 dollárért, amit ingyen kipostáznak és utána ez már a fenének sem kellene.
(#34390) ABee
OK, nekem van ilyen és egész jó.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
-
ABee
tag
válasz bkercso #34388 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Akkor ezek szerint amiket linkeltem azok egyáltalán nem ajánlatosak?
Talán még annyi hogy a hifimediy oldalán vannak komolyabbnak tűnő diy tápok is, mint pl itt a 3 oldalon a rubicon kondis egységek. A probléma az hogy laikusként nem tudom megállapítani hogy ezt át lehet-e alakítani DAC-hoz vagy hogy a felépítése mennyire jó. Azon kívül a honlap előző oldalain szereplő cuccok kondikban is elég vegyesek pl. néhány amit fel tudtam ismerni a badcaps oldalán a kerülendők között szerepel.
Esetleg azt megosztanád hogy te mit használsz? Netán az USB drótos témában tudsz valami olcsóbb kész megoldást amit nem kell szerelni?
A labortápokkal amúgy mi az probléma? Itt is a belső kétséges mint a számítógépbe való társaiknál (Codegen vs Seasonic, Capxon kondik vs Rubicon) vagy inkább a fellépítésükkel van a gond? (Feszültség stabilitása, zaj, melegedés? Ehhez a részéhez egyáltalán nem értek... )Köszönöm!
@contaxg (#34389)
Ezeket én is néztem, de kicsit drágák, főleg egy 30-40 ezres dachoz mint a Musiland-ek. (én 130 Euró körül láttam boostert) Jobb lenne valami épkézláb megoldás max 30 ezerig de jobb lenne ha 20körül megállna a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
ABee
tag
Üdv Mesterek!
Mostanában én is gondolkodom egy musi 02 vagy 03 beszerzésén és általános dolog hogy ajánlotok hozzá jobb külső tápot szűrőt y kábelt. Ezekről viszont szinte semmi vagy nagyon kevés konkrétum van a fórumban az is elég szétszórtan.
Én ilyesmiket találtam de nem tudom egyáltalán melyik használható megoldás vagy manyire megbízható konstrukciók, egy részük ráadásul borzasztóan drága is.
1. DIY Táp Output: 6V AC and 8VDC 500mA relatíve olcsó de nincs kép a belsejéröl.
2. Szintén olcsó táp külnböző feszültségekkel kérhető és van beőle olyan is ami Dupla és kétféle kimenetet is tud viszont nem tünik valami komolynak a belseje.
3. Kínai lineális DC8.5V 1A + USB DC5V Kábelileg elég sokoldalú cucc de nem tudom a belseje jó-e és hogy a 8.5V mennyire széleskörűen használható.
4. USB kábel különszedve a táp és az adatfolyam jónak tünik csak baromi drága.
Hasonlórol találtam egy DIY útmutatót, de elég gánynak tünik és árnyékolás nincs rajta.
5. Esetleg amit még néztem az labortáp, de nem tudom ez mennyire jó ötlet.
Esetleg belinkelnétek hogy ti miket használtok esetleg képet tennétek fel? Netán egy pár linket tudnátok küldeni hogy szerintetek mi az ami olcsó és jó cucc?
Másrészt olvastam a Sanskrittel kapcsolatban hogy valamelyikőtöknél szikrázott tőle az usb port, földhurok alakult ki stb. Az ilyesmit hogyan lehet elkerülni? Mire kell figyelni?Nem tudom esetleg valamelyikőtöknek van-e blog bejegyzése a fenti témában, mert ha igen azt is belinkelhetnétek.
Végül nem tudom mekkora eretnekség lenne az összefoglalóban kitérni a dologra, mert tényleg regeteget találkozni a táp kédéssel a fórumban. Valamelyikőtök mintha azt hangoztatta volna hogy a tápellátásnak meghatározó szerepe van a hangzás tekintetében, és legalább olyan fontos mint a DAC chip típusa.Bocsánat a nagy igényekért és előre is köszönöm a válaszokat.
-
mettyuz
tag
Sziasztok!
Tervben van, hogy lecserélem a DAC+AMP kombómat, eddig ezt nézegettem , sajnos bodz listájában lévő musilandja már bőven kereten felül van, ha vámot+áfát is kell fizetnem, akkor főleg.
Valaki rendelkezik erről a dacról tapasztalattal?Ami majdnem kimaradt:
Fejesnek van egy Shure SHR440-esem.Beteg ez a világ, őrültnek titulálnak, ha nem állsz be a sorba, téged is kiutálnak
-
bkercso
nagyúr
válasz Chuck Norris #34381 üzenetére
Hát, ha tudod, vegyél lineáris (nem-kapcsolóüzemű) tápot.
ZeUS2140: Nem derül ki, mit nem értesz rajta. A PC-táp nem lebeg az USB-hez képest: közös a negatívjuk. Adapternél nincs ilyen megkötés.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz bkercso #34371 üzenetére
Szia.
Ezen elgondolkoztam, de lehet csak magamban bonyolítom túl, de azt mondod, hogy lehet nincs kapcsolat az usb és a külső táp bemenet között.
Utána írta valaki az Y kábelt mint USB betáplálás külső tápról. Az sincs galvanikusan összekapcsolva az usb tápjával.
Ha úgy néz ki az usb Y mint amit pl. külső hdd házakhoz szoktak csinálni ott csk a 2 adat szál van "bekötve". A táp meg a külső DC-ről megy.
Nem értem ezt az USB bemenet + külső DC táp dolgot. PC USB 2 adat, külső DC táp?hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
krichd1
addikt
Ebaytől olcsóbban smalltao vagy taobao.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
Szolgáltatásokban is van egy kis különbség: 02: Hangerőpoti, közvetlen táp bemenet; 03-nak meg jobb a hangja.
(P.H.)
-
Chuck Norris
senior tag
válasz CaNNa3IS #34379 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
@krichd1 na de legalább előbb kérdeztem, minthogy hülyeséget csináltam volna, aztán csak néznék, hogy miért is nem jó
@bkercso köszönöm, olyasmi kis táp elég neki mint egy telefontöltő, vagy van valami külön kritérium?
@.DLL, vodkaboy22 ok teljesen meggyőztetek, hogy zajos lenne, meg akkor rá is jöttem, hogy a drágább hangkártyák miért is vannak bedobozolva nem csak úgy pucéran. Idáig azt gondoltam, hogy az csak látványelem, hogy több pénzt lehessen kérni érte.
@CaNNa3IS a musilandot akartam kihámozni a dobozából és úgy beszerelni a számítógépbe de sikerült meggyőzni, hogy ne tegyem.
Hol vegyem meg e-bay, vagy van valami jobb hely?
Árban van max 15%-különbség a 02, 03 között, ha nem számít a design és csak arra akarom használni, hogy USB-ről hallgatom a zenét fejhallgatóval akkor melyiket válasszam?
-
krichd1
addikt
Sound Blaster E5-t nem várja senki ? Ha nem cseszik el szoftver oldalon, akkor ez is jó lehet. Bár ár/érték arányban nehéz versenyezni a kis Musilandekkel.
[ Szerkesztve ]
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz Chuck Norris #34374 üzenetére
minek vennéd le a tetejét?
kábeleken miért spórolnál? ugyanannyi kell ha kint van ha bent van
ha PC mellett van akkor is van egy megoldásod és egy gombnyomásra kapcsolod beStay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
vodkaboy22
addikt
Mágneses zajt nem is nagyon lehet árnyékolni. Csak távolsággal. Tök jó 500W-os kapcs táp közelébe tenni bármit is... Egy darab táppal nem kapcsolatban lévő vezetéken is stabilan skóppal lehet mérni a táp kapcs frekijét... Tudom teszteltem mert falapra szerelt PC-m van. Tök jó móka elég egy darab vezetéket egy PC kapcs táp mellé tenni ezt a kábelt rákötni 3-5kOhm ellenásra mindkét végén és ide vagy oda koaxiális árnyékolás 0.5-1Vrms stabil feszt lehet skóppal mérni. >>> Gondoljatok bele 1 méteres RCA-RCA kábel PC táptól 10-20centire mire képes...
(Még mielőtt pár gyengeelméjű azzal jönne hogy ok ok 20kHz feletti kapcsolási frekit úgyse hallunk akkor gondolkozzatok előtte... Nem jó móka 40kHz-en kivezérelni az erősítőt és utána azt elvárni hogy 20-20kHz-ig bármi értelmeset is produkáljon főleg ott jó moka ez ahol 1-2Vrms jelszint van pl DAC )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #34368 üzenetére
Amikor hozzám került a Panda akkor én ezt a kapcsolást töltöttem le hozzá "hogy meglegyen".
Ezen kicsit más értékek vannak, mint a Martin által linkelt rajzon. A panelt még nem is néztem, hogy valójában milyenek vannak beültetve, mostmár kíváncsi vagyok, hogy a kettő közül melyik (vagy egy harmadik?)
(#34369) contaxg: És a TEAC HA-P50-re is.
(#34374) ytjTRY: Miért baj az ha az asztalon van a cucc? Nem beszélve arról, hogy ha megfúrod a házat, vagy ilyesmi, akkor esetleges eladásnál ez levonás.
Ha még le is veszed a fém házat, akkor utat is engedsz az összes EMI zavarnak, ami szépen betámadja a nyákon futó vezetékeket, ventillátort is szigszalagozz rá, a kapcsolgatott mágneses mező is jót fog tenni a hangnak.A 03 US Dragon is mehet külső tápról, egy Y USB kábellel. Meg is éri venni hozzá egy tápszűrőt! De a zajos PC-be ne szereld be.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Le van, igen, mert az adapterben van trafó.
-
krichd1
addikt
Ezt a két hozzászólásod még pár napig emésztem.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz DEJVID #34372 üzenetére
@bkercso
Ha már beépítem a PC-be akkor akár le is vehetem a tetejét a musilandak, vagy mögé rakhatok egy ventilátort akkor talán még hűvösebb is lesz mintha az asztalon lenne.
Nem az adapteren akarok spórolni hanem a kábeleken. Ha tegyük fel veszek egy adaptert és bedugom ugyanabba a konnektorba mit ahol a PC is van (máshova nem tudom) az akkor le van választva galvanikusan? Vagy akkor jobb nekem a 03-amibe nem is lehet külső tápot csatlakoztatni?@DEJVID
A számítógépről hallgatom a zenét 100%-ban és nem is akarnám a kis dobozkát máshova hurcolászni. Ez lehet tényleg csak az én hülyeségem de ha belebarkácskodnám akkor kevesebb helyet foglal és lenne egy kompett megoldásom, egy gombnyomással be tudnám kapcsolni az egészet. -
DEJVID
őstag
válasz Chuck Norris #34370 üzenetére
Jó ég, minek építenéd be?!
-
bkercso
nagyúr
válasz Chuck Norris #34370 üzenetére
Melegedni fog szerintem. Illetve vegyél egy külső adaptert neki, ne ezen spórolj! Hogy működne-e, azt nem tudom, mert attól függ, milyen galvanikus kapcsolatban áll az adapterbemenet az USB-vel.
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok,
Egy héten belül a 3. essence STX-ről maradtam le úgy döntöttem, hogy már nem erőltetem a beszerzését és veszek inkább egy külsőt amit majd beépítek a PC házába.
Visszaolvastam kicsit a fórumot, a Musiland Dragon az amit nagyon dicsértek akkor ezt választanám.
A 02 és a 03-között ha jól látom az is különbség, hogy a 02-re lehet külső tápot is rakni a másik meg csak USB-ről kapja?.
Ha vennék egy 02-t és rákötném a PC tápjára, hogy megtekerem párszor egy ferritgyűrűn a vezetéket, az USB-t rádugnám az alaplapra és az egészet beszerelném valahogy egy 5.25-ös keretbe az úgy szerintetek működőképes lenne?Aki rendelt már az honnét, e-bayról?
Köszönöm a segítséget,
Balázs -
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #34367 üzenetére
Meg a kis Onkyo-ra is kiváncsi lennél szerintem
-
bkercso
nagyúr
válasz gyenesmartin #33934 üzenetére
Ja, hogy ez a Panda-amp! Nem is tűnt fel elsőre. Megépítetted?
-
vodkaboy22
addikt
Denon DA-10
Na erre kiváncsi lennék Sony PHA-1 rivális
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
veterán
válasz bkercso #34352 üzenetére
Jövőre megcsináljuk, idén már nem foglalkozok vele.
Én is erre gondoltam lehet az Ohm miatt, de nem tudom. Ott nincs pattogás az fix.
Vagy jobban árnyékolt lenne?
A HD2000, Pro 80, és most a Kingston is pattog.CaNNa3IS: El dőlt, az lesz!
Kedves fórumtárs segít musi 03 beszerzésben, ezek mennek az apróra. Egyelőre csak az u7, a dg még marad picit.
Musi 03 akkor jó választás?
Mondjuk van még időm, átolvasom az össze hozzászólást.
Presenter 2 marad.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
vd1992
tag
Valaki ismer valami komolyabb leírást neten vagy valami hosszú pdf-et, akár könyvet, amiben alaposan le van írva az egész audio-DAC témakör? receiver-ek, DA-k, I/V átalakítók, feszültség stabilizátorok, jitter, túlmintavételezés, reclock, stb stb stb.... Szóval olyasmi forrás, ahol egy helyről meg lehetne részletesen tanulni az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
-
bkercso
nagyúr
válasz Silent77 #34344 üzenetére
Kell egy 100n a tápcsatlakozóra, ha elküldöd, ráforrasztom. ez egy lényegi diffi az Presenter1 és a 2 között.
CaNNa3IS: Össze van rakva a shunt reg? Tőled jó kis cuccokat lehet venni.
Silent77: Ha Beyerrel nem zúg a Presi, akkor nem a táp felől szedheti. Vagy azért nem, mert az nagyimpedanciás?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz vodkaboy22 #34347 üzenetére
Köszönöm!
Hangminöség miatt cseréltem volna, mert a zajosságot sikerült lecsökkenteni, hogy a presit leraktam az asztalra.
Mondjuk most u7-el még roszabb ha presibe dugom, de majd holnap próbálkozok..DLL, köszi anno néztem is KCE-t, ha marad az u7 beruházok egyre.
Sajnos elég közel, 1m kb.
770 pro-val simán feltudom maxra tekerni, de még a kis kingston pro 80-al is majdnem.
DG-nél félig tudtam max, de az már nem volt kellemes.krichd1: Ez a 2-es változat, de én is csak csökkenteni tudom.
Beyernél nincs ez a hang!Köszönöm mindenkinek, sokat segíttettetek!
Ha bármi ötlet lenne, ne tartsátok vissza.
Nagyon hajlok, hogy a dg fog maradni, de az esélyt megadom az új szerzeményének.CaNNa3IS: Musin gondolkoztam, konkrétan 03-on, de anyagi okokból vettem u7-et.
[ Szerkesztve ]
-
CaNNa3IS
senior tag
Ha valakit érdekel ilyesmi keressen privátba:
[link]
1db + 1db - maradt és már nem fogok DIYkodniStay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
.DLL
veterán
Fura, nekem sosem volt zajos a Presenter pedig megfordult pár dolog alatta. Mondjuk én max 1/4-ig tekertem ki a potit, mert minden más küldött akkora jelszintet, hogy ez már bőven elég volt a szükséges hangerőhöz. (Oké, DT990 @600-nél fél állásig is ki kellett tekerni)
Én ajánlom a KáCsa KCE vagy KCS kábeleket, belépő szinten elég jók.
Egyébként a WiFi milyen messze van a hangcucctól?
(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
Véleményem szerint Kácsa audio >> kérj egy normál RCA-RCA 0.5 méteres kábelt 1500-3000ft nagyságrendben és problem solved...
A gyártól sajnos nem így látják számukra az árkategória:
1, >300euro
2. 300 - 150euro
3... <150euroÉs kb a hangminőség szintlépcsőket is gyönyörűen és majdnem precízen behatároltam...
(Példa DG 20euro u7 100euro >>> egy szint, egy minőség csak feature eltérés...)Különben a zajosság elkerülése miatt a DG helyére egy U7 nagyon is logikus ajánlat volt mivel a kettő között pont ez lehet eltérés. PC belsejében minden kártya zajt szed és "szűretlen" 12V vagy 5V-ról megy az már más kérdés hogy a kártyákra se tesznek normális tápszűrést... USB legalább stabilizált 5V-ot kap, illetve USB-nél még van lehetőséged egy külső usb táppal (Y-kábel vagy tápos usb-hub) megoldani a zajosságot.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni. Leszögezném, hogy elég nem nagyon vagyok képben az erősítő/dac témában.
Jelenleg van egy Shure SRH440-es fejhallgatóm, amihez szeretnék egy erősítőt/DAC-ot venni, hogy ki tudjam használni a benne rejlő lehetőségeket. Két forrásról használnám, laptopról (elsődleges) és telefonról (Nexus5). A rászánt keret 20 - 25 k, de ha ár kell dobni 30- ig, akkor az a max.
Így "vakon" a FIIO E07K ANDES-t nézegettem, ezt úgy látom tudnám mind telefonról, mind laptopról működtetni, viszont elbizonytalanított, hogy a Bodz írásában egyáltalán nem szerepel. Esetleg tudtok ajánlani alternatívát?
És van-e olyan bolt, ahol esetleg ki lehetne próbálni, esetleg saját eszközökkel?
A válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv
István
-
veterán
válasz vodkaboy22 #34341 üzenetére
Mert csak gagyi kábelem van.
Ehhez a részéhez sem értek, majd nézek vmi jobb kábelt, de nem akarok sokat rákölteni.
Szívesen fogadok tőled tanácsot PM-ben kábel ügyben.
A DG 9000ft, u7 25000ft, nem egy árkategória. Ahogy fentebb írtam, volt egy olyan sejtésem, hogy egy dg van usb-be rakva, és 7.1-es, ami engem nem érint.
U7 maga nem zajos, ugyanúgy ahogy a DG se volt. Presitől van sajnos.
Ezért kérdeztem a topikban, hogy megéri e leváltania DG-t U7-re.
Eddig nagyon úgy néz ki, hogy nem éri meg.
Mindegy még pár nap próbálgatás, aztán megy apróra vagy ez, vagy a DG.bkercso: Ha emlékszel vettem ilyet is hármat, semmit nem segített. Még Pm-ben dumáltuk.
Most is ott van a kábelen, és a presi tápján.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #34341 üzenetére
Nekem fejeskábel is csinált ilyet. Ez megoldja rendszerint.
A Presenter amúgy kiállta a mobil-próbát, vagyis a GSM zaját nem szedi be zavaró mértékben.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz Silent77 #34340 üzenetére
Akkor ez simán az a probléma hogy a presenter műanyag házas és nincsen faraday kalitka árnyékolás... Meglepő azért mert nekem a csöves erősítőim fa doboz extrém körülmény (közvetlen nyílt falapra szerelt pc mellett...) ide vagy oda soha nem szedtek ilyen zajt.
Különben ha van rendes line-out kimenete az U7-nek akkor miért nem oda dugod a presit és miért az egy nagyságrenddel zajosabb fejes kimenetbe???
Különben miért vagy meglepődve a DG és az U7 egy árkategória még ha különböző gyártó is lenne se lehetne nagyon eltérés "elméletben" de egy gyártó tehát még rendesen egy szintre is van a kettő pozicionálva. Különbség ott van hogy az U7 usb-s legalább a házból ki van emelve ami sok zaj minusz lehet, főleg ha saját usb tápot kapna.Bááár kiegészítés zaj szedő nyugodtan lehet a presenter és az U7 közötti kábel is. Milyet használsz? Fekete occó kínai ruhásmadzag? Ha igen akkor figyelj kicsit jobban talán még a Petőfit is fogni fogod! Értelmes normális drotot kell használni (mielőtt megint feljönne a kábel téma >>> NEEE!!!), mert zajfogás lesz ezerrel...
Normális árnyékolt mikrofon kábel alá Klotz vagy Gotham vagy hasonló nem szabad adni![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz vodkaboy22 #34339 üzenetére
A wifi zavar be neki, erre már DG-nél rájöttem. Azért írtam, hogy a router is új.
Akkor van zaj, ha presenterbe dugom, ha simán u7-be akkor nincs, tehát a tápzaj kilőve, ha jól gondolom.
Beyert ha rárakom megszűnik azonnal, meg ha kicsit játszok a távolsággal.
De ez másodlagos, eddig is megoldottam.
Egy kisebb változásra azért számítottam, de itt semmi. Lehet a hozzáértők hallanák, de én semmit.
Oda vissza játszom ugyanazokat.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
veterán
válasz Silent77 #34337 üzenetére
Mintha a hangerő változott volna, lehet kis járatás kellett neki? Nem akarok hülyeséget írni.
Viszont különbséget akkor se hallok az u7 javára.
Sőt a kise fejessel ugyanúgy jelen van a wifi bezavarása. Pedig a router is új.
Mondjuk ez a legkevesebb, mert Beyernél nincs jelen, és megtudom oldani.
de azt hittem külsővel ez is megoldódik.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
veterán
válasz vodkaboy22 #34333 üzenetére
Sajnos csak a gépben lévő USB-k vannak, de megpróbálom másikba is.
Jelenleg a a fejhallgató kimenetére van kötve a Presi.
Sokkal halkabb, DG-vel Nem tudom maxra tekerni az erősítőt, ezzel pedig simán, a 250Ohm-os Beyerről nem is beszélve.
Mindenhol maxon van.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Goblin12
őstag
Hehe, igazából hallgatóznom kellene, elképzelés az csak a fent leírt off-ba helyezett igényekhez megfelelő fejes lenne, de mivel nem jutottam még el sehova hogy meghallgassak bármit is így elég nehéz lesz, hogy most rávágjam, hogy Beyer DT 990 pro.
Egy AKG K44-et találtam itthon ehez sikerült hasonlítanom a logitech g34-et, és már itt is olyan mértékű a változás, hogy az valami eszméletlen.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Silent77 #34332 üzenetére
USB táp... Próbáld ki más usb konnektorból is és ha van táplált usb-s elosztóból. DE a tuti egy külön táp lenne. Az meg hogy halkabb kicsit fura mivel adatlap szerint mindkettő ugyanakkora Vrms-t adnak ki. Nem lehet hogy valahol softveresen le van véve a hangerő ? (Xonar driver? Windows? )
-
veterán
Sziasztok!
Ma megjött a xonar u7, eddig nekem csalódás, jóval halkabb a dg-nél, és különbséget se hallok.
Presenter 2 van előtte.
Adok neki pár napot.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
bkercso
nagyúr
"Fene essen azokba a stabokba, hogy nem bírják a jóminőségű lowESR kondikat! Máshogy nem lehetne megoldani?"
Erre elfelejtettem válaszolni. Az LDO-k felépítésükből fakadóan nem bírják a kimenetükön a low-esr-t, vagy tantált kell odatenni, vagy a kimenettel sorba 0,33 ohmot, és utána mehet bármi.
Ezt a kínaiak rendszeresen elrontják.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
akva
tag
Sziasztok!
Van lehetőség Budapesten meghallgatni Audio-GD DAC-okat?
Konkrétan leginkább az NFB-1 (2015), esetleg az NFB1-S érdekelne.
Előre is köszi.
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
contaxg
veterán
Hamár homár....
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #34324 üzenetére
Igen, a minőség is jó, és a terméktámogatás is! Mondhatni baráti (itthon legalábbis) ez nekem is nagyon szimpatikus volt!
Persze ettől ne legyen leszólva egy kínából rendelt erősítő kit vagy DAC panel, csak a származása miatt. Oké, a support-ot oldja meg a vevő ahogy tudja, ezt vállalta az alacsonyabb árral, de hangban vannak nagyon jók.
Egyébként azt bírom, amikor valaki tanácsot kér mit vegyen, de csak XY összeget szán rá (nem sok) legyen itthon beszerezhető, de ne legyen DIY... be kell látni, hogy minden egyszerre nem megy: minőség, olcsón, könnyedén. Ezek közül csak kettőt lehet választani.
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #34321 üzenetére
+1, nagy respectje van Head-Fi-n és hasonló fórumokon a Canampnak. Ha rosszindulatú vagyok, akkor rámutatok, hogy a kommentelők közül többnek is első erősítője, de hát nem vagyok, továbbá jól is hajt. Amellett amikor készítették, nem volt ekkora dömpingje a fejeserősítősdinek, ha jól tévedek.
-
contaxg
veterán
válasz krichd1 #34319 üzenetére
Képzeld!
Van aki megveszi a Canampot. vakon, próba nélkül.
Mert azt olvasta,hogy jó és neki nem kell buhera másolat, hanem az eredeti kell.
Azóta is boldog vele... Na ezt add össze![ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Én alapvetően nem a magyar piacból indultam ki, ez elég kicsi szegmens világszinten. Itthon is vannak kisebb cégek (Hivox, Heed) akik gyárthatnának olcsó és jó dolgokat, de nem teszik. Pedig régen még megtették, bár akkor még mások voltak a piaci viszonyok.
Aztán például azért is lehetne reklamálni, hogy a Heed miért árulja még mindig 100k közeli áron a Canampot, amikor már szinte mindenki lemásolta, aki akarta. Lehetne mondjuk 20k és mindenki örülne a gyártón kívül, de ez már tényleg hipotézis.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #34316 üzenetére
Aztán gondoltam erre is, és igazad van szomorú ez, meg hogy vannak akiknek még pénzük is van rá, de a végeredmény nem lesz jó, de szerintem olyanok is lennének akiknek jó a füle, csak még gyakorlatlan, és ezáltal ismerhetnék meg a minőségibb hangot.
(#34317) krichd1: Igen, ezek bomba áron vannak, ár/érték arány elég magasan, de a minimum az hogy messze van az anyacég, támogatás nélkül (Kína, Amerika), a szervizeltetés is nehézkes.
Viszont a Fiio itt van és valóban sikeres (de hangilag nem nagy szám tehát ár/értékben ugyanott van az egyszeri vásárló)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
Pont ezzel foglalkozik például a Musiland, Schiit is, már biztos jól megszedték magukat és legalább fejlesztenek is belőle. Vagy ott van az Emotiva az XDA-1-, 2-vel is nagy siker lett. Olcsón korrektebb cuccot nem csinál semelyik gyártó.
Legalább így virágzik a DIY és a kisipar, nwavguy agymenései, így mindenki boldog.
Meg azért Fiio sem sikertelen, azt is sokan szeretik.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #34309 üzenetére
Nagyot tudna szakítani az a gyártó aki olcsón tenne a polcokra egy elfogadhatóan jó minőségű DAC-ot, és AMP-ot, egyrészt mivel könnyebben elérhető lenne sokan vennék, másrészt, mivel sokkal több ember tapasztalná meg hogy hoppá ebben a zenében van valami, sokakat mozgatna az igényesebb zenehallgatás felé, ahonnan sokan feljebb is lépnének, mondván mi lehet még feljebb? De ez csak egy hipotézis
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
contaxg
veterán
válasz krichd1 #34311 üzenetére
A kis Fiio-kat hagyjuk.. a többi meg nem egy karnyújtás a polcról. De igazad van, valóban létezik ez a szegmens
-
krichd1
addikt
50k-ért nem nagyon kapsz értelmesebb DAC-ot, csak szerencsével használtan, vagy a szokásos kínai import, utólag kicsit feljavítva.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Az egy jó kérdés, hogy miért nem létezik olcsóbban fejhallgató erősítő. A választ megint a piszkos anyagiak adják meg: szerintem egyszerűen nincs rá igény. A tévedés jogát fenntartom!
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #34308 üzenetére
Jogos. Kicsit elfutott velem a ló. A lényeg, hogy nem értem miért nincs a 75k alatti tartományban több jó ár/értékű amp. Amikor 50k-ba már értelmesebb DAC-ot is kaphatunk.
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #34307 üzenetére
Az emberek többsége nem DIY hajlamú, így nyilván el lehet nekik egy szépen csomagolt dobozt adni 100k-ért De 300-400k-ért sincs lutri (és olcsóban sem), mert ha jó megveszed, ha nem, akkor ott hagyod. Azért igazán jó erősítőt nem hiszemm, hogy 20k-ért össze lehet pakolni. Egy picit fogyasztói szemmel is lehet(ne) gondolkodni, ne csak a villamos mérnöki habitust legyen a meghatározó.
-
vodkaboy22
addikt
Vagy nézzük az olcsó fejes erősítőket, mondjuk 20 alatt. Ha nem pálya a DIY, akkor csak a kínaiak maradnak, mert itthon egyszerűen nem lehet kapni ennyiért semmit.
És sajnos ez a legfájóbb dolog! Főleg akkor amikor egy szedett vedett második kísérlet fejes erősítő ami a sufni alatt készül van olyan minőség hangban mint egy ~100k körüli beyer gyári erősítő... Arról nem is beszélve hogy 300-400k-ért is még mindig lutri ami van. Nem is véletlen, hogy azon kevés erősítő ami jó lenne is mesterségesen magas árra van tornázva munka/anyag/minőség-től eltekintve.
Egyszerűen röhejes.
És valamiért még mindig nem hajlandóak a nagyobb gyártók hibájukból tanulni és értelmes alapokon nyugvó analog erősítő áramköröket tervezni... Kérdem én ha egy dac-ot meg lehet tervezni és eladni 50k-ért akkor egy hasonló méretű de értelmes minőségű amp-ot miért nem lehet csinálni ennyiből???Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
-
-
zatom
tag
válasz krichd1 #34300 üzenetére
Nos, nem a sajat USB-kabelevel, hanem egy Y-nal, kulon USB-tappal hasznaltam, de tartom, hogy nem rossz.
Mindazonaltal a koax valoban jobb, de az altalaban mas cuccoknal is igy van.Ne feledkezzunk meg az arrol sem.Amirol Peti erdeklodik, az 30 ezer az AVX-en.Annyiert kifejezetten jo vetel.Szerintem.Es van benne egy hasznalhato fejeserosito is.
Egyebkent pedig meg kell hallgatni, az a perdonto.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok