-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz Palika71 #35896 üzenetére
Ha laptopodon van használható USB, akkor arról használhatod. Árban ott van a fentebb linkelt Denon, NFB15 vagy Emotiva XDA-2.
(#35899) pity-putty: Az a Denon 205font szállítással együtt. Van benne fejhallgató erősítő, ami használható kis impedanciás fejhallgatóhoz.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
Palika71
őstag
válasz pendre54 #35895 üzenetére
Aha. De nekem max. egy laptopom van. Az gondolom nem helyettesíti az asztali gépet.
Szóval, lehet hogy nekem valami olyan all-in-one gép kellene, ami megoldja egyszerre a tárolást, a lejátszást, meg a fejhallgató erősítést...
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
addikt
válasz Palika71 #35890 üzenetére
Üdv!
Én ezt a párost használom:
A fejes egy ATH-AD500X, a DAC pedig ez[link]
Igaz, pár hónappal ezelőtt még 76 e Ft-ért jutottam hozzá, de a 100 e Ft alatti kategóriában mindenképpen javasolnám az egyik versenyzőnek. A cég képviselője elég korrekt volt, egy TCXO-val szerelt darabot hozott akcióban. Személyesen kihozta, beüzemelte, és az se mellékes, hogy 10 év szerelési garancia van hozzá.Ja, és még annyit, hogy nálam a nappaliban az íróasztalon van, eléggé szem előtt, de az asszony még eddig nem szándékozta kivágni a kinézete miatt, sőt amióta megvan elég sűrün igyekszik lekapkodni a fejemről a fejest.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
contaxg
veterán
válasz pity-putty #35891 üzenetére
200font kb 80eFt és ez még a büdzsén belül van...
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Van egy ATH-AD900x fejesem. Jelenleg telefonról hallgatok zenét, és a fejes topikban azt a tanácsot kaptam, hogy a lejátszón kellene fejleszteni a továbblépéshez, nem a fejesen.
Arra gondoltam, hogy esetleg a laptopom (valami kiegészítővel) felhasználható-e a célra?
Vagy valami más vonalon kellene elindulni?
Lehet egyáltalán kb. 100e HUF elköltésével határozottan előrébb lépni a telefonomnál? (Ami Galaxy Alpha, Exynos processzorral, és egy Wolfson DAC-el)
Vagy mennyi pénzt kellene beletenni?Főleg jazzt, és különböző akusztikus zenéket hallgatok.
Mivel az éjjeliszekrényre kerülne a lejátszó, jó lenne valami kompakt, esztétikus cucc, hogy a feleségem ne vágjon ki vele együtt.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
krichd1
addikt
válasz MC Pite #35887 üzenetére
Szerintem ha már megvan és tetszik, akkor nem érdemes eladni, főleg úgy hogy folyamatosan gyengül a forint. D1 szerintem nem éri meg annyira.
(#35888) pity-putty:
Ha már több Denon fejhallatód van, akkor azokhoz valószínűleg illene egy Denon DA-300USB, erősítőből, ha szükséges akkor Invertory vagy Szekeres.[ Szerkesztve ]
-
pity-putty
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni a jelenlegi fejhallgatóimhoz valamilyen jó minőségű láncot, amivel végre a fejhallgatók megmutathatnák, hogy mire is képesek.
Ami eddig rendelkezésemre áll:
jelforrások: egy notebook; Pioneer BDP-140 blu-ray player; Dune 303D médialejátszó; Mede8er med600x3d médialejátszó; PS3
DAC: bkercso féle kisDAC (sajnos nem működik az USB bemenete, csak tápként használható), Fiio E17
fejhallgató erősítő: Fiio E17
fejhallgatók: Denon AH-D401; Denon AH-D340; Ferrari T350; Bose AE2i (bár ez utóbbit csak utcán használom)Kérdésem az lenne, hogy A Fiio E17 helyett milyen DAC-fejerősítő párost ajánlanátok a fejhallgatók mellé, ami relatív nem nagy befektetéssel (~80-100eHUF) sokkal jobb hangminőséget produkálna.
Mivel a kisDAC-nak az USB bemenete rossz, így nem tudom összehasonlítani a minőségét a Fiio E17-tel.Erősítők közül bkercso gyermekeivel szemezgetek. Vajon melyik lenne jó választás a fejesekhez? (Presenter; Invertory; X-Szekeres III)
DAC-ból mit ajánlanátok a kisDAC és Fiio helyett? Vagy a kisDAC maradjon és vegyek hozzá egy USB-SPDIF átalakítót?
-
MC Pite
veterán
A szűrővel volt olyan bumszli akkor . Az MX-nek nem kell ezzel foglalkozni ez jogos (jónak is tűnik, és usb ellenes kolléga is meglepődött hogy mit préselt ki magából az MX), de az Audioengine D1-nél igen, és valószínű costsaving lesz (itt is... ). 65be új akkukkal és kácsás plusz kábellel keres új gazdit, most nézem hogy 75K-ra jön most ki legolcsóbb helyen ezzel a remek árfolyammal.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz Soma01 #35877 üzenetére
USB-ről menne a táp is (powerbank), viszont az Y-al az a baj hogy a PC-ről jövő táp is be van ezeken kötve, olyan kellene ahol egyik ág a data, másik ág a power - és ha picit kompaktabb min DLL kábele az sem baj
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
addikt
válasz atko08 #35871 üzenetére
Üdv!
A Denonról nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt szerencsém hozzá, viszont az Audio-GD NFB-15-öt tavaly októberben szereztem be. Amikor felhívtam a cég képviselőjét és átbeszéltük a dolgot felajánlotta, hogy az akkori árban - ami kb. 6-8 e Ft-al volt kevesebb a jelenleginél -, akcióban egy TCXO-s változatot hoz nekem. Szerintem, ha mégis emellett a DAC mellett döntesz, felhívod, beszélsz vele, ha látja, hogy komoly a szándékod, van esélyed, hogy Neked is felajánl egy ilyen lehetőséget. A DAC-al teljes mértékben elégedett vagyok, de hát ugye ez csak az én személyes véleményem, mivel a hallgatózás teljesen szubjektív dolog, ezért mondja mindenki, hogy hallgatózni, hallgtózni, és ismét csak hallgtózni, már persze, ha van rá lehetőséged."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
atko08
újonc
A múltkor véletlen rossz topikba írtam...... most ide:
Osztottam-szoroztam, olvastam és olvastam...... 2 cuccra szűkítettem a dolgot végül látatlanba (keretemet túllépve.....)
Már csak a hallgatózást kell megoldanom.
Ha a két műszert csak DAC szempontjából nézzük Pro/Kontra mi a véleményetek?
Két kiszemelt:- Denon DA-300USB
- Audio-Gd NFB-15 + TCXO -
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #35866 üzenetére
Mindig olyan jó elnevezéseket találsz!
Mit lehet tudni erről? Cserélhető bemeneti FET-ek?
(#35868) szaszayanou: Ezek közül bármelyik jó, nálam konkrétan a táp egyik szála sincs összekötve a PC-vel, és a PC felől sem tettem "kamu terhelést". A Musiland így működik, az Xmos csak akkor, ha az 1. ábra szerint a két GND-t összekötöm. (ellenállással nem próbáltam)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Készül a HeadFlow...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
MC Pite
veterán
Ilyen izolált tápos Y USB kábelt már vagy egy órát keresgéltem, és nem lelek (ebayen). Mire kéne keresni, vagy honnan lehet beszerezni?
Úbazze, árfolamok: 420,62|321,16|316,28|276,27
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
Valakinek volt már lehetősége a Pioneer N-P01-et, és a Cambridge Audio NP30-at összehasonlítani? Ha igen, akkor szerinte a kettő közül melyik lenne inkább ajánlott komolyzenére (a két márka egyéb készülékei közül egyik sem ezen a zenei stíluson szokott brillírozni), illetve, melyik az, ami nem csak hálózatról, hanem külső winchesterről is korrekt módon kezeli a zenéket, ha pl. egy 2TB-os winyót kötünk rá?
Vagy létezik-e esetleg ebben az árkategóriában olyan zenelejátszó, ami inkább megfelel a fentebbi feltételeknek?
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
-
five05
csendes tag
válasz szilu7 #35850 üzenetére
Csak kíváncsiságképpen, milyen DAC-ok lépték meg a hangkártyád tudását?
Szívesen kipróbálnám egyébként a karit (nyilván a megfelelő feltételekkel), de aggaszt a gép és az erősítő távolsága. Pontosabban: usb kábelből nem kell olyan aranyárú minőségi, mint rca-ból tapasztalatom szerint. A két qed rca-m pedig csak 40-40 cm hosszú.
-
contaxg
veterán
-
krichd1
addikt
válasz EQMontoya #35841 üzenetére
Én abszolút értékben gondolkodtam, nem a Pioneer szempontjából.
Amúgy ha tényleg jó ár/érték arányú a Pioneer (nem hallottam), akkor ne úgy nézd, hogy "csak 240k". Iszonyú túlárazott cuccok vannak a gyári DAC+Ampok között.(#35842) contaxg: AD2000x-et még nem hallottam, de számomra HD800 nem high-end fejhallgató.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz contaxg #35848 üzenetére
Akkor jó, hogy elbeszélünk egymás mellett. Ez egy moddolt cucc, diszkrét opampokkal.
Én a gyári cuccról beszéltem, a képet meg .DLL találta, még oda is írta, hogy "(nyilván a tied nem ilyen..."
Tény, hogy 265 EUR-t szinte biztosan nem ér meg. A gyári verzió viszont simán megér kb. 60-at.
Tehát a félreértések elkerülés végett, nem akarok egy ismeretlen, moddolt hangkártyát senkire rátukmálni 80-90 eFt-ért. Egy GYÁRI Audiotrak Prodigy HD2-őt ajánlottam, amivel van tapasztalatom, és van még három másik USB-s DAC-om mellette. Igen, árulom is, de odaadom meghallgatásra bárkinek. Másrészről meg elfér a polcon is, szép, igényes NYÁK.
Ribi: Nem mondtam, hogy hibátlan, csak szerintem a maga árkategóriájában, simán megállja a helyét, főleg gyenge USB transzportokkal szemben. Egyébként meg tessék meghallgatni.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz szilu7 #35847 üzenetére
http://www.audiohum.es/epages/audiohum_es.mobile/?ObjectPath=/Shops/audiohum_es/Products/2210100007&Locale=en_GB kép alaján ez jött fel
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
contaxg
veterán
válasz szilu7 #35843 üzenetére
De ez 265 euro... Ráfizetsz egy bő tízest és veszel egy Impact Twin-t
-
-
contaxg
veterán
válasz krichd1 #35840 üzenetére
A Sennheiser HD800, AD2000x simán bent van ebben a csapatban és dinamikus elven műkődnek. Az elektrosztatikusok viszont nem, mert annak saját dedikált eleneltronikái vannak. Igazán a Piót az XLR kivezetései teszik külünlegessé, no meg ár/érték aránya... de ettől még nem biztos, hogy mindenkinek bejön a hangja.
-
EQMontoya
veterán
-
contaxg
veterán
válasz EQMontoya #35837 üzenetére
Ismerem, de nem hallottam. A Pioneer sokkal komolyabban támogatja a spéci high-end fejeseket és azok környezetét. ezért nekem az meggyőzőbb.
-
contaxg
veterán
válasz EQMontoya #35835 üzenetére
Ilyen szerintem senkinél sincs egyelőre. Ez egy gyári kisérleti darab lehet.
Nálam ilyen van.....volt, mert EAR001 elvitte ma
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz EQMontoya #35832 üzenetére
Mivel először 2013-ban Kínában mutatták be ezt a DACampot ahol 230V-os a hálózati feszültség úgy gondolom, hogy kompatibilis lehet mindkét hálózattal.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Dorien #35828 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű...
Sőt vannak kivételek. Sőt vannak esetek amik nagyon "erősítik" a szabályt. Sőt a planaroknak elméletben hóóót mindegy (fülünk alapján már nem is olyan biztos).
Van olyan csöves erősítőm ami nagy nagy szeretettel zenél egy itteni kollegának (nem mondom meg kicsoda) és mégis 1350Ohm a kimeneti impedanciája és remekül szól akár dinamikus kisebb impedanciás fejessel is.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
válasz EQMontoya #35825 üzenetére
Ezek kimeneti impedanciák lehetnek szerintem... pl a 600 Ohmos fejes mehet a 120-as aljzatba.
-
Bodz
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #35826 üzenetére
Nem ez szerepel a listámon, hanem a II. Erre őszintén szólva már nem is emlékszem, mármint a hangjára. A szokásos SMSL színvonalat hozza a táp, az valószínűleg cserés lesz, ha nagyon bele akarsz folyni a kísérletezésbe.
-
Dorien
veterán
válasz EQMontoya #35825 üzenetére
Kis impedanciás fejest a 0 ohm jack-be, a nagyobbakat meg hangerő függvényében balra - gondolom én.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Persze, kinek mi a jó ár. Ha azt nézem, hogy az ST egy 60eFt-os hangkártya (volt), ez pedig szállítással együtt 15eFt-ból megvan, akkor nekem jónak számít, de majd ti úgyis megmondjátok, hogy nem az.
Nem tervezem, hogy az ST-ről hajtsam, mert az már túl lőné a keretet. Valamelyiknek mennie kell végül.
Azért ez, mert ár/érték arányát tekintve jónak tűnik, de tudtommal te is ezt írtad anno róla a DAC összefoglalódban.
Ha nem válna be, akkor távozik."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
-
Bodz
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #35821 üzenetére
-
Sziasztok!
Rendeltem egy SMSL SD-793-as mini DAC-ot. Elég jó áron jutottam hozzá. Remélem nem bánom meg, kíváncsi leszek a hangjára. Ez még a "régi" kiadás, tehát nem a II-es, nincs az elején fejhallgató kimenet. Ilyen: [link]
Legfőképp arra vagyok kíváncsi, hogy hogy viszonyul a jelenlegi Asus Xonar Essence ST-hez. Úgy akarom, hogy az alaplai hangkártyáról menne a hang optikán a mini DAC-ba, onnan pedig minőségi RCA kábelen az erősítőbe.
Az váltotta ki a kíváncsiságomat, hogy egy kb. harmad annyiba kerülő külső DAC mennyivel gyengébb, mint az ST/STX, ha egyáltalán gyengébb. A gyári op-amp lehet repül, mert van itthon pár teszt darab."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
contaxg
veterán
-
senior tag
Nem, az enyém pont nem ilyen. De azok az OPAMP-ok aranyosak.
Contaxg: az érdeklődőnek csak DAC-nak kéne. Az USB-s DAC is a géptől kapja. Fejes erősítő része nem annyira érdekes. Egyébként az árát simán megéri, ráadásul OPAMP-ot is lehet cserélgetni benne. Első, tapasztalós játszós fejeserősítőnek is kiváló.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz szilu7 #35814 üzenetére
Űristen! [Kép] ez nagyon rendben van! (nyilván a tied nem ilyen de ez a kép nagyon megtetszett a netről, vannal elvetemült emberek. :Đ )
Amúgy ez kb az a kategória lehet mint a Schiit Modi2, nyilván kicsi rá az esély, hogy ugyan úgy szóljon, de kategóriára hasonló.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
five05
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne nagyon a hi-fi témában ezért szeretnék segítséget kérni.
A jelenlegi konstrukció a következő: PC - erősítő - hangfal
PC.: Alaplapi ALC892 (Asus Z87-A, http://www.asus.com/Motherboards/Z87A/specifications/)
Erősítő: Sansui AU-317 (nem hiszem, hogy számít)
Hangal: Monitor Audio RS 6
A rendszer szerintem nem belépő szint, de nem is az audiofil nirvana.Szóval azt szeretném, hogy a hang egy USB-n keresztül jusson a a DACba, majd az erőlködőbe RCA csatlakozóval. (24/96 elég, mert nem hiszek a varázslatban.)
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az az árfekvés amire érdemes áldozni, jelentősebb javulás reményében? Eddig a Schiit Modi 2-t ajánlották, de nem tudom, hogy egy 100 dolláros kütyütől várható-e javulás.
Köszönöm a segítséget!
-
Bodz
nagyúr
Akár még érdekes is lehet valakinek... Musiland helyett például.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Én Takstar TS671-nél néha használtam, hogy testet adjon annak a böszme nagy térnek. ATH AD500X-nél viszont jobb kikapcsolva.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Bodz
nagyúr
Értem, szóval nem feltétlen a méret a lényeg, illetve még keresed az utad igazából.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #35783 üzenetére
Én nem utálom a Fiio-t, sőt írtam is az E10K-ról, hogy fejlődött az E10-hez képest, és az imént is írtam, hogy 20K-t megér. De nem mindegy milyen fejeshez! 681 EVO-hoz pl. jó lenne.
Felbontása, tere tök jó, ráver a legtöbb alaplapira szerintem, de világosabb karaktere lett mint az E10-nek. És az SRH-440 is hasonló karakter; persze van Bass Boost, de az meg EQ.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest