-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Többek között ezért jó fejhallgatózni is. ;D Ha megismerted a hangját elejétől a végéig, azzal már elmehetsz hallgatózni forrásokat, könnyen szállítható.
Elvileg a P.DVD-ben be kéne lehessen állítani, hogy Coax-on is PCM-et küldjön ki.
Milyen DAC-od van?Szerk: most látom odaírtad, hogy irDAC. Sőt hamarosan váltáska lesz.(#37396) Kari65: Elvileg lesz egy DAC-os találkozó, főszerepben a TC. Impact Twin-nel, összehasonlítva más drágább DAC-okkal, hogy hogyan állja a sarat 80e Ft-ért. Sajna részletek még nincsenek, de erre érdemes lesz eljönnöd, ha nem sürgős a vásárlás.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Kari65
csendes tag
válasz Dorien #37393 üzenetére
Oké, azon agyalok és azért turkálok a neten, hogy hol , hogyan lehetne egy ilyen meghallgatást összehozni.
Mondjuk 3-4 DAC, 3-4 erősítő, saját cucc stb.
Aztán rászánni egy napot és választani.
Nyilván ez egy üzlet, vagy szalon lesz, de az sem az igazi.
De szerintem ez a topic akkor sem arról szól, hogy egymást, vagy egymás módszereit minősítsük.
Gondolom itt zeneszerető arcok vannak és ez a lényeg, nem az, amiben esetleg nem értünk egyet! -
Haart
addikt
válasz Dorien #37393 üzenetére
Szem van hogy ez nem releváns, mivel teljesen más a rendszered mint amin hallgatnád.
Egy kivételt tudok mondani talán ha mondjuk füles elvetemült vagy mert akkor azt tudod magaddal vinni
Teljes hangrendszer esetén ez nem kivitelezhető
Én is most vaksiban megyek rá egy Teac ud-301-re úgy hogy holnap megválok az irDACtól, izgi lesz[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Kari65 #37391 üzenetére
Nyilván mindenki arra költ és annyit, amennyit akar. Én biztos autóznék 100-200km-t egy 200 ezres DAC vásárlása előtt, hogy legyen saját tapasztalatom, összehasonlítási alapom.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Kari65
csendes tag
válasz Dorien #37381 üzenetére
Van mit ennem, de azért annyira nem megy..., de írtam, hogy nem hallgatom meg?
Egyébként meg tényleg nem könnyű öszehozni úgy egy meghallgatást, hogy ott viszonylag objektív körülmények, elegendő idő, kellő számű készülék és értő fül legyen..., meg ne kelljen 100-200 km-t autózni stb.
Ebben segíthet ez a közösség.
Azok a különbségek, amikről itt a profik írnak, számomra/sokak számára nem is biztos, hogy egyből érzékelhetőek, mert csak saját rendszeren és hosszabb távon "mérhetőek" a dolgok.
Nekem volt szerencsém sok erősítőt hoszabb időn keresztül meghallgatni (nem azért mert jól megy, hanem mert egy barátom hozta, hogy próbáljam meg eladni őket), mégsem biztos, hogy most két ismeretlen közül ki tudnám választani a "jobbat".
Egyrészt mert ez szubjektív, másrészt meg tegnap az egyik jobb, ma meg a másik..., mert rossz lábbal keltem fel.
Ami egy vételi döntésnél még fontos lehet: később könnyen és jó áron eladható legyen... -
Dorien
veterán
válasz Radomer #37383 üzenetére
Néhány ember már a pár tízezres kategóriában sem hall különbséget DAC és DAC között. Nyilván itt el lehet állni a vásárlástól, ha nem tetszik, de valahogy nekem mégis fura, hogy ekkora értékű cuccot mások véleménye alapján vegyen valaki, személyes meghallgatás, összehasonlítási alap nélkül...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-
Haart
addikt
Hi,
Tud valaki segíteni?
DAC -ot hajtom Spdif-en. Minden jó a windowsban audio és video is. Viszont ha powerdvd-vel tolom és megnyitok egy bluray filmet akkor hangos sivítás jön a DAC-ból csak.
Miért van ez és hogy lehet kivédeni.
Ha áttérek usb-re és blurayezek akkor minden tökéletes csak az spdif vs powerdvd nem szereti egymást. -
Radomer
aktív tag
válasz Kari65 #37380 üzenetére
Ha nem számít a fejhallgató erősítő része, akkor inkább a Denon. Annyira azért nem rossz az erősítő része, de inkább csak kis impedanciás fejesekhez.
Teac testes mély orientált.
Bár attól még meghallgatnám. Ha már Teac et is kiszemelted, akkor ott a kompromisszum mentes Pioneer u-05 is.
-
.DLL
veterán
válasz pietrrr #37376 üzenetére
Ez talán mégjobb abból a szempontból, hogy a legrövidebb úton megy az USB adat a dac-ba, nincs kábel, viszont nincsenek táp elkók, ami azért aggasztó. De egy jobb laptop alaplapja azért már hozza ezt a szintet bár az is igaz, hogy ez utóbbi minimális kockázatot jelent...
bkercso megelőzött. =)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Kari65
csendes tag
[link]
Nem túl bizalomgerjesztő a cég...
Meg merjem innen rendelni???
És akkor a DAC-on túllennénk... -
pietrrr
aktív tag
5.1 meg 2.1 nekem egyáltalán nem fontos, mert vagy fejhallgatóval, vagy 2.0-val használnám.
Jól értem, hogy akkor ezek az alaplapi integrált hangkártyát egyáltalán nem is használják? Behringer UCA 202 sztereó hangfalpáron is érezhető javulást okoz? Minél olcsóbban szeretném kihozni, mert a hangfal meg a fejhallgató is 15-15 volt, nem költenék rá többet, ha nem muszáj, de mivel én nem értek hozzá, ezért is kérdezlek benneteket.
Szóval köszi
-
EQMontoya
veterán
válasz pietrrr #37358 üzenetére
USB-re, leginkább.
DAC = Digital-Analog Converter. Minden hangkártya DAC.Olyat érdemes venned, ami egyben fejhallgató-erősítő is, különben a fejhallgatót nem tudod rákötni.
Olcsóbb kategóriában Fiio E10K vállalható, fentebb pl. HRT Microstreamer, Meridian Explorer. Nem hordozható, de komolyabb cuccok: Denon DA300-USB, Teac UD-301.Aztán elmehetzs olyan irányba is, amikor a különböző funkciók (táp, headamp, DAC) különböző dobozokban van. Ebből pl. a Musical Fidelity V-PSU,V-DAC,V-CAN triója még elviselhető árú.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
pietrrr
aktív tag
Hali!
Nekem egy olyan kezdő kérdésem lenne, hogy mit lenne érdemes vennem a laptopom és a hangszóróim/fejhallgatóm közé?
A laptopban nyilván integrált hangkártya van (talán ilyen), valamint rendelkezem egy aktív hangfalpárral és egy fejhallgatóval. Ha az integrált hangkártyát szeretném lecserélni/javítani a hangzást, akkor miben érdemes gondolkodnom inkább, valamiféle külső hangkártya, vagy inkább DAC? Ezeket egyébként USB-re vagy a jack-kimenetre kell kötni?
Köszi a segítséget!
-
krichd1
addikt
válasz Bicskás #37355 üzenetére
Régebben 20k körül mentek az összeszereltek használt piacon. Ha magadnak csinálod függ attól hogy honnan szerzed be az alkatrészeket, milyen minőségűeket, aztán műveleti erősítőtől, potmétertől stb...
Egy szép doboz is egy kisebb vagyon, ha ez számít neked.
Szerintem hallgass meg egyet, hogy eldöntsd egyáltalán tetszik-e a hangja a fejhallgatóddal.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Bodz
nagyúr
-
krichd1
addikt
válasz HUNNIA1920 #37350 üzenetére
Pontosabb órajelet biztosítanak. Egy kicsit tisztább hangot adnak, ennek mértéke elég szubjektív.
(#37352) .DLL: Ez is kérdéses bizony, hogy eredetiek-e.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz HUNNIA1920 #37350 üzenetére
Azok elvileg nagyobb kvarcot tartalmaznak, a nagyobb kristályt pedig pontosabban lehet méretre vágni/csiszolni vagy lézerrel adjusztálni, ami pontosabb rezgésszámot eredményez. Ezenkívül hőmérséklet-kompenzáltak is, tehát a hőváltozással arányosan visszakompenzálják a frekvenciát a gyári értékre.
De azt figyelembe kell venni, hogy ezek kínai alkatrészek, kívülről lehet hogy szép, belül ki tudja mi van...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Köszi srácok!
Egyébként azoknak az "arany kockáknak" vagy TCXO oszcillátor-nak van valami hasznuk a hangra nézve?
A DAC funkció engem nem érint, csak a konverter része."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
.DLL
veterán
válasz HUNNIA1920 #37345 üzenetére
Az utóbbi nem tartalmaz DAC-ot, valamint árából ítélve és hogy nem írta oda külön az eladó, ez már a nagy oszcillátorokat tartalmazza (arany kockák).
Utóbbi kérdésre halandó ember jelenleg nem tud választ adni.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Valaki el tudná magyarázni röviden, hogy eközött: XMOS U8 és eközött: XMOS U8 mi a különbség?
Vagy inkább úgy kérdezem, hogy van érdemi különbség a 2 között halandó ember számára?Valahogy ezt a DSD és I2S dolgot nem értem, azt viszont tudom, hogy számomra a 16/24 bites PCM tökéletesen elég.
[ Szerkesztve ]
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
krichd1
addikt
válasz Exodius #37341 üzenetére
Olyat lehetne esetleg csinálni, ha van rá igény, hogy a Téma összefoglalóban "Ajánlott szakirodalom" címszó alatt összegyűjtünk néhány objektív, referenciának tekinthető könyvet, jegyzetet, amiben a topikhoz kapcsolódó alapfogalmak tisztázva vannak, legalább alap szinten. Ehhez olyan hiteles írások kellenének, amit lehetőleg minden idetévedő elfogad (azok is, akik minden kijelentéshez azt igazoló linket követelnek), lehetőség szerint magyarul.
Példa:[link]Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bkercso
nagyúr
válasz Exodius #37341 üzenetére
Hát, ha még nincs ilyen, akkor valószínűleg senki nem érzi szükségét szájbarágni ezt a hobbit.
Amúgy nem tudom elképzelni, mire gondolsz. A digitális rész gyakran változik. Az analóg (és digitális) rendszereket meg úgyis meg kell hallgatni. Azt, hogy mit érdemes meghallgatni meg megírják a folyamatosan gazdagodó tapasztalattal rendelkező fórumozók, itt is és máshol is.
Ha lenne kézikönyv, rögtön az lenne a kérdés, hogy mennyire független a szerzője. Ha meg nincsenek benne konkrétumok (készülékek), akkor mi legyen benne?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Exodius
őstag
válasz bkercso #37339 üzenetére
Hmm...itt van a kutya elásva. Akkor átfogalmazom a kijelentésemet: jó lenne egy olyan egyezményes kis kézikönyv, ami csak az objektív dolgokra támaszkodik, de mondjuk más betűszínnel jelölve van hogy ebbe belefolyhatnak szubjektív dolgok is, minthogy milyen füled van, de alapvetően ami le van írva az le van írva.
-
bkercso
nagyúr
Minden válogatott alkatrészből készül: a gyártás során kiválogatják a selejtet. Aztán ennek egy része néha kiköt az elmebay-on: ami nem használhatatlan, csak kilóg a specifikált limitből. De azok is válogatott alkatrészek.
(Amúgy elhiszem, hogy a LP még ráválogat, és azt is, hogy ennek van valami értelme. )Exodius: Felhasználói oldalról az audio világa szükségszerűen szubjektív, mert az élményt a szubjektum éli meg.
Műszaki oldalról szerintem nagyon is van értelme annak a kérdésnek, hogy hogyan kell a dolgokat jól csinálni. Azt találtam, hogy ennek alapján létezik objektív hangminőség szerinti rendezés a készülékek között: vannak jobb és kevésbé jobb minőségűek. Ez objektív.
A fejlesztők ezeket néha publikálják, pl. Nelson Pass, Walt Jung, és a nagyobb gyártók (pl. TI, AD, LT) által kiadott irományok szerzői. Leginkább azonban szakmai know-how ., és érdekes megfigyelni, hogy mág a nemzetközileg elismert gyártók sem tudnak néha alapvető dolgokat
A magazinok szintjén azonban a nem műszaki olvasók számára nem választják el a szubjektív résztől az objektívet, mert üzleti érdekük a ködösítés. Ha kíváncsi vagy, fórumozz és hallgatózz.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
krichd1
addikt
válasz Exodius #37336 üzenetére
Nagyon sok mindenről nincs egyetértés az audio világában. A linkelt AQ-s irományban is sok ilyen kényes pont van, például lejátszók közötti különbségek, vagy a különböző felbontású zenék közötti hallható/nem hallható differencia mértéke.
-
Bodz
nagyúr
válasz slick-adam #37304 üzenetére
A külső, a Violectric cuccok ugye egyértelműen szebbek, inkább otthoni környezetbe valóak. Illetve válogatott alkatrészekből készülnek (Fried Reim CEO írta egyszer valahol).
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Kari65 #37327 üzenetére
Ha jól emlékszem a Headflow 50ezer körüli áron kapható, tehát lényegesen olcsóbb, mint a gyári csöves erősítők. Szerintem használtan is nézegethetnél, kicsit visszább linkeltek egy hasznát Laconic Night Bluest például. Itt a fórumon Vodkaboy22 készít(ett) csöves erősítőket, azokkal is tehetsz próbát. Bár én HD600 nem csak kizárólag ilyeneket néznék a helyedben.
-
Kari65
csendes tag
Az alábbiak egyikén gondolkodom a HD600-hoz:
Music Hall ph 25.2 (csöves)
Canor TP10 (csöves)
AVA HP3 (csöves)
Pro-Ject HeadBox RS (csöves)Bkercso Headflow (nem találtam eladót)
DAC-ot második körben vennék (a Marantz CD63 SE-hez).
Árban elég húzósak... (125-240, a Headflowt nem tudom).
Eddig csak a MH ph 25.2-t hallgattam egy kicsit egy Beyer 20 és egy Furutech 40 ellenében.Melyiket javasolnátok?
-
Tamoo
MODERÁTOR
Hifiwow-ról akartam xmos-t rendelni, de amikor fizetéskor be kellene dobni a paypalt: printscreen
Rendelt valaki mostanában?[ Szerkesztve ]
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz Eli_Stone #37319 üzenetére
Na itt egy jó kis tojástartós feltehetőleg rádió stúdió.
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #37315 üzenetére
Én jelenleg egy 4"-os közeltérit használok (JBL Control 1), nem mondom van ennél jobb, de egyrészt így nem kell olyan hangosnak lennie mint egy nagyszobásnak, másrészt kevésbé érzékeny a halyiségre. Persze ha a hallgató mögött fél méterre egy fal van az pl. valóban nem az igazi.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Sennheiser HD600-at is tudom ajánlani, bár árban több mint a DT880, de tudásra hasonló, kevesebbmagas kiemeléssel, kicsit több középpel. Ehhez tényleg kell egy jó erősítő, mert különben turmix lesz a hangképe, de ha megkapja a megfelelő jelet, akkor nagyon tuti hangja van.
Beyerből neked a DT880-at ajánlom 32 vagy 600 Ohm-osat.Egyébként az ne zavarjon, hogy Bkercso Maygarországon van, mert ha más gyártól rendelsz azt is ki kell szállítani (kivéve ha bemész egy helyi boltba, már ha ott van megfelelő eszköz). De az X-Szekeres, Headflow nagyon jó az áráért!
Viszont a DAC is elég lényeges, mert ha egyszerűen bennragad az információ a DAC-ban, tehát egyszerűen nem jönnek ki belőle azok a részletek amik benne vannak a zenében, akkor az az erősítőn sem meg rá, és egyszerűen nem kapja meg a fejes.
(#37312) bkercso: Már egy kis 5"-os hangdoboz pár egy jó erősítővel is egészen új élményeket tud nyújtani a legjobb fejeshez képest is. Más. Ugyanakkor örömmel veszem fel a DT880-at is, de azért át kell szokni rá, ha egy hétig majdnem csak hangdobozt hallgatok először a fejes csak játéknak tűnik. De aztán visszaállok rá, és megint jó.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
válasz slick-adam #37307 üzenetére
Ha alapból tetszettek, akkor nem kavarok.
-
contaxg
veterán
A Lake People gyárt otthoni célra erősítőket Violectric néven. Azt ismerem és használom és elég jó véleményem van róla. A V90 használtan lesz eladó, így még beleférhet a költségvetésbe.
(#37305) krichd1
Nem is értem a kérdést...gondolom azért, mert a világ második legjobb fejhallgatói[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
krichd1
addikt
Miért csak ez a két Beyerdynamic jöhet szóba ?
-
slick-adam
aktív tag
válasz contaxg #37301 üzenetére
nekem inkabb a linearisabb kene. komat nem tudom, ö csak siman jo hangminoseget akar, aztan hogy az nala mit jelent... jo kerdes.
mi a kulonbseg a siman Lake People logoval es Violectirc-kent keszitett termekek kozott?
V90 uj ara mar huzos, addig nem szeretnenk elmenni.parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
krichd1
addikt
válasz slick-adam #37300 üzenetére
Használd a keresőt, mindkettőhöz van több alternatíva.
(#37301) contaxg: Ne nekem írd.
[ Szerkesztve ]
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz bkercso #37287 üzenetére
ŐŐ azért a sufni vagy a lakás nappalija hangban is nagyon messze van a MÜPA-tól. A MÜPA-t Európa legjobb koncert termének mondják, és ha az audiorendszerénél van is jobb építészetileg és akusztikailag nem csak Európában de a világ többi koncert terme közül is kiemelkedő.
-
contaxg
veterán
válasz krichd1 #37299 üzenetére
A DT880 illetve a DT990 teljesen más megoldást kíván. Nem is lehet ezeket egy kalap alá venni. Először el kellene dönteni, hogy milyen karakterű fejes kellene. Lineárisabb vagy "V" bulis karakterű. Utána érdemes azon gondolkodni, hogy milyen erősítő legyen. A Violectric by Lake People azárt nagyjából mindkettőhöz jól használható.
slick-adam (#37300)
Szerintem, ha jól tévedek lesz egy eladó Violectric V90 előbb-utóbb[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Google Chrome
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Politika
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Tippmix
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest