Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz madgie #28049 üzenetére
igaz, a lap aljáig már nem görgettem le, nehogy megvegyem közben
viszont (esetleg/talán) könnyebb agy hazai céggel alkudozni később a garanciáról, esetleg ők intézik a visszaküldést, ilyesmi. Mindenesetre nem rossz ár ez, na. Becserélném rá szívesen az X-E2s/16-50 kitet
-
faki_
senior tag
Majdnem eglobalos ár itthon: X-T100 + XC 15-45 ~158e Ft.
-
törölt tag
Valaki pls help!
Az Adobe oldala alapján a 7.5-ös LR támogatja már a Fuji X-T3 RAF file-jait.
Nekem pedig ismeretlen fájlokként nem jeleníti meg, a legújabb Camera Raw (11) mellett sem.
Tud valamelyikőtök megoldást erre?[ Szerkesztve ]
-
jlaudio
tag
válasz #44416768 #28039 üzenetére
Nálam is megvan a dobozon a kék pötty, 35 f2 fekete, októberben vásároltam, nem szürkeimportból, viszont ha elmennek a Nikon cuccaim akkor valószinűleg valami szürke obi jön majd csak nem tudok dönteni a fix 16 1.4 és a 10-24 f4 zoom között, mert mind a kettő kéne
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Mirman
őstag
-
törölt tag
válasz excalibur36 #28031 üzenetére
Ok, egyik youtube unboxing videón sincs pötty.
-
excalibur36
senior tag
válasz #44416768 #28029 üzenetére
Ez igaz de legutóbb amikor vettem az 50-est meg a 35-öst kértem hogy mutasson egy feketét meg egy ezüstöt belőlük.
Mind két optikának a dobozán rajta volt a színes jelölés.
A feketén kék, az ezüstön fehér.[ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
törölt tag
válasz excalibur36 #28028 üzenetére
A 80-as feketén nincs jelölés.
Na meg ott van a sarokban jóval nagyobb betűkkel, hogy "Black, Noir"...[ Szerkesztve ]
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetek szeretném kérni.
XT-2 vázon melyik optikának gyorsabb, pontosabb az autófókusza?
Az 56mm f1.2-nek, vagy a 35mm f1.4-nek? -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Ma sikerült egy elég bosszantó dolgot összehozni az XT20-al. (1. F@sz voltam) Egy régi Sandisk 32GB-os kártyával indultam el fotózni. Szinte folyamatosan rövid CH sorozatokat lőttem, mikor megláttam a kijelzőn hogy merülőben az akku. Ekkor már folyamatosan írta a kártyát a váz és utána vettem észre hogy, pirosan villog a visszajelző LED. Vártam kb. 2 percet, majd egyszer csak nullára merült az akku és kikapcsolt a váz. Akkut cseréltem és az addig elkészült képeknek nyoma veszett. Ezekután exponáltam vagy 30-at és tele lett a kártya. PC-n megnézve 32GB-nak látszik a kártya. A váz viszont, a 30 képpel telinek látja a kártyát.
A kérdésem: Mivel tudnám visszaforgatni az időt? Van valami program, amivel láthatom a vélhetőleg hibásan felírt fájlokat?
Ui: Nem eski fotók, hál istennek. -
törölt tag
A Fuji objektív dobozra ragasztott kék, kör alakú matricának van valami jelentése?
Egyik unboxing videón sem látom, a ma vásárolt objektívem dobozán viszont rajta van. -
Mercutio_
félisten
válasz #16820480 #28015 üzenetére
Akkor a tegnapi X-A3 kit BF áron (szintén 100 alatt) jobb ajánlat volt? Ott sincs pdaf de már a 24mp-s szenzor és tapis a kijelző.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #28014 üzenetére
Nincs. TTL contrast AF
-
faki_
senior tag
válasz madgie #28012 üzenetére
Ez meg egy jó beugró lehet az X-be: Fujifilm X-A10 + 16-50mm f/3.5-5.6 - 91 950 Ft (Alza.hu).
-
madgie
titán
Digitcamnél fincsi akciók vannak ma-holnap, X-T3 váz pl bruttó 477 ezer.
-
törölt tag
válasz kempelen #28000 üzenetére
Nem a halál precíz kalibrálás a lényeg, hanem hogy legyen egy display, amit referenciának használsz. Azt vedd alapnak, csak engedj gammában némi mozgásteret, hogy más monitorokon se essen szét a kép.
Amúgy a legegyszerűbb referencia display az iPad, mivel az stabilan rec709-re van beállítva, ugyanattól a gyártótól van az összes panel és a user nem tud belepiszkálni a színbeállításokba. Persze nem egy pro monitor, de alap rec709 referenciának jó.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Matska #28002 üzenetére
Láttál már GFX fájlokat?
Szerintem teljesen mindegy a demosaic eljárás, ha meg tudják oldani, hogy ne legyen “katonás” a zajszerkezet, pont lesz@rom, milyen színszűrőt raknak az érzékelő elé. A Fuji elsődleges előnye nálam a színvilága, amit pont ugyanúgy lehet hozni Bayernél is.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Az a baj, hogy tökéletes megoldás nincs, a Foveon nem bírja a magas érzékenységet, a nem Foveon meg mindig élességvesztéssel jár, mert demosaicolsz. Hogy most melyik milyen méretű apró részletnél fossa össze magát, az részletkérdés. Az X-Trans-t macerásabb kibontani, a Bayernél meg nincs minden sorban minden színinformáció, soronként csak GBGBGB, GRGRGR, stb.
Ettől függetlenül szerintem lassan a Fuji is kukázni fogja az X-Trans-t, az X-H2-nél legalábbis lesz egy egyszerű oka erre: pixel shift. X-Trans-szal feleslegesen bonyolultabb.
Most az X-T3-mal egyébként is kicsit meghúzták az élességet, és ezzel együtt zajt is. Az eddig megszokott -4 NR magas érzékenységen már nem igazán jó, -2-n jobban viselkedik. Elsőre fura volt az eddig megszokottakhoz képest, de akárhogy nézem, több infó van az X-Trans IV fájlokban (és nem a plusz 2 MP miatt )
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Canon M50 mkII fényképezőgépváz + kiegészítők (gyári doboz, karcmentes - EF - EFM adapter, vaku)
- Canon EF-M STM széleslátó - 11-22mm f4-5,6 IS objektív (karcmentes, dobozában)
- Canon EF-M STM IS f3,5 - 28mm makró-objektív (karcmentes, gyári doboz)
- Sigma WR UV szűrő (86mm)
- DJI Osmo akciókamerához - Új akkumulátor töltő eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest