Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
-
madgie
titán
Egy kis 56/1.2 + Monochrome G kölökfotózás
-
Gondwana
addikt
ISO war is back. És ez egy 2013-as fejlesztés, ennyire nem veszik komolyan a Sonyt? ISO100-hoz képest 15EV
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
arn
félisten
akinek szinten fagyasi es teljesitmeny gondjai vannak a lr61el:
[link]most komolyan alig hasznalom vmire a gput (csak a gpgpu miatt tartottam meg), de hogy meg itt is besz*passon az amd... de a lr fejlesztok is viccesek
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
b.vr
őstag
válasz DonRazzino #10584 üzenetére
Hm, ez a CameraPlus még az eddig általam látott olcsókhoz képest is olcsón kínál víz alatti házakat mindenféléhez. Na asszem rákeresek majd milyen tapasztalatok vannak vele.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
DonRazzino
senior tag
-
konyi79
addikt
válasz DonRazzino #10582 üzenetére
Lehet trükközni, én is szoktam, de mindig megbánom
Az eső jellemzően elég kontrasztgyilkos, utómunkával ha javítani akarok nem lenne baj a telónál jobb szenzor. A hegyekben meg gyorsan fordul az idő, iszonyat jó képeket lehet lőni mikor eső alól előbújik a nap. A vízhatlan becsomagolt zsákból ki-be pakolászni meg elég hangulatromboló, a téma meg erősen igényli a dinamikát.
Bár most már lassan búvártokra gyúrok Nyaraláshoz lenyúltam a céges Nikon S32-őt ( ) kis tengerparti szabadtüdős merülgetéshez múlt héten, míg itthon lángolt a levegő. Na ott mit tudott volna a samy 12f2 művelni... Ez a szutyok meg semmit nem ad vissza belőle, csak kék foltokat.
Szóval kell a célszerszám!Szerk:
A Z3 képe elég vállalható egyébként, bár nemigen mérhető az XF27-hez. Azt is ellenőrizd, a Z3c-ben ugyanaz a szenzor van-e. Nekem van egy Z3tc, annak a kamerája borzalom. A Sony meg csak édesvízre ad vízállóságot, sósra nem, azt ne feledd![ Szerkesztve ]
-
DonRazzino
senior tag
válasz konyi79 #10556 üzenetére
Én úgy döntöttem, hogy az ilyen esetekre (egy vízálló Lowepro, egy vízálló hátizsákban benne) elrakom a Fujit és veszek egy Sony Z3 Compactot és annak a képeit kb. 8 MP-ra leméretezve már tudom használni "esős túrapillanat" kategóriában. Van ennél jobb kamerás, vízálló mobil 100k alatt?
Más: Még jó, hogy nem adtam el az XF27-et. Lemondok a nagyotlátásról, kitportrékról, de olyan kicsi helyen elfér, hogy ma is volt esőkabát alatt 3-4 órát egy kb 950 méteres falban és egyáltalán nem zavart. Nem beszélve arról, mennyivel jobb képe van, mint a kitnek.
Ha meg jó idő van, elfér a hátam közepén, észre sem veszem (elnézést a kamukompaktos képért):
szerk: de kell vennem valami szélesebb, puhább pántot, amivel át van vetve a vállamon, mert az X-M1-hez adott cucc egy egész napos túrán kicsinálja a bőrömet.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Azért wifis vagy micro usb-s uploaddal nem egy ördöngösség leszedni a képeket róla [Ha csak képek voltak rajta; de image eszközként intézőben is böngészheted a tartalmát usb-n.]
Új fw jöhetne karácsonyra
Ha addig még lesz X-E2-őm...Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
OTika
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
nem nyúztam még igazán, meg meghalt a kártyaolvasóm és nem látom a kártyám tartalmát, vakon formázni meg nem akarom, szóval egyelőre takarékon van. de biztos elégedett leszek vele, egy év ricoh gxr p10 és két év fuji x10 után...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
nord_
veterán
Érdekes ez a szín-kérdés: majd idővel veszek a családi-kirándulós X30 mellé egy X100 (utódot). De amíg az X100 egyértelműen ezüstben tetszik, addig az X30-ból nem volt kérdés, hogy a feketét veszem meg.
Képminőségben amúgy mennyire vagy megelégedve?
---
MC Pite:
sajnos, a gyári tokon nincs ajtó, így a töltést csak úgy tudom megoldani, ha leveszem a tokot... De még ennyi kényelmetlenség mellett is simán megérte nekem a tok. -
HÁZIGAZDA
jól néz ki a gyári tok is, de fekete, én meg vmi rozsdabarnát szeretnék, azért vettem fekete vázat, mert a kettő együtt szép. fekete tokhoz inkább ezüst váz dukált volna.
garizból is csak tök sötétbarna van, árban ugyanúgy egy huszas, mint a gyári. húzósak ezek, sajnos, igazából nem is értem, hogy miért.
-
MC Pite
veterán
válasz madgie #10570 üzenetére
Baszki, ez a képes ellenőrző kész... ötforintosnyi atomhomályos, témát 15×8 pixelen tartalmazó képekkel kellene boldogulni, és kb a huszadikra sikerült csak...
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
"Ha egy dolgot kéne mondanom, ami rendkívül bosszantó és zavaró, az az idióta USB-s aksitöltés... Kialakítják úgy a tokot, hogy a memóriakártya és az aksi kivehető legyen a tok leoperálása nélkül - erre mit csinálnak? Csak a gépben lehet tölteni azt a szerencsétlen akkut... Még ha lenne kiegészítőként külső töltő, mint más gyártóknál... de nem..."
Ezt nem értem pontosan. Gondolom nem csak az én tokom olyan, hogy nem akadályozza a micro usb kábelt. Így tudom benne tölteni, stb (plusz autóban, powerbankról is lehet végre tölteni). Ha meg fotózás közben merül le az akku, cserélem.
Akinek igénye van rá, 2000-3000Ft-tól vehet az NP95höz töltőt, de pl nejem végre nem kell hogy keresgélje hogy épp hol a töltő. Nem vágom hogy mi az amit itt most rosszul csináltak...Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mr.Zazi
tag
-
nord_
veterán
Akkor szerencse, hogy nekem nem volt X10-em.
Kiegészítők: gyári bőrtokot és napellenzőt vettem. Sajnos LH-X10 már sehol sincs az országban, nem is hoznak be, így kénytelen voltam a valamivel drágább LH-X20-at venni, a gyönyörűen tükröződő UV-szűrős közdarabbal. De egy jól irányzott ütés után megszűnt a tükröződés.Ha egy dolgot kéne mondanom, ami rendkívül bosszantó és zavaró, az az idióta USB-s aksitöltés... Kialakítják úgy a tokot, hogy a memóriakártya és az aksi kivehető legyen a tok leoperálása nélkül - erre mit csinálnak? Csak a gépben lehet tölteni azt a szerencsétlen akkut... Még ha lenne kiegészítőként külső töltő, mint más gyártóknál... de nem...
---
Fotózási rész: képminőséggel teljesen, fehéregyensúllyal szinte teljesen, fényméréssel tökéletesen elégedett vagyok. Amennyire örültem látatlanban a dedikált expókorrekciós tárcsának, annyira ritkán kell hozzányúlnom.
A DR-t ritkán használom, főleg amiatt, hogy akkor már nem ISO 100 az alap. -
madgie
titán
Mekkora troll ez a Fuji
X-T1, használati utasítás.
-
melon
tag
Jo regen irtam ide utoljara, de azert nagyjabol kovetem a topikot, bar legutobb majd haromezer hozzaszolast kellett atneznem. Szoval csak amulok es bamulok az uj X-T10-en, folyton elgondolkozom, hogy vegre valtanom kellene vazat X-Pro1-rol, de aztan akarhogy fogdosom-nyomkodom akarmelyik ujabb vazat a boltokban, valahogy egyik sem all ugy kezre, mint a mostani, szoval marad a jo oreg tegla egyelore.
Vegre lett egy 27-esem is, igy mar elfer a munkabajaros taskaba, es neha ki is tudok ugrani ebedszunetben az utcara, parkba probalkozni. Eloszor odzkodtam a rekeszgyuru hianyatol, de a tobbi tulajdonsaga miatt nagyon megkedveltem, eddigi kedvenc obim.
-
Gondwana
addikt
Eddig még nem làttam egy olyan szenzorspecifikàciòt sem, amelyiknél nem volt global shutter és az e-shutter mòd ugyanolyan bitmélységet tudott volna, mint a blackframe-kezdetű. Gyakorlatban nem gàz az a 12bit sem, amint làthatò (X100 biztosan és emlékeim szerint az XPro1/XE1 is csak 12bites AD konverziòt hasznàl), az biztos, hogy a fekete-végén dob el adatot, de nem annyit, hogy csìkozzon (mint pl. a 7D)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
arn
félisten
válasz madgie #10557 üzenetére
En csak azt nem ertem, hogy raw eseten miert van elteres. Vegeredmenykepp vmit mashogy kell mentenie. Fura, hogy ket feldolgozonal is beneztek ezt.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
50-230, bokészempölz
Szerk: meg egy kis félholdátvonulás, szintén az 50-230 tele végével. A YT agyonvágta, ott a link az eredetihez.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz DonRazzino #10545 üzenetére
Mostani túráimból kiindulva az időjárás állóság egyre kritikusabb pont kezd lenni, esélyes nekem csak ez miatt a vázcsere. Oké, vízálló a háttizsák, de jó lenne szar időben legalább egy kit lóghatna a nyakamban...
-
-
arn
félisten
melyik vaznak nincsenek hibai? szerencsere az en ajtoim meg rendesen mukodnek
a legtobb canonvaz plasztik bombasztik mellette.***
eletkepek [link]
50-230 [link] - ilyen bokeht kitalaltani nem lehetne gyakorolnom kellene ezt a tele dolgot.sajna vmi gaz tenyleg van a c1 es az eshutter viszonyaban. mintha nem is ugyanazt a vazat hasznalnam.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Zazi #10548 üzenetére
mire jön az x-t2, sok apróság lesz, amin javítani tudnak, ilyen a világ rendje. ami engem illet, a jelenlegi árukon úgy sem lesz egyik sem, azért is vettem x30-at, de az x-t1 keresője nekem mindent feledtetne
-
Mr.Zazi
tag
Nem a többi vázhoz hasonlítottam, hanem a T10 hez. Nem ismerem a többi gyártó vázait, csak a Canont, sok évig azt használtam, azzal nem voltak ilyen problémák. Ezek után X-E1 -et. Az is nagyon jó minőségű volt. 2 év után is patentül jártak a fedelek, nem mállott le róla a borítás. Nem égbekiáltó hiányosságokról beszélek, de a SD kártya ablaka hihetetlenül könnyen kinyílik. A csatlakozók fedele szintén. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbit nem rég cserélték garba, mert úgy kinyúlt mint nagyanyám bugyogója, és már megint púposodik. Nem ehhez vagyok hozzászokva, főleg ennyi pénzért nem!
-
Mr.Zazi
tag
Lassan két hete van meg az X-T10, az X-T1 mellett. Lehet sokan összeráncolják a homlokukat, de a T1 et fogom eladni.
Azért mert:
- Elsősorban jobban tetszik, a T10 ismét ezüst, mint az E1 volt, és kicsi.
- Nagyon jó az összeszerelés minősége, nem így a T1 -é, aki még nem tapasztalta, majd fogja...
- Nem érdekel, hogy nem időjárás álló, nagyon szoktam vigyázni a cuccaimra, nem fog úszni ez sem.
- ISO tárcsa szintén nem játszik, be lehet állítani akármelyik gyorsgombra
- A T10 nem olyan acélos sorozatban, de nem lövök 30-40 képet egyszerre
- Nekem a T10 jpeg -je jobban tetszik, és a színei szintén.
- És végül de nem utolsó sorban, sokkal jobbak a gombjai, jobban kiállnak a vázból, elsősorban a négyirányúak. -
madgie
titán
válasz MC Pite #10544 üzenetére
Kevesebb ott is a DR utómunkás ES-nél, de az X-T1 (és az X-E2) JPG tömörítése rosszabb, mint az X-T10-é. Ott jobban meg lehetne figyelni a jelenséget.
DonRazzino: felőlem mehet a Q menübe is az ISO, 90%-ban Auto-n használom. Az X-T1 tárcsája tényleg túlbiztosított, részemről jó lenne, ha csak az Auto állásban akadna meg.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
hehe, hasonló dilemmában vagyok én is (X-T1 vs X-T10). nem tudom, hogy próbáltad-e az X-T10-et, de a demoday-es darabnak nagyon könnyen, igazából túl könnyen jártak a tárcsái. nekem is X-M1-em van jelenleg, én főleg A módot használok és autoISO-t, 3200-as felső limittel. próbálkoztam én is manuális ISO állítással, de arra jöttem rá, hogy pár extrém esetet kivéve elég okosan szabályozza magának az ISO-t, plusz az emelés nem rontja olyan drasztikusan a képminőséget, mint ha pl hosszabb záridő miatt berázódna. a fennmaradó pár esetre meg akár még Q menüből is elég gyorsan szabályozható az ISO, úgyhogy inkább legyen a túlbiztosított X-T1-es megoldás, mint a véletlenül fals értékre tekergetés részemről. plusz az X-T10 keresője tényleg kulcslyuk a T1-éhez képest, nem is a mérete miatt, hanem mert semmit nem nyúlik ki hátra. erősen megrágtam a dolgot és bár vonzó a tízes ára, valószínűleg egy használt egyeske lesz a végső megoldás számomra.
-
DonRazzino
senior tag
Megmondom őszintén, kétszer próbáltam csak pár percig X-T1-et, de nem értettem, hogy miért jó a túlbiztosított ISO-tárcsa. Egy-két hete agyalok, hogy év végén használt X-T1, vagy új X-T10 legyen. Túrázások során, amikor a kitet viszem, gyakran használom P módban a gépet, de a gyors ISO állítást értékelném akkor is. Az X-M1-em egy szem Fn gombja is arra van állítva.
"On the X-T1, the ISO dial has a lock button that is a little clunky to use. On the X-T10, the front wheel is one of the function buttons which can be set to ISO. Once you do this, you can change the ISO value by pressing the wheel in, moving it left to right to change the setting, and then pressing it once more to save the value. You currently can’t do this on the X-T1 because ISO is controlled by a physical dial."
Idézet ebből a cikkből.
X-T1 tulajok! Vélemény?
-
MC Pite
veterán
Mi a helyzet a vázból kipottyanó fine jpg-kel ilyenkor? Meg tudnátok nézni?
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
arn
félisten
válasz madgie #10542 üzenetére
az a gond, hogy mivel auton hasznalom, nincs olyan kepem, amin van ilyen es olyan zarral is azonos temarol, korulmenyek kozott. de nagyon mas a kepek jellege, ha nem nezem a zaridot, is latszik rajta, laposabbak a kepek.
-
arn
félisten
c1on is gaz van az eshutteres kepekkel - jellegre olyan, mintha magasabb ison fotoztam volna, osszenyomott a dinamika, emiatt nagyon kontrasztos, vegerednykepp zajosabb az arnyekos resz felhuzva.
-
HÁZIGAZDA
válasz #01758976 #10539 üzenetére
volt már ilyen gépem, azért mindig fárasztó az evf egy idő után sajnos. hát, ez van, mindent nem lehet, nyilván sokaknak kell a kisvaku, én már csak ezért is beáldoznám boldogan. bőrtokot még érlelem, de amúgy ez tetszik. expógombot még nem is néztem.
-
törölt tag
-
arn
félisten
válasz rumos14 #10506 üzenetére
az xt1nek ketszer updateltek az af rendszeret a megjelenes ota. amugy orom hasznalni a dedikalt tekeroket, nekem az volt a legnagyobb, amikor megvettem, szinte nem is hasznalom a kijelzot a beallitasokhoz.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
X100 beragado blende garon túl vs. Fotó paradicsomAz alkatrész ingyen van. A csere 15k. És 3-4 hét míg megjön az alkatrész.
Hívnak ha megjön, szóval addig nálam a gép. Nem számítottam ennyire pozitív fogadtatásra -
-
MC Pite
veterán
Én ezt vettem, ajóthoz hozzáférni... Olcsó toknak jó. Ha belefér, a TP-nek biztos van valami tutija hozzá.
Van is:Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, meleg van, de már nem sokáig. türelem, nyugalom, ennyit már fél lábon ugrálva is kibírunk! ÉLJEN NORVÉGIA!
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #10523 üzenetére
Ennyire CA-zik a 75-ös? Amúgy a 90-es képe az én szememben besza-behu, de (most ezért kinyírtok) csak én látom úgy, hogy a fujik minden obival olyan arcot/bőrt csinálnak valahogy általában a portréalanyoknak, mintha műanyag játékbabák lennének? Ez most ennél a babacsajszinál még jobban érzékelhető mint általában, mert ők már alapból babapopsi bőrűek. Emlékszek, hogy amikor x-e1-en filóztam is letöltöttem egy rakás nyers portrét meg pár kolléga is küldött képeket privátban és mindenki úgy nézett ki mint egy gumibaba
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
madgie
titán
Nézd, ha átlinkel valamit, hogy nézzem meg a tesztet és látszik, mennyivel szebben kezeli a fingatós helyzetekben a Fuji a háttérmosást, az nem tudom, miért szúrja a szemed. Mennyivel másabb, mint ha a most belinkelt jmakk tesztre írnék valamit? (amit még nem volt időm megnézni).
Az ilyen félrebeszélések, belemagyarázások miatt koccolt le innen FED és én is főleg emiatt blogolok.
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #10520 üzenetére
mindegy is, mert nem ez a fő szempont nekem az rx100 mellett vagy ellenében, hanem a többi. a szenzor több mint elég nekem. illetve ez nem teljesen igaz, inkább úgy mondom, hogy végre egy minimum szintet megütő lapka van a kompakt gépekben is. a fuji 2/3" x-trans talán csak alulról súrolja, de valamit valamiért.
ezzel együtt, hogy ha választhatnék, hogy az x40 inkább 1"-os lapkát és ugyanúgy 28-112 obit kapjon, kicsit nagyobb méretben, vagy tartsák meg a 2/3"-os lapkát és egy 24-120 mm menjen rá azonos (vagy kicsit kisebb, mert az x30-ban már kicsit sok az anyag, nehéz a fogásához mérten) méretben, az utóbbit választanám.
-
jmakk
őstag
Juhééj, hivatalosan is megerősítve: X-E2 fw update jön. A kérdés már csak az, mi lesz benne. Új AF-t és e-zárat, plíííz!
-
b.vr
őstag
válasz madgie #10508 üzenetére
"Nem akarok flame-et, de pont tegnap hívta fel a figyelmem FEDman , mennyivel szebb eredményt ad teljesalakos portrékon a Fuji 90/2, mint a legendásnak mondott Zuiko 75/1.8"
az mondjuk nem világos miért vagy FEDman magyar hangja , de mivel pl Te nem épp legendásnak hanem mondjuk unalmasnak szoktak a 75/1.8at tartani, az állításon nem lepődök nagyon meg...[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #10510 üzenetére
az első rx100 még nem bsi volt, kb. 1 fé javulást hozott a m2. az x-trans meg erőn felül üt azért, miközben eleve 1 fé van csak a fuji és a sony között. de ezzel együtt én is a sony lapkát kérném ugyanebbe a gépbe, ha lehetne, de nem lehet, akkor ott másnak kéne mennie, például 112 mm/f2,8 helyett kapnék 100 mm/f4,9-et, jóval rosszabb rajzzal. nálam ez tényleg sokkal fontosabb szempont, mint a szenzor, az egy ideje szinte egyáltalán nem érdekel.
persze ha csupa fehér égboltot lőnek csak a fujival, az zavarna, de tudom, hogy nincs ilyen gond vele.
-
jmakk
őstag
Ha már 90/2, akkor a Lenstip épp most tesztelte. Vannak teljes méretű tesztképek X-E1-gyel, bár szerintem a portréknál a fókusz nem mindig van a helyén.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz madgie #10508 üzenetére
na ez az, ez jön át nekem, el tudom hinni róla, hogy a Fuji-t öröm használni. úgy, hogy én sosem használtam valamit csak tudnak ezek.
és ez az öröm hiányzik nekem egy ideje a fotózásból, de ez inkább egyéni szoc probléma lehet, és messzire vezetne az okfejtés .minden esetre a 7 hónapja meglévő NEX-5T-be 2500 képet toltam úgy h közben voltam Rómában és NY-bansztem a Fuji 90/2-t a Canon 85/1.8-cal kell összevetni (paraméterek alapján, amúgy tudom, az egyik 20 éves, a másik ropogós), nem a 135/2-vel, de ez vszleg hit kérdése, így nem érdemes belemenni.
ugyanakkor egy Fuji 90/2 helyett Canon FF vázat és 135/2-t használni (az analógia fennáll a F 16/1.4 vs C 24/1.4, F 23/1.4 vs. C 35/1.4, stb. párokra is) sztem tök felesleges.
-
rumos14
nagyúr
afelől semmi kétség, hogy ha most sztrítfotózásra indulnék (na nem ebben a kánikulában), akkor sokkal inkább XT1-et, 16/1.4-et, 23/1.4-et, 35/1.4-et, 56/1.2-t vennék magamhoz, és nem Sony akármit, 16/2.8, 24/1.8, 35/1.8, 50/1.8 sorral.
(AF-nél a videó AF-et említettem, ebben még az alap NEX-3N is nagyon ügyes tapasztalataim szerint (elég fényben).
-
Gondwana
addikt
...tudom, mindenki utálja az ilyen összevetéseket, de Canon 85/1.8 vs. Fujinon 90/2, a 3x szorzó fájó...
Az összehasonlítás igazából nekem sántít (igaz, hogy APS-C-n ekvivalens 135 a 85/1.8 is, de azért CA-ban nem egy liga a Fujival), szerintem az EF-párja az a 135/2 lenne ödémaakárhányon, matekozós DOF-ot kivéve összemérhető X-T1 + 90/2-vel. (Nem mondtam, hogy jobb!)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
rumos14
nagyúr
ok, én nem is tudok első gépként gondolni egyikre sem.
de pl. szüleimnek, egyetlen gépként inkábbsokal venném az RX100-at mint a Fuji-t (a szappantartó kompakt helyett, tehát a kisebb méret is szempont).a szenzor, hát... 1" 20 mpixel vs 2/3" 12 mpixel, sztem itt egyértelmű a helyzet, ok, a tele végén visszahozza a fényerősebb obi. de kevés fényben egyik sem fog virítani, viszont elég fényben a nagyobb szenzor minden körülmények között jobb dinamikát ad. és ezt nálam nem ellensúlyozza a saroktól sarokig éles optika sem, de ez megint pap-papné dolog. amúgy az első és a negyedik RX100 között szenzorilag a dpreview képek szerint semmi különbség nincs.
na nem akarok semmi következtetésre jutni
-
HÁZIGAZDA
ami az x-t1-et illeti:
- belenézel a keresőbe, és már ott meg vagy véve
- az af kifejezetten jó, nem tudom, hogy miért mondod, hogy gyenge
- formára is jó, szép, funkcionális (a retró féltéglát én sem szeretem, ahhoz képest a nex űrtechnika, az a6000 formája nekem tökéletes volna, igaz, lehetne picit magasabb és picit több hely a marcsi és a bajonett között. de az x-t1 szintén nagyon rendben van)szóval egy x-t1 + 35 kombót majd egyszer próbálj ki azért
-
madgie
titán
Sose szerettem úgy koncertet fotózni, mint most a Fujival.
A vázakba bele tudok kötni (bár az X-T1 nem sarkall panaszra, sőt), de az objektívek zseniálisak. Lehet, hogy gépbe nyomott teszttávon nem feltétlenül nyújtanak különleges teljesítményt, de valós felhasználásnál, valósabb távolságokon kiderül, hogy remekelnek. Nem akarok flame-et, de pont tegnap hívta fel a figyelmem FEDman (popco teszt), mennyivel szebb eredményt ad teljesalakos portrékon a Fuji 90/2, mint a legendásnak mondott Zuiko 75/1.8.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
x30 kontra rx100 (pláne a first gen):
- szenzorban alig van különbség (jó az x-trans, erőn felül teljesít, míg pont a 1st gen 1" még so-so)
- az rx100 nekem egy vacak kompakt kezelésre, ez mindenképp kiejti (egyetlen gépnek kell, szeretném normálisan használni, a pöcökzoom eleve kizáró ok, manuális zoomot akarok, meg dedikált tárcsákat)
- dönthető lcd
- evf (és milyen pazar evf az!)
- af (nagyon ott van az x30 szerintem)
- videó nem kritikus számomra, elég jó a fujié is (1080p/60)
- obi! (nyomába sem ér a fujiénak a sonyzeiss, ez saroktól-sarokig éles, nyitva is, fényerősebb is)mondjuk elsőre ennyi. igazából nem tudom, hogy miért kéne szeretnem az rx100m1-et, csak az ára tetszik, még a méretének sem örülnék, mert nem szeretek körömmel nyomkodni gombokat, pöcökkel zoomolni (túlhajtja, visszahúzod stb.), f4,9 nem pálya ekv. 100 mm-nél stb. stb.
az rx100m4 tetszik, de ott sem a kezelése, hanem a tudása. ha ugyanannyiért lett volna, mint az x30, akkor lehet, hogy arra megyek rá, de egyébként még akkor sem biztos.
-
rumos14
nagyúr
a mostani cashback akció promójára rákattintottam és elgondolkodtam...
sokat nézegetem a Fuji obikat és irigyekedek (NEX userként, hehe), 35/1,4 háttérmosása tényleg faxa, 23/1.4, 16/1.4, 56/1.2, atyagatya, micsoda finomságok.persze pénzem egyikre sem lenne, esetleg a 35-ösre.
de!
nekem nem tetszenek a vázak. nem jön be a retro bumszii féltégla jelleg, záridőtárcsa a PASM módválasztó helyett.
videó kaka, minőség sem jó, AF sem acélos. arcfelismerés ha jól olvasom, nem az igazi.
egyszerűen nem nekem valók, én kevés vagyok ezekhez.ugyanakkor tényleg azt gondolom, hogy színtisztán fotózásra, hobbinak, örömszerzésre remek lenne egy X-T1 meg pár finom obi. a Fuji az új full frame. obik terén biztosan.
persze olcsónak nem olcsó, tudom, mindenki utálja az ilyen összevetéseket, de Canon 85/1.8 vs. Fujinon 90/2, a 3x szorzó fájó.én egyszerűen nem vagyok Fuji arc, de azért kicsit szeretnék az lenni, a lelkem mélyén jelenleg nem megy, Parcit sem értem, hogy vehetett X30-at 1st gen RX100 helyett
-
HÁZIGAZDA
x30 userek: bőrtok? markolat? csak hogy diszkáósan kérdezzek
-
MC Pite
veterán
válasz eastsider #10485 üzenetére
9600al korrektek voltak nagyon anno.
Vakusarut is kérdezd meg cserélik-e.Novics, xc obin azért olyan sűrűn nem kell már rekeszelni, úgyhogy szinte mindegy is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen széket vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest