Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    Gesztenyepüré

    Kezdődik a gesztenye szezonja, sikerült baráti áron vásárolni néhány kilót, gondoltam csinálok, egy kis gesztenyepürét. Isteni lett, mindenkinek ajánlom, akinek van néhány szabad órája, mert kissé hosszadalmas. :DDD

    A gesztenyéket vízbe tesszük, ami feljön a tetejére kidobjuk, mert kukacos, bár nekem így is maradt benne, úgyhogy később is érdemes odafigyelni. :DDD Ejtünk rajta egy X alakú vágást, és odatesszük főni, a főzési idő eltérő lehet, kb. 40 perc után érdemes nézegetni, hogy megfőttek-e már, én fogvájóval szoktam megnézni, hogy megpuhult-e.

    Ha megfőtt hagyom kicsit lehűlni és megpucolom, a kemény héját, és a hártyaszerű héjrészt is le kell szedni. Aprítóval, vagy botmixerrel is lehet pürésíteni, de előtte adok hozzá egy kis mézet, rum és vanília aromát. Az édesítés attól függ mennyire édes a gesztenyénk, az én gesztenyémhez csak egy pici méz kellett.
    A masszát krumplinyomón átpasszírozzuk, és felvert tejszínhabbal tálaljuk:

Új hozzászólás Aktív témák