-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider
senior tag
válasz nünüke1975 #47420 üzenetére
Nem fing!
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
umfrider
senior tag
válasz nünüke1975 #47423 üzenetére
Bocs! Nem rossz!
Ellenben jó kép[ Szerkesztve ]
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
mirci18
addikt
válasz nünüke1975 #47439 üzenetére
Az első tökéletes a másodikra kellene még fény meg szín mert így fakó.
Én egyébként ezért is nem rakok ide fel fényképet mert a fotóim 99%-át szerkeszteni kell szín és fénybeállítások terén.
Nem szeretem a csak lövöm és kész képeket.[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz nünüke1975 #47443 üzenetére
Akkor további jó gyakorlást. Az már rajtad múlik hogy a tanácsomat megfogadod e.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
törölt tag
válasz nünüke1975 #47519 üzenetére
De igen, kamerában mindenképp, meg egyébként is gyengébb úgy általánosan, de kíváncsi voltam a Huawei vonalra. Egyébként viszont, ha a kisfiamat fotózom mozgás közben, akkor meglepően jól produkál. Értem ezalatt azt, hogy kevésbé mossa el a képet, pedig nincs benne képstabi és ebben a témában eddig nekem csak a Nokia n8, 808, és az iphone-ok teljesitettek jól.
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47525 üzenetére
Megint nem lehet megnezni a kepeidet 😈
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47529 üzenetére
Szerintem privatra van allitva. Te meg tudod nezni, mert be vagy jelentkezve, nekunk kulsos szemlelonek tiltott
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47532 üzenetére
Passz. Hova toltotted fel?
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47534 üzenetére
Azt sajna nem tudom hogy kell kezelni, nem hasznalom. Ha a drive-ba tolod fel, onnan megtudod oszta direkt linkkel is, igaz maceras.
Masik alternativa, ami egyszerubb is, az a kephost.com[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47536 üzenetére
Masold ki ujra. Hosszu a link, nem annyi amit ott latsz. Csusztasd a szoveget balra, es ott a tobbi resze
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47538 üzenetére
Igen, most mar jo
-
nünüke1975
aktív tag
Ja ez lemaradt LG G4
-
Quqesz
nagyúr
válasz nünüke1975 #47541 üzenetére
Nekem nem jó.....404 error
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Onedrive, és google mostanában nem akar működni nekem se, pedig a leírás szerint linkeltem be[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
w333
félisten
válasz nünüke1975 #47591 üzenetére
Melyik részét nem értetted hogy Direkt Link kell a képeknek ?
Tessék legközelebb kérlek így linkeld be ...
(#47593) nünüke1975
Nincs mit
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz nünüke1975 #47598 üzenetére
Igen így már jó !
A képekről meg annyit hogy a lencse nem volt koszos ? kissé homályos !
Fotózás előtt mindig érdemes letisztítani mert nagyon sokat számít !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
BigBlackDog
veterán
válasz nünüke1975 #47600 üzenetére
Én nem is homályosnak mondanám, hanem kontraszthiányosnak. De ez az utolsó már rendben van. Nem karcos a kamera előtti üveg? Az tud még ilyen kontrasztcsökkenést okozni (mondjuk nem egy-két karc esetén).
-
legiaap
félisten
válasz nünüke1975 #47598 üzenetére
Ez a pogányi reptér?
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47666 üzenetére
Eskuszom a te kepeid is jobbak
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47668 üzenetére
Kb 6-7hsz-el korabban tettem be 2 kepet
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47670 üzenetére
Most csinalok sok kepet,este meg jovok csavarogni allvannyal csinalok par ejszakait is. Aztan ha azoj is xarok lesznek lehet meg se varom a tablet szervizelesenek veget....
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #47672 üzenetére
Nem, az teljesen mas marka. (Alcor)
-
Quqesz
nagyúr
válasz nünüke1975 #47684 üzenetére
A kamerád rendben van, de fotózás terén van mit még tanulnod! Például több képen a nap beesési szöge miatt kifakul,kivilágosodik,kontrasztot veszt. Ilyenkor vákt pozíciót,helyzetet hogy jobb legyen a kép. Ha erre nincs lehetőség, akkor jön a manuális mód és záridőt csökkentesz. Bár sötétebb lesz a kép, de jobb összességében.
-
hacki87
senior tag
válasz nünüke1975 #47804 üzenetére
Részlet az összefoglalóból:
1. Töltsük fel a képet a Flickr oldalunkra.2. Ezt követőn másoljuk ki a kép kicsinyített változatának linkjét.
• A képet megnyitva Flickr-ön, a jobb alsó sarokban kattintsunk a lefelé mutató nyílra!
• A megjelenő menüben kattintsunk a "View all sizes" elemre!
• Az oldal betöltését követően kattintsunk a fenti listában a "Medium 500" linkre!
• Ezt követően jobb klikk a megjelenő képen és válasszuk a "Kép URL-jének másolása" lehetőséget (amennyiben nem Chrome-ot használunk, itt apró eltérések lehetnek)!3. A hozzászólás írásánál kattintsunk alul a "Kép" gombra és illesszük be az előzőleg kimásolt linket!
4. Ezt követően másoljuk ki az eredeti kép linkjét!
• Menjünk vissza az előző oldalra, ahonnét kimásoltuk a 500 pixel széles kép linkjét!
• Kattintsunk a fenti listában az "Original" linkre!
• Ezt követően jobb klikk a megjelenő képen és válasszuk a "Kép URL-jének másolása" lehetőséget (amennyiben nem Chrome-ot használunk, itt apró eltérések lehetnek)!5. Az előzőleg elkezdett hozzászólásnál jelöljük ki a beszúrt képet ('[IMG'-vel kezdődően '/IMG]'-ig bezárólag)!
6. Ezt követően kattintsunk alul a 'Link' gombra és illesszük be az előzőleg kimásolt linkelt, ami a teljes felbontású képre mutat!
7. Így a hozzászólásban megjelenik a kép kicsinyített változata, rákattintva pedig megtekinthető a teljes méretű kép.
-
nünüke1975
aktív tag
válasz nünüke1975 #47976 üzenetére
Eső után talán ez látható
-
ToniSoprano
addikt
válasz nünüke1975 #47976 üzenetére
Jó képek, érdekes, hogy a kaktusz virág kép fátyolos hatású, ennyire elhomályosodik a háttér, a virágszirmok széle is homályos, maga a kaktusz szárából semmi sem nem látszik, olyan csak úgy mintha lógna a levegőben, de ez kicsit érdekessé teszi a képet. Az esőcseppes leveles képen meg nem így van, ez valami effekt? (Az látszik makrokat is érdemesebb 16:9-ben fotózni, először azt hittem 4:3-ban az jobban mutat.)
[ Szerkesztve ]
-
ferrari1
őstag
válasz nünüke1975 #48006 üzenetére
Az elsőnél engem nagyon zavar, hogy jobbra lejt a tó.
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48194 üzenetére
-
BigBlackDog
veterán
válasz nünüke1975 #48194 üzenetére
"Széles" látószögű mód. Két kamerát használva (extra) nagy látószögű képek készítését teszi lehetővé -ha jól tudom-.
-
s3nsitivity
addikt
válasz nünüke1975 #48301 üzenetére
"Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék."
Igen, rosszul értelmezted.
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Quqesz
nagyúr
válasz nünüke1975 #48258 üzenetére
Naplemente 1,2 használj hdr-t, mert a növényzet sötét és az ég beégett. Vagy fókuszálj az égre és legyen az tökéletes.
Napfelkelte ok
Hold ha ilyen képet csinálsz mindég rad manuálus fókusszal végtelenbe,különben kicsi az esélye a bemozdulásmentes képnek
Kukoricatábla ez sikerükt a legjobbanToniSoprano
Rövid záridő esetén tudsz cseppeket fotózni, hosszabb záridőnél pedig egybefüggő vizet[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz nünüke1975 #48301 üzenetére
Rosszul is értelmezted.
De nem értem mi a problémád.
Én a szerkesztett képek topikba szoktam kirakni képeket.
Nem mindíg véleményezik de mégsem dőlök a saját kardomba.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
BigBlackDog
veterán
válasz nünüke1975 #48586 üzenetére
Egy kérdés; ugye nem módosítottak, szerkesztettek a képek (csak mert az EXIF látszik utalás a Picasa-ra)?
A képek szerintem egyáltalán nem vészesek, néhány apróságot látok viszont, amiken legközelebb javíthatsz szerintem.
Technikai észrevételek:
- Az első, illetve a harmadik képnél is eléggé kiégtek a felhők, HDR mód viszont segíthet rajta.
- Az elsőnél mintha az élességgel lenne valami anomália, lehetséges, hogy nem sikerült megfelelően fókuszálnia.
Témabeli észrevételek:
- Első képen a téma kellemes, szép kilátás. Viszont alul az a tetősáv eléggé elvonja a figyelmét az embernek a valódi témáról. Ami még picit zavara, hogy bal oldalt az út éppen kilóg a képből, lehetséges, hogy jobb lenne, ha benne lenne még az az ív.
- A második kép ferde. Ennek elkerülése érdekében célszerű bekapcsolni a kompozíciós segédrácsot. Azzal élőképen is láthatod, hogy mi lesz egyenes és mi lesz ferde. Ezen kívül a torony nagyon középen van, instabil a kompozíció számomra, ráadásul a templom háta sincs benne a képben. Célszerű a főtémát nem középre helyezni, hanem kb. a harmadolópontra (aranymetszés szabálya), stabilabb lesz a kép összessége a szemlélő számára.
- A harmadik képnél az a tábla szörnyen zavaró, minden tekintetben elvonja a szemlélő figyelmét a képen lévő egyéb tartalomról.
- A negyedik képnél megint sok a tábla és folyton csak a középen lévő "Szászvár" feliratot olvasgatom. Gondolom nem ezen akart lenni a hangsúly.
- Általánosságban azt is érdemes figyelni a kép főtémáján kívül, hogy nem "vágsz-e" valamit el a kép szélénél. Például egy félig lelógó ember, épület, jármű és zavaró tud lenni. Célszerű esetleg egy keretet keresni, ami körbe foglalja a témát. Gondolom, hogy az első kivételével autóból készültek a képek, így megértem, hogy nem olyan egyszerű mind betartani a fenti szabályt.Persze ez mind csak a saját véleményem, remélem nem írtam semmi bántót, lehangolót.
-
addikt
válasz nünüke1975 #48600 üzenetére
Adobe photoshop lightroom (mobilos és gépes is), meg ha jóltudom a snapseed is kezeli
[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48655 üzenetére
Innen rendeltem. 3 db van itthon
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48686 üzenetére
Azt nemtom, hogy lehet-e mas szint is valasztani, nekem kimondottan fekete kellett.
Sztem eleg stabil, multkori fotozason a korlaton volt a telo, masszivan tartotta helyet.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48689 üzenetére
Hm.. Akkor keress ra az octopus tripd nevre, rengeteg van. Van tartofej nelkul is, erre figyelj.
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #48922 üzenetére
Helyette egy ures lap jon be
-
BigBlackDog
veterán
válasz nünüke1975 #48957 üzenetére
Jobb oldal, Témához kapcsolódó anyagok > Ötletes telefotózás okostelefonnal
-
BigBlackDog
veterán
válasz nünüke1975 #49108 üzenetére
Gyorsítótár törlés megvolt? Egyébként asszem errefelé szoktak ilyeneket jelenteni.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz nünüke1975 #49108 üzenetére
Technikailag jók, szép képet csinál a G4, de van egy-két észrevétel, ha elfogadod, komponálás ügyben:
1. Nagy kár a belógó könyökért és a fél kőért.
2. 2-3 lépést mehettél volna távolabb, hogy teljes egésézében be tudd fogni a virágos területet, vagy közelebb, de így pont megtörik az 'íve'
3. 2 másodpercet várhattál volna míg a hajót már nem takarja ki egy kicsit a nád[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz nünüke1975 #49517 üzenetére
@BigBlackDog:
törölhető.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
trebrona
nagyúr
válasz nünüke1975 #49522 üzenetére
A saját hsz-em re gondoltam törlésnél.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #49541 üzenetére
Ha valaki megrendeli, legyen szives irja meg nekem, hogy annyit vont le tole a bank amennyibe kerul v sem. Nekem duplajat huzta le..
-
deja vu
addikt
válasz nünüke1975 #50000 üzenetére
[link]Kiválasztod kinek akarsz.
Cső!Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
helixP
nagyúr
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #50260 üzenetére
XDA-n megtalalhato.
Gugliba ird be, V10 camera app. Elso talalat lesz. A V4 verziot kell feltenni.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz nünüke1975 #50263 üzenetére
Lesz manualis video modod is. Valamint reszletesebb zarido allitasi lehetoseg is van.
Tirszin, a G4 topikban kerdezz ra, azt hiszem tobben is hasznaljak az appot, mem olyan reg volt is temaban.
-
Arcképgyáros
válasz nünüke1975 #51428 üzenetére
Kár, hogy a napos képeken belelógott az ablak vagy micsoda, de szépek
(szegény pók... )[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
kengyel
nagyúr
válasz nünüke1975 #51428 üzenetére
Szerintem jól sikerült képek lettek, különösen az utolsó legyes.
kengyel
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AliExpress tapasztalatok
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Politika
- PlayStation 5
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest