-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Ne fossátok össze magatokat a V30-tól. Lássatok, ne csak nézzetek.
Itt a teljes felbontás (kb. 4x jobb az A1)[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
Érdekes,de én ezeket a V30 képeket nem tartom olyan kimagaslóan jónak srácok.
Egy G6 Google kamerával simán hozza ezt.Persze ez csak a személyes véleményem,de nekem valami hiányzik....https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Szoszo94
őstag
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #76391 üzenetére
Van ahol szűk a fókusztartomány, ahol érintőfókuszt alkalmaztam, leginkább a nagyon közeli témáknál. Szerintem jól működik. Ha megnézed a felhős képeket, ott minden éles.
-
dnl91
tag
válasz
Plazmacucci #76391 üzenetére
Én is ezt vettem észre, ennél a p10+ többre képes szerintem is..
Maguk a képek pedig nem lennének rosszak, de valahogy mindegyiken látszódik ez a nincs fókusz dolog.
-
válasz
#18001664 #76389 üzenetére
Hát én nem akarok haterkedni, de nekem úgy tűnik, mintha kevés kép lenne csak megfelelően fókuszban, és azok sem túl jók. Még a makró kép is homály, pedig látszólag van fény dögivel. Biztos jól működik ez? Pl ilyet a P9 is csinál, vagy jobbat.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Plazmacucci #76385 üzenetére
Hát igen,2015 jó év volt .
[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
-
Drakmusz
addikt
válasz
#16514048 #76383 üzenetére
Ha a Google engedett volna valamiféle manuális módot a Nexusokra,akkor szerintem még a mai napig megállnák a helyüket ilyen fényviszonyok mellett is.
Gyorsan túrtam is egy pár estit.
Mondjuk a maiakhoz képest egy tonna zaj van,az biztos!
Nexus 5Xhttps://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
válasz
Szoszo94 #76373 üzenetére
Érdekes ez a tele lencse. Kicsiben nagyon tetszik az első fotó, de sokkal jobb minőségre emlékeztem ettől a telefontól.
Viszont az éjszakaiaknál a GCAm-os kép szerintem jobb lett, mint a Nexus (a pöttyöket leszámítva), bár tény hogy a kettő közül egyik sem egy "éjszakai ragadozó".
-
-
akooos
veterán
válasz
Plazmacucci #76376 üzenetére
Szerintem az A1-nek jobban sikerültek a színek, mint az 5x-nek. Vagy legalábbis az 5x túlontúl sárgás lett.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Aláírom, éjjel kijön a különbség rendesen.
Azonban nem is került annyiba az A1 és nem is egy kategóriába sorolt telefonok, így nézve viszont elég korrekt gcam-malEzért is adtam páromnak az 5X-et, nem pedig el
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
modulus
aktív tag
válasz
Szerintem meg pont az A1 jobb, főleg a Gcam-mal készített.
-
-
Aryon87
félisten
Kösz sracok
De igen, meg mindig azt a fulest hasznalom, "veletlen" nalam maradt, mikor a csereutalvanyos leadasom volt
Imadom, a legjobb fules nekem. (G5 gyarija is nalam maradt "veletlen")Lacno, elsore nem esett le mirol van szo, aztan igen
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
GEIL
addikt
válasz
Aryon87 #76352 üzenetére
Pöpec képek !
(véletlenül nem az LG G4 gyári "piros harisnyás" headset/füles lóg a füledben ? )
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
spawn21
veterán
válasz
Plazmacucci #76367 üzenetére
Igen valóban, viszont mivel alig használ valaki ilyen telefont komolyabb csatornák leszarják. Csak a hype és mindig a legújabb. Vagy amit a legjobban tolnak
s24U+15p
-
-
spawn21
veterán
[link] egy kis u11 plus és S9 battle
s24U+15p
-
-
ShadowLac
addikt
válasz
Aryon87 #76352 üzenetére
A 6. tetszik Az egyik képedet jól elrontotta a fickó, pont odaállt mikor fotóztál
A biztonság kedvéért látom a rendőrség is jelen volt.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
BogyóBP
addikt
Ez a mate 10 Pro sehogy sem akar remekelni de nem értem miért. A gyenge fényes naplementés kép jó de a többi olyan fura, túl erős a tömörítés vagy nemtudom.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Aryon87
félisten
válasz
Helltak #76357 üzenetére
+ w333:
Köszi. Most értettem meg a Mátét, végre ráéreztem a használatára. Egy hangyányival többet kell vele foglalkozni fotózáskor, nem olyan mint a Note 8 vagy U11 hogy katt-katt és mehetsz tovább. Itt nagyobb pontosság kell, sajna több képet is kell készíteni ha azt akarom hogy tökéletes legyen. Itt most nem voltam időhiányos, bőven volt időm kihasználni minden adottságát. Külön bónusz benne, hogy a fókuszpont megadása után a fénymérést bárhova lehet húzni. Ezt se a H8-nál, Mate9-nél és H9-nél nem alkalmaztam, szal újdonság
+ a pro módnál is rájöttem 1-2 trükkre, mit és hogyan, jó példák a homályosított képek: manual fóksz, EV állítás, és máris megvan a kívánt hatásfok. Valamint vállalható képeket csinál pro módon belül ha automatán hagyom az ISO és záridős opciókat, így a RAW-okat is megcsinálja mellé. (mappába bekerültek a legújabbak)
+ egy kis odapirítás a konkurenciának: éjjel a Máté legalább tud portrézni, feleannyi időbe telik, mire felismeri a témát, és nem vinnyog, hogy messze van, közel van vagy túl sötét van így nem tudja megcsinálni + jól kijön az F1.6 előnye is a másik F2.4-es telekamerája ellen, még ha ránctalanít isnem tökéletes, de sokkal jobb.
Már előre kíváncsi vagyok a nyaraláson hogy fog szerepelni
(igen, augusztusban is meglesz
)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Kihasználtam a jó időt, természetesen szokásomhoz híven ismét egy rahedli kép készült (209 kép vegyesben+ kb 500 sorozatkép
És csak a legjobbak vannak kiválogatva, sorry
Lesz asszem 3 kép ami szándékosan van homályosítva, nem hiba az. a Szelfi az portré mód az előlapi kamerával.
A fénycsíkos meg majdnem 20 percet ment a híd erős rezonanciája miatt nem lett túl jó.Mate10Pro
[ Szerkesztve ]
-
psajti
aktív tag
válasz
gerner1 #76350 üzenetére
Igen, most éppen 30 képkockára volt állítva amikből valahogy szoftveresen összemókolta ezt az 1 képet. Felbontás beállítás lehetőséget nem is találtam pl így hirtelen az alkalmazásban. De ha megjött az állványom akkor jobban ki szeretném kísérletezni ezt is meg a camera+ jpeg/raw lehetőségeit is.
-
-
ShadowLac
addikt
.
[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
-
törölt tag
Amikor megjelent a telefon tavaly november közepe körül, akkor rengetegen szidták a videós képességeit. Elég fos volt a minősége. Azóta viszont kijött több frissítés is, és mintha javult volna a minőség is ezzel párhuzamban. Próbálgattam a videózást pár napja, van elég sokféle mód(sima fénykép, monokróm fénykép, videó, hdr, 3d panoráma, panoráma, éjszakai felvétel, fénnyel festés, time lapse, lassított mozgás...stb.).
Ois van benne, FHD 1080p-ben használható, 1080p60fps-en már nem, ott elvileg szoftveresen javít csak. Bár annyira nem mentem még bele ezekbe.
Viszont sima FHD 1080p-ben ha be van kapcsolva a képstabi egyértelműen jobb a videó, mintha nem lenne. Picit bemozdul úgy is.Aryon87 csinált OIS teszt videókat: Mate 10 Pro, S7 Edge
-
-
dnl91
tag
Köszi, majd hozok még képeket..
-
helixP
nagyúr
-
-
Aryon87
félisten
válasz
#16514048 #76324 üzenetére
Valoban van amit nem tudok kezelni. Viszont sokszor erzem azt, hogy szandekosan van lehuzva nemelyik kep, es mar reflexbol van "megnevesitve"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
helixP #76321 üzenetére
Lehet benne valami (bár szerintem van köztük annyi különbség, hogy legyen értelme ilyen szempontból összeméregetni őket), az viszont biztos, hogy senkinek nem árt, ha van egy ilyen felület is.
Szerkesztett mobilos képek topik, Fototrend, Kezdő fotósok digitális fényképei, PH-n maradva ezeken a helyeken is meg lehet osztani képeket, és ott nem azt fogják nézni, hogy mennyire erős a zajszűrés, stb.
(#76323) Aryon87:
De akkor miért lovagolsz folyton ezen?
Soha senki nem mondta, hogy ne ossz meg ilyen képeket, és a valós érdemeiket sem vitatta el senki. Van helyük itt, mert tényleg megmutatják hogy olyan dolgot lehet kihozni a telefonból, amire semmilyen másik gyártó nem képes.Viszont amikor a valós hátrányairól is szó esik, azt már nem tudod kezelni és egyből troll mindenki, akinek nem tetszik rajtuk valami...
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz
#16514048 #76320 üzenetére
En mar nem sertodom meg, sot lenyegeben le is tojom aki olyan stilusban ir a kepemre. Meet nem mindegy, hogy a zsirkreta szo gunyos szandeku pl a Huawei ejjeli mepei ellen, vagy mert valoban az. Tisztaban vagyok a telefonom kepessegeivel, nem egyszer voltak hasznosak a fotoim, par tag a kepeimet latva vette az adott modellt (plane hogy az aktualis modell topikjaban is megosztom oket, erdekes, egy se fikazta le azokat.)
Szoval nekem ez tobbet szamit mar mint az itteni lehuzasos velemenyezes
Megszokasbol osztom meg a kepeket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Aryon87 #76315 üzenetére
No offense, de ez az állandó sértődés a részetekről ugyanúgy elveszi az ember kedvét a fórumozástól, ezt a zsírkrétázást is tőletek lehet a legtöbbet olvasni. Mindenki kib.szott nap ez a téma, közben meg nem is tudom már mikor olvastam legutoljára ténylegesen lehúzó, trollkodó kommentet.
Az a nagyon nagy baj, hogy annak veszitek azt is, ha leírja valaki a minőségbeli hibákat, és esetleg használ hozzá olyan jelzőket, hogy pl "olajfestmény-effekt", amit egyébként többek közt a MA tesztelők is rendszeresen használnak arra a bizonyos képi hatás leírására.
Utána meg sokszor azzal megy a mentegetőzés, hogy nem teljes méretben kell nézni, meg nem ez a fotózás lényege, amitől szintén nyílik a bicska a zsebemben.
Persze, teljesen elfogadható érv lenne ez, csak nem itt. Ha valahol van helye a pixel vadászatnak is, akkor ez a topik az.És mielőtt valaki megint félreértené, nem, nem azt mondom, hogy nincs itt érdeklődés a művészileg is értékesebb képek iránt, vagy csak a csúcsminőségű fotóknak van helye. Csak azt, hogy az ide feltett képeket technikai szempontból is fogják véleményezni, amit tudni kéne kezelni és nem egyből elfogultnak, hozzá nemértőnek, vagy trollnak nevezni emiatt a másikat, ugyanis ezekből szokat kiindulni általában a viták.
[ Szerkesztve ]
-
dnl91
tag
szerk ez a kép feltöltő hulladék, pill és hozom gépről a képeket
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz
Quqesz #76313 üzenetére
Csodalkozol miert nem rak fel mas is? Tuti sokan olvasnak read-onlyba, csak latva az itteni fanatizmust, meg zsirkretazas fele lehuzast okosabban teszik hogy nem raknak kepet "mert ugyis lehuzzak" ..
Ez olyan biztos mint hogy a telom mokkabarna.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
törölt tag
-
Quqesz
nagyúr
Engem inkább az aggaszt, hogy még mindég sok telefontól nem láttunk itt képeket, és ezért a betévedő nem kap róla infót. Ilyen pl az LG V30, Honor view 10, Redmi 5plus ami kapásból eszembe jut, pedig már vannak tulajok. Sony képek sincsenek nagyon, pedig azért az XZ premium és az XZ1 mutathatna vmit.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Aryon87
félisten
válasz
Drakmusz #76311 üzenetére
En is beszelek a kutyaimhoz, de azokrol se mindig sikerul
Bar mar megtanultak hogy ha foto van, akkor uljenek nyugton, igaz ruhellik nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz
Bazsi84 #76308 üzenetére
A vicces az hogy a kutyánkról pedig soha nem tudok egy normálisat csinálni....
Ezekkel a kóborlókkal viszont általában szerencsém van.Még az alábbit meglőttem,és már távozott is.
Nexus 6P
(#76310) Aryon87 Beszélek hozzájuk,ez a trükköm!
(#76305) kengyel Köszönöm![ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Aryon87
félisten
válasz
Bazsi84 #76308 üzenetére
En azon csodalkozom, hogy a csudaba tudja lekapni oket. Multkor probaltam en is egy kobormacsekot lekapni, 2m tavnal mar iszkolt el a nyavalyas.
-
natë
nagyúr
iPhone SE LR Camera
-
ShadowLac
addikt
[link]
S8 oreo +1heli[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Mazda topik
- Napelem
- Ford topik
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest