- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz Glaz-dozfhut #299 üzenetére
na ezt így nem akartam leírni, de amúgy nem irreális. a Core2 szériából pl egy az egyben kitakarítható az IME, Ivy Bridge-ig is viszonylag kényelmesen megoldható, utána kezdenek elszaporodni a parazita koprocesszorok és egyéb mocskok.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
martonx
veterán
"a helyben futni képes "AI" funkcióktól nem fognak hasraesni az emberek" - végülis csak napok óta kérdezgetem, hogy mégis mik lesznek ezek, és azon kívül, hogy bármi lehet semmi értelmes választ nem kaptam.
Videó leiratozó, meg fénykép háttér photoshop? De hiszen ezek évek, évtizedek óta velünk vannak, akár még mobilon is (lásd snapchat filterek) Ezért kell új win és új proci, hogy ilyeneket tudjon?Én kérek elnézést!
-
hapakj
senior tag
válasz MasterDeeJay #297 üzenetére
Asszem az benne a logika, hogy ezek a CPU-k benne vannak a saját Surface cuccaikban
-
-
ddekany
veterán
"Videó leiratozó, meg fénykép háttér photoshop? De hiszen ezek évek, évtizedek óta velünk vannak, akár még mobilon is"
De a minőség nagyon nem mindegy. Én pl. 1 éve nem tudtam használni a Zoomban a háttér kitakarást, mert meg volt zavarodva a látványon. Leiratozás minőségén is bőven van mit javítani. Meg amúgy még ott vannak az ilyen szemantikus keresés funkciók is. Ezzel együtt sem vagyok optimista én sem az "AI PC" irány kapcsán (ami alatt a helyben futtatott AI-t értik). Mármint mostanában. Majd ha sokszoros NPU teljesítmény, meg 128 GB RAM lesz egy átlagos PC-ben, na akkor már több lehetőséget látok.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
De hiszen pont te írtad feljebb, hogy milyen ősrégi géped van. Attól nehéz is elvárni, hogy a Zoom simán menjen rajta
Én Zoom, Skype, Google Meet, MS Teams, Slack (eh néha a kardomba dőlnék, hogy ennyit kell párhuzamosan használnom) mindenhol használok virtuális háttereket / háttér homályosítást, abszolút zokszó nélkül, hibátlanul működnek.
A Ryzen 7 5800x ventillátorát se hallom felpörögni ezektől.Én kérek elnézést!
-
-
ddekany
veterán
válasz hevepapa #310 üzenetére
Nyilván technikailag nem kell új OS, nem is mondtam ilyet. WinML API, meg DirectML, stb. már van Windows 10 alatt is.
Aztán hogy üzleti megfontolásból milyen szívózást talál majd ki az MS, azt ki tudja. Pl. bizonyos Windows-ba beépített "AI" alapú szolgáltatások csak Windows 12-n lesznek (mit tudom én... jobb kereső, fotó retus Paint-ben, stb.). Ha az kell, akkor meg persze lehet azzal szívózni, hogy a Windows 12 hivatalosan csak NPU-val rendelkező gépre megy fel. Nem állítom, hogy ez lesz, csak példa.
-
zetor2000
őstag
Nekem van egy Xiaomi laptopom, valami Notebook Air 13", TiMi1603 néven is találni róla valamit. Nos, ebben egy 6. gen. i5 lakik, és a Windows 11 nemhogy felment rá, de aktiválódott, pedig nem nyomkodtam aktivátort.
Ez egy senki által nem támogatott platform, de működik rajta minden, ami a W11 újdonsága volt - remélem. Ha a W12is felmegy majd rá, akkor éljen!Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
ha3flt
tag
válasz King Unique #262 üzenetére
Neked nincs egyetlen józan érved sem, titánember, és te személyeskedsz az első pillanattól kezdve értelmes eszmecsere helyett, ahogy más is írta - a k.rva gurulós smiley-jaid is a megalázásra szolgálnak. Nem tudom, honnan szalajtottak, de nem kicsi a probléma.
-
King Unique
titán
Nekem nincsen? Veled ellentétben én ismert információkat és tényeket írtam le, amiket ki is fejtettem, nem feltételes módban képzelegtem itt a nagy semmire, amire nem véletlenül lett javasolva, hogy azt inkább a konteó topikban vagy más hasonlóban kellene.
Égeted te saját magad az "okosságaiddal", nem kell azt másnak külön.
Ja, értem, mármint nem tetszik a magadfajta ki tudja honnan szalajtott trollnak, hogy a több esetben pontatlan, túlzó vagy éppen hazug állításai jogosan meg lettek kérdőjelezve és azért hőzöngsz itt még utólag is, világos.
Hát kedves csendes tag, ezek után lehet inkább csendben kellene maradni.[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz zetor2000 #312 üzenetére
Mármint a Windows Update az Windows 11 kompatibilisnek mondta, és hajlandó volt frissíteni 10-ről 11-re, vagy pedig valami MS által elhanyagolt módon feltetted rá (mint pl. hivatalos telepítő médián "setup /product server")? Ha már felment, akkor persze aktiválható, ez nem meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
válasz zetor2000 #312 üzenetére
Kínai lapokon elég gyakori hogy integrálnak valamilyen kulcsot. Ott nem érdekel senkit hogy megvetted-e vagy sem. Gondolom kínai márkás notikon is ez lehet a helyzet. Nekem most olyan kulcs van a gépemen (win11 pro) aminek az eredetét sem tudom. (Van win 7 pro matrica a gépemen de nem írtam be).Retailnak írja. Ms fiókom összeszedett kulcsokat, valahonnan még office2013-asom is van.
Persze a kulcs megléte még nem igazolja hogy eredeti lenne. -
zseko
veterán
válasz King Unique #314 üzenetére
Te lenézed az embereket. Ezt mindenki azonnal levágja aki két mondatot is beszél veled vagy olvas tőled. A tudásoddal nincs gond az nem kétséges, a személyiségeddel ellenben igen.
HR24.hu
-
ddekany
veterán
A tudásával is van... Ugye morogtam, hogy egyáltalán miért downgrade-el a Windows Update drivereket, sok éve, mekkora hülyeség. Erre kb. rákeres a neten, minta én nem tudnék, és meghivatkozza az ott kismillió példában található gáz megoldást, ami minden WUP-ról való driver frissítést és telepítést letilt. Meg betesz vmi kétes Intel IGP-s megoldást (holott ez jellemzően AMD-nél gond). Aztán úgy tesz, mintha ez így fasza lenne, mert hát Windows nem lehet hibás. Tehát ha nekem ez nem fejel meg, akkor én vagyok a hülye. Ehhh. Mellékesen van egy elég körülményes módszer device ID szerinti tiltásra... Majd kipróbálom, de pfff... abszurd, hogy ezzel küzdeni kell.
-
ha3flt
tag
válasz King Unique #314 üzenetére
Bla-bla-bla... Ez a soha véget nem érő mellébeszélés mintapéldája, mert mint tudjuk, mindig az utolsó hozzászólás számít a legjobban. Pedig a kutyát nem érdekli, minek minősíted magad és a hozzászólásaidat. Én viszont tényleg be tudom fejezni, csak figyelj. Te nem tudnád. :-)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mármint kiket is, akik láthatóan trollkodni járnak ide, meg akik a leírtak alapján úgy próbálják itt osztani az észt és kritizálni a más által leírtakat hogy közben alapvető dolgokkal nincsenek tisztában?
Ja, hát ilyenkor nem meglepő, ha az ilyen megnyilvánulásokat annak megfelelően kezeli az ember.
Mert a tieddel aztán nincsen... -
King Unique
titán
Hát ezek szerint te még rákeresni sem tudtál a neten, meg ha olyan alapvető dolgokat kellett itt szájbarágósan magyarázni és leírásokkal szemléltetni, hogyan lehet a Windows Update-nél az illesztőprogram-frissítéseket blokkolni, újraindítási ütemezést beállítani, alvó módból történő ébresztés okát megnézni és szükség esetén letiltani, stb., de persze ezek után még te firtatod és szapulod más tudását, holott a tied kanyarban sincsen az olvasottak alapján, na erre céloztam az imént.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Persze, ha elfogytak az érvek és nem sikerül értelmes választ produkálni, akkor jön a "Bla-bla-bla", világos. Na ez a mellébeszélés a javából, ami valóban a kutyát sem érdekli...
Igen, te aztán jól be tudod fejezni, néhány napja már írtad ezt itt, aztán valamiért csak nem sikerült és újra elkezdted, de reméljük most már talán menni fog.[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #320 üzenetére
Kiket is? Úgy a 70-90%-át annak aki segítséget kér. Van akit már rögtön az első, van akit harmadik válaszodban. Néha nem lehet eldönteni hogy trollkodsz, kisebbrendűségben szenvedsz, szándékosan provokálsz, egy 12 éves gyerek vagy-e aki így éli ki magát, vagy egyéb.
Nem, az enyémmel nincsen. Legalábbis ilyen szintű mint nálad. Nálam másféle van
Az utolsó mondatodig egy tök korrekt és elfogadható választ adtál, azzal viszont megint csak az lett, hogy te láthatóan szándékosan provokálsz, ha kell, ha nem. Lehetett volna máshogy is lekezelni amit írtam, te a provokálást választottad.HR24.hu
-
King Unique
titán
Nana, a trollokot és a kéretlen okoskodókat ne keverd azokkal a fórumtagokkal, akik ténylegesen segítséget akarnak kérni, megoldást akarnak egy adott problémára, vagy éppen információt valamiről amit nem értenek. Ráadásul duplán is el vagy tévedve, mert azt nyilván nem egy ilyen mellékes, flame topikban fogja az értelmesebbje, hanem a téma rendes topikjaiban.
Mármint mi is a problémád, hogy jogosan le lett írva tévedésben élsz és ne hazudozz, ami vélhetően nem tetszett és azért trollkodsz meg személyeskedsz itt primitív módon? Valamint ha ismeretlenül ráfogsz másra ezt-azt, akkor ilyen alapon rád is gyakorlatilag akármit rá lehet, ki tudja neked mentális zavarod lehet a "Nálam másféle van" alapján és milyen kisebbrendőségben szenvedsz, hogy próbálsz itt ócska módon másba kényszeresen beleállni, lehet fel kellene keresni egy szakembert.
Az egy tipikus troll taktika szokott lenni, hogy a saját magára jellemző megnyilvánulást próbálja a másikra is ráfogni, azzal próbálva hitelteleníteni az irományát, holott jelen esetben most pont te provokálsz, te kezdted el az egészet úgy, hogy nem is lett neked előtte semmi írva, majd amikor annak megfelelő választ kapsz, akkor utána még neked áll feljebb. Na ebből is látszik, hogy csak ócska troll vagy itt semmi más.
Aztán ha már ennyire bele akartál menni, akkor amúgy mégis mire fel osztod itt az észt és kritizálsz másokat?
Jóformán csak 1 db érdemi, a témához kapcsolódó hozzászólásod volt itt, de még abban is echte hülyeséget írtál, mert nem lesz kisebb a Windows 12 rendszerigénye a Windows 11-énél, sőt talán még kicsit nőni is fog, amit már korábbi hírekben is világosan leírtak.
Na erre aztán igazán büszke lehetsz.[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #324 üzenetére
"Nana, a trollokot és a kéretlen okoskodókat ne keverd azokkal a fórumtagokkal, akik ténylegesen segítséget akarnak kérni, megoldást akarnak egy adott problémára, vagy éppen információt valamiről amit nem értenek."
Ezért nem írtam 100, hanem csak 70%-ot Vannak akik valóban hasznos tanácsot kapnak tőled. Mondjuk a többiek egy része is - csak 'furább' stílusban... És nyilvánvalóan nem erre a topikra értettem, hanem a téma rendes - win10, win11 - topikjaira."de még abban is echte hülyeséget írtál"
Amiben rögtön be is ismertem, hogy állítólag, és még az se biztos hogy jól emlékszem. De ez ne zavarjon. És nem egy lassan egy éves cikkre emlékszem - Stingtől amúgysem olvasok semmit - hanem kb. hónapos. De még most sem tartom kizártnak, ahogy azt az eredeti hozzászólásban is írtam, hogy pusztán rosszul emlékszem.Mindenesetre köszönöm hogy tökéletesen igazoltad mindenki előtt a valóságtartalmát (vagy legalábbis egy részét) annak amit írtam
HR24.hu
-
zetor2000
őstag
válasz MasterDeeJay #316 üzenetére
Ezen volt valami matrica alul, de leszedtem, mert kezdett leválni. Azon volt midnenféle logó, köztük valami Windows is. Én sem írogattam be kódokat, csak aktiváltnak mutatja magát.
Ami érdekes, hogy csak a TPM izé megléte lehet a siker kulcsa, mert minden másban elmarad a minimum mkövetelményektől.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
King Unique
titán
Lemaradt a >>>szerinted<<<, mert kb. annyit (0) is ér így bemondásra, meg a 70 is nyilván nettó túlzás és csúsztatás, csak hogy igazold valahogyan a tévképzeteidet és megpróbálj érvényt szerezni a hazug állításaidnak, így a pontos.
Az pedig külön megmosolyogtató, hogy még te firtatod ezt a standard topikok kapcsán, holott nemrég pont neked kellett ott is alapvető dolgokat elmagyaráznom a licencelés és aktiválás témában, mert még azokkal sem voltál tisztában X év után, ott akkor érdekes módon nem hőzöngtél és személyeskedtél ennyire, akkor más volt a stílus.Persze, magyarázd csak utólag a bizonyítványt, az ne zavarjon hogy az előbb linkelt cikk is 2023. márciusi és már akkor ismert információ volt a Windows 12-nél a legalább azonos vagy valamivel nagyobb rendszerkövetelmény, amit amúgy egy webes kereső is simán megjelenít, vagyis még arra sem vetted a fáradtságot, hogy legalább az utóbbiban megnézd, majd úgy próbálod itt osztani az észt.
Igen, azt újfent igazoltad, hogy valójában közöd nincs érdemben a Windows 10/11/12 témához és az ilyen topikokba is max. csak trollkodni és a hazugságaidat terjeszteni jársz, ha már a témához érdemlegesen hozzászólni nem nagyon sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #328 üzenetére
Szerintem, tök egyértelmű a hozzáírás nélkül is hogy természetesen csak szerintem. Nem statisztikát hoztam, vagy közvéleménykutatást. Csupán attól hogy nem írtam le oda a véleményem már akkor sem volt más, nem azért mentem oda.
Nem tudom, melyik szavak értelmét nem érted az állítólag és a lehet rosszul emlékszem közül, de láthatóan nem érted a szavak jelentését. Utána tudtam volna nézni, ahogy meg tudnám keresni a cikket is ahol erről olvastam, de tök fölösleges. Nyilván még sosem fordult elő hogy (egy cég) állított valamit és később mégse pont az lett.
De ha már ennyire szar, troll, meg hazug vagyok, szavaztassuk meg a többieket, itt, vagy akármelyik win topikban hogy kettőnk közül ki a troll és ki sértegeti a másikat Én bele merek állniHR24.hu
-
King Unique
titán
Nem, te konkrétan általánosítottál és tényként próbáltad bekamuzni, ami ilyen formában nyilván nem állja meg a helyét, max. a tévképzeteidben.
Te inkább ne emlegesd a szavak értelmét, ha még a rendszerkövetelmény szót sem vagy képes megfelelően értelmezni és egy webes keresőt sem tudsz használni. Az pedig már le lett írva, hogy felesleges utólag magyarázkodnod, attól még ugyanolyan ciki lesz, hogy egy márciusi hírben közölt információra egy ellentétes állítást írsz le decemberben, holott az azóta sem változott, akárhogyan is próbálod csűrni és csavarni.Azokat a topikokat inkább ne emlegesd, oda leginkább csak kérdezni jársz és olykor a mostani stílusosodhoz hasonlóan acsarkodni egyet, ami után korábban már helyretettek páran, vsz onnan a frusztrációd, meg nem te szoktál ott érdemben válaszolni a kérdésekre és hozzátenni a topik témájához, hanem ugye mások.
Az pedig különösen röhejes, hogy itt előtte senki nem írt neked, mármint én legalábbis nem, erre te kezdesz el a kéretlen válaszaiddal provokálni és személyeskedni, majd ezek után még te akarod ezt ráfogni a másik félre, még neked áll feljebb ha utána annak megfelelő választ kapsz, holott eleve te kezdted az egészet.
Igen, egy hazug troll vagy, illetve bocsánat egy L. troll, ami után megint nincs min meglepődni, amikor egy ilyen megjelenik egy Windows témájú hír topikjában.Ha már ennyire aktív vagy, akkor inkább a cikk témájához kellene érdemben hozzászólni, de persze az már láthatóan nem nagyon megy, max. a trollkodásra és a személyeskedésre futja, ennyi a szint.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz King Unique #330 üzenetére
Nem kell félremagyarázás.
Én bevállaltam.
Te nem.
Ennyi.A többi csak süket duma.
HR24.hu
-
King Unique
titán
Igen, valóban felesleges félremagyarázni, mert a tények önmagukért beszélnek, pl. nem rémlik hogy bármikor is lett volna olyan hír, hogy a Windows 12-nél nem kell majd UEFI + Secure Boot, TPM 2.0, kompatibilis CPU és egyebek, már csak ezért is.
Ilyen alapon felesleges lenne bármit is bevállalni...Apropó, "Vagy csak álmodtam", akkor további jó álmodozást.
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz King Unique #230 üzenetére
Na, most egy frissítés miatt ki lett próbálva, még csak azt sem lehet mondani, hogy lófasz és esti fény a session restart. 4 word dokumentumot, egy one note-t elindított, de a 20 Excel közül egyetlen egyet sem, csak egy üres új fájlt, PowerPointból pedig 15-ből egyet nyitott meg restart után. Vagyis használhatatlan funkció.
-
Thronks.90
tag
Pár hónapja áttértünk Nobara- ra. Asszony és én is. Vannak játékok amik nem tökéletesek, vannak amik ugyanolyanok mint Windowson, és ami a durva, hogy több játék (WoW, War Thunder, Diablo 3 és 4, Warhammer Vermintide II, szóval amikkel sokat játszunk), gyorsabban, akár +20-30FPS futnak. Szóval a W10-11 utáni életre ajánlom.
-
Aurig@
őstag
válasz King Unique #188 üzenetére
Fizet neked a Microsoft, hogy ennyire isteníted és tolod a rendszerüket?
Rossznak nem rossz, de mikor napi szinten erősködik, hogy frissíteni kell, meg hűha mi lesz nem frissül az bosszant.
Én az egész frissítési procedúrájukban azt nem szeretem, hogy jobban tudják, mikor, mi a jó nekem, mint én magam!
Hadd én döntsek arról, hogy szükségem van e arra a frissítésre, amit le akarnak nyomni az ember torkán.
Nekem 50 hónapja volt utoljára telepítve a Win 10, azóta nem frissült, nem szeretem, ha b@szogat a rendszer.
Mielőtt azt írnád, hogy fogalmam sincs a dolgokról, cirka 23 év informatikai tapasztalat van mögöttem.
Cégnél is néhány száz gépet összeraktam és telepítettem rá Windowst /Win7, Win8 majd Win10/ 11-et nem mert addig mire megjelent, másik céghez mentem. Sajnos ott bekapcsolva kellett hagyni az update-et.
Bárkinek telepítettem gépet, akár asztali, akár laptop, mindig megkérdeztem és a mai napig is megkérdezem, hogy kell e neki a frissítés, ha nem, akkor kikapcsolom.
Sosem volt probléma a kikapcsolt frissítésekkel.<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
ricsi99
addikt
Win10-nél átok a frissítési procedúra... viszont a 11-nél már tűrhető... hogy az ms-meg erőszakoskodik azon 23 év tapasztalattal mit csodálkozol?
Nem vagyok ms fan... rühellem a hozzáállásukat is de mivel az user-ek 99% azt használja így ismerni kell a finomságotEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
King Unique
titán
Nyilván nem kell, meg akiknél jól működik a rendszerük és megelégedve használják évek óta, vagy akár a megjelenése óta, nem fogják erővel az ellenkezőjét írni.
De egyébként neked akkor ki fizet, hogy egy több hónapos cikkhez kommentelj olyan témában, amiben eleve nincs és nem is lehet igazad?
Mert ugye míg a frissítés mellett vannak észérvek és maga a Microsoft, IT biztonsági és egyéb szakértők is amellett foglalnak állást, addig a végleges nemfrissítés mellett nem nagyon vannak és azt hivatalosan nem nagyon fogja támogatni semmilyen IT szakértő. Amiből következik az is, hogy a házi "nem frissítek x ideje és mégis minden oké" példák max. olyan szinten állják meg a helyüket, ellenben az ilyenekkel az olyan általános érvényű állításokat miszerint javasolt frissíteni, nyilván nem lehet cáfolni.Egyébként ez a "napi szinten erősködik, hogy frissíteni kell" mármint úgy értendő, hogy ha előtte sokáig nem volt frissítve a rendszer, mert egyébként nyilván nincsenek naponta Windows-frissítések. Ahol elég csak megnézni pl. az update history-t a Windows 10-nél, ott világosan látszik, hogy havonta van 1-2 db kumulatív frissítés, amiből az egyik eleve csak választható (preview) és nem telepíti automatikusan a Windows Update, vagyis automatikusan csak havonta 1x telepít "B" kumulatív frissítést. Naponta max. a beépített antivírus szoftverhez, a Windows biztonsághoz (Defender) érkeznek frissítések, ha az van használatban és nincsen lecserélve külső antivírus szoftverre, de az kb. semmi és annál nem meglepő a napi többszöri definíciófrissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.