- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johny989
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van hogy van egy "Fő" munkafüzetem és "al" munkafüzetem. A "fő" munkafüzetben egy adott cellára hivatkozok az "al" munkafüzetre. Amikor megnyitom a "fő" munkafüzetet majd után az "al" munkafüzetet a "fő" munkafüzetben elszáll #HIV-vel. Már beállítottam hogy nem frissítse automatikusan, fel vettem kapcsolatok közé, a tartományt is megosztottam. Mit tudok még tenni? Egyáltalán erre van megoldás? és Mindig azt veszem észre hogy a #HIV mindig az "al" munkafüzet munkalapjánál van a képletben. Ötlet?
Köszönettel
johny989 -
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Sgt. Chris #35696 üzenetére
Szia!
A dátummező beszúrásnál megadhatod, hogy milyen formátumban jelenjen meg a dátum.
{MERGEFIELD Dátum\@"yyyy.MM.dd" \*MERGEFORMAT}A kapcsos zárójel jelzi a mezőt (World teszi ki).
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak!
Eddig azt hittem, hogy amire nekem kell annyira pont ismerem a Office csomagot. De most van egy problémám, amit nem tudok megoldani...
Szóval van egy sima excel tábla, amelyikből körlevelet készítek word ben...a táblában szerepelnek dátumok (határidők, születési dátumok, stb.) de ha ezt a cellát a körlevélben behivatkozom, akkor már US verzióban jelenik meg... Példa: 2017.07.06. az excelben, a worldben 07/06/2017....
Nekem ez nem jó, a magyar, vagyis az Excel féle dátumforma kellene...de nem sikerül sehogy.
A cellában hiba állítom be a cella típusát dátumnak, az se segít.A megoldásnak nagyon örülnék....(Tuti nem olyan bonyolult, amilyennek most tűnik)
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
nemlehet
őstag
válasz Delila_1 #35693 üzenetére
Annyira nem fontos, úgy is zárolva van, nem tudják elhúzgálni, de majd beírom.
Most ahogy nézem itt valami nagy furcsaság van. Nézegetem a cellaformátumokat és most feltűnt, hogy hiába állítom át bármire ugyan úgy ugyan azt a dátumot írja ki.
Tehát pl átrakom általánosra akkor a többi oszlopban a dátumból lesz ez a 42xxx szám, ebben viszont ugyan úgy marad 2012-12-10 (vagy ami dátum épp be van írva). Szóval olyan mintha beragadt volna szövegként a cella tartalma arra meg értelemszerűen nem tudja vizsgálni a MA függvényt.Sőt, ha csinálok egy olyat, hogy egy másik cellába olyat, hogy =Q3 (ugye, hogy megjelenjen benne a Q3 tartalma) akkor az sem működik. Ilyet még nem pipáltam.....
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
nemlehet
őstag
válasz Delila_1 #35691 üzenetére
Az alsó az ami ugyan ebben a táblában a másik oszlopra működik. Próbáltam többféleképp dollárjelezni, próbáltam más színekkel hátha az a baja, hogy már "foglalt".
Szerk: Most megnéztem egy ha függvénnyel, hogy az milyen eredményt dob ki:
=HA(Q12<MA();"igen";"nem")
2012-es dátumra is azt dobja ki, hogy "nem", tehát akkor itt valami cellaformátum probléma lesz. Csak azt nem értem, hogy ez is ugyan úgy, ugyan arra a dátum formátumra van rakva mint a másik oszlop.[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
nemlehet
őstag
válasz Delila_1 #35689 üzenetére
Nem jó így se. Egyszerűen az oszlop összes cellájára a Q3 cella teljesülését vizsgálja. Nem bírom felfogni, hogy a másik oszlopban miért működik máshogy mint ebben.
-
-
nemlehet
őstag
Sziasztok!
Van egy táblázatom aminek 1 oszlopa dátum szerint feltételes formázással színkódolva van. Szeretnék egy hasonló dátum szerinti feltételes formázást a táblázat egy másik oszlopára is de egyszerűen nem működik.
Szóval az kéne nekem, hogy:
Qx<ma() -> legyen sárga
Qx<ma()-30 -> legyen narancs
Qx<ma()-90 -> legyen pirosEz a T oszlopra (csak itt nem a T oszlop tartalmát vizsgálva) ebben a formában működik, a Q-ra viszont nem. Egyszerűen nem értem mi a baj.
Amiket próbáltam:
-biztos jól van beírva
-egy másik táblázatban ugyan ez simán működik (hogy ugyan azt az oszlopot vizsgálom és formázom)
-átmásoltam a T oszlop formázását a Q-ba, de az se jó valamiért ha átírom a feltételt.Kísérleteztem tovább, nekem úgy tűnik, hogy a Q oszlop esetén a megadott tartomány legelső cellájára vizsgálja a feltételt (tehát mindig Q3-ra), a másiknál meg soronként (tehát T3, majd T4, majd T5) és formáz. Számomra érthetetlen ez, mert ugyan azt írtam be, ugyan úgy...
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
(#35637)
Ez túlságosan komplikált?[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #35683 üzenetére
Tökéletes, de miért dob néha Type Mismatch hibát, mikor kézzel törlöm ki az I oszlopban az értékeket?
If Target >= 3 Then
<---- erre a sorra adja be.Nézd meg, nem szöveg formátumúra van-e a cella állítva?
Nem! Szám formátumra van belőve, 0 tizedesjeggyel. (
I16:I35
tartományt néztem)[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Delila_1
veterán
válasz Carasc0 #35682 üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [I16:I35]) Is Nothing Then
If Target >= 3 And Target < 5 Then
Cells(Target.Row, "AZ") = "I"
Cells(Target.Row, "AZ").Locked = True
End If
If Target >= 5 Then
Cells(Target.Row, "BE") = "I"
Cells(Target.Row, "BE").Locked = True
End If
End If
End Sub[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #35681 üzenetére
Köszönöm tökéletesen működik!
If Target >= 3 Then
End If
End If
End Sub
If Target >= 5 Then
Cells(Target.Row, "BE") = "I"
Cells(Target.Row, "BE").Locked = True
End If
End If
End SubÍgy viszont már nem! Ugyanis nekem több tartományra kéne érvényesítenem a dolgot. A BE oszlopos tartománynál már más a kritikus érték. Így nem engedi.
-
Delila_1
veterán
válasz Carasc0 #35680 üzenetére
ActiveSheet.Protect Password:="aaa", UserInterfaceOnly:=True '****
If Target >= 3 Then
End If
End If
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #35677 üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range
If Target.Address = "$I$16" And Target >= 3 Then
Range("AZ16") = "I"
Range("$I$16").Locked = True
End If
End SubNa ez kellett nekem! Én a zárolást csak azért hoztam fel, mert azt hittem azzal lehet megoldani a problémát. Tehát nem kellett a zárolás. No most ez a kód kéne nekem tartományra. Írom a példát:
I16 >>> AZ16
I17 >>> AZ17
I18 >>> AZ18
stb..Az kritikus érték természetesen továbbra is >=3.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Carasc0 #35675 üzenetére
Az AZ16 eleve legyen zárolt, az I16 pedig nem.
ActiveSheet.Protect Password:="aaa", UserInterfaceOnly:=True '**********
If Target.Address = "$I$16" And Target >= 3 Then
Range("AZ16") = "I"
Range("$I$16").Locked = True
End If
End Sub[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Carasc0
őstag
Ok konkrétizálom a dolgot 1db cellára!
Kritikus érték az "I" betű.
Van egy cellám az AZ16:=HA(I16>=3;"I";"N")
Én azt akarom, hogy ha egyszer az I16 cellába beírok 3 vagy annál nagyobb értéket, akkor az AZ16 cella tartalma váltson I betűre úgy, hogy ha utána bármilyen értéket is írok az I16-ba, akkor maradjon az I betű az AZ16-ban.
Jelenleg az történik hogy:
1. Beírom I16-ba hogy 3
2. AZ16 értéke I lesz és zárolásra kerül a cella mert a script lefut
3. Megváltoztatom az I16-ot 2-re.
4. AZ16 értéke N betű lesz. <--- Na ezt ne legyen.Delila_1
Ennél összetettebb, mert tartomány zárolásáról van szó, az A1 csak egy kis egyszerűsítés.
Nem kell tartomány. OFF-ld. Elég ha 1 cellára mükszik, akkor többit is megbütykölöm már!
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Carasc0 #35672 üzenetére
Lásd az előző választ.
Add meg a tartományt, ahova beviszed az adatokat, és azt a tartományt, ami ezek hatására felveheti a kritikus értéket.
Ez a bizonyos érték "X" karakter?
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #35670 üzenetére
Kilogikáztam!
Igen, a függő cellát kell Targetnak megadnom! Már a célban vagyunk, de van egy óriási hiba. Én azt akarom elérni hogy amikor A1 cella megkapja az X-et a target cella értéke alapján, akkor az A1 cella értéke maradjon örökre X. Mert ugyan zárolva lesz, de ha a Target-ban más értéket adok meg, akkor a zárolt cellában is megfog változni!
Nem csak az A1-et, hanem azt a cellát is zárolni kell, amelyiknek a hatására az A1 felvette a kritikus értéket.
Na azt nem akarom! Az egy általam kézzel változtatott cella.
Máshogy fogalmazok!
Az A1 cellában egy HA függvény működik. Megoldható-e az, hogy ha az A1 cella megkapja a kritikus értéket, akkor az A1 cella értéke ne HA függvény legyen, hanem a megkapott kritikus érték mint konstans. Végülis ugyanazt az eredményt kapom. Nem a zárolás a lényeg végülis. Hanem hogy amint megkapta a kritikus értéket a cella, az az érték büdösödjön meg benne és ne változzon tovább más cella hatására.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Carasc0 #35669 üzenetére
Ez a makró akkor fut le, ha a lapon bármelyik cellába billentyűzetről viszel be adatot. Mivel nem az A1-be pötyögtetsz, azt a cellát kell figyeltetni, amelyiknek az értékétől függően az A1 ilyen, vagy olyan értéket vehet fel.
Add meg konkrétan, melyik cellákat módosítod, és ezeknek a hatására melyik tartomány módosul. Továbbá, hogy milyen érték(ek)nél kell zárolni a tartományt.
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #35668 üzenetére
Szia!
Nem teljesen értem mi lehet a baj, de nem úgy működik ahogy vártam. Egyrészt csak 1x fut le a kód. Ha utána kézzel feloldom a munkalapot onnantól nem mükszik.
Megpróbálom részletezni amit szeretnék.
Legyen az A1 cella. Ebbe a cellába nem kézzel írnak bele, hanem az értéke egy HA függvénnyel van megadva. Na most ha a HA függvény pont úgy fut le, hogy pont az-az érték kerül az A1-be ami által már nem szabad hogy szerkeszthető legyen, na akkor kell a scriptnek lefutnia. De ha a függő cellában változik az érték, akkor is maradjon az A1 cella NE szerkeszthető. Magyarul ha egyszer megkapja az A1 cella a kívánt értéket, akkor onnantól kezdve a HA függvény ne legyen rá érvényes.
Az a baj hogy ezt nem tudom letesztelni, mivel a script csak 1x fut le. Utána nem.
FRISS!
Csak akkor fut le még egyszer a script ha kézzel írom be a zárolással járó értéket!
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Carasc0 #35667 üzenetére
Nem ennyire egyszerű. Az
If Target.Address="$A$1" Then
sor helyére
If Not Intersect(Target, [A1:B20]) Is Nothing Then
sort írj, ahol az [A1:B20] a vizsgált tartományod legyen.
-
Delila_1
veterán
válasz Carasc0 #35665 üzenetére
Vedd le a zárolást az A1 celláról, meg a többiről, amikbe írhat a felhasználó.
Rendeld a laphoz a lenti makrót.
If Target.Address = "$A$1" Then
If Target = "Gólyacsőr" Then '***********
Range("A1").Locked = True
ActiveSheet.Protect Password:="aaa", UserInterfaceOnly:=True '************
End If
End If
End SubA csillagokkal jelzett sorokon kell változtatnod. Az elsőben a "Gólyacsőr" helyére azt írd be, aminek a bevitele után nem akarod engedni az A1 módosítását, a másodikban az "aaa" helyén legyen a saját lapvédelmed jelszava.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes Excelbeni probléma elé kerültem. Remélem van megoldás rá!
A probléma kifejtése:
Adott egy cella. Legyen A1. Ebben a cellában az alábbi algoritmust akarom megvalósítani:
Ameddig az A1 cella tartalma értéke nem X, addig szerkeszthető, különben nem.
Tehát ameddig nem kerül X a cellába, addig bármit be lehet írni, de amint valaki X-et ír be, a cella nem szerkeszthető többet.
Erre keresek valami okosságot.
-
lenkei83
tag
válasz Fferi50 #35656 üzenetére
Szia!
De van, közben rájöttem mi a gond, de a megoldást még nem találtam ki.
Combobox change-hez van hozzárendelve a színezés, viszont amikor kiválasztok a comboboxban egy másik értéket, az csak end sub után lesz aktív point. Vagyis amíg nem fut le teljesen a chang event, addig a diagram előző point értékeit veszi figyelembe és ez alapján színez. Viszont az előző dián lévő point az új combo választás szerint szerepelhet teljesen más helyen a diában és így teljesen bután néz ki a dia.Érthető ez így?
üdv:
P. -
Delila_1
veterán
válasz Geryson #35660 üzenetére
Szívesen.
Sajnos arra, ha AS rendszerben (ahogy sikerül) vannak az adatok, nincs univerzális, jó képlet. Vagy van, de kilóg a vége az ablakon, és nagyon leterheli a memóriát.
-
Delila_1
veterán
válasz Geryson #35658 üzenetére
Alap: 42CRMO4-022(QT)
=BAL(A1;SZÖVEG.KERES("-";A1)-1) & "+" & KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES(")";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-1)
eredménye:
42CRMO4+QT=KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("-";A1)+1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1))*1
eredménye: 22
-
Geryson
addikt
Csak vissza kell kérdeznem...
Van egy ilyen tartalmú cella: 42CRMO4-022 és ebből 2 képlet csinál belőle az alábbi eredményt:
=KÖZÉP(A477;1;SZÖVEG.KERES("-";A477;1)-1)
= 42CRMO4=KÖZÉP(A477;SZÖVEG.KERES("-";A477)+1;20)*1
= 22Sajnos viszont van más stílusú/tartalmú cella is: 42CRMO4-022(QT)
Ebből melyik képlet tudna nekem hasonló bontást csinálni, hogy az eredményem "42CRMO4+QT" és 22 legyen?
[ Szerkesztve ]
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Fferi50
Topikgazda
válasz EmberXY #35654 üzenetére
Szia!
Néha előfordul, hogy az Excel szemetel.... Attól, hogy nem látsz semmit a cellában, még lehet formázás, feltételes formázás, stb. ami érvényes a cellára.
Próbáld meg kitörölni a most nem használt oszlopokat és sorokat a munkalap végéig. Azután szerintem mennie kell a beszúrásnak.
Üdv.
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Olyan problémával találkoztam, hogy ha egy adott munkalapon oszlopot szeretnék beszúrni, akkor a következő hibaüzenetet kapom:Ha a CTRL + END-et használom, egy teljesen üres cellára visz, nem értem, hogy mi a problémája... A lapon van néhány cella összevonás, egy fejléc rögzítés, de semmi extra, más lapokon is hasonló formázások mellett simán tudok oszlopot beszúrni. Valamit én csinálok rosszul?
Up the Irons!
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Powerpointban ez beszínezi az egész seriescollectiont:
ActivePresentation.Slides(1).Shapes(1).chart.SeriesCollection(1).Format.Fill.ForeColor.RGB = rgbBlue
Hogy lehet ebből olyat varázsolni, hogy a
SeriesCollection(1)
egyetlen elemét színezze csak át?
Excelben megy, powerpointban nem tudok rájönni.köszi
P. -
lenkei83
tag
Ha berakok egy (diagramra) űrlap vezérlőből combo boxot és a callecsatolását beállítom egy munkalap adott pontjára ami ugye változik a legördülőből választott elem sorszámának megfelelően, akkor ezt miért nem érzékeli worksheet_change event-nek? Rá bírni valahogy? Mindenképpen kell egy change eventet varázsolnom valahogy ebből.
-
Delila_1
veterán
Nem az a baj, hanem az, hogy nem vettem figyelembe a sortörlések alapszabályát. Eszerint a törlési ciklust az alsó sortól felfelé kell indítani.
Sub Torles()
Dim sor As Long, usor As Long
Application.ScreenUpdating = False
usor = Range("A" & Rows.cunt).End(xlUp).Row
For sor = usor To 2 Step -1
If Cells(sor, "J") = "-" And Cells(sor, "G") <> "Alma*" And _
Cells(sor, "G") <> "Körte*" And Cells(sor, "G") <> "Narancs*" Then _
Rows(sor).Delete Shift:=xlUp
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz lenkei83 #35643 üzenetére
Adott egy tartomány mondjuk A1:G1 tele számokkal, és azt szeretném tudni, hogy a D1-ben lévő érték hányadik a sorban.
A SORSZÁM függvényt alkalmazd.
[ Szerkesztve ]
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Adott egy tartomány mondjuk A1:G1 tele számokkal, és azt szeretném tudni, hogy a D1-ben lévő érték hányadik a sorban. Vagyis ha növekvő vagy csökkenőbe rendezném a számokat akkor hanyadik helyen állna.
Tud valaki ilyen képelete? Az én agyam mára már felmondtam a szolgálatot.Köszi
P. -
Delila_1
veterán
Próbáld ki ezt:
Sub mm()
Dim sor As Long, usor As Long, WF As WorksheetFunction
Dim ter As Range, CV As Range
Set WF = Application.WorksheetFunction
If WF.CountIf(Columns(7), "Alma*") + WF.CountIf(Columns(7), "Körte*") _
+ WF.CountIf(Columns(7), "Narancs*") > 0 Then
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=10, Criteria1:="-"
usor = Range("J" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Set ter = Range("G2:G" & usor).SpecialCells(xlCellTypeVisible)
For Each CV In ter
If CV <> "Alma*" And CV <> "Körte*" And CV <> "Narancs*" Then _
Rows(CV.Row).Delete Shift:=xlUp
Next
usor = Range("J" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=10
End If
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Van egy makró részletem, szűrésre és törlésre, a "G" oszlop alapján:
If WF.CountIf(Columns(7), "Alma*") + WF.CountIf(Columns(7), "Körte*") + WF.CountIf(Columns(7), "Narancs*")> 0 Then
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=7, Criteria1:=Array( _
"Alma", "Körte", "Narancs"), Operator:=xlFilterValues
Range("A2:AK" & usor).SpecialCells(xlCellTypeVisible).EntireRow.Delete
ActiveSheet.Range("$A$1:$K$" & usor).AutoFilter Field:=7
End IfEzt szeretném átalakítani úgy, hogy a "J" oszlopba kiválasztanék egy értéket: "-" (gondolatjel) és az ez által látszódó adatokból a "G" oszlopban a nem egyezőket törölném. Mondjuk a fenti példa alapján azokat a sorokat törölném, ami nem "Körte" és "Narancs".
Valójában ennél sokkal több adat szerepel a "G" oszlopban, ezért kellene az ellenkezőre szűrés. Remélem érthetőExcel 2007
U.I.: Nem vagyok nagy makrókészítő, a fenti is Delila-nak köszönhető, azt alakítgatom
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Újra itt!
Az alábbit szeretném megoldani.
Szeretnék optimalizálni. Mégpedig az alábbiak szerint.
A a árga mezőbe a képleteket be tudom írni. ezek a cellák már számolt értékek,
A lényege, hogy ezekben a cellákban lévő értékek mindegyikét figyelembe kellene venni, és optimalizálni.
A másik munkalapon.
Amire szükségem van, hogy egy szálanyagbol melyik értékeket lehet kivágni, és mennyi a maradék.
Illetve hány szálra van szükségem az 1-es illetve a 2-es profilból.A tételek száma nem ismert, lehet akár 100-is.
Milyen képletettel lehet ezt megoldani?
Előre is köszönöm! -
BullZeye
veterán
10 soros táblázat, átlagot szeretnék, viszont van egy kiemelkedően magas érték, mivel tudom megoldani, hogy ezt az értéket kihagyja az átlagszámításnál?
Ez az érték mindig az F:45 cellában lesz.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Delila_1
veterán
-
Geryson
addikt
-
Delila_1
veterán
válasz JagdPanther #35625 üzenetére
Örülök, hogy sikerült, szívesen.
-
Geryson
addikt
Delila, kaptam Tőled anno egy képletet:
Van egy cellám, amiben ez az érték van: 526752-CMC és ezt a cellából szedi ki a számot ez a képlet:
=KÖZÉP(F2;1;SZÖVEG.KERES("-";F2;1)-1)
De hogyan állítom át úgy, hogy a kötőjel utáni részt hozza ki eredményként?
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Delila_1
veterán
válasz JagdPanther #35622 üzenetére
Töröld a laphoz rendelt makrót, a modulban lévőt írd át.
Sub Masol()
Dim sor As Long
sor = Selection.Row
With Sheets("Számla")
.Range("B12") = Cells(sor, "E")
.Range("B28") = Cells(sor, "F")
.Range("H12") = Cells(sor, "J")
.Range("D10") = Cells(sor, "N")
End With
End SubA füzetben a Makrók menüben (Alt + F8), a Masol makrót kiválasztva az Egyebek almenüben bill. kombinációt rendelhetsz hozzá.
-
Delila_1
veterán
válasz JagdPanther #35619 üzenetére
Az Ebay laphoz rendeltem egy makrót.
Private Sub Worksheet_BeforeRightClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Masol Target.Row
Cancel = True
End SubModulba jön a másik.
Sub Masol(sor)
With Sheets("Számla")
.Range("B12") = Cells(sor, "E")
.Range("B28") = Cells(sor, "F")
.Range("H12") = Cells(sor, "J")
.Range("D10") = Cells(sor, "N")
End With
End SubAz Ebay lapon egy sor valamelyik celláján jobb klikk, indul az eseményvezérelt makró, majd indítja a másolást.
Rendelheted más eseményhez is.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Pulsar #35618 üzenetére
Feltöltöttem egy fájlt.
A Munka1 lapon az eredeti elrendezésben van a táblázatod. Itt egy elég összetett képlettel sikerült összehozni a műszakok jelét, de csak a hónap 21. napjáig, mert onnan kezdve az oszlopoknak 2 karakterből áll a betűjele. Ki lehetett volna bővíteni a képletet, de minek.A Munka2 lapon transzponáltam a táblázatodat, így már rövidebb képlettel sikerül elérni az eredményt.
-
JagdPanther
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek egy makró megírásában, magyar nyelvű Office 2010, (angol) VBA 7.0 környezetben. A feladat a következő.
Az Ebay nevű lapon kijelölök egyetlen, tetszőleges cellát. Ebben a sorban, bizonyos oszlopokban levő cellák értékét át akarom másolni a Számla nevű lapon, meghatározott cellákba. A cellamásolások egész pontosan az alábbiak:
(kijelölési hely -> beillesztési hely)
E oszlop -> B12
F oszlop -> B28
J oszlop -> H12
N oszlop -> D10A lényeg, hogy az Ebay lapon egy tetszőleges cella kijelölése határozza meg, hogy a sor E, F, J és N celláját másoljam a Számla fülre.
-
veterán
válasz Delila_1 #35617 üzenetére
12 órás munkarend van, így a nappalos eleje és vége, az éjszakás műszak vége és eleje A képen amit küldtem, a jobb oldalon ott van példának egy hónap, pl az júniusi, hogy mikor melyik műszak dolgozik (Vízszintesen az A, B , C, D mint műszak jelölés, függőlegesen pedig a napok) Így van két nap meló délelőtt, aztán két nap pihi, aztán megint két nap meló délelőtt, kettő pihi, majd két nap éjszaka, kettő pihi, megint két nap és végül két nap éjszaka.
Megnéztem a képletet, amit küldtél, de abból nem tudom hogy tudnám megcsinálni tovább[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Pulsar #35616 üzenetére
Csak a nappalos műszak elejét és végét adtad meg, ami 12 órát foglal magában. A közölt képen is N és É van, az A; B; C és D betűket nem tudtam mire vélni.
Nálatok egy nap 48 óra?Az előzőek szerint már össze tudod állítani a táblázatodat. Ha nagyon nem megy, itt valószínűleg kapsz segítséget.
-
-
Delila_1
veterán
válasz Pulsar #35614 üzenetére
Az E oszlopba betettem a nevezetes időpontokat. Ezek vannak a G oszlopban is, de már általános formátumban (G1-> =E1). A G1:G6 tartományt érdemes saját magára értékként beilleszteni, akkor az E1:E6 feleslegessé válik, törölhető. A B oszlop képlete a G1:H6 tartományra hivatkozik, mikor itt keresi az A oszlopból képzett időpontot. A G:H tartományt teheted máshova is.
A B1 cella képlete lehet az INDEXes helyett
=FKERES(IDŐ(ÓRA(A1);PERC(A1);0);$G$1:$H$6;2)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Delila_1 #35613 üzenetére
Köszönöm, valóban (Office 2008-ban PERCEK van, PERC helyett )
De mégsem lesz ez a jó megoldás.
Amit meg szerettem volna oldani ezzel, hogy van egy adat halmom időpontokkal, és azt szeretném egy beosztással összepárosítani.
Tehát hogy a mellékelt képen a B oszlopba (vagy akárhová) írja oda, hogy melyik műszaknak felel meg az adott időpont.
A ami nehezítés, hogy a Nappalos műszak 5:30-tól van 17:30-ig.
Milyen megoldással lehetne ezt kivitelezni? -
veterán
Sziasztok,
Képlettel szeretnék idő alapján feltételeket megadni
pl:=HA(ÉS($L$1>N2;$K$1<N2);"DE";"EJ")
Ahol L1-et és K1-et én adtam meg 10:00 formában
Viszont az adataim egy adatbázisból exportált eredmény tábla, ahol pedig a dátum teljes, tehát2017.06.30 17:21:53
N2 pedig egy formázott cella időre, de óó:pp nem segített rajtam. Mi ilyenkor a megoldás?
Előre is köszönöm -
Fferi50
Topikgazda
válasz AMDPista #35609 üzenetére
Szia!
Pl. az alábbi képlet jó lehet:
=SZUMHATÖBB(Munka2!$C$2:$C$13;Munka2!$A$2:$A$13;$A2;Munka2!$B$2:$B$13;B$1)
Ezt teszed a B2 cellába, majd végighúzod az oszlopokon és a sorokon.
Ha az eredeti adataid nem a Munka2 munkalapon vannak, helyettesítsd be annak a nevével légy szíves.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
Excel függvényben tudna valaki segíteni?
Van két táblázatom. Az első táblázatba szeretném valahogyan a második táblázat adatait függvény segítségével beilleszteni.
A sárga mezőbe szeretném a második táblázat nevei mellett szereplő értékeket beilleszteni
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Retro11 #35607 üzenetére
Szia!
"Eddig =OFFSET-el próbálkoztam, mindeddig sikertelenül."
Pedig ott lesz a megoldás, csak kicsit trükközni kell vele:
=SZUMIFS(OFFSET(Sheet2!$A:$A;0;2*(COLUMN()-1);;1);OFFSET(Sheet2!$B:$B;0;2*(COLUMN()-1);;1);"Product1")
Mivel 2 oszlopot lépsz, azt figyelembe kell venni az A és B oszlopoktól kiindulva, ezért a 2-es szorzó.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Retro11
senior tag
Sziasztok,
Excel készségem eléggé csapnivaló, így problémába ütköztem amire nem igazán találok megoldást. Remélem tudtok segíteni.
Adott egy SUMIFS formula, ami a 'Sheet1' B3 cellájában található. A "sum range" (B : B), a "criteria range" pedig (A : A) a 'Sheet2'-n. A 'Sheet1' B3 cellában található formula a következő. =SUMIFS(Sheet2!B : B;Sheet2!A : A;"Product1")
A probléma az, hogy amikor a formulát jobbra húzással másolni szeretném a jobbra levő cellába (C3), akkor a formula a következő lesz. =SUMIFS(Sheet2!C : C;Sheet2!B : B;"Product1"). Ez viszont számomra nem jó.
A cél ugyanis az lenne, hogy a 'Sheet1' B3 cellában elhelyezett formula jobbra húzással történő másolásakor a 'Sheet2'-n található "sum range" és "criteria range" ne csak egyet lépjen jobbra, hanem kettőt-kettőt, azaz (B : B) változzon (D : D)-re, illetve a (A:A) változzon (C : C)-re, tehát a 'Sheet1"-n található formula NE =SUMIFS(Sheet2!C : C;Sheet2!B : B;"Product1") legyen, hanem =SUMIFS(Sheet2!D : D;Sheet2!C : C;"Product1"), majd ez a pattern ismétlődjön a további jobbra húzásokkor.
Eddig =OFFSET-el próbálkoztam, mindeddig sikertelenül.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
Retro11[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz lenkei83 #35583 üzenetére
Szia!
Sajnos ez nem lehetséges jelenleg. Azt javaslom, hogy egészítsd ki a munkalap nevét egy H ill. egy V betűvel (plusz szóköz esetleg) az elején vagy a végén a listában.
Esetleg csinálhatsz két oszlopos listboxot, amelyikben szétválasztva sorolod fel a munkalapokat (egyik H, másik V), persze ilyenkor a kiválasztás nem lesz egyértelmű.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz maestro87 #35604 üzenetére
Ezért írtam a "gyalogos" képletet.
Megoldhatod csoportba foglalással is, csak ott az A oszlopban azonos adatoknak kell lenniük az összegzendő B számok mellett. Ilyenkor a Részösszeg beszúrásakor vedd ki a pipát az "Összeg az adatok alatt" opció elől.
Hátránya, hogy 2× szerepel majd az összeg, 1× végösszegként, 1× meg mint a csoport összege.Szerk.:
Másik hátrány, hogy új sor felvitelekor újra kell kezdeni a csoportosítást.[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz Delila_1 #35597 üzenetére
Én nem ilyen manuálisra gondoltam.
Van a Tervezés menüpontban egy olyan, hogy Összegsor. Ha azt bekapcsolod, akkor automatikusan képzi az oszlopban lévő számok összegét, átlagát, maximumát vagy amit akarsz, merthogy átkapcsolható a cella lenyíló menüjében. Na ezt szeretném felülre hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Durrogtass
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Kuponkunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest