Új hozzászólás Aktív témák

  • Fundy00

    csendes tag

    Sziasztok!

    HTPC építésbe kezdtem, elég jól haladok vele, szinte mindent sikerült megoldanom, azonban pár problémám még akad. Ha nem haragszotok megosztom Veletek annak reményében, hogy tudtok majd segíteni :)

    Kezdésnek a szoftveres környezet: Windows 7 Ultimate, XBMC Dharma

    Problémáim:
    1. XP alatt anno valahogy sikerült megoldanom, de most nem tudok kicsikarni zenehallgatás közben semmilyen hangot a center, sub és rear hangszórókból (tehát csak a 2 front hangszóró szól).

    2. Szeretnék TV-műsorokat is felvenni. Tudom, hogy a meediOS és a mediaportal is támogat TV-tunert, de én ha lehet ragaszkodnék az XBMC-hez, mert a családban iphone és ipad is van, amin az xbmc commander segítségével tökéletesen működik a távvezérlés is. 2 lehetőséget találtam a felvételre.
    a, a háttérben fut egy szoftver, ami intézi a felvételt a megadott időpontokban, majd ha végetért a műsor, menti egy az xbmc számára forrásként megadott mappába. Azt azonban nem tudom, hogy milyen szoftver alkalmas erre a célra.
    b, Ez talán a jobb megoldás, azt olvastam, hogy a MythTV-nek van egy add-onja az xbmc-hez, aminek segítségével lehet Live TV-t és felvételt is nézni/készíteni. A beállítás pontos menetét azonban nem tudom. Tudnátok ebben segíteni? Illetve a fontosabb kérdés az az, hogy a MythTV bármilyen DVB-T tunert kezel, amihez van feltelepített driver? (én egy PCTV Dual PCI tunert készültem venni, de még nem mertem kiadni rá a pénzt, hátha nem támogatja a szoftver)

    Köszönöm a segítségeteket előre is! :)

Új hozzászólás Aktív témák