Musk átirányította a Teslának szánt AI-chipeket

A jelentések szerint Musk arra kérte az NVIDIA-t, hogy a Teslának szánt AI-chipeket az X és az xAI felé irányítsa át. Idén 3-4 milliárd dollárt költhet NVIDIA hardverre a Tesla.

A CNBC jelentése szerint Elon Musk arra kérte az NVIDIA-t, hogy a Teslának szánt AI-chipeket irányítsa át, így az X és az xAI felé történő kiszállításokat helyezze előtérbe.

Musk már korábban is utalt rá, hogy egyes fejlesztéseket és az AI-t a Teslán kívül erősítheti, a mostani lépése emiatt különösen aggasztja az EV-cég befektetőit. Többen megkérdőjelezik, hogy Musk mennyire elkötelezett a Tesla iránt, miközben számos más céget visz. Musk januárban azt mondta, hogy kényelmetlen neki úgy vezetővé tenné AI és robotika terén a Teslát, hogy nincs 25 százalékos szavazati joga – enélkül a Teslán kívül építene termékeket.

A jelentés szerint már decemberben átirányított 12 ezer H100 GPU-t az X-hez a Teslától Musk, ezeket a Tesla csak hónapokkal később kapja meg (ez több mint 500 millió dollárnyi hardvert jelent).

Musk az X-en arról beszélt, hogy a Teslának nincs helye az NVIDIA hardverekhez, de a texasi gigagyár bővítése már majdnem kész, oda elfér majd 50 ezer H100 az FSD tréningezéséhez.

Musk idén azt mondta, hogy a Tesla több modern NVIDIA chipet vesz, idén 10 milliárd dollárt költ az AI-ra, hogy az FSD és a robotika fejlődjön. Eközben az X és az xAI kapcsán is előtérbe helyezte az AI-fejlesztéseket.

Musk döntései a jelentések szerint befolyásolják majd azt a június 13-i részvényesi szavazást, amelyen Musk gigantikus juttatási csomagjáról döntenek (ami a legnagyobb, amit az amerikai üzleti világban vezérigazgató kapna).

A Tesla jelenleg az EV-szektor lassulásával küzd, a teljes munkaerejének több mint 10 százalékát küldte el áprilisban.

Musk elmondta továbbá azt is kedden, hogy a Tesla idén 3-4 milliárd dollárt költhet NVIDIA hardverre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények