Kanada feltalálta a Netflix-adót

Az online streamingszolgáltatások a belföldi árbevételük 5 százalékát ezentúl kötelesek átadni.

Kanada döntött: az országban működő nagyobb online streamingszolgáltatások ezentúl kötelesek a belföldi árbevételeik 5 százalékával hozzájárulni a belföldi műsorszórási rendszer működtetéséhez.

Az ország telekomhatósága, a Canadian Radio-television and Telecommunications Commission (CRTC) szerint az ebből befolyó összeg évi 146 millió dollár lehet.

Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az online streamingcégek is érezhetően hozzájáruljanak a tartalmakhoz. Már tavaly készült olyan törvény, amellyel a nagy streamingcégeket kötelezték volna, hogy járuljanak hozzá jobban a helyi kultúrához. Kanadai zenéket, történeteket és helyi állások támogatását szeretnék. A pénzt először helyi rádiók és tévék kapnák a hírszektorban, a francia nyelvű és az őslakos tartalmakra is költenének.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények