Új hozzászólás Aktív témák

  • Osibaa

    senior tag

    válasz fgordon #9266 üzenetére

    Szia!

    A HD filmek lejátszását ma már jellemzően nem a proci végzi, hanem egy "dedikált chip", ami a GPU-ban található - épp ezért egy egymagos Atom procis gép is lejátsza az 1080p-t, mivel nem a proci dekódol.
    Az Atom 330-as arra jó, hogy filmet nézzél, zenét hallgass, fényképeket nézegess, torrentezzél, netezzél, esetleg néha egy kis office is befigyelhet, de másra nem jó, lassú kis dög. Ha ennél többre is használnád (pl. irodai munkára, kép és videó szerkesztésre, vagy bármire ami FPU-t használ), akkor erősen ajánlott az erősebb proci.

    Ha mini-ITX méretben gondolkozol, akkor ott a Gigabyte H55N-USB3 alaplap (25K) + Core i3 proci (25K) + Scythe Shuriken hűtő (8K) és kaptál egy erős gépet halk hűtéssel.
    Ezt többféle házba is be lehet rakni, a LianLi házakat és Silverston SG sorozatot nézd meg szerintem. A LianLi általában ATX tápra építkezik, ez a vágyad is teljesül benne, de a Silverstone-okban lévő SFX tápok is jók (80+ FSP van bennük).
    Ha mini-ITX méretben gondolkozol, akkor a Mini-ITX topikban tudnak neked segíteni olyan kérdésekben, mint az "Ebbe a házba ez a hűtő befér?". Többen is pakoltak asztali procit mini-ITX méretű gépbe, logout-on is van több cikkjük erről.

    "40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

Új hozzászólás Aktív témák