-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
4Gb-os SSD meghajtóra tervezek XBMC-t esetleg Linuxot is, a lényeg hogy ne legyen a HTPC-én Windows a gyorsabb betöltés érdekében. Melyik XBMC-t érdemes feltenni? Linux feltétlenül kell?
-
Oldmobil
aktív tag
Nem bonyolult az, csak fel kell tolni a LIVE-ot egy lemezről, ha nincs optikai meghajtód, csak akkor kell boot-usb drive-ot készíteni. Nálam is 4 GB-os SSD-ről fut az XBMC, nagyon frankó, egyből fölment (az már más kérdés, hogy saját bénázásom miatt raktam újra vagy 5-ször). Egyből megy vele a támogatott HD-lejátszás is!
-
sb
veterán
Ajánlást várnék vmi fekvő slim m-atx házra.
Nem sok értelmeset találtam...Ami nagyon tetszik a Modecom Feel 205, de ilyet már nem lehet itthon kapni.
- viszonylag kicsi (magasságra sem 15-17cm)
- van takarólapos, 5.25"-os DVD hely. mindkét tulajdonság igen jó
- jól is néz kiValami hasonló esetleg?
Persze minél olcsóbb annál jobb! -
Joshi
titán
És az összkép:
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Enszuke #8167 üzenetére
Vajon az NSK-2480-amban is ilyen Antec táp van, ami a tesztben az élen van? 380W-os, az tuti, a 12V értékei is asszem stimmelnek. Csak azért érdekes, mert pont meghalt a venti az 5770-ben, mire meglett ez a kuckó, így csak integrált VGA-val hajtom így nemtom, maradjon-e ez az Antec, vagy a "régi" PC-ből tegyem át az Arctic Fusion 550R-t (előbbire hajlok, jó, ha 250W az összfogyasztás terhelve, felesleges az 550-es táp)
-
-
elmouse
aktív tag
Nekem Aerocool M40 kockám van. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ka nama kaa lajerama!
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, az AMD alaplapi chipsetjei közül melyiket választanátok htpc-nek? 785G, 790G, 880G?
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ezek mennyire normális értékek? Ezt mutatja az everest, 1080p nézése közben a gépen amit jelenleg HTPCnek használok:Hőmérsékletek:
Alaplap 48 °C (118 °F)
CPU 37 °C (99 °F)
1. CPU / 1. mag 48 °C (118 °F)
1. CPU / 2. mag 48 °C (118 °F)
GPU dióda 60 °C (140 °F)
WDC WD3200KS-00PFB0 39 °C (102 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 747 RPM
1. tápegység 1663 RPM
2. tápegység 2083 RPM
GPU 30%Feszültség értékek:
CPU mag 1.29 V
+3.3 V 3.30 V
+5 V 5.15 V
+12 V 11.99 V
+5 V készenléti 4.87 VEz jó vagy nem jó?
Köszi! -
Osibaa
senior tag
válasz Khelben #8174 üzenetére
Szia!
Mindhárom jó, hatalmas különbség nincs közöttük, a sorrend szerintem 880G (legjobb), 785G, végül 790GX.
Ereeq:
Nem mondom, hogy nem láttam jobb értékeket, de ezzel sincs különösebb baj. (Mondjuk az értékelés könnyebb, ha leírod milyen hardvered van, vagy méginkább, ha kitöltöd az adatlapod. Ha jól emlékszem GF 8200-as lapot akartál venni AMD procival...)
[ Szerkesztve ]
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Rider74
tag
Sziasztok!
Intel alapú HTPC rendszert építenék. Tudtok ajánlani valami alaplapot?
Sajnos a 9300geforce már nem kapható, mi lenne a javaslat matx méretben. -
GerykO
aktív tag
Az jó!
És úgy hány wattot eszik? És ha az órajelet is lejebb viszed, tovább csökken-e a fogyasztás? Mekkora a legalacsonyabb sebesség, ami még elég teljesítmény egy hd-ready-s time-shifthez, úgy, hogy torrent és nas is megy a háttérben?Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
GerykO
aktív tag
Az zsír. Akkor ezek szerint kb. 2xxu szintjén mozog?
Valaki, aki még próbálkozott undervoltal? Fesz érték is ok. Illetve "e"-s "u"-s procik jobban alulfeszelhetők-e? Elvileg válogatott procik lennének. Kérek még tapasztalatokat.
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
GerykO
aktív tag
Nem feltétlen, mert ha tudom milyen lappal+vga+akármi van a gépben, akkor abból könyebb számolni. Nekem egy 24/7ben működés miatt lenne fontos, és jó lenne tudni, melyik platform eszik kevesebbet, persze a minimális teljesítményszint felett. Mert az atom már kiesett a lehetséges konfigok közül.
-
hati
addikt
7/24-ben egy HTPC?
Nekem a HTPC-m: c2d 2160@0.95V, 4GB ram, ATI 4550HD, 2 TV tuner, SSD.
Idle 60W, HD lejátszáskor 62W, prime95 78W, készenlétben 3WAsztali PC: c2d 2180@1V, 4GB ram, SSD.
idle 40W, prime95 63W, készenlétben 3WA fájlok tárolása és torrent: Tplink 1043ND (router) + usb hub + 2db 2.5"-es hdd + 1GB pendrive, idle 7W, max 12W (a 2db hdd miatt) (ez megy csak 7/24-ben!)
-
veterán
az eleve alacsony feszültségű procikat nem érdemes még lejjebb húzni. Másrészt azok sebességben is elmaradnak a normál társaiktól, ha mégis kellene kraft. És még drágábbak is. Szerintem nem érik meg az árukat.
Nálam a 240 halk, hűvös és alig eszik. Főleg ha az ideje nagy részét idle állapotban töltené nálad, ha jól értelmezem.
[ Szerkesztve ]
-
GerykO
aktív tag
Mivel ez egyben nas-ként is működne, ez menne a nappaliba, és még két gép lenne rákötve erre. Ezért gondolkodtam először atomban, mivel a NAS-okban is az szokott lenni, és raid 1-et akarok kreálni. Mellé meg jó lenne egy tv-tuner, és vigye a fullHD-t, és ha már a tv miatt sokat menne, akkor a torrentet is ennek kéne kiszolgálnia. Ha linux megy majd rajta, nekem az se para. És az időzített felvételek miatt, és a torrent miatt megy 24/7ben, mert én beállítom BIOS-ban, hogy kapcsoljon be, és anyám szerinted mit csinálna vele? TV-tuner meg max sleep módból éleszti fel a gépet...
stevve: Ezzel ismét csak szűkíteni sikerült a lehetséges áldozataim számát Köff
A torrent, nem terhelné halálba ez tény, WIFIn keresztüli NAS funkciók szintén nem a procit gyilkolnák, de ha emellé bejön a HD lejátszás, vagy a timeshifting, akkor azért ne akadjon, zene, és a net megint csak nem lenne para. Elég lehet egy fasza cél-linuxal egy ion-atom is erre a célra? Nem csak a wattok számítanak, hanem a termelt hő is, hogy ne kelljen hűteni.Az ion merevlemezvezérlője raid-hez hogy áll?
[ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
NAS+torrent funkciókra én használtam 1,3 GHz-es Celeront 512 MB RAM-mal és 11% körüli prociterhelés volt. Most kétmagos Atomnál még kisebb. ION mellett a HD lejátszás is alacsony terhelést jelent, bár ez függ az audió sáv kódolásától és a felirattól (pl. SSA/ASS) is. A TV tunert továbbra sem tudom mennyi CPU terhelést jelent, de lassan veszek egyet kipróbálni, mert mindig előjön ez a kérdés.
ION RAID:
- 4 x SATAII 3.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0 and RAID 1), NCQ, AHCI and Hot Plug functions"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
hati
addikt
Arra figyelj, hogy az atomos alaplapokat nehéz kártyával bővíteni. Amúgy az ION-os megoldást javaslom Neked, ha ennyire fontos, hogy a géped 7/24-ben menjen. Nálam a felvételeket a htpc készenlétből felkelve csinálja, majd egy adott idle time után, megy magától ismét készenlétbe.
-
GerykO
aktív tag
-
GerykO
aktív tag
Köszi!
Apropó bár nem ide tartozik raid 0+1? Vagy menjek inkább vele a megfelelő fórumba?
hati: Azt tudom, hogy nehezen bővíthető. De ez olyan gép amit ősszerakok, beüzemelek, és menjen, míg el nem költözöm. Viszont a torrent mellett családi képeket+videókat is tartanék rajta, meg hát ugye minden telepítő és egyéb nyalánkság, amit a többi gép hálózaton érhetne el, és ezt egy raid1-re szivesebben bízom, mint egy sima notivinyóra, de hogy azért lassú se legyen jön a raid0. (asszem ez a raid0+1, ennek biza még utána kell járnom) Ezért is fontos a 7/24-es működés, ha bármelyik gép nyúlna adathoz legyen hova. De változatlanul érdekelne a routeres megoldásod, de épp most olvasom a cikket róla.
[ Szerkesztve ]
-
GerykO
aktív tag
Nekem az az 1 pci/x es bővítés untig elég a tunernak.
Bár így, hogy a rutermoddolással a bogarat elültetted, így majd sáskajárást arathatsz.
Már 2-3 hónapja agyalok, számolgatom a költségeket, mindig volt valami ami nem volt okés. Viszont ez a NASos+torrentes router totál korrekt. Ebben az esetben Muter kap egy HTPC-t, én meg valami izmosított vasat raktározok bele egy dvd lejátszóba, hugi meg ellesz a laposán. Azt hiszem ez lesz a legköltségkímélőbb megoldás. Ilyenkor gecire sajnálom, hogy suliban ennyire szartam a linuxra, és csak felületesen ismertem meg.
Elsején érkezik a fizum, már rendelem is a routert, és kérem is a segítséget.
Bár a leírás alapján csak megoldom.Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
GerykO
aktív tag
Legalább nem kell leszabályozni, meg mindenféle nappali/éjszakai sebességlimitet beállítani
Jelenleg a szemközti egyetem w-lan-ját használom. Nemrég költöztem De mintha ipon fórumon írtak volna olyasmit, hogy hot-spot jelet is fogad vmelyik antennával(mintha wan lenne), mert itt egy netkávézó is 100 méterre, ahol haver konfigolta a netet.
Amúgy se digi de upc, ami van az: 8M vidanet, vagy 15M tékony adsl. Azt osszam be
De ha már ezzel 65KM-et áthidaltak, akkor egy városon belüli táv az smafu leszVálaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
Keresztapper
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. HTPC-t szeretnék építeni a közeljövőben, a következő célokra:
1. filmlejátszás (akár 1080p)
2. NAS (FTP, p2p)
3. webserverÁllandóan mennie kellene, így a fogyasztás nagyon nem mindegy és a csendesség is szempont volna (ezért a passzív alaplap...). Szóval kell HDMI, giga LAN, jó, tartós kondik.
A tanács abban kell, hogy az általam összeállított konfig megfelelne-e, illetve mit kellene benne cserélni, kiegészíteni:
MB, CPU, GPU: Asus AT3IONT-I
RAM: Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-800 (KVR800D2N6/2G)
Táp: PSU120W + ACDC12090
Ház: MS-Tech MC380
HDD: Western Digital Caviar Green 1,5TB (WD15EARS)http://palscoffeetech.com/
-
Osibaa
senior tag
válasz Keresztapper #8198 üzenetére
Miért akarod ATX házba rakni a mini-ITX lapot?
Ha pl. olyan mini-ITX házat választanál neki, amiben panel táp van, akkor nem kellene külön venned.
Milyen messze lesz tőled a HTPC, mikor filmet nézel?"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
balage25
senior tag
válasz Keresztapper #8198 üzenetére
Inkább az AT3IONT-I DELUXE alaplap, ugyan annyiba kerül, mint a AT3IONT-I+PSU120W + ACDC12090, de van benne még bluetooth, wifi, távirányító és tápegység is jár hozzá. Mivel távirányító már lenne a DELUXE lapban, így nézhetnél olcsóbb házat.
Ezek az alaplapok DDR3-as memóriát fogadnak, amit te írtál az DDR2-es.Lehet eladó lesz az enyém is(itt hirdetem), ha beválik az Asus Pundit P6-P7H55E+i5-650 konfig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest