-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz Primary92 #26365 üzenetére
Van web remote!
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz Patice #26400 üzenetére
Én ilyen 10 méteres kábelt használok immáron 2 éve és nagyon szépen átmegy rajta a kép és a hang is, szóval van olcsó és jó megoldás is.
KOLINK HDMI kábel, 10mBár tudom/látom, hogy nálad az átalakítók is ronthatnak a dolgon...
-
ggeleven
őstag
Nekem egy olyan gondom lenne, amit nem olvastam még itt a topicban...
Két kijelző van a gépemre csatlakoztatva (tv-hdmi, minitor-dvi) és amióta Win8.1 van a gépen, azóta azt csinálja, hogy ha a tévén megy az xbmc és a monitoron aktívvá teszek egy alkalmazást, akkor a az xbmc-t leteszi a tálcára a tévén. Win7 alatt nem volt ilyen bajom, akkor gond nélkül futott az egyik kijelzőn a film, míg a másikon tudtunk netezni pl.
Milyen beállítást ellenőrizzek? Win, Catalyst, xbmc lehet a hibás?Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz betyarr #35123 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor egész jó volt a vevő, tehát nem pontosan rá kellett irányítani. Mondjuk arra már nem emlékszem, hogy pl falról visszaverve is működött-e.
Az ébresztést nem próbáltam vele, lévén, hogy 24/7-ben megy a gép, amin a Kodi fut.Anno úgy volt megcsinálva, hogy egy monitor és egy tv volt a gépre kötve és amíg valaki használta a PC-t (tehát másik ablak volt az aktív), akkor is gond nélkül tudtam a távval irányítani a Kodit a navigációs gombokkal, illetve a play/pause/stb-vel. A "trackball"-t nem próbáltam, de az sztem belenyúlt volna a valódi egér mozgásába.
-
ggeleven
őstag
Sziasztok,
Olvasgatom ezt a topicot is és a Mini-ITX-et is, de túl sok az infó.
Jelenleg egy AMD X4 5350-es kis procit használok, ASRock AM1H-ITX lapban, külső táppal, SSD+HDD-vel és 8 GB RAM-mal teljesen átlagos dolgokra. Letöltések 7/24-ben, Kodi+madVR, zenehallgatás, NAS.
A cuccok évek óta egy Metisben laknak (mi másban? ). A házat szeretem és szerencsére a jobbik felem sem panaszkodik miatta, hogy túlságosan számítógépházas lenne és tüntessem el a nappaliból, szóval maradnék mITX méretnél.
Ami miatt gondolkozom a cserén:
- FHD-ről váltanék 4k, HDR tévére
- +1 monitoron kép,-és videószerkesztésre is használnám időnként
- kíváncsi vagyok magasabb madVR beállításokra (de nem mindenáron)Amire szükség lenne:
- erősebb gép
- továbbra is minimális zajszintAMD konfigot használtam privát használatra világéletemben és maradnék is náluk. Miben kellene gondolkoznom? Ryzen 3/5 és egy nagy hűtő? Milyen halk, ATX-es moduláris táp ajánlott?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest