Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Challanger

tag

Sziasztok!

Ebben a témában nem vagyok túl járatos, így a tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni.

A jelenlegi problémém az, hogy nem tudom megoldani a TV-m (LG 42LM640S) és a számítógépem közötti DLNA kapcsolat kiépítését úgy, hogy használható is legyen 1080p mkv fájlok lejátszása esetén.
    Sajnos a TV és a PC...ezzel együtt a router is (TP-Link TL-WR1043ND ) a lakás két ellentétes pontján vannak. Az esztétikus, "láthatatlan" kábelezés nem kivitelezhető, a wifi meg gyenge...720p még simán megy, az 1080p gyakran akad... :/

Akárhogy gondolkoztam...nem tudom úgy elhelyezni egyik összetevőt sem, hogy megoldódjon ez a probléma, így hát arra jutottam, hogy a "filmeket" kell a TV-hez vinnem. Ez a gyakorlatban 2x2 TB HDD.

Mivel semmi kedvem külső HDD kereteket USB-vel a TV-re dugdosni, így mindenképpen fix hely kell a 2 winchesternek. Vagyis egy ház. Innen jött az ötlet, hogy építeni kellene egy HTPC-t.
    Mivel hazánkban "nagy a jólét", nem szeretnék sokat költeni erre a műveletre, így meglévő anyagokból kell dolgoznom: felszámolom a jelenlegi PC-t.

A tárhely adott, már említettem. Ezen kívül van 8Gb DDR3 RAM, egy Intel Pentium G2020 (3M Cache, 2.90 GHz) processzor, GeForce 8800 GT, DVD-RW.

Ezek mellé néztem a következőket: GIGABYTE GA-H77N-WIFI alaplap, Cooler Master Elite 120 ház, CORSAIR Builder Series CX430W táp.

Ha összeáll, akkor szépen le lesz téve a TV alá, HDMI kábellel összekötöm őket és Win 7 alá megy az XBMC.

Ez lenne az elképzelésem, így laikusként. Jó ez így? Lehet egyszerűbben is, túlbonyolítom, egyes alkatrészek nem meglelelőek, zajos, sokat fogyaszt, stb.....?

Minden építő jellegű kommentet nagyon szívesen veszek :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák