Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Tonyo #19598 üzenetére

    SATA3 csatis legyen és elég jó írási sebességet is tudjon a valóságban is. Sok gyártó eléggé tud trükközni, de főleg az írási értékekkel.

    Nekem Samsung 830-as SSD van a gépemben 64 GB-os méretben. Gyári értékei: olvasás: 520 MB/s, írás 160 MB/s, én 468-as és 152-es értékeket mértem. Írásban nem túl acélos, de olvasásban elég jó, így ha már egyszer felmászott rá minden program (ami szintén elég tempós HDD-hez képest), akkor már nincs gond ezzel.

    Nekem kb. 12-15 másodperc a "boot idő", amit a bekapcsoló gomb megnyomásától a rendszer teljes felállásáig, a használhatóságig tölt. Szerintem elég jó érték. Sokat nem várok a gépemre, inkább az vár rám. :)

    Most kapható Samu SSD-ket is istenítik, de ezek már TLC technológiásak, azaz még rövidebb élettartamúak, bár számítások szerint ez is még bőven elég átlag felhasználáshoz, főleg, ha csak rendszernek fogod használni. A régebbi (830-as, 470-es) sorozat tagjai még MLC-sek voltak nagyobb élettartammal.

    OCZ, Silicon power, Corsair, Kingston is teljesen jó, csak más típusú vezérlőt használnak ezért lesz eltérés az írási/olvasási időkben, bár ez a napi használatban annyira nem mutatkozik meg. HDD után mindegyik gyors. :)

    Esetleg még a gari, ami szóba jöhet mint érv. Samukra (most néztem)3 és akár 5 év is. OCZ-kre is általában 3 év. Ezekből Agility 3 elég jó. Hardveraprón is nézz körbe, ott is szoktak új termékeket árulni, számlával, garival.

    (#19599) cekkk:

    Igaz, Llano-nál voltak még 3 magosak. A többi 2 vagy négy. Köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák